Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2013

  • Den otevřených dveří na gymnáziu

    Dne 10. ledna 2013 se na našem gymnáziu uskutečnil tradiční Den otevřených dveří, který byl určen především budoucím uchazečům o studium a jejich rodičům. Po celý den se střídaly návštěvy dětí, které přicházely většinou v doprovodu rodičů. Po celou dobu pobytu se návštěvám věnovali pověření pracovníci a studenti školy. Poskytovali informace o studiu, o možnostech výuky cizích jazyků, o sportovních a mimoškolních aktivitách.
    více
  • Výstava stojí za návštěvu

    Všem, kteří mají chvilku času v tomto zimním období a zajímají se o tématiku ochrany přírody, doporučujeme návštěvu výstavy fotografií a doprovodných dokumen -tů na téma „Zelené památníky – staré a památné stromy Záhoria“. Do 30. ledna 2013 ve všední dny mezi 8. a 17. hodinou je možno navštívit expozici ve výstavním sále Ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích.

    více
  • "Za císaře pána a jeho rodinu" - pomozte České televizi

    František Josef I.Česká televize připravuje nový do- kumentární seriál s názvem "Za císaře pána a jeho rodinu", ve kterém bude sledovat vyprávění lidí, kteří jsou potomky řadových vojá- ků 1. světové války a mají uchová- ny jejich deníky, dopisy z fronty, fotografie či pohledy. Jinými slovy zajímavé příběhy obyčejných vojáků, kteří nebyli osobně nijak slavní, ale ve svém důsledku jejich činy měly vliv na vývoj a konec války, tj. vznik samostatného Československa. Jde o legionáře i o řadové vojsko Rakousko-Uherska...

    více
  • Čteme dětem * Starý hrad se hemží strašidly

    Městská knihovna Velké Pavlo -vice se přidala k celostátnímu projektu „Celé Česko čte dětem“. Na studené zimní dny i na dlouhé večery připravila knihovnice četbu z knihy Bohuslava Březovského Tajemný hrad Svojanov aneb Paměti Františka Povídálka jako takzvanou „knížku do ucha“. Ve složce Městská knihovna si mohou děti poslechnout již devátou kapitolu s názvem „Starý hrad se hemží strašidly“.

    více
  • Prezident? Velkopavlovičtí Schwarzenberga dál nepustili

    Volba prezidenta - Zeman versus SchwarzenbergMáme za sebou první kolo první přímé volby prezidenta České republiky. Do kola druhého, které se uskuteční 25. a 26. ledna 2013, postoupili takřka s vyrovnaným výsledkem Ing. Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg. Velmi zajímavé je však porovnání žebříčku výsledků na úrovni město Velké Pavlovice – Jihomoravský kraj – Česká republika. Celorepublikově bodovali Zeman, Schwarzenberg a Fischer, na kraji Zeman, Schwarzenberg a Diensbier a ve Velkých Pavlovicích Zeman, Fischer a Diensbier, aktuální dvojka mezi kandidáty Karel Schwarzenberg obdržel od našich voličů pomyslnou bramborovou medaili...

    více
  • Blíží se zápis dětí do 1. třídy základní školy

    Rok utekl jako voda a ve školkách se začali připravovat na svůj první velký školní den noví předškoláčci. Během měsíce února proběhnou takřka ve všech základních školách po celé České republice zápisy dětí do 1. tříd. Stejně tomu bude i ve Velkých Pavlovicích, kde byl zápis vyhlášen na čtvrtek 7. února 2013. K letošnímu zápisu se dostaví děti narozené od 1. 9. 2006 do 31. 8. 2007 a to od 14.30 do 17.00 hod.

    více
  • Pod vánočním stromem bylo vybráno 10.200,- Kč, pro děti

    Vážení občané! V období adventu probíhala na náměstí před radnicí tradiční charitativní sbírka do pokladničky pod rozsvíceným vánočním stromem. Od Mikuláše až do svátku Tří králů do ní mohli občané vhazovat drobné mince či bankovky a přispívat tak na dobrou věc. Do pokladničky bylo díky štědrosti vás všech, kteří neváhali a darovali, vloženo celkem 7.200,- Kč, dále pak Město Velké Pavlovice přispělo 3.000,- Kč. Celkem tedy bylo vybráno 10.200,- Kč. Ty budou představiteli města osobně předány do rukou ředitelky Dětského domova v Mikulově...

