Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2013

  • Seminář o fyziologii révy vinné

    Ve čtvrtek 14. února t.r. v podvečer uspořádala firma EGT system ve studovně Ekocentra Trkmanka seminář o využití přípravků řady Energen ve vinohradnictví. Energeny jsou vyrobeny na bázi přírodních látek a jejich první využití v agrotechnice révy vinné se týkalo zkoušení odblokování zakrslosti růstu odrůd Neuburské a Aurelius. Po několikaletých kladných zkušenost při řešení těchto problémů byla doporučena i metodika pro použití Energenů i ve standardně vedených vinicích.

    více
  • Sháníte traktor?

    Město Velké Pavlovice nabízí k prodeji traktor ZETOR 5211, rok výroby 1985, cena 87.100,-- Kč dez DPH. Kontakt: Josef Dostoupil, tel. č. 777 736 402, e-mail: dostoupil@velke-pavlovice.cz.
    více
  • Pozvánka na XIII. Zastupitelstvo Města V. Pavlovice

    Starosta města Velké Pavlovice Ing. Pavel Procházka tímto svolává na základě čl. 3, jednacího řádu Zastupitelstva Města V. Pavlovice a na základě rozhodnutí rady města v pořadí XIII. zasedání Zastupitelstva Města Velké Pavlovice, které se bude konat ve čtvrtek 21. února 2013 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích. Všichni občané jsou srdečně zváni!
    více
  • Valentýnské překvapení

    Městská knihovna Velké Pavlovice se inspirovala dobrým nápadem jedné z jihomoravských knihoven a připravila pro své čtenáře překvapení na sv. Valentýna, tedy na zítřejší den, čtvrtek 14. února. Valentýnským překvapením jak pro děti, tak pro dospělé, budou knihy, zabalené v neprůhledném ozdobném balíčku. Každý ze čtenářů, kteří zítra knihovnu navštíví, si může vybrat balíček s knihou, jejíž název bude pro něj překvapením, vlastně půjde o takovou výpůjčku „naslepo“.
    více
  • V zimě o zimě

    Si povídaly děti z Mateřské školky Velké Pavlovice s knihovnicí v městské knihovně. Podle přání pedagožek připravuje knihovna malou sérii besed pro nejmenší, které mají postihnout jednotlivá roční období. Trošku netradičně začínaly besedy počátkem listopadu loňského roku povídáním na téma „podzim“, nyní následovala beseda o „zimě“. Aktivita pro děti z mateřské školky je složena z poslechu písniček, říkanek a povídání o nejdůležitějších lidových zvycích, svátcích a událostech daného období.

    více
  • Štěpánský hon vidělo 28 346 návštěvníků * videoreportáže

    Videostudio Grégr vyrobilo v letech 2010 až 2012 pro kroniku města a jeho webové stránky 202 videoreportáží, které zhlédlo 120 913 návštěvníků internetových stránek. 600 zhlédnutí, to je průměrná návštěvnost u jedné z 202 videoreportáží. Z pohledu vysoké návštěvnosti byly úspěšné zejména tyto aktuality: Štěpánský hon, Vinařský ples, Derby v kopané, Řezbářské sympozium a Povolení hodů.

    více
  • Dokonalá péče, to byl Valentýnský den krásy

    Na Valentýnském dni krásy v  salonu Elisha mode vládla příje -mná a tvůrčí atmosféra. Po celý den a zcela zdarma byli všem návštěvníkům k dispozici profe -sionálové z oblastí péče o tělo i duši. V závěru dne byly vyhlášeny tři vítězky projektu Proměna roku 2013, které získávají velkou proměnu v režii módní návrhářky, vizážistky, kadeřnice a specialistek na péči o postavu. Výsledky proměny uvidíte na velké módní show, která se koná 8. března ve velkopavlovické sokolovně.
    více
  • Ve Velkých Pavlovicích vystavovali chovatelé Kingů

    O víkendu 9. a 10. února se ve velkopavlovické chovatelské hale konala speciální výstava holubů Kingů s mezinárodní účastí. Celkem 31 chovatelů z Čech, Slovenska a Maďarska se zde sešlo, aby předvedli a nechali si odborně posoudit 354 holubů Kingů nejrůznějších barevných rázů.

