Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2016

  • Budování parkoviště u penzionu pro seniory

    Stavební skupina služeb města buduje parkoviště s podélným stáním u penzionu pro seniory. Právě zde bylo parkování palčivým problémem, který obyvatele penzionu trápil. Možnost parkování uvítají jak obyvatelé penzionu, tak jejich příbuzní a známí. Zaměstnanci služeb osadili obrubníky a bylo navezeno kamenivo na spodní podkladové vrstvy kufru.
    více
  • Majestátní vrba prochází odborným ošetřením

    Velkopavlovický arborista pan Vítězslav Pláteník spolu se zaměstnanci služeb města využili příhodného předjarního počasí k odbornému ořezu vrby mezi domy Bří Mrštíků 14 a 16. Vrby jsou rychle rostoucí stromy s křehkým, měkkým a lehkým dřevem, které se velmi snadno vlivem vnější zátěže láme. Důvodem zásahu je eliminace nebezpečí spojeného s velikostí stromu a blízkostí obytných domů.

    více
  • ŠKRPÁLEK rozesmál Mumraj! (ne)klasickou Kyticí

    Napsali o nás * Břeclavský deník; 24.2.2016Zábavná neklasika. Erbenovy balady přepracované Jiřím Suchým zvolili pro své představení v hodonínském kulturním domě členové souboru Škrpálek. Gymnazisté z Velkých Pavlovic se v úterý 23. února 2016 dopoledne prezentovali jako soutěžící krajské přehlídky studentských souborů Mumraj!. Kategorie dospělých nese název Hobblík...
    více
  • Školní kolo recitační soutěže žáků 1. stupně

    „Každá báseň chce být lahví s poselstvím, vhozenou do oceánu času i lidí. Nezáleží na tom, kolik jich tam vhodíme, stačí, aby byla vylovena jedna a poselství v ní uložené rozradostnilo třeba jen jediné srdce.“ F. Halas V duchu tohoto poselství se dne 18. února 2016  konalo školní kolo recitační soutěže žáků 1. až 5. tříd.

    více
  • Přijďte si zahrát DESKOVÉ HRY, zvou bořetičtí

    Obec Bořetice a rodiče pořádají a srdečně zvou každého jedince se soutěžním zapálením a hráčským srdcem na Mistrovství Bořetic v deskových hrách. To se uskuteční v sobotu 12. března 2016 od 13:000 hodin v kulturním domě v Bořeticích. Hrát se budou Osadníci z Katanu, soutěž je určena pro všechny bez omezení věku. Nalaďte formu a přijďte si zahrát. Čekají vás skvělé zážitky i pěkné ceny!

    více
  • Společenský ples Modrých Hor

    V sobotu 20. února 2016 pořádal Dobrovolný svazek obcí Modré Hory jubilejní, X. ročník společenského plesu. Ten je vždy mimořádnou společenskou událostí a mnohými návštěvníky je označován jako vrchol společenské sezóny. V krásně vyzdobeném sále velkopavlovické sokolovny hostům k tanci i poslechu tradičně hrál Salonní orchestr Brno. Za DSO Modré Hory zahájili X. ročník společenského plesu starosta Velkých Pavlovic Jiří Otřel a starosta Kobylí Mgr. Pavel Kotík.

    více
  • Školní olympiáda ve sportovní gymnastice

    Ve středu 17. února 2016 se uskutečnil na naší škole třetí ročník školní olympiády ve sportovní gymnastice. Soutěžilo se ve dvou kategoriích a dvou disciplínách na prostných a lavičce. Gymnastky si připravily volné sestavy s povinnými prvky, které hodnotila porota, ve které zasedly Mgr. M.Fišerová, Mgr. M. Kosíková, Mgr. V. Prokešová a D. Šebestová Dis..

    více
  • Folklorní soubor Žižkovjánek pořádá nábor nových členů

    Přední jihomoravský dětský folklorní soubor Žižkovjánek z Moravského Žižkova hledá nové zájemce, děti školou povinné. Zkoušky souboru se konají vždy v úterý a ve čtvrtek. Mladší skupina od 16.30 do 17.30 hod. a starší skupina od 17.30 do 18.45 hod. v kulturním domě v Moravském Žižkově.

    více
  • Přednáška IMUNITNÍ SYSTÉM A ZÁŘENÍ KOLEM NÁS

    Slovo „geopatogenní“ je složeno ze dvou řeckých slov, kde „geo“ znamená „Země“ nebo „Zemi“ a „pathos“ znamená „utrpení“ nebo „nemoc“. Volně přeloženo je „geopatogenní“ utrpení nebo nemoc, které pochází ze Země. Nejstarší známé zmínky o geopatogenních zónách pochází z Číny a jsou staré více než 4 000 let. Naši předkové o těchto zónách věděli a uměli jejich negativní působení co nejvíce omezit...

    více
  • Oznámení o přerušení dodávky elektrické energie

    Z důvodu plánovaných prací na zařízení distribuční soustavy – rekonstrukcí, oprav, údržbových a revizních prací bude 26. února 2016 od 7.45 do 14.15 hod. přerušena dodávka elektrické energie v části ulice Kopečky: č.p. 1056/13, 1096/20, 1157/24 a novostavby na parc.č. 4649/395,396, 4649/393,394.
    více
  • Biologická olympiáda zná své vítěze školního kola

