Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2013

  • Čteme dětem * Žena ženě lépe rozumí

    Městská knihovna Velké Pavlo -vice se přidala k celostátnímu projektu „Celé Česko čte dětem“. Na studené zimní dny i na dlouhé večery připravila knihovnice četbu z knihy Bohuslava Březovského Tajemný hrad Svojanov aneb Paměti Františka Povídálka jako takzvanou „knížku do ucha“. Ve složce Městská knihovna si mohou děti poslechnout již čtrnáctou kapitolu s názvem „Žena ženě lépe rozumi".

    více
  • Mladí hasiči uzlovali ve Starovicích

    V sobotu 23. února 2013 se i přes nepříznivé počasí vydali mladí hasiči SDH Velké Pavlovice na uzlovací štafetu do nedalekých, ale kvůli sobotnímu hustému sněžení těžko přístupných, Starovic. Mladí hasiči jeli na štafetu teprve podruhé, ale i tak nebyli nervózní a byli odhodlaní se porvat o co nejlepší příčky. Mladší družstvo mělo podruhé za sebou šťastný los a tak se prakticky bez boje dokázalo probojovat až do finálových bojů...
    více
  • Velkopavlovičtí tančili na Moravském plese v Praze

    Ani letošní 57. ročník Moravského plesu v Praze se neobešel bez velkopavlovické krojované chasy. Velkopavlovičtí již tradičně v Praze tančí Moravskou besedu.  Letošní ročník si určitě budou všichni účastníci dlouho pamatovat díky přívalům sněhu, který doslova zasypal celou republiku. Po příjezdu do Prahy je čekalo zkoušení nástupu, poslední nácvik Moravské besedy a oblékání do slavnostních krojů... 

    více
  • "Březen za kamna vlezem?" Ale kdeže, hurá na zahrádku!

    Měsíc březen a s ním jaro začínají nesměle nakukovat skrze prozatím zasněžené a mrazem pomalované okno. Co však se zahrádkou, až se jaro skutečně zeptá? Jak na tuto brzkou dobu připravit svou zahradu, pole či sad? Rady, návody, nápady i dobré tipy a vychytávky zkušených zahrádkářů a sadařů najdete v páté zprávě Zahrádkářského okénka na měsíc březen 2013. Máte-li čas a chuť studovat, můžete si zprávu otevřít po kliknutí ZDE.

    více
  • Zatřiďování vín VOC Modré Hory

    Do širšího výběru v pořadí již třetího zatříďování vín VOC Modré Hory, které proběhlo v Hotelu Kraví hora v Bořeticích, bylo přihlášeno více než dvě desítky vzorků, k posouzení jich bylo doporučeno sedmnáct. Komise tentokrát v čele s předsedou o. s. VOC Modré Hory Ing. Janem Stávkem, PhD. a členy Vítem Sedláčkem, Marcelem Lanžhotským, Vladimírem Zborovským a Leošem Horákem vybrala nakonec patnáct vzorků vín. Hodnocena byla vína ze tří odrůd révy vinné - Frankovky, Modrého Portugalu a Svatovavřineckého
    více
  • "Divadlo bylo perfektní!" radovaly se nadšené děti

    Žáci ZŠ Velké Pavlovice v brněnském divadle RadostVe středu 20. února 2013 se vydali žáci 1. – 4. ročníku ZŠ V. Pavlovice do brněnského divadla Radost, kde je okouzlilo představení „Čaro- dějná škola“. Hrdinkou příběhu je mladá čarodějnice, která se díky svému umění dostane ze světa čar a kouzel do světa lidí. Ve škole najde mezi svými spolužáky přátele i odpůrce, protože je trochu jiná a umí leccos jiného, než ostatní. Její příběh je tajemný, hodně napínavý, plný kouzel a triků, nechybí v něm ani spousta humoru. Děti byly představením přímo nadšené!

    více
  • Štěpkování dřevní hmoty

    Pracovníci služeb města pracující na údržbě okolí polních cest a vozovek využívají na likvidaci dřevní hmoty štěpkovací stroj. Štěpka se využije jako nastýlka neboli mulč ke stromům a keřovým skupinám městské veřejné zeleně.

