Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2013

  • MILOŠ ZEMAN "první vyhrání" obhájil, se stal prvním přímo zvoleným prezidentem České republiky

    Ing. Miloš Zeman - prezident ČR pro volební období 2013-2018Ve dnech 25. a 26. ledna 2013 pro- běhlo v naší zemi II. kolo histo- ricky první přímé volby prezidenta České republiky. Voliči v tomto kole vybírali ze dvou kandidátů – Ing. Miloše Zemana a Karla Schwarzen- berga. Velkopavlovičtí si zvolili za svého prezidenta Miloše Zemana, totožný výsledek vzešel také v rámci celé České republiky. Novým pre- zidentem se tak stane Ing. Miloš Zeman, který se svého pětiletého mandátu funkce prezidenta ČR pro léta 2013-2018 ujme dne 8. března 2013, kdy složí prezidentský slib.
    více
  • Nová jezírka v Biocentru Zahájka

    Nová jezírka v Biocentru Zahájka, V. Pavlovice (Foto © 2013 Ing. Zdeněk Karber)Mírná zima umožňuje stavební technice pracovat na hloubení jezírek v mokřadní části Biocentra Zahájka, poněvadž půda v letošní zimě ještě nezamrzla, jak potvrzují měření našich meteostanic. Slý- cháváme otázky -  co je to mokřad a na co je mokřad? Mokřad je místo s velmi vysokou hladinou spodní vody a během roku často se vyskytující povrchovou vodou...
    více
  • Už zítra bude známé jméno NOVÉHO PREZIDENTA

    Volby prezidenta ČR ve V. Pavlovicích (Foto © 2013 Ing. Zdeněk Karber)Čtrnáct lednových perných dnů pl- ných historicky první české prezi- dentské volební kampaně je za námi a my si dnes, v pátek 25. led- na, a zítra, 26. ledna 2013, defi- nitivně vybereme a zvolíme svého prezidenta. V I. kole voleb jsme „poslali dál“ s takřka vyrovnanou bilancí Ing. Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga. Který z nich obstojí v právě probíhajícím II. a zároveň i konečném kole voleb záleží pouze na nás. Každý hlas je více než důležitý, každý hlas se počítá. Proto všechny občany našeho města tímto vyzýváme k co nejhojnější volební účasti...
    více
  • Oznámení o rozšířených úředních hodinách pro podání přiznání k dani z nemovitostí

    Všichni, kteří jsou povinni podat da- ňové přiznání k dani z nemovitostí za rok 2013 nejpozději do 31.1. letošního roku a rozhodnou se odevzdat daňové přiznání osobně na finančním úřadě či na některém z jeho územních pracovišť, mohou od 21.1. do 7.2. využít rozšířené úřední hodiny všech územních pracovišť Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj (dřívější finanční úřady) na území jihomoravského kraje, nad rámec obvyklých úředních hodin v pondělí a ve středu. Více informací po klinutí ZDE. Informační leták pro poplatníky daně z nemovitostí - Organizace správy daně z nemovitostí od 1. ledna 2013 otevřete kliknutím ZDE.

    více
  • Ježíšek naděluje ve školní družince nejen o Vánocích

    Vánoční překvapení - krabice plná Lega!Ve středu 23. ledna 2013 čekalo na děti ve školní družině při ZŠ V. Pavlovice velmi pěkné překvapení. Po návratu z oběda se všichni sešli v jedné družinkové třídě a s napětím očekávali, co se bude dít. Paní vychovatelka postavila na zem před děti velikou krabici s vysvětlením, že se Ježíškovi podařilo opožděně poslat tak dlouho a toužebně očekávané dárečky. A že to byly opravdu hezké dárky, se děti v zápětí samy přesvědčily...
    více
  • Školáci odevzdali 10.937 kg papíru v povánočním sběru

    Na Základní škole Velké Pavlovice proběhl povánoční sběr starého papíru a již třetí kolo od začátku školního roku. Celkem se podařilo shromáždit 10.937 kg papíru. Nejvíce donesli žáci 2.A a 6.B třídy. V jednotlivcích byla nejšikovnější Anetka Pleskačová z 2.A, na druhém místě se umístila Klárka Navrátilová a na třetím David Dobšák. Na II. stupni se na pomyslný nejvyšší stupeň dostal Jan Rozinka, druhá příčka patří Tadeáši Kacerovi, sedmákům, a třetí místo obsadil Mirek Bazala. Po třetím kole jsou na 1. místě druhá a sedmá třída...
    více
  • "Únor bílý, pole sílí" aneb co teď se zahrádkou?