    více
  • Metodická porada pracovníků obecních úřadů obcí s rozšířenou působností na Ekocentru Trkmanka

    Již podruhé se Ekocentrum Trkmanka ve spolupráci s KrÚ JMK odborem životního prostředí, úspěšně zhostilo organizačního zajištění dvoudenního semináře. Ve dnech 7. a 8. února 2013 se uskutečnila metodická porada pracovníků obecních úřadů obcí s rozšířenou působností v konferenčních prostorách Ekocentra Trkmanka. Metodická porada byla určena pracovníkům obecních úřadů, kteří působí v oblasti odpadového hospodářství podle zákona č. 18/5/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

    více
  • 8. ročník nohejbalového turnaje amatérů

    Velmi bojovný, tak by se dal charakterizovat letošní 8. ročník turnaje, kde celkem 10 družstev měřilo síly ve dvou základních skupinách a následném play off. I když se turnaj časově mírně protáhl, a to díky vyrovnanosti všech týmů, nejvíce síl a zkušeností nakonec měli tým se složení Tonda Panenka, Tomáš Panenka a Franta Jakubec, kteří vyhráli ve finále nad pořádajícím mužstvem Radek Krejčiřík, Petr Daněk a Zdenek Hicl, až v závěrečném třetím setu hraném na pět K.O. míčů.
    více
  • Čteme dětem hned dvě nové kapitoly

    Městská knihovna Velké Pavlo -vice se přidala k celostátnímu projektu „Celé Česko čte dětem“. Na studené zimní dny i na dlouhé večery připravila knihovnice četbu z knihy Bohuslava Březovského Tajemný hrad Svojanov aneb Paměti Františka Povídálka jako takzvanou „knížku do ucha“. Ve složce Městská knihovna si mohou děti poslechnout dvě nové kapitoly. Kapitolu jedenáctou s názvem "Pravdu má pan Hamrlík" a kapitolu dvanáctou s názvem "Jak pan Hamrlík k ohnivé svini přišel".

    více
  • Penzion pro seniory na ul. Bří Mrštíků již pod střechou

    Stavby domu pro seniory ve Velkých Pavlovicích (Foto © 2013 Ing. Zdeněk Karber)Stavaři dokončili začátkem měsí- ce února 2013 hrubou stavbu pen- zionu pro seniory v prodloužené části ulice Bratří Mrštíků, v lokalitě Padělky. Do konce měsíce je v plánu osadit okna a dveře a poté začít na pracích souvisejících s montáží elektroinstalace. Zájemci o bydlení v penzionu se mohou informovat u tajemnice Městského úřadu Velké Pavlovice paní Jitky Krátké, tel.: 519 365 342, e-mail: kratka@velke-pavlovice.cz...
    více
  • ZÁPIS DO ŠKOLY - ze školkaříků prvňáčci

    Zápis dětí do 1. třídy ZŠ Velké PavloviceVe čtvrtek 7. února 2013 proběhl na Základní škole ve Velkých Pav- lovicích zápis dětí do prvního roč- níku pro školní rok 2013/2014. Zá- pis dítěte do školy vnímají všichni rodiče jako mimořádnou událost v životě svého dítěte, protože nástu- pem do školy mu končí bezstarostné dětství a začíná školní život plný práce a povinností. My učitelé zase považujeme tento den za velmi důležitý pro vývoj naší školy...
    více
  • Netradiční zimní sportovní radovánky ve školní družině

    Veselá zimní olympiáda ve školní družině ZŠ Velké PavloviceI když za okny svítí slunce, ve školní družině Základní školy ve Velkých Pavlovicích mrzne a padá sníh. To se naše družinka na jedno odpo- ledne proměnila v malinký olympij- ský stadion. S dětmi jsme oblékli pomyslné čepice, šály, rukavice a zahájili jsme sportovní klání ve čtyřech netradičních sportovních disciplínách. Úvodním závodem byl slalom na lyžích, následovalo hokejové utkání „jeden na jednoho“, přestřelka sněhovými koulemi a závěr sportovních her patřil sběru sněhových vloček...
    více
  • Znáte kouzelná slůvka? Podávají si ruku se slušností...

