Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2013

  • Výroba ptačích krmítek na ekocentru

    Výroba krmítek na ekocentruVe čtvrtek 12. prosince 2013 se v Ekocentru Trkmanka opět tvořilo. Navázali jsme na loňskou úspěšnou akci s pracovním názvem Krmítka II. a opět jsme společně vytvořili zázemí pro naše přezimující ptáčky. Tentokrát byly v nabídce celkem tři typy krmítek: dřevěný domeček, závěsná šiška plná chutných semínek a využili jsme i plastové lahve od balené vody. Malí i velcí tvořili s nadšením a tak si všichni nakonec odnášeli podařené výrobky. Takže, zima může začít, o ptáčky bude v našich zahradách postaráno.

    více
  • Žáci ZUŠ hráli, zpívali a tančili pro své spolužáky ze ZŠ

    Vánoční koncert ZUŠ pro ZŠV úterý 10. prosince 2013 v dopoledních hodinách v krásném a příjemném prostředí Ekocentra Trkmanka uspořádala Základní umělecká škola dva tradiční prosincové vánoční koncerty pro I. a II. stupeň velkopavlovické  Základní školy. Přítomné pedagogy a žáky ZŠ společně pozdravili a přivítali ředitelka ZUŠ Milena Karberová a ředitel ZŠ RNDr. Ludvík Hanák. Žáci ZUŠ se svými pedagogy připravili pro své spolužáky ze ZŠ pestrý program, ve kterém se představily flétnové soubory MgA. Zbyňka Bílka a Mgr. Jana Míchala, akordeonový soubor Roberta Zemana, pěvecký sbor a folklórní taneční soubor Lucie Stránské a cimbálová muzika Martina Čecha.
    více
  • Pozvánka na XVII. Zastupitelstvo města V. Pavlovice

    Starosta města Velké Pavlovice Ing. Pavel Procházka tímto svolává na základě čl. 3, jednacího řádu Zastupitelstva Města V. Pavlovice a na základě rozhodnutí rady města v pořadí XVII. zasedání Zastupitelstva Města Velké Pavlovice, které se bude konat ve čtvrtek 19. prosince 2013 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích. Všichni občané jsou srdečně zváni! Pozvánka s podrobným programem jednání ke stažení ZDE.

    více
  • Čertí a mikulášské rejdění v mateřské škole

    Není lepší na tom světě jako čertům v pekle, ve dne v noci přikládají, pěkně sedí v teple… Po těchto slovech začalo čertí a mikulášské rejdění v naší mateřské škole. Než přišel opravdový čert s Mikulášem, tak děti předvedly v krátké „besídce“ co všechno se naučily, jak jim jdou říkanky, tanečky a dokázaly, že mají „pro strach uděláno“.

    více
  • Odešel významný fotograf

    Milán PeckaV pondělí 9. prosince 2013 zemřel ve věku 77 let pan Milán Pecka, fotograf, autor mnoha krásných fotografií, které již několik let zdobily Velkopavlovický zpravodaj, web města, publikace, propagační materiály a archiv města. Milán Pecka patřil k nadšeným fotografům. Až do posledních dnů se snažil zdokonalovat techniku fotografování, přispíval do mnoha fotografických diskusí na internetu. Jeho fotografický výraz byl originální, hra se světlem, rád fotografoval i portréty a vše krásné kolem nás. Několikrát uspořádal výstavy svých fotografií, na kterých, pro další generace, zachytil krásnou krajinu i obyčejný život. Cenné záběry, které budou dokumentovat život na přelomu tisíciletí. Poslední rozloučení s panem Milánem Peckou se koná ve středu 11.12.2013 v 15.30 hod. v obřadní síni v Kloboukách u Brna.

    více
  • Myslivci pořádají hon

    Myslivecká jednota Velké Pav- lovice pořádá v sobotu 14.prosince 2013 od 9.00 do 16.00 hod. hon na drobnou zvěř v lokalitě Poštor a Nad Zahrady. Uzavřena bude cyklostezka od Zastávky po čerpací stanici Shell, účelové komunikace v okolí ŠSV a areál rozhledny Slunečná.  Žádáme občany a návštěvníky města, aby v zájmu vlastní bezpečnosti respektovali zákaz vstupu do uvedené lokality po dobu konání honu.
    více
  • Rozlosování Memoriálu Vladislava Trsťana v malé kopané

    Všem příznivcům sportu, sálové kopané zvlášť, přinášíme informaci o rozlosování mužstev Memoriálu Vladislava Trsťana v malé kopané, který se uskuteční  ve čtvrtek 26. prosince 2013 ve sportovní hale při ZŠ a gymnáziu ve Velkých Pavlovicích. Turnaj bude rozdělen do čtyř skupin. Pro podrobnosti a propozice turnaje klikněte na „více zde“.