    V pondělí 15. února 2016 proběhlo školní kolo biologické olympiády. Soutěžilo se ve dvou kategoriích. Školní kolo se skládalo z teoretické části, kde na řešitele čekala spousta zajímavých a také obtížných otázek, a praktické části, kde měli poznat a určit rostliny, houby a  zvířata.

    více
  • Lyžařský kurz? Senzační lyžovačka

    Výcvikový lyžařský kurz je vždy událost, na kterou mnozí bývalí žáci vzpomínají při různých setkáních ještě dlouho po ukončení základní školy. Ten náš letošní proběhl druhý únorový týden v lyžařském středisku Čenkovice v Orlických horách. Prvotní obavy o sníh se nenaplnily, nasněžilo dost, a kde příroda nestačila, pomohla sněžná děla.

    více
  • Velké Pavlovice budou mít svou vlajku

    „Štít svisle rozpoltěný. V pravé, modré polovině je stříbrný šíp špicí vzhůru obrácený; jeho dřík končí dole podkovovitě. V levé polovině jsou čtyři šikmé pruhy střídavě červené a zlaté. Štít obklopuje zlatá arabesková obruba, na které je nahoře 1891.“ Přestože znak vlastní Velké Pavlovice již od roku 1894, vlajku doposud nemají. Tato skutečnost by se měla v krátké době změnit...

    více
  • Výsledky druhého kola soutěže Třídíme s Hantáláčkem

    Společnost Hantály a.s. v těchto dnech zveřejnila výsledky 2. kola soutěže ve sběru papíru pro základní a mateřské školy TŘÍDÍME S HANTÁLÁČKEM. Soutěž je vypsána na období od 1.10.2015 do 8.6.2016. Pro nejlepší školy a školky jsou připraveny finanční odměny. Pro nejlepší sběrače jsou připraveny věcné ceny.

    více
  • Bilance velkopavlovických hasičů: Tři zásahy v pěti dnech

    K prvnímu letošnímu zásahu vyjeli velkopavlovičtí hasiči ve středu 10. února 2016. Zpráva od operačního důstojníka zněla - v Hustopečích je na předním rybníku, ve vzdálenosti 20 metrů od kraje, topící se osoba. Po cestě k zásahu se řešilo, proč nás volají, když nás k takovým událostem většinou nevolají :-). Variant jsme měli několik. Buď jsou hustopečští hasiči na výjezdu jinde, nebo se jedná o cvičení, nebo nás prostě zavolali...

    více
  • ČEJČA CUP už pojedenácté, s Panenkou i Dobiášem

    Velmi slušné obsazení měl ČEJČA CUP 2016, profesionální turnaj amatérů v nohejbale , který se již pojedenácté v pořadí uskutečnil ve Velkých Pavlovicích. Stalo se o právě uplynulém valentýnském víkendu. Po zásluze se k vítězství v turnaji probojoval team HOBITI z Chomutova, když v dramatickém finále porazil Sokol Starovice. V boji o třetí příčku porazil tým Hor Boj tým Bohemians Praha, s legendárním Antonímen Panenkou a Karolem Dobiášem....

    více
  • Ve Velkých Pavlovicích řádil zloděj

    Napsali o nás * RTV Jih; 15.2.2016 - Škodu za více než 43 tisíc korun za sebou zanechal zloděj, který během noci zavítal do obce Velké Pavlovice. Na parkovišti u bytového domu si vyhlédl zaparkované vozidlo a pak se pustil do práce. S osobním autem značky Kia měl svůj plán. Dnes ráno totiž řidič našel služební vozidlo bez všech kol.

    více
  • Přátelé country hodnotili

    V pátek, dne 12. února 2016, se sešli Přátelé country v zasedací místnosti Městského úřadu, aby zhodnotili uplynulý rok 2015 a nastínili si plány do roku nového. V průběhu loňského roku jsme se zúčastnili celkem 35 akcí, ať už to byly taneční semináře, přehlídky country tanců, vystoupení pro město nebo předtančení na akcích pro jiné organizace a spolky...
    více
  • Klub důchodců se trefil "přímo do černého"

    … a to uspořádáním výstavy fotografií z historie i současnosti Velkých Pavlovic, jejíž vernisáž proběhla v našem městě v pátek 12. února 2016. Za svůj vznik vděčí výstava především panu Oldřichu Otáhalovi, který dovedl do konce dlouholetou myšlenku takovouto výstavu ve městě uspořádat a vymyslel pro ni poetický název „Nostalgické Velké Pavlovice aneb Tvář města v proměnách času“.
    více
  • Anička to dokázala! Vystřílela si pohárové zlato!

    O valentýnském víkendu 2016 se uskutečnilo poslední závěrečné superfinálové kolo Poháru RSCM Brno ve střelbě ze vzduchové pušky. Ve své kategorii vyhrála a stanula tak zaslouženě na nejvyšším zlatém stupínku Anička Procházková, studentka třídy sekunda Gymnázia Velké Pavlovice, která střílí za Sportovně střelecký klub Slatina. Šťastné královně přesné mušky, pevné ruky a ocelových nervů k úžasnému úspěchu blahopřejeme!

    více