    Slušné chování by mělo být samo- zřejmostí, ale přesto se stále čas- těji setkáváme s dětmi, které zapo- menou pozdravit, poděkovat nebo poprosit. V rámci školního proje- ktu „Slušné chování“, které pro- běhlo ve druhé třídě ZŠ Velké Pavlovice, žáci diskutovali o správném i nevhodném jednání. Učili se, jak oslovit dospělého, jak požádat kamaráda o pomoc a radu...
    více
  • TJ SLAVOJ Velké Pavlovice zve na VALNOU HROMADU

    TJ SLAVOJ Velké Pavlovice Vás srdečně zve na valnou hromadu, která se bude konat v sobotu 23.února 2013 v 15.00 hodin ve společenském sále v areálu TJ Slavoj, na Hodonínské ulici ve Vel- kých Pavlovicích. Hned po skončení valné hromady se koná výroční konference oddílu kopané. Těšíme se na vaši hojnou účast!
    více
  • Sedmáci a osmáci "lyžníci" na sjezdovkách v Čenkovicích

    Lyžařský výcvik ZŠ V. Pavlovice v Čenkovicích v Orlických horáchTak, a je to opět tady – kufry, batohy, lyže. Ještě autobus a mů- žeme vyrazit. Směr: Čenkovice, důvod: lyžařský kurz, osazenstvo: žáci 7. ročníku a pár osmáků. Nováčci sedmáci navíc plní vyjuka- ného očekávání, ostřílení osmáci s tajuplným zkušeným výrazem. Po cestě jsme hledali ale- spoň flíčky sněhu – ale, bohužel, nic. „Počkejte, až pro- jedeme Kouzelným lesem“, utěšovala nás paní učitelka Bukovská. A skutečně – Čenkovice nás přivítaly v bílém...

    více
  • STARÉ STEZKY na Velkopavlovicku veřejnost oslovily

    Beseda Staré stezky na Velkopavlovicku na Ekocentru TrkmankaZakladatel nauky o stezkách – stibologii pan Ing. Radan Květ CSc. z Brna,  navštívil po osmi letech Velké Pavlovice. Přednáška se uskutečnila v úterý 5. února 2013 ve zcela zaplněné posluchárně Ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích. Přednášející se v první řadě zmínil o stezkách v okolí našeho města a Modrých Hor, z nichž mnohé lidé používali tisíce let...
    více
  • Modrohorský pohár opět odcestoval za hranice, do Senice

    Senica - vítěz Turnaje O pohár Modrých Hor 2013 (Foto © 2013 Jiří Otřel)Dramatické zápasy a boj o každý míč přinesl další ročník meziná- rodně obsazeného turnaje, kterým si bývalí hráči připomínají své spoluhráče, kteří odešli z tohoto světa předčasně. Původně Memo- riál Klementa Minaříka byl později přejmenován na Turnaj O pohár Modrých Hor. Vítězství v turnaji obhájilo dne 2. února 2013 již tradičně kvalitní mužstvo z partnerského slovenského města Senica. Na druhém místě skončil taktéž družební Ždírec nad Doubravou ze zasněžené Vysočiny a na třetím Velké Pavlovice B...
    více
  • LADOVA ZIMA hřeje, u srdce, na duši, ve vzpomínkách...

    Vernisáž výstavy LADOVA ZIMA (Foto © 2013 Tereza Pláteníková)Není snad jediného člověka mezi námi, který by alespoň jednou v životě nevzal do rukou knížku o mi- lém, šibalském a kamarádském kocourku Mikešovi, o moudré a chytré kmotře lišce a nebo ales- poň jedinkrát nedostal do své poš- tovní schránky vánoční pohlednici s nostalgickou, po duši hladící kresbou malíře JOSEFA LADY. Už ty nejmenší děti, jakoby vedeni něčí rukou shůry a jaksi naprosto automaticky, sáhnou mezi spoustou knih seřazených v knihovnách právě po dílech ilustrovaných Josefem Ladou…
    více