Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2012

  • Druhý knihovní skřítek objeven

    Knihovního skřítka Veseláčka, kterého namalovala Terezka Hamanová, našel v knížce z Městské knihovny Velké Pavlovice, malý čtenář Matěj Prokeš. Můžeme proto dnes již prozradit všem čtenářům, že skřítek se ukrýval v knížce Hugo a jeho velký objev od spisovatele Briana Selznicka. Slíbená výhra, kterou je Krtkův dort bude na Matěje Prokeše i Ondřeje Banka čekat v knihovně na předvánočním odpoledni v pátek 21. prosince.
    více
  • Starohorka triumfovala

    Včerejší středeční večer byl dobou, kdy sál velkopavlovické sokolovny doslova praskal ve švech. Téměř tři stovky hostů z blízkého i vzdáleného okolí, bývalých členů kapely, příbuzných a všech příznivců přišly podpořit dechovou hudbu Starohorka. Do zimního předvánočního období krásně zapadl vzpomínkový večer, který muzika uspořádala při příležitosti 40. výročí svého vzniku. Přesně v den, kdy se muzikantům podařilo složit tehdy předepsané „přehrávky“, tedy 12. prosince, tleskali v závěru koncertu diváci vestoje své oblíbené kapele, jejíž členové překonali sami sebe, když se dokázali dát znovu dohromady, i když to bylo jenom při příležitosti významného výročí.

    více
  • Vyšla druhá ročenka gymnázia

    V závěru roku vydalo Gymnázium Velké Pavlovice ročenku za školní rok 2011/2012. Vedle základních informací o škole zde najdete výsledky státní části maturitních zkoušek, přehled absolventů ve školním roce, umístění žáků v naukových soutěžích, přehled projektů které škola realizovala, vlastní práce žáků školy a další zajímavosti. Pro zájemce z řad veřejnosti je zdarma ročenka k vyzvednutí na sekretariátu školy.

    více
  • Služby města sníh nezaskočil * videoreportáž

    Ani zimní období není pro pracov- níky Služeb města obdobím klidu. Jak sám říká vedoucí tohoto úseku Města Velké Pavlovice pan Josef Dostoupil, mají všichni plné ruce práce. Začalo pro naše jihomorav- ské končiny neobvykle vydatně sněžit a tak se musí denně čistit vozovky, chodníky, sypat štěrkem, v čase předvánoč- ním přišly také na řadu náročné přípravy jarmarku u rad- nice, zdobení náměstí a stromu světelnou dekorací. Více o činnosti Služeb města v nové videoreportáži VIDEOSTUDIA GRÉGR Velké Pavlovice.
    více
  • V Technickém muzeu JE VĚDA skutečně HRA

    Školáci v Technickém muzeu BrnoNa mikulášský čtvrtek 6. prosince 2012 jsme jeli se třídou 4. A a žáky volitelného předmětu VĚDA JE HRA z pátých tříd do Technického muzea v Brně. Před muzeem nás zaujal robot postavený ze součás- tek z elektronických přístrojů. Nej- dřív jsme my ze 4. A šli do technické herny a páťáci k parním strojům. V technické herně jsme si mohli vyzkoušet různé zajímavé pokusy...

    více
  • Právě vychází VELKOPAVLOVICKÝ ZPRAVODAJ VI/2012

    Velkopavlovický zpravodaj VI/2012Vážení návštěvníci webových stránek města Velké Pavlovice! V brzkých dnech obdržíte do svých poštovních schránek letošní pos- lední vydání Velkopavlovického zpravodaje. Předvánočním zpravo- dajem VI/2012 můžete zalistovat ve virtuální podobě již nyní. Barevnou obálku plnou fotografií z dění ve městě najdete po kliknutí ZDE, černobílou textovou část o 44 stra- nách po kliknutí ZDE a kalendář akcí na následující tři měsíce po kliknutí ZDE. Přejeme Vám příjemné adventní počtení a děkujeme Vám za celoroční přízeň.
    více
  • Rozlosování štěpánského MEMORIÁLU v malé kopané

