Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2012

  • Hovory pod letícími balónky s přáníčky * videoreportáž

    K vidění a slyšení byly nejen krásné melodie a vánoční písničky, ale i zajímavé rozhovory, které 16. prosince 2012 o vánočním jarmarku ve Velkých Pavlovicích pořídilo videostudio Miroslav Grégr.

    více
  • Vánoční jarmark 2012 * videozáznam

    Jaký byl velkopavlovický vánoční jarmark v roce 2012? Pohodový a především nostalgický, jehož kolorit orámovalo mlhavé ráno, mlhavý podvečer. Po roce opět vylétly balónky do oblak. Zářivá očka těch nejmenších se pak dlouze, předlouze dívala na nebe. Jejich obava však zcela nezmizela. „Prožene pán větru balónky a dostane Ježíšek přáníčka včas?“

    více
  • VÁNOČNÍ NÁLADA ve fotografiích paní Jany Vondrové

    Vánoční jarmark u radnice 2012 (Foto © 2012 Jana Vondrová)Kuchyně hospodyněk už všude za- jisté voní vanilkou, čokoládovou polevou, po stole se povalují vykra- jovačky na sladké cukroví, které děti potajmu nenápadně mlsají z prozatím zakázaných krabic... Ale jsou mezi námi i takové, které si ukradnou chvilku a rády si kromě válečku a hroudy těsta pohrají i s fotoaparátem. Že mezi ně patří i paní Jana Vondrová už určitě nemusíme připomínat, s jejími krásnými fotografiemi se na našich webových stránkách pravidelně setkáváte. Stejně jako nyní, kdy vám nabízíme její pěkné snímky z nedělního Vánočního jarmarku u radnice...

    více
  • Mlhavý VÁNOČNÍ JARMARK ladil do nostalgické nálady

    Vánoční jarmark u radnice 2012 (Foto © 2012 Karolína Bártová)„Za mlhou, že by se dala krájet...“ nemusí zrovna vždycky ležet rybní- ček Brčálník, ani žít skřítek Rákos- níček, ale může se za ní nacházet i předvánoční městečko Velké Pav- lovice a to rovnou v den, kdy se tu koná VÁNOČNÍ JARMARK U RAD- NICE. Ačkoliv byla mlha, po ránu a dopoledne o třetí adventní neděli 16. prosince 2012, skutečně bílá jako rozlité mléko jsme rádi, že si na náměstí našly cestu stovky návštěvníků. Nechtěly si totiž nechat ujít zajímavou nabídku celodenního lákavého programu. Kdo dorazil, neprohloupil a hlavně - měl o zábavu, kulturní vyžití i vynikající pohoštění postarané od rána až do večera!

    více
  • Předvánoční nadílka v městské knihovně

    Skutečně bohatou předvánoční nadílku připravila svým čtenářům Městská knihovna Velké Pavlovice. Koncem minulého týdne bylo dokončeno zpracování a katalogizace více než 120 nových knih do fondu knihovny. Pro vánoční svátky si tedy mohou dětští i dospělí čtenáři vypůjčit některé z největších knižních hitů, které se v posledních třech měsících objevily na pultech knihkupectví.
    více
  • Našel se retriever

    Ve Starém Poddvorově byla nale- zena 11. prosince 2012 fenka labradorského retrievera zlaté barvy s červeným obojkem. Více informací na OÚ Starý Poddvorov, nebo na tel. 518 372 123.
    více
  • DÁMSKÝ KLUB vybral pro děti přes šest tisíc korun

    Výstava ručních prací velkopavlovických žen

    Velkopavlovické ženy a volný čas, tak zněl název výstavy ručních pra- cí místních žen, kterou uspořádal Dámský klub a prezentoval v rámci Vánočního jarmarku u radnice 2012. Členky Dámského klubu se rozhodly vybírat dobrovolné vstup- né s tím, že bude jeho výnos věnován spřízněnému Dětskému domovu ve Štítech v Orlických horách. Částka se ve finále vyšplhala na krásných 6.314,- Kč. Všem za příspěvky velmi děkujeme!

