Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2015

  • Většina vinoték by skončila

    Ilustrační foto.Autor: DENÍK/Nikol DiviakováNapsali o nás, Břeclavský deník 21.2.2015 * Velké Pavlovice – Kromě vlastní výroby firma Pavlovín dováží milion litrů sudového vína ročně, i ze zahraničí. Dodává je do vinoték a dalším distributorům. Jednatel velkopavlovické společ- nosti Radim Heča patří k odpůrcům regulace jeho prodeje. „Jestli se děje falšování vín u výrobců, tak spíš v lahvích než v sudech," tvrdil v pátek Heča.

    více
  • Zahrádkáři na schůzi plánovali i degustovali

    Malá degustace byla příjemnou tečkou na závěr schůze (Foto © 2015 Jan Havránek)V neděli 22. února se v zasedací místnosti MěÚ sešli členové Českého zahrádkářského svazu na výroční členské schůzi. Hlavními tématy k projednání bylo zhodnocení uplynulého roku a plán akcí na rok 2015. Nejdů- ležitějším bodem, kterému se členové věnovali, bylo spojení výstavy vín a besedy O víně při víně do jedné akce s názvem Výstava a přehlídka vín 2015 aneb O VÍNĚ PŘI VÍNĚ.
    více
  • Hlasujte pro Evropský strom roku 2015

    Opatovická borovice v obležení dětí (Foto: Lenka Grossmannová)Stromy jsou fascinující, znamenají život, pomáhají nám a dávají nám pocit jistoty. I proto si zaslouží naši ochranu a péči. Soutěž Evropský strom roku vznikla v roce 2011 v návaznosti na oblíbenou anketu Strom roku, kterou v České republice dlouhodobě pořádá Nadace Partnerství. Do finále evropské soutěže vždy postupují vítězové národních kol.
    více
  • Millenium láká na jména. Klub navštíví LEOŠ MAREŠ

    Napsali o nás * Břeclavský deník 18.2.2015Do hudebního klubu Millenium ve Vel.Pavlovicích zavítá tento pátek jedna z postav čes- kého showbyznysu. „V živém pro- gramu vystoupí moderátor Leoš Mareš,“ informovali organizátoři otevíracího večera nadcházejícího víkendu. Mareš byl v minulých letech tváří několika televizních pěveckých a talentových soutěží. Hlavně u mladších generací je známým moderátorem, nazpíval i několik cédéček...

    více
  • Rostlinolékařský portál radí zemědělcům

    Napadení píďalkou podzimníS blížícím se jarem byl pro veřejnost spuštěn nový portál, který ocení především zemědělci a zahrádkáři. Cílem rostlinolékař- ského portálu je zpřístupnit uživatelům informace, které by jim měly usnadnit orientaci ve složitých otázkách integrované ochrany rostlin. Jádrem celého systému je efektivní ochrana před chorobami, škůdci a plevely, jež zajišťuje stabilní výnos a kvalitní produkci zemědělských produktů, přičemž je kladen důraz na snížení rizik dopadu vlivu pesticidů na lidské zdraví a životní prostředí.

    více
  • Žehlení krojových sukní pokračuje...

    Minulý čtvrtek, 12. února 2015, se Ekocentrum Trkmanka ve Velkých Pavlovicích už podruhé věnovalo kurzu žehlení krojových sukní. I tentokrát se ženy pod vedení lektorky Žanety Buchtové sezná- mily s postupem škrobení i žehlení krojových sukní. A stejně tak jako před týdnem projevila o náš kurz zájem televize, tentokrát Televize Brněnská. Reportéry však nezajímalo jen škrobení a žehlení sukní, ale především Velkopavlovický kroj...

    více
  • Knižní hity pro dospělé

    S nabídkou nových knižních titulů přichází v těchto dnech Městská knihovna Velké Pavlovice. Tentokrát jsme nakoupili novinky z kamenného knihkupectví, abychom doplnili nabídku o největší knižní hity ze začátku letošního roku.  Trošku jsme tentokrát ošidili své dětské čtenáře, neboť jsme se soustředili na beletrii pro dospělé, aby nám neunikli autoři, jejichž  knihy nakupujeme průběžně a snažíme se získat všechny vydané tituly.
    více
  • Ve školce bude bezpečněji

    Ředitelství MŠ Velké Pavlovice zlepšilo zabezpečení mateřské školy a od března bude vstup do budovy MŠ na čipy. Budova bude přístupná na čipy v době scházení a rozcházení dětí. V jinou dobu příchodu bude třeba použít zvonek do příslušné třídy, odkud budou rodičům vchodové dveře otevřeny. K odchodu z budovy bude třeba použít odchodové tlačítko nainstalované ve výšce vedle vchodových dveří.

    více
  • 10. ročník profesionálního turnaje amatérů v nohejbale

    Velmi vyrovnané týmy a tím pádem i drama v každém zápase provázelo jubilejní 10. ročník profesionálního turnaje amatérů v nohejbale. Po zásluze se však k vítězství v turnaji probojoval tým Hor Boj, který porazil ve finále Tatran Krkonoše. V boji o třetí místo podlehl tým pořadatelů Čejča Team týmu Bohemians Praha s legendárním Antonímen Panenkou.

    více
  • Chovatelé se sešli na výroční schůzi

    Výroční členská schůze ZO ČSCH Velké Pavlovice (Foto © 2015 Bronislav Procinger)V sobotu 14. února se sešli velkopavlovičtí chovatelé, aby zhodnotili uplynulý rok a naplá- novali svou činnost na rok 2015. V současné době má ZO ČSCH Velké Pavlovice 18 členů a jednu mladou chovatelku. Mladá chovatelka Ema Komosná se zároveň v roce 2014 stala našim nejúspěšnějším chovatelem. Její chovatelské úsilí bylo oceněno třemi čestnými cenami.
    více
  • 11. studentský ples Gymnázia Velké Pavlovice