    Na druhý svátek vánoční – 26.12. 2012, tedy na Štěpána, se usku- teční ve Velkých Pavlovicích již 19. ročník Memoriálu Vladislava Trs- ťana v malé kopané. Rozlosování mužstev do skupin proběhlo v pon- dělí dne 10. prosince 2012. V le- tošním turnaji se utká opět celkem 16 družstev ve čtyřech skupinách. Výsledky rozlosování najdete po kliknutí na „více zde“, pozvánku na turnaj po kliknutí ZDE. Srdečně Vás zveme!
    více
  • VIRTUÁLNÍ PROHLÍDKY také na webu GYMNÁZIA

    Nejen webové stránky Základní školy Velké Pavlovice spustily virtuální prohlídky celého komplexu školních budov a přilehlého okolí. Stejnou službu nabízí i web Gymnázia Velké Pavlovice. Gymnázium si můžete prohlédnout zvenčí i zevnitř. Podívat se můžete do specializovaných učeben, auly, tělocvičny, posilovny i na sportovní stadion. Pro otevření virtuálních prohlídek klikněte ZDE.

    více
  • Zkouška na koncert Starohorky * videoreportáž

    Právě dnes, 12. prosince v 19.00 hod. se bude ve velkopavlovické sokolovně konat vzpomínkový kon- cert dechové hudby Starohorka, která v tomto roce slaví čtyřicet let od svého vzniku. Videoreportáží ze zkoušky zároveň na tento koncert zveme nejen všechny příznivce této dechové hudby, ale i všechny milovníky slovácké dechovky. Na dnešní vy- stoupení si Starohorka pro své posluchače připravila také jednu zbrusu novou písničku s názvem Pavlovický koste- líček. Srdečně všechny na koncert zveme!

    více
  • Velkopavlovický písničkář upsal život folku * videoreportáž

    Folkový písničkář a hudební pedagog Josef Marian Kralovič vyrůstal v rodných Velkých Pavlovicích. Zde navštěvoval ZŠ a prožil své dětství. Josef Marian Kralovič vystoupil s jeho rodinným triem „Marián & Úlety“, na adventním koncertu konaném 9. prosince 2012 v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Velkých Pavlovicích, ze kterého videostudio Grégr připravilo krátký videozáznam.

    více
  • Čteme dětem * Pulusán, to jsem já

    Městská knihovna Velké Pavlovice se přidala k celostátnímu projektu „Celé Česko čte dětem“. Na mrazivé dny i na dlouhé předvánoční večery připravila knihovnice četbu z knihy Bohuslava Březovského Tajemný hrad Svojanov aneb Paměti Františka Povídálka jako takzvanou „knížku do ucha“. Ve složce Městská knihovna si mohou děti poslechnout šestou kapitolu s názvem „Pulusán, to jsem já“.

    více
  • VIRTUÁLNÍ PROHLÍDKY - novinka webu Základní školy

    Webové stránky Základní školy V. Pavlovice svým návštěvníkům nalo- žily krásný vánoční dárek – hned 18 možností virtuálních prohlídek celého komplexu školních budov a přilehlého okolí. Podívat se mů- žete do budov prvního a druhého stupně, jídelny, družiny, do obou tělocvičen, na sportovní stadion, specializovaných učeben, auly, projít si schodiště a mnohé další. Pro otevření virtuálních prohlídek klikněte ZDE. Vítejte kdykoliv, ve dne, v noci a třeba i o víkendech či o prázdninách, ve škole!

    více
  • Srdíčkové dny pomáhají handicapovaným dětem

    V rámci Srdíčkových dnů, které proběhly v týdnu od 3. do 7. prosince 2012, bylo vybráno celkem 9 082,- Kč. Výtěžek bude určen na pomoc těžce handica -povaným dětem, které jsou odkázány stabilně na domácí péči svých rodičů, zejména maminek, a to na zakoupení různých rehabilitačních a zdravotních pomůcek, invalidních vozíčků, zdravotních kočárků a dalších pomůcek k usnadnění jejich nezbytné celodenní péče, kterou si jejich stav vyžaduje. Srdečně děkujeme za pomoc všem, kteří přispěli.
    více
  • Vernisáž výstavy fotografií SLOVENSKÉ POHLEDY