    více
  • Vinaři pod lupou - Jiří Vala

    Napsali o nás; Deník 19.2.2013 * Velkopavlovický vinař Jiří Vala podniká v oboru dva roky. Za tu dobu už si vysloužil zlatou medaili i titul šampiona. V rozhovoru pro Břeclavský deník Vala říká: Nejhorší chvílí bylo krupobití a nálet špačků. Devětadvacetiletý Jiří Vala z Velkých Pavlovic podniká v oboru dva roky. Lidé jej mohou potkat a ochutnat jeho vzorky, když ve městě navštíví tamní vinařství Valovi, kde se schází vlastní úroda z jednoho hektaru vinic.

    více
  • WOLKERŮV PROSTĚJOV 2013 aneb Recitace hrdinů

    Wolkerův Prostějov 2013 ve Velkých PavlovicíchDne 19. února 2013 proběhlo na Městském úřadě ve Velkých Pav- lovicích okresní kolo recitační soutěže Wolkerův Prostějov, která je určená studentům od 15 let. Ač se počet soutěžících každoročně snižuje, nebylo rozhodování o po- stupujících do krajského kola jednoduché. Odborná porota ve složení PhDr. Alena Odehnalová (učitelka a publicistka), Mgr. Dana Růžičková (knihovnice města Velké Pavlovice), PhDr. Ivo Odehnal  (spisovatel a básník) posoudila vystoupení následovně..
    více
  • Údržba polních cest

    Pracovníci služeb města pracují na údržbě okolí polních cest. Úkolem je zlepšení výhledu pro řidiče i chodce na velmi frekventované vozovce do viničních tratí Bedříšky, Išperky a Bojanovska. Vyřezávají  se křoviny zasahující do cesty a současně se přednostně  likvidují samičí rostliny invazivní dřeviny Pajasanu žlaznatého, který se začíná v katastru města nebezpečně šířit.
    více
  • Oheň zničil dům ve Velkých Pavlovicích

    ilustrační fotoNapsali o nás; Deník 20.2.2013 * Velké Pavlovice – V dramatickou záchranu života se pro rodinu ve Velkých Pavlovicích změnila noc z úterý na středu. Sedma -sedmdesátiletý muž, jenž v domě bydlel, utrpěl poranění zad. „Požárem bylo zasaženo přízemí samostatně stojícího rodinného domu. Jeho obyvatelé už byli venku," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Oheň vznikl od plynového topidla a kvůli dřevěnému obložení se rychle šířil dále.

    více
  • Zahrádkáři zvou na VÝROČNÍ ČLENSKOU SCHŮZI

    Základní organizace Českého zah- rádkářského svazu Pavlovice po- řádá VÝROČNÍ ČLENSKOU SCHŮZI. Výroční schůze se uskuteční v ne- děli 24. února 2013 ve 14.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu Velké Pavlovice. Srdečně zveme všechny členy ZO ČZS Velké Pavlovice i širokou veřejnost!
    více
  • Děti, vydejte se v létě do pravěku nebo antického Řecka

    Tak jako každý rok máte možnost přihlásit své děti na letní tábor do Kdousova . Pro letošní rok jsme pro Vás připravili dva turnusy a to sice: I. turnus v termínu 6. - 13. července 2013 s mottem "Cesta do pravěku", II. turnus v termínu 13. - 20. července 2013 s mottem "Antické Řecko".  Jak napovídají jednotlivé názvy, bude tak zaměřená celotáborová hra a soutěže. Cena jendotlivých turnusů je 2050,-Kč. Přihlášky přijímá Lenka Bukovská tel. 731 286 026 a nebo e-mail: lenka.bukovska@email.czTěšíme se na Váš zájem!

    více
  • Jezírka v Biocentru Zahájka

    Dodavatel stavebních prací na projektu Biocentra Zahájka, Ekostavby Brno, pracuje na hloubení největšího jezírka. Sedm je již hotovo a zbývají poslední dvě. Účastníci dnešního kontrolního dne, Město Velké Pavlovice, Ateliér Fontes Brno, Ekostavby Brno a Agentura ochrany přírody a krajiny Brno, konstatovali s uspokojením, že budovaná jezírka  se velmi rychle naplňují vodou a budou plnit svůj účel.