    Kalendářní zima se nám přehoup- la do svého posledního měsíce, února. Co dělat v tomto období na zahrádce, poli, v sadě? Rady, návody, nápady i dobré tipy a vychytávky zkušených zahrádkářů a sadařů najdete ve čtvrté zprávě Zahrádkářského okénka na měsíc únor 2013. Máte-li čas a chuť studovat, můžete si zprávu otevřít po kliknutí ZDE.

    více
  • VOLBA PREZIDENTA ČR- II. kolo * informace pro voliče

    Vážení občané! Ve dnech 25. a 26. ledna 2013 se uskuteční II. kolo volby prezidenta České republiky. V pátek dne 25. ledna 2013 bude možné volit od 14.00 do 22.00 hod., v sobotu 26. ledna 2013 od 8.00 hod. do 14.00 hod. Ve II. kole voleb budou mít voliči možnost vybírat ze dvou kandidátů – Ing. Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga. Volební lístky obdrží voliči až ve volební místnosti. Bližší informace získáte po kliknutí ZDE. O výsledku voleb budete informováni v sobotu v odpoledních hodinách prostřednictvím městského rozhlasu a webových stránek města Velké Pavlovice.
    více
  • Pozvánka na ZIMNÍ TURNAJE V KOPANÉ 2013

    Vážení příznivci kopané! V termínu od 26. ledna do 10. března 2013 bude sehráno celkem 14 fotbalo- vých zápasů Zimního turnaje „A“ družstva mužů a Zimního turnaje dorostu. „A“ mužstva budou hrát na umělé trávě MSK Břeclav v Poštorné, dorostenci pak na umělé trávě FK Mutěnice. Časový rozpis všech zápasů naleznete po kliknutí na „více zde“. Všechny fanoušky srdečně zveme!
    více
  • "A léta běží" Velké Pavlovice 2012 * videoreportáž

    Střihový dokument ve stopáži 13.00 minut zkráceně přibližuje život, události a dění ve Velkých Pavlovicích v roce 2012. Videosekvence jsou použity z velkopavlovické videokroniky, kterou pro archiv města každoročně pořizuje videostudio Miroslav Grégr.
    více
  • Pozvánka do divadla

    Divadlo Boleradice zve na komedii Arnošta Goldflama DÁMSKÁ ŠATNA souboru Prkno z Veverské Bítýšky. Představení se koná tuto sobotu 26. ledna v 19:30 hod. Soubor s tímto představením získává jedno ocenění za druhým na festivalech i přehlídkách po celé republice. Vstupenky na představení si můžete rezervovat na webových stránkách divadla nebo zakoupit v pokladně ve středu a v pátek  od 18 do 19 hodin a v sobotu půl hodiny před představením.
    více
  • Cvičení jógy pokračuje

    Toužíte po zklidnění a uvolnění? Přijďte si v sobotu 26. ledna 2013 ve 20.00 hod. do malé tělocvičny ZŠ zacvičit jógu. Cena je 70,- Kč za 1 hodinu, s sebou potřebujete podložku na cvičení a pohodlné oblečení. Bližší informace na e-mailu: markovicova.anet@seznam.cz.

    více
  • Velké Pavlovice na Regiontouru 2013

    V sobotu 19. ledna byly Velké Pavlovice, Modré Hory a  Hustopečsko prezentovány jako turistické cíle na veletrhu cestovního ruchu – Regiontour 2013. Propagační materiály a informace nabízeli místostarosta Ing. Zdeněk Karber, projektový manažer Modrých Hor Ing. Přemysl Pálka a tajemník Mikroregionu Hustopečsko RNDr. Leoš Vejpustek v expozici Jihomoravského kraje.