    více
  • Nejvkusnější vánoční výzdobu najdete u HEJLŮ V Údolí

    Rodina Hejlova získala 1. místo v soutěži Vánoční městečko 2012V roce 2012 byl ve Velkých Pavlovi- cích vyhlášen již druhý ročník sou- těže „Vánoční městečko“ o nej- pěkněji vyzdobený dům vánočními dekoracemi. Letos se přihlásilo celkem devět soutěžících. Pěti- členná komise po náročném rozho- dování nakonec vyhodnotila výzdoby následovně – zlato jednoznačně získal dům na ulici V Údolí pana Bronislava Hejla, stříbro patří paní Martě Křivákové s domem na ulici Nová a bronz paní Andreje Pohankové na ulici V Sadech...

    více
  • Podpořte naše gymnázium v žebříčku škol

    Gymnázium Velké Pavlovice se účastní soutěže o nejlepší Gympl roku 2012/2013. Hlasovat v soutěži mohou studenti i absolventi gym- názií. Posouzení kvality gymnázia z pohledu studentů je kritérium, pod- le kterého by se měli řídit budoucí studenti, nyní žáci základních škol. Hlasovat můžete až do 14. ledna 2013.
    více
  • VÁNOČNÍ JARMAREČNÍ VESELÍ ve fotografiích

    Vánoční jarmark u radnice 2012 (Foto © 2012 Milán Pecka)Letošní Vánoční jarmark u radni- ce nebyl pouze příjemným místem k zastavení a zpomalení v době adventu a předvánočního shonu, k setkávání se s přáteli, poslouchání koled, povídání či nákupu originál- ních dárečků pod stromeček, ale také místem jako stvořeném pro fotografy. Své krásné snímky nám poslali slečna Terezka Pláteníková a pan Milán Pecka. Prostřednictvím webových stránek města Velké Pav- lovice si je můžete po kliknutí na „více zde“ prohlédnout. Velmi děkujeme!
    více
  • Čteme dětem * Spolky se strašidly

    Městská knihovna Velké Pavlovice se přidala k celostátnímu projektu „Celé Česko čte dětem“. Na předvánoční dny i večery připravila knihovnice četbu z knihy Bohuslava Březovského Tajemný hrad Svojanov aneb Paměti Františka Povídálka jako takzvanou „knížku do ucha“. Ve složce Městská knihovna si mohou děti poslechnout sedmou kapitolu s názvem „Spolky se strašidly“.

    více
  • Bořetický vánoční jarmark obohatily velkopavlovické soubory * videoreportáž

    Videoreportáž obrazem i zvukem přibližuje atmosféru v sousedních Bořeticích, kde se v sobotu 15. prosince konal vánoční jarmark za účasti velkopavlovických souborů. Co by to bylo za reportáž, kdyby videostudio zachytilo pouze vystoupení dívčího sboru při ZUŠ ve Velkých Pavlovicích a kdyby v záznamu opomnělo coutry skupinu Colorado, která má v Bořeticích vysoké renomé, pravidelně vystupuje na tamějším vánočním jarmarku a vždy znamenitě prezentuje velkopavlovickou kulturu.

    více
  • Vánoční Popelky na koledě v Bořeticích

    Dívčí pěvecký sbor ZUŠ V. Pavlovice na Vánočním jarmarku v Bořeticích„Veselé vánoční hody, zpívejte dítky koledy…“ Spíše nežli dítky je však zazpívaly dívky, malé slečny Dívčího pěveckého sboru při ZUŠ Velké Pavlovice, které vystoupily jako hosté na Vánočním jarmarku v sousedních Bořeticích. Ten se uskutečnil v sobotu 15. prosince 2012 a k velkému zklamání pořadatelů tentokrát smolně propršel...
    více
  • Vzpomínkový večer DH Starohorka * videoreportáž 2. část