    více
  • Souboj na ostří mrštných jazýčků aneb RECITAČNÍ SOUTĚŽ

    Recitační soutěž na ZŠ Velké PavloviceJarnímu prázdninování odzvonilo a je tu opět škola. Do jejího víru jsme naskočili jako do rozjetého vlaku, svižnou jízdu jsme si navíc zpestřili krásnou a poetickou zále- žitostí – kláním v recitaci. Základní škola Velké Pavlovice uspořádala v pondělí 18. února 2013 školní kolo recitační soutěže. Mladí nadějní umělci byli rozděleni do čtyř kategorií dle vě- ku. První místa a pomyslné zlato si svým mrštným jazýčkem doslovně vybásnili Miroslav Náležinský z 2.A, Klára Pej- chlová ze 4.A, Hanka Bálková ze 7.A a Veronika Kotlánová z 8.A. Žebříček dalších úspěšných poetů naleznete po kliknutí na „více zde“...

    více
  • Zahajujeme III. ročník projektu RODINA ADOPTUJE SVŮJ STROM

    Pro jarní měsíce připravuje Město Velké Pavlovice III. ročník projektu RODINA ADOPTUJE SVŮJ STROM. Vyzýváme rodiny, které mají zájem vysadit si svůj vlastní strom, aby se do 8. března 2013 nahlásily na Městském úřadě ve Velkých Pavlovicích (osobně u paní Jany Prokešové nebo na telefonu 519 428 101). Rodina uhradí příspěvek na nákup vzrostlé sazenice mladého stromku ve výši 500,- Kč (zbytek nákladů na nákup stromků uhradí Město Velké Pavlovice).
    více
  • Čteme dětem * Což to zvíře zabít?

    Městská knihovna Velké Pavlo -vice se přidala k celostátnímu projektu „Celé Česko čte dětem“. Na studené zimní dny i na dlouhé večery připravila knihovnice četbu z knihy Bohuslava Březovského Tajemný hrad Svojanov aneb Paměti Františka Povídálka jako takzvanou „knížku do ucha“. Ve složce Městská knihovna si mohou děti poslechnout již třináctou kapitolu s názvem „Což to zvíře zabít?“.

    více
  • MODROHORSKÉ plesání se Salonním orchestrem Brno

    Ples Modrých Hor 2013 (Foto © 2013 Ing. Zdeněk Karber)Ve víru tance a společenského dění se odvíjela atmosféra sobo- tního večera dlouho až do noci na V. Společenském plese Modrých Hor. Večerem provázela redaktor- ka a moderátorka Českého roz- hlasu Brno paní Petra Polzerová. Slavnostního zahájení se ujala starostka obce Kobylí paní Dagmar Kovaříková, starosta obce Vrbice a předseda DSO Modré Hory pan Tomáš Bílek a na domácí půdě starosta Velkých Pavlovic pan Pavel Procházka...
    více
  • Rande s knihou se vydařilo

    Městská knihovna Velké Pavlo -vice připravila na sv. Valentýna pro své čtenáře překvapení. Včerejší valentýnské rande s knihou „naslepo“ malí i velcí čtenáři skutečně využili a všichni se těšili na to, až přijdou domů a tam si to malé valentýnské překvapení rozbalí
    více
  • Ptáčku už je čas ...

    Včera na Ekocentru Trkmanka proběhl jeden z dalších výtvarných čtvrtků pořádaných pro děti s rodiči. Odborná literatura radí, že o ptáčky je třeba starat se po celý rok, ale nejvýznamnější je však především doba hnízdění a zima. Proto jsme se již podruhé rozhodli postarat se o ptáčky kolem nás. Tentokrát jsme stavěli krásné dřevěné budky pro sýkorky, rehky a brhlíky. Díky sponzorské podpoře Stolařství-tesařství pana P. Bučka jsme měli připravené základy na výrobu budek pro vybrané ptáčky

    více