    V pátek 7. prosince se v Malém sále Ekocentra Trkmanka konala vernisáž výstavy fotografií SLOVENSKÉ POHLEDY. Výstavu fotografií členů Fotoklubu při Záhorském osvětovém středisku zahájila úvodním slovem RNDr.  Ĺubica Krištofová, ředitelka ZOS Senica. Výstava se koná v rámci spolupráce zájmových sdružení fotografů a v rámci udržitelnosti projektu přeshraniční spolupráce a potrvá do 31. prosince 2012.
    více
  • Debrujáři * Začínáme s LEGEM

    Každý z nás si dovede představit různobarevné kostičky a velké množství dalších prvků lega, z nichž děti dovedou vytvořit zajímavé mechanizmy a objekty. LEGO Mindstorms Education je ale novou generací robotických systémů určených k podpoře vzdělávání. Klub malých debrujárů tak v rámci své činnosti bude robota programovat a učit jej „poslouchat“.
    více
  • Velkopavlovičtí jsou v třídění odpadů čtvrtí

    Stylové trofeje a finanční odměny za důsledné třídění odpadů obdrželo 27. listopadu několik jihomoravských obcí a měst. Velké Pavlovice se ve své kategorii v třídění odpadu umístnili na čtvrtém místě. Diplom za čtvrté místo převzal za město Velké Pavlovice místostarosta Ing. Zdeněk Karber. Ocenění v soutěži „My třídíme nejlépe 2012“ předali představitelům samospráv zástupci autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a. s., a Jihomoravského kraje. Ceremoniál byl součástí informačních aktivit zaměřených na podporu tříděného sběru odpadu ve městech a obcích v regionu.

    více
  • Žáci umělecké školy zahráli příběh o narození Ježíška

    Žáci ZUŠ Velké Pavlovice - mikulášský večírek Dámského klubu (Foto © 2012 Ing. Zdeněk Karber)Dámský klub Velké Pavlovice po- řádá každoročně již tradiční miku- lášský večírek a vždy se jej snaží oživit kulturním vystoupením, nej- lépe v podání místních dětí. Letos přizvaly do sklepních prostor Vinár- ny u Kaderků žáky Základní umě- lecké školyfolklórní taneční soubor paní učitelky Lucie Stránské a mládežnickou cimbálovou muziku pana učitele Martina Čecha...
    více
  • Čertí rojení ve školce... a přišel i MIKULÁŠ s ANDÍLKEM

    Mikulášské besídky v MŠ Velké Pavlovice (Foto © 2012 Karolína Bártová)To vám byla čertiska! Obrovská, sírou smrdutá, stará sláma jim padala za patami, brrrr, hrůza na ně pohledět! Ještěže s nimi šli i hodný svatý Mikuláš a sněhobílý andílek, s košíčkem plným dobrot, jinak by se to snad ani bez slziček neobešlo... I když, i ta sem tam ukápla! Kde? No přeci v naší školce, přesně na den na mikulášskou nadílku, 5. prosince 2012, a tak jsme si rovnou připravili pro naše rodiče, sourozence, babičky, dědečky a kamarády besídky!
    více
  • Miss víno zazářila v Číně

    Napsali o nás; Břeclavský deník 6.12.2012 * Velké Pavlovice, Nanjing – Rodačka z Velkých Pavlovic Barbora Pleskačová po zisku titulu Miss víno oslnila také v Číně. Na soutěži krásy Miss Tourism Queen se probojovala do první desítky. Jsem velice ráda, že jsem se umístila v Top desítce, nejen kvůli mně samotné, ale především mě těší pocit, že jsem dokázala tak dobře obhájit jméno celé země," uvedla velkopavlovická kráska.

    více
  • Vánoční výchovné koncerty ZUŠ pro ZŠ

    Vánoční výchovné koncerty ZUŠ pro ZŠStalo se již tradicí, že před Váno- cemi pořádá Základní umělecká škola Velké Pavlovice vystoupení svých žáků a učitelů pro I. i II. stupeň základní školy. Koncerty se konají ve výstavním sále v podkroví  velkopavlovické radnice, v krásném prostředí s výhledem na město. Většinou padá sníh, který pomáhá navodit vánoční atmosféru a žáci základní školy se místo vyučování mohou kochat hudbou, zpěvem i tancem a těšit se na vánoční prázdniny...

    více