    Studenti ve slavnostním (Foto © 2015 Archiv Gymnázia Velké Pavlovice)V pátek 13. 2. 2015 proběhl v sokolovně ve Velkých Pavlovicích 11. studentský ples Gymnázia Velké Pavlovice. Slavnostní večer byl zahájen polonézou třídy septimy a 3.A. Poté si studenti zatančili sólo se svými rodiči. K tanci a poslechu hrála dechová hudba Lácaranka a po půlnoci DJ Jan Fišer, student septimy. Pro hosty bylo kromě tematicky vyzdobeného sálu, občerstvení a bohaté tomboly připraveno i tradiční půlnoční překvapení.

    více
  • Valentýnské překvapení v knihovně

    Městská knihovna Velké Pav- lovice připravila v letošním roce již potřetí pro své čtenáře překvapení na den sv. Valentýna. Protože letos vychází sv. Valentýn na sobotu, pro překvapení si čtenáři mohou přijít v pátek 13. února. Valentýnským překvapením budou knihy, zabalené v neprůhledném ozdobném balíčku. Do balíčků byly vloženy čtenářsky přitažlivé knihy z novinek zakoupených do knihovny v únoru 2015.

    více
  • Masopust obnovují po šedesáti letech

    Napsali o nás * Břeclavský deník 11.2.2015Masopustní slavnost se po dlouhé době vrací do Velkých Pavlovic. Obyvatelé připra- vují průvod masek s ochutnávkou zabíjačkových specialit. Šedesát let uplynulo od doby, kdy se ve Velkých Pavlovicích konala masopustní slavnost. Průvod masek a ochutnávky zabijačkových specialit chtějí tamní obyvatelé znovu oživit. Přípravy na jednadvacátého února, kdy se společně vrátí ke kouzlu masopustního veselí, jsou v plném proudu...

    více
  • Žehlení krojových sukní tématem pro ČT

    Návrat k tradicím, to je v posled- ních letech trend obcí na jižní a východní Moravě. Ve Velkých Pavlovicích teď nabízejí třeba kurz žehlení krojových sukní. Na první kurz žehlení krojových sukní se kromě lektorky a přihlášených účastnic dostavil také štáb ČT a natočil zde krátkou reportáž, kterou jste mohli shlédnout v úterý 10. února na ČT1 v pořadu Události v regionech.

    více
  • Na "zkratce" budou testovat sportovní vozy

    Ve čtvrtek 12. února od 8:00 do 16:00 hodin bude uzavřena obslužná komunikace - "zkratka na Bořetice" v katastru města Velké Pavlovice pro potřeby testování sportovních vozidel. Bezpečnost na komunikaci budou zajišťovat pořadatelé.
    více
  • Zimní radovánky v mateřské školce

    První sníh přinesl dětem spoustu radosti (Foto © 2015 Archiv MŠ Velké Pavlovice)Na první pořádný sníh jsme museli v našem městě čekat až na konec ledna. Co radosti nám však přinesl! Stavěli jsme sněhuláky, otiskovali stopy, váleli sudy, koulovali se. Kopce na zahradě školky jsme využili na bobování a k jízdě na lopatách. A že jsme byli i trochu mokří? Nevadí, vše se usušilo a nás zahřála teplá polévka.
    více
  • WOLKERŮV PROSTĚJOV 2015

    „Na básnících je, aby našli veli- kost doby.“ Tato slova sice vyslovil Jiří Wolker na počátku dvacátého století, nic to však nemění na tom, že básníci vystihují atmosféru doby trochu jinak, metaforami vpletenými do proudu slov. O tom jsme se mohli přesvědčit ve středu 4. února 2015 se na Městském úřadě ve Velkých Pavlovicích, kde se konalo tradiční setkání recitátorů středních škol. Organizace se ujalo, podobně jako v minulých letech, Gymnázium Velké Pavlovice...
    více
  • Masopust, masopust, do kola mě holka pusť...

    Odměnou za snahu jsou krásné masopustní masky (Foto © 2015 Lenka Štefková)S blížícím se datem konání masopustních oslav (21. 2. 2015) vrcholí přípravy na tuto akci, které se mohou zúčastnit návštěvníci všech věkových kategorií. Ve čtvrtek 5. února jsme však mysleli především na ty nejmladší. Pozvali jsme k nám do Ekocentra Trkmanka děti na výtvarnou dílničku, na které si mohly vyrobit masopustní masky.
    více
  • KDOUSOV 2015 aneb Kdy si zase vyrazíme? Až se oteplí!

    Pojeďte s námi zase po roce, o letních prázdninách, na super tábor do Kdousova! Kdy? Hned ve dvou termínech. Od 4. do 11. července 2015 si vyrazíme s "Cestovní agenturou Časostroj", od 11. do 18. července 2015 pak "Po stopách mafie". Už teď se vás nemohou dočkat všichni pořadatelé. Další informace o obou táborech hledejte po kliknutí na "více zde" a hlavně na www.taborkdousov.wgz.cz. Už aby byly velké prázniny, co říkáte?

    více
  • Přátelé country a rok 2014

    Jaký byl? Veselý, smutný, přátel- ský, plný setkání s country kama- rády z vesnic a měst, z dalekého i blízkého okolí. Tak jsme to zhodno- tili na vánočně-silvestrovském večírku. Tančíme pro radost z po- hybu, hudby a přátelského setká- vání.  Tak to běží každý týden od ledna až do prosince. Tančíme párové a řadové tance, kruhové a čtverylky, line tance, waltzy a valčíky. Celkem umíme 71 country tanců. Je to málo nebo moc?
    více