    Vzpomínkový koncert DH Starohorka ve Velkých PavlovicíchJak ten čas běží… Psal se rok 1972. Pravidelné zkoušky dvakrát týdně a vlastní píle členů souboru přinesly své ovoce. Postupně se doplňovali noví členové, až do pl- ného obsazení kapely. Po téměř ročním muzicírování, dne 12. pro- since, dechovka absolvovala povinné kvalifikační pře- hrávky a dostala se tak na start svých oficiálních vystoupení...
    více
  • Máme být na co pyšní

    Dvanáct amatérských fotografů z Velkopavlovicka a Břeclavska vystavuje od včerejšího večera své práce v Záhorském osvětovém středisku v partnerské Senici. Fotodokumentaci z vernisáže ve čtvrtek 13. prosince pořídil jeden z autorů, pan Milán Pecka. Výstava je připravena v souvislosti s vzájemnou výměnou zkušeností a spoluprací velkopavlovických fotografů a s výstavou Fotoklubu při ZOS Senica, která právě probíhá v Malém sále Ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích.
    více
  • Kam o stříbrné neděli? Na JARMARK k radnici!

    Vánoce se kvapem blíží, už nekle- pou na dveře, ale přímo buší. Před námi jsou již jen dvě poslední ad- ventní neděle. Třetí, nebo chcete-li stříbrná, nás čeká už tento víkend a je tedy nejvyšší čas poohlédnout se po dárečcích a děti? Ty by měly co nejrychleji napsat dopis Ježíškovi a poslat mu jej přímo do nebíčka. Což takhle vypravit se v neděli na Vánoční jarmark u radnice a splnit si během jediného dne všechny jmenované příjemné povinnosti? Přijďte určitě, srdečně vás všechny zveme!

    více
  • Vzpomínkový večer DH Starohorka * videoreportáž 1. část

    Jak ten čas běží… je tomu již 40 let kdy se v kraji malebného Hanáckého Slovácka, zrodila  DH  Starohorka. Podle místní vinařské trati Stará hora dostala mladá kapela do vínku název Starohorka“. Uměleckým vedoucím se stal František Jaroš, učitel základní školy, kapelníkem Cyril Veverka. Parta veselých muzikantů a kamarádů, která v duchu lidové noty rozdávala radost a potěšení, čítala za dobu působení dechové hudby v letech 1972 až 1992 několik desítek muzikantů a zpěváků.

    více
  • STAROHORKA umí hrát i ve čtyřech křížkách

    Koncert STAROHORKY 2012Slyšel a četl jsem od mnoha světo- vých muzikantů, že určitá studia, kde natáčely hudební legendy mi- nulosti, mají své jedinečné vyzařo- vání. Když do takového prostoru přijdete, dýchne na vás něco, co je v těch zdech, energie, jako by ty zdi měly svou paměť. Pavlovická sokolovna ví také své a dokonce i pár hudebních legend ji navštívilo, ale večer, který jsme tam zažili 12. prosince 2012 se bezesporu zapsal přímo do paměti jejich zdí. Starohorka se sešla po 40 letech. A byla jako dáma na svoje nejlepší roky náležitě hrdá. Moudrá, zkušená, elegantní a při tom plná zdraví, svěžesti a jiskry...
    více
  • Přidejte se k nám a vyrobte pro PTÁČKY KRMÍTKA

    Výroba krmítek pro ptáčky na Ekocentru TrkmankaJak může malé ptačí tělíčko vydr- žet teploty hluboko pod bodem mrazu? Ptáci se v mrazech promě- ní v načepýřené koule, což funguje v podstatě jako péřový spacák. Ale zdaleka nejdůležitější je pro ně možnost každý den se pořádně najíst. Shánění potravy je ale pro ptáky značně proble- matické, zvlášť když krajinu pokryje souvislá vrstva sněhu...

    více
  • CD STAROHORKY v prodeji

    Turistické informační centrum Velké Pavlovice zahájilo prodej CD STAROHORKY  s názvem Jedú chlapci z vinohradů, které bylo vydáno ke čtyřicátému výročí založení kapely. Jedná se o autentickou nahrávku 22 skladeb z roku 1991. CD se může stát vhodným vánočním dárkem pro milovníky dechovky. Cena je 100,-Kč.

    více