    více
  • Čteme dětem * Hamrlíku, Hamrlíku

    Městská knihovna Velké Pavlo -vice se přidala k celostátnímu projektu „Celé Česko čte dětem“. Na studené zimní dny i na dlouhé večery připravila knihovnice četbu z knihy Bohuslava Březovského Tajemný hrad Svojanov aneb Paměti Františka Povídálka jako takzvanou „knížku do ucha“. Ve složce Městská knihovna si mohou děti poslechnout již desátou kapitolu s názvem „Hamrlíku, Hamrlíku“.

    více
  • Myslivecký ples

    V sobotu 19. ledna se ve velkopavlovické sokolovně konal Myslivecký ples. Bohatě vyzdobe -ná sokolovna přivítala několik generací tancechtivých návštěvní -ků. Pro všechny přítomné byla připravena bohatá tombola, zvěřinový gulášek a k tanci a dobré náladě hrála dechová hudba Legrúti. Komu se po skončení plesu ještě nechtělo domů, mohl změnit žánr a v rytmu disko pokračovat dál.

    více
  • Oznámení o prodeji bytů

    Město Velké Pavlovice oznamuje, že nabízí k prodeji 2 bytové jednotky (BJ č. 499/10 a BJ č. 499/7) a pozemky pod bytovými jednotkami na ulici Tovární 499/8. Prohlídka nemovitostí se koná ve středu 23. ledna od 15.00 do 16.00 hod. Prodej bytových jednotek na základě veřejně učiněné nejvyšší nabídky se bude konat v pondělí 28. ledna 2013 v 16.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Velké Pavlovice. Více informací o BJ č. 499/10 ZDE, o BJ č. 499/7 ZDE.

    více
  • Zákaz podomního prodeje

    Na četné žádosti občanů připravila Rada města Velké Pavlovice a Zastupitelstvo města Velké Pavlovice schválilo Tržní řád, kterým na území města zakazuje podomní prodej. Na území města se mimo provozovnu zakazuje prodávat pornografické zboží, pyrotechnický materiál pro zábavné účely třídy nebezpečnosti II. a  III., dále zakazuje pochůzkový prodej, podomní prodej zboží a poskytování služeb, kdy je bez předchozí objednávky nabízeno, prodáváno zboží a poskytovány služby osobami, uživatelům v objektech určených k bydlení.
    více
  • Regiontour 2013 otevřel své brány odborné veřejnosti

    Ve čtvrtek 17. ledna odstartoval na brněnském výstavišti čtyřdenní maraton veletrhů Regiontour a Go. Velké Pavlovice se v letošním roce prezentují na stánku Jiho -moravského kraje. Návštěvníkům zde premiérově představujeme Ekocentrum Trkmanka, Sklepy Františka Štěpána Lotrinského a.s., tradiční nabídkou jsou pak Modré Hory,  vinařství, cykloturistika a folklór...  Aktivně se veletrhu zúčastníme ještě v sobotu 19. ledna, kdy se brány veletrhu otevřou široké veřejnosti.
    více
  • Zahájení II. etapy budování Biocentra Zahájka

    Zahájení prací na II. etapě budování Biocentra Zahájka (Foto © 2013 Ing. Zdeněk Karber)Ve čtvrtek dne 17. ledna 2013 byly zahájeny práce na II. etapě budování Biocentra Zahájka. Bagr dodavatelské firmy Ekostavby Brno začal pracovat dle předem daného projektu. Stavební činnost bude hotova do začátku jara tak, aby neohrožovala rozmnožování živočichů žijících v této lokalitě. Hlavním úkolem dodavatele je v měsících březnu a dubnu 2013 vysadit zeleň v budovaném biocentru.

    více
  • Pojďte s námi do divadla, na JEZINKY A BEZINKY...

    Městská knihovna V. Pavlovice pořádá zájezd do Městského diva- dla Brno na jednu z nejslavnějších detektivních komedií světové dra- matiky JEZINKY A BEZINKY aneb ARSENIK A STARÉ TETY. Zájezd se uskuteční v sobotu 30. března 2013, nuté je nahlásit se předem a to do 28. února 2013 na tel.: 774 364 014. Cena lístku je 360,- a 242,- Kč, cena dopravy autobusem 100,- Kč. Nezapomeňte se včas přihlásit, na všechny zájemce se velmi těšíme!
    více