    více
  • Přijďte si zacvičit jógu

    Toužíte po zklidnění a uvolnění? Přijďte si v sobotu 19. ledna 2013 ve 20.00 hod. do malé tělocvičny ZŠ zacvičit jógu. Cena je 70,- Kč za 1 hodinu, s sebou potřebujete podložku na cvičení a pohodlné oblečení. Bližší informace na e-mailu: markovicova.anet@seznam.cz.

    více
  • 1. Zeman - 2. Fischer - 3. Diensbier, výsledky voleb na post prezidenta ČR ve Velkých Pavlovicích

    Ing. Miloš Zeman se svou dcerou KateřinouVe dnech 11. a 12. ledna 2013 se uskutečnila v České republice his- toricky první přímá volba prezi- denta. Ve Velkých Pavlovicích se po I. kole voleb umístil na prvním místě Ing. Miloš Zeman s počtem 402 platných hlasů, druhá příčka patří Ing. Janu Fischerovi, CSc. s 332 hlasy a třetí Jiřímu Diensbierovi s 283 hlasy. Pořadí všech kandidátů dle počtu získaných hlasů a další grafy vycházející z voleb v našem městě naleznete po kliknutí ZDE. Volebního práva využilo ve Velkých Pavlovicích z celkového počtu 2.511 zapsaných voličů 1.659, což je 66,23%... 

    více
  • Voliči vybírají poprvé přímo svého prezidenta

    Volby prezidenta - okrsek č. II - Ekocentrum Trkmanka V. Pavlovice (Foto © 2013 Ing. Zdeněk Karber)Ve dnech 11. a 12. ledna 2013 probíhá na území České republiky historicky první přímá volba prezidenta republiky. Voliči mají možnost vybrat si z 9 kandidátů. Nepodaří-li se zvolit prezidenta v prvním kole, jehož výsledek bude známý v sobotu 12. ledna 2013 v odpoledních až večerních hodinách, bude následovat kolo druhé a to v termínu 25. a 26. ledna 2013. Ve Velkých Pavlovicích se poprvé konají volby pro volební okrsek č. II namísto sokolovny v objektu Ekocentra Trkmanka, nově moderně zrekonstruovaném barokním zámečku. Všem voličům přejeme šťastnou ruku!
    více
  • Sladká vzpomínka na advent a Mikuláše

    Mikulášská nadílka ve školní družiněPřed Vánocemi se děti ze školní družiny při ZŠ Velké Pavlovice tě- šily ze sladké nadílky od Mikuláše, kterou dostaly poté, co zarecitovaly jakoukoli svoji oblíbenou básničku. Někteří odvážlivci si dokonce troufli zazpívat pěknou písničku. Pod vánočním stromečkem pak každé z dětí našlo malé milé potěšení v podobě plyšového přívěšku na klíče...
    více
  • Krojový ples ve videoreportáži TV REGION

    Nedostali jste se na Krojový ples ve Velkých Pavlovicích? Nevadí. Atmosféru plesu i krásu sváteč -ních krojů vám přiblíží následující reportáž regionální internetové televize TV REGION, jejíž reportéři si velkopavlovický Krojový ples nenechali ujít.
    více
  • Předprodej vstupenek na III. VINAŘSKÝ PLES zahájen

    II. Vinařský ples roku 2012 (Foto © 2012 Milán Pecka)Spolek vinařů Víno z Velkých Pav- lovic, o. s. pořádá v sobotu 26. led- na 2013 ve velkopavlovické sokolo- vně již III. Vinařský ples. Vstupenky v hodnotě 200,- Kč je možné zakoupit v předprodeji a to na telefonu slečny Lucie Prokešové č. 605 886 640. Ve vstupném je zahrnuta předem vybraná místenka ke stolu, sklenička a uvítací přípitek. Těšíme se na Váš zájem a hojnou účast!

    více
  • Krojový ples ve fotografiích Radomíra Zapletala

    Velkopavlovické slavnostní kroje jsou vděčným objektem k fotografování. Po několika měsí -cích se v sobotu 5. ledna 2013 oblékla chasa do slavnostních krojů na Krojový ples. Sokolovna již tradičně praskala ve švech. Přišli krojovaní z velkopavlovické chasy i přespolní, děti, dospělí i fotografové. Předem bychom chtěli poděkovat panu Radomíru Zapletalovi za krásné fotografie, které ochotně poskytl pro potřebu webových stránek města.
    více
  • Sadováček zahájil Krojový ples