    více
  • Charitativní koncert

    V sobotu 7. prosince večer si návštěvníci v sále Ekocentra Trkmanka poslechli koncert kapely Tom Zvardon and Friends. Charitativní koncert uspořádal Rotary klub Valtice – Břeclav, jehož jménem přivítali posluchače Ing. Zdeněk Karber a Ing. Jaroslav Benda Ph.D.. Poděkovali Městu Velké Pavlovice a Ekocentru Trkmanka za partnerství v tomto projektu, jehož cílem bylo získat finanční prostředky na podporu výstavby chráněného bydlení Mirandie v Brumovicích pro zdravotně postižené spoluobčany. (www.mirandie.cz). Díky sponzorům se podařilo získat částku 50.000,- Kč. Všem, kteří přispěli k uspořádání charitativního koncertu, patří velký dík a uznání.
    více
  • Vánoční Bratislava aneb jaký je advent u sousedů

    Vánoční Bratislava  (Foto © 2013 Ing. Lenka Bukovská)Středisko volného času uspořádalo druhou adventní sobotu zájezd do vánoční Bratislavy. A že bylo o tuto akci velký zájem, jely hned dva autobusy. Jeden byl označený jako čertovský bus a na předním skle měl umístěn obrázek čertíka, druhý byl označen jako mikulášský a na palubní desce se usmíval Mikuláš. A nyní je na vás si určit, jaké osazenstvo bylo v jednotlivých autobusech. Odjezd byl naplánovaný až na půl devátou, i tak bylo počasí díky větru velmi mrazivé. Ten nás potom doprovázel  po celý den ve stejné mrazivé síle a mnozí z nás z něj  měli tvářičky jako „růžičky“.
    více
  • Šachový zápas Velké Pavlovice - Bučovice

    V dalším utkání šachového krajského přeboru přivítalo 1.prosince 2013 naše „A“družstvo soupeře z Bučovic. Ranní nedělní vstávání člověku dělá jenom dobře. Tentokrát jsme se sešli bez problémů, v plném počtu. Soupeř byl papírově slabší, ale na to se nedá v žádném případě spoléhat. Po předchozím kole, kdy jsme utrpěli těsnou porážku, nebylo třeba ani burcovat, protože hráči chtěli tento výsledek odčinit.
    více
  • MŠ* Mikulášská besídka

    Mikulášská besídka v MŠ (Foto © 2013 Marie Banková)Mikuláši, andílku děkuju za nadílku. A ty, čerte rohatý jen si zůstaň za vraty. Celý rok jsme hodné byly, ve školce jsme nezlobily, hračky si hned uklízíme po večerníčku hned spíme... Tak jako každý rok, i letos přišel 5.prosince do mateřské školky svatý Mikuláš za doprovodu andílků a čertů.  Paní učitelky všech tříd nacvičovaly už od začátku listopadu mikulášská pásma, aby byla vypilovaná do puntíku. A také že byla, no přece si malí školkaříci nemohli trhnout ostudu, nejen před rodiči ale hlavně před mikulášskou pohádkovou trojicí.

    více
  • Expozice o meruňkách v Ekocentru Trkmanka

    Expozice věnovaná meruňkám (Foto © 2013 Ing. Zdeněk Karber)Meruňky patří k nejkvalitnějšímu u nás pěstovanému ovoci. Obsahují tolik zdraví prospěšných látek, že se jim oprávněně říká „ovoce zdraví“. Bohužel jejich odbyt na trhu je v posledních letech dosti opomíjen. 
    Městu Velké Pavlovice se v letošním roce podařilo uzavřít projekt „Morava – Dolní Rakousko, v rámci programu „Cíl 3 – Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013“, jehož cílem je mimo jiné i spolupráce věnovaná právě podpoře výsadby a pěstování meruňkových sadů, zpracování a odbytu meruněk. Propagaci meruněk je věnována nová stálá expozice, která byla vytvořena v prostorách dvorního křídla Ekocentra Trkmanka.

    více
  • Promenáda červených vín 2013

    Promenáda červených vín ( Foto © 2013 Ing. Přemysl Pálka)V sobotu 30. listopadu 2013 se konala veřejná prezentace přehlídky Promenáda červených vín. Jako tradičně začala slavnostním vyhlášením vítězů a předáváním diplomů zástupcům oceněných vinařských firem a vinařství. Slavnostního vyhlášení včetně předávání cen se ujal místostarosta Velkých Pavlovic Ing. Zdeněk Karber spolu se senátorem za Břeclavsko Ing. Janem Hajdou.