    Již tradičně zahájil plesovou sezónu "Krojový ples". Je už dlouholetou tradicí, že si na plese zatančí děti folklorního souboru při MŠ "Sadováček". Naši malí tanečníci se pustili do nácviku s velkou odhodlaností, odvahou a elánem. Na nacvičování části "Slovácké besedy" moc času nebylo, ale děti vydržely! V sobotu ve 20 hod. se vestibul sokolovny zaplnil drobotinou v červenicích. Celé vystoupení zvládly bezvadně za doprovodu harmoniky pana Honzy Melichara a premiérového zpěvu Renatky Martincové, kterým moc děkujeme.

    více
  • Volby prezidenta České republiky * informace pro voliče

    Vážení občané! Ve dnech 11. a 12. ledna 2013 se uskuteční volby prezidenta České republiky. V pá- tek dne 11. ledna 2013 bude mož- né volit od 14.00 do 22.00 hod., v sobotu 12. ledna 2013 od 8.00 hod. do 14.00 hod. Volebními místno- stmi budou tradičně pro volební okrsek č. I zasedací místnost Městského úřadu Velké Pavlovice, Nám. 9. Května 40 a nově pro volební okrsek č. II Ekocentrum Trkmanka, Nádražní 1. Bližší informace získáte po kliknutí na „více zde“. O výsledku voleb budete informováni v sobotu v odpoledních hodinách prostřednictvím městského rozhlasu a webových stránek města Velké Pavlovice.
    více
  • SLÁMOVÁ a KUNICKÝ jsou nejlepšími fotbalisty okresu

    Nejlepší fotbalisté okresu Břeclav za rok 2012První sobota roku 2013 patřila ne- tradičně na prknech boleradické- ho divadla sportu, konkrétně fot- balu. Konalo se zde ve své novo- dobé historii již sedmé vyhlášení ankety „O nejlepší fotbalisty okre- su Břeclav“ za právě uplynulý rok 2012. Ve V. Pavlovicích je fotbal velmi oblíbený a proto je potěšující, že se právě v této anketě velkopavlovičtí neztratili. Bodovali hned ve dvou kategoriích a navíc byl mezi oceněnými pár – muž a žena. Titul Fotbalista roku v kategorii Dorost zaslouženě získal Dominik Kunický hrající za tým MSK Břeclav, v kategorii Ženy byla vyhlášena nejlepší hráčkou Naďa Slámová hrající za TJ Slavoj V. Pavlovice...

    více
  • Gymnázium zve na Den otevřených dveří

    Především pro zájemce o studium a jejich rodiče se ve čtvrtek 10. ledna 2013 v době od 8.00 do 17.00 hodin otevřou dveře velko -pavlovického gymnázia. Žáci i jejich rodiče budou moci nahlédnout do tříd, odborných učeben a dalších prostor školy. V programu nebudou chybět ukázky chemických, fyzikálních nebo chemických pokusů.

    více
  • Fotografie a ekologie

    Přijměte tuto aktualitu jako pozvánku na vernisáž výstavy fotografií, která se koná na Ekocentru Trkmanka Velké Pavlovice ve výstavním sále, ve čtvrtek 10. ledna 2013 v 17 hodin. Skvostné fotografie slovenských umělců doplní prezentace DVD nahrávek a krátký kulturní program související s kulturně-ekologickým projektem. Výstava se jmenuje Zelené památníky – staré a památné stromy Záhoria.
    více
  • Krojový ples odstartoval plesovou sezónu

    V sobotu 5. ledna 2013, odstartovala ve velkopavlovické sokolovně plesová sezóna roku 2013. Zahájena byla Krojovaným plesem, kde se mohli všichni přítomní pokochat nejen krásou slavnostního velkopavlovického kroje a zatančit si s dechovou hudbou Zlaťulkou, ale také se podívat na vystoupení folklórního souboru Sadováček pod vedením paní učitelek Mateřské školy a na tanec Česká beseda v podání 24 párů krojované chasy.
    více