    více
  • Mikulášské vyrábění ve školní družině

    Mikulášské vyrábění (Foto © 2013 Mgr. Lenka Tesařová)Začátek prosince je pevně spjat s Mikulášem, anděly a divokými čerty. My se čertů nebojíme, sami si je vyrobíme. Mikuláš s Andílkem ať vejdou dále, básničky jim odříkámeJ

    více
  • Ostrovecká ulice dokončena

    Foto © 2013 Ing. Zdeněk KarberVe stavební zóně Padělky, na ulici Ostrovecká a propojení s ulicemi Horňanského a Kopečky byla dokončena vozovka. Inženýrské stavby Hodonín osadily obrubníky a položily podkladové vrstvy. Pracovníci služeb města poté celou plochu vydláždili betonovou dlažbou. Je potřeba vyslovit jim uznání za pracovní nasazení, neboť zejména v posledních týdnech byly velmi nepříjemné povětrnostní podmínky.
    více
  • Adventní Vídeň aneb předvánoční čas u sousedů

    Adventní Vídeň ( Foto © 2013 Ing. Lenka Bukovská)Žáci osmého a devátého ročníku základní školy vyrazili v úterý 3.prosince 2013 navštívit v rámci poznání reálií našich sousedů advetní Vídeň. Sraz byl naplánován již na sedmou hodinu ranní. Kupodivu se většině žáků podařilo tento čas dodržet a my se mohli na cestu vydat bez velkého zpoždění. Ta ubíhala v poklidu a tak nás již krátce po deváté hodině mohla přivítat Vídeň - sice  sluníčkem osvětlená, ale mrazíkem zasažená.

    více
  • Oslavy 100. výročí založení T.J. Sokol ve V. Pavlovicích

    Foto © 2013 Melinda HiclováDne 23. listopadu 2013 uběhlo na den přesně dlouhých 100 let od založení Tělocvičné jednoty Sokol Velké Pavlovice (23. 11. 1913 byla ustavující schůze). Na oslavu stých narozenin si členové místní jednoty připravili Slavnostní akademii, která byla ukázkou spojení současného života zdejšího Sokola s historií. Program byl pestrý a byl připraven jak pro sestry a bratry ze Župy Slovácké a okolních jednot, tak i pro příznivce sokola či spoluobčany. Součástí oslav byla také výstava historických i současných fotografií ze života a činnosti Tělocvičné jednoty Sokol Velké Pavlovice, byly vystaveny historické sokolské kroje, historické písemnosti, kroniky Sletů a nechyběly vítězné trofeje z vaření gulášů, kterými je naše jednota známá po širokém okolí...

    více
  • Do penzionu se stěhují nájemníci

    Do penzionu se stěhují obyvatelé (Foto © 2013 Ing. Zdeněk Karber)Penzion pro seniory na ulici Bří. Mrštíků byl zkolaudován a již se do něho nastěhovali první nájemníci. Senioři si pochvalují zejména to, že byty jsou bezbariérové a pěkně prosluněné. Přejeme všem obyvatelům penzionu, aby byli v novém domově spokojeni a prožili mnoho let v klidu a pohodě.
    více
  • Kam s dětmi na výlet? Na výstavu Hračky 1890-1980, kouzlo vánočního dárku

    Od 3. prosince 2013 do 26. 1. 2014 mohou návštěvníci zhlédnout v prostorách Městského muzea a galerie Břeclav, v objektu pod vodárnou, výstavu s názvem Hračky 1890-1980, kouzlo vánočního dárku. Výstava představí sto let vývoje hraček z hlediska chronologického a materiálového. Zastoupeny budou typické hračky pro chlapce (koně, autíčka, automobily, vojáčci aj.) i dívky (panenky, pokojíčky, kočárky aj.).
    více
  • Zájezd do Györu na vánoční trhy a do termálů

    Zájezd do vánočního GyoruStředisko volného času uspořádalo v soboru 30. listopadu 2013 zájezd do  maďarského Győru.  V programu byla návštěva vánočních trhů a termálních lázní. Účastníci zájezdu, kterých se tentokrát přihlásilo na celý autobus, si po příjezdu do Győru mohli vybrat několik variant, jak strávit příjemný den. První možnost byla, po zakoupení celodenního vstupného, se jít ihned "naložit" do termálů a nebo mohli zvolit druhou variantu - procházku po městě spojenou s návštěvou vánočních trhů. Velká většina zvolila druhou variantu a tak jsme vykročili "nasát " vánoční atmosféru.

    více