Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2011

  • Policie nebere žádné oznámení na lehkou váhu...

    Snad přece jenom s menšími obavami odcházeli včera rodiče z besedy se zástupci Policie ČR, kterou zorganizovala městská knihovna. Tisková mluvčí břeclavského útvaru Policie ČR, por. Mgr. Kamila Haraštová, si připravila reálný a přesný popis současné situace na Břeclavsku, související se stále přibývajícími oznámeními vystrašených dětí. Ovšem zrovna případ z našeho města bere policie skutečně vážně, neboť existuje objektivní svědectví a popis dotyčného muže. Pro znepokojené rodiče i vyšetřující policisty je skutečně obtížné posoudit závažnost a pravdivost velkého množství oznámených případů.
    více
  • Soubory ZUŠ koncertovaly, tentokrát novoročně

    Novoroční koncet ZUŠ (Foto © 2011 Karolína Bártová)V kouzelném období adventu vánočně ladily soubory Základní umělecké školy Velké Pavlovice pro spolužáky a učitele, dnes podvečer pro rodiče a kamarády. Novoroční koncert, který se uskutečnil ve čtvrtek 20. ledna 2011, se nesl v duchu Vánoc a přestože jsou již minulostí, každého příjemná hudba a koledování potěšilo...

    více
  • Znaky měst a obcí na Regiontouru

    Agentura Dobrý den s Muzeem rekordů a kuriozit z Pelhřimova spolu s autorizovanou obalovou společností EKO-KOM a.s. oslovily v roce 2010 školy v celé republice, aby z odpadových surovin vytvořily znaky obcí a měst, ve kterých sídlí. Hlavním materiálem byly PET láhve od nápojů a aviváží, plechovky od nápojů a kartony na vejce. V každém kraji naší vlasti bylo vybráno 35 nejpovedenějších děl, které mají rozměr 1x1 metr. Krajské expozice znaků byly prezentovány v pavilonu H na Regiontouru 2011 v Brně.
    více
  • Bramborákiáda

    V úterý 18. ledna odpoledne proběhla na základní škole ve školní kuchyňce soutěž ve výrobě bramboráčků. Za dozoru vychovatelky Lenky se skupinka pěti dětí, ve složení Bára Čapková, Ondra Sláma, Dominik Paštika, Patrik Havlík a Tonda Střítecký, vrhla do loupání a strouhání brambor. Práce šla všem pěkně od ruky, nejvíc zabrat nám dalo samotné ochucování a kořenění. Největší legraci jsme si užili při smažení bramboráků. Všem soutěžícím děkujeme za účast a těšíme se na setkání s Vámi na další akci pořádané SVČ.
    více
  • Rostlinolékař RNDr. Jan JUROCH navštívil stánek města

    RNDr. Jan Juroch zcela vpravo (Foto © 2011 Ing. Zdeněk Karber)Pravidelným hostem velkopav- lovického stánku na Regiontouru bývá rostlinolékař RNDr. Jan Juroch z Brna. Téměř všichni vinohradníci využívají ve vegetační sezóně týdenní situační zprávy o ochraně révy vinné, jejichž hlavním autorem je právě RNDr. Juroch ze Státní rostlinolékařské správy. Letos byly prodiskutovány těžkosti a praktické zkušenosti loňského neúrodného roku se zástupci Vinařství Buchtovi a Vinařství Lacina...

    více
  • Úžasná nabídka pro mladé autory

    Spolek přátel krásného slova o. s. nabízí všem začínajícím autorům věnujícím se literární tvorbě ve věku 15-25 let bezplatnou účast v soutěžních Škrabákových dílnách tvůrčího psaní. Zájemci se mohou zúčastnit Dílen tvůrčího psaní, tyto zahrnují 3 celodenní semináře bezplatné semináře, které se uskuteční o víkendech v období březen-červen 2011 v Hradci Králové.Tvůrčí dílny povedou členové Spolu přátel tvůrčího slova a hosté z řad českých spisovatelů, redaktorů a publicistů.

    více
  • Lednové novinky v knihovně

    Městská knihovna Velké Pavlovice oznamuje svým čtenářům, že 19. ledna 2011 do svého knižního fondu zařadila 51 svazků nových knih. Většinou se jedná o horké novinky uvedené na vánoční trh. Pro seznam knižních novinek klikněte ZDE. Knihovnice se již těší na váš zájem!

    více
  • Co čeká města Velké Pavlovice a Senica?

    Ke společné konzultaci schválených projektů přeshraniční spolupráce zasedli minulý týden zaměstnanci a představitelé obou partnerských měst, v čele se starostou Velkých Pavlovic, Ing. Pavlem Procházkou, a zástupcem primátora Senice, Mgr. Peterem Huttou. Slovenské straně byly na uvedené období schváleny 3 malé a 1 velký projekt, pro které potřebuje partnerství a spolupráci našeho města. Největší projekt v délce 30 měsíců startuje od března 2011 a týká se technické přípravy, nastartování a především pak provozu regionálního internetového zpravodajského studia.

    více
  • Šesťáci a sedmáci vyrazili za Marťany, do divadla Polárka

    Z představení Marťanská kronika (Divadlo Polárka, Brno)V pátek, dne 14. ledna 2011, se žáci 6. a 7.  tříd Základní školy V. Pavlovice zúčastnili v divadle Polárka představení Marťanská kronika od  R. Bradburyho. Žáci byli zvědavi, jak se režisérovi podařilo ztvárnit postavy Marťanů, jejich mluvu a prostředí. Všichni byli překvapeni, že se obyvatelé Marsu velmi podobali lidem, mluvili jako lidé, ale měli zcela jiné vlastnosti. Nakonec se všichni shodli, že představení bylo dobré a ocenili, že se konečně seznámili s mimozemšťany.

    více
  • GO & REGIONTOUR 2011 - nejpestřejší nabídka dovolených

    Regiontour 2011 (Foto © 2011 Ing. Zdeněk Karber)Tradiční středoevropské veletrhy cestovního ruchu GO a REGION- TOUR 2011 odstartovaly v raketovém tempu minulý čtvrtek, 13.1.2011, a stejně svižně pokra- čovaly až do neděle 16.1.2011, kdy se brány trhů se snad nej- příjemnějším artiklem, tedy nabídkou dovolených, uzavřely. Na letoším ročníku se prezentovalo několik stovek tuzemských a zahraničních destinací. Zúčastnily se vystavující firmy z 21 zemí na ploše 10 503 m2...

    více
  • Červená vína z Velkopavlovicka zazářila v Národní soutěži vín

    Zástupci Národního vinařského centra, Svazu vinařů České republiky a hodnoticí komise vyhlásili výsledky Národní soutěže vín, nejvyšší soutěže vín v České republice. V prvním kole Národní soutěže vín bylo na základě nominací z podoblastních předkol hodnoceno 498 vín, ze kterých postoupilo 200 do 2. kola, které proběhlo 11. ledna 2011 v Praze. Mezi červenými nejvíce zazářilo Rulandské modré výběr z hroznů 2009 z vinařství Patria Kobylí a.s.. Druhé místo získal Merlot pozdní sběr 2009 z firmy Vinium a.s. a třetí místo připadlo vínu Alibernet pozdní sběr 2009 z Vinařství u Kapličky s.r.o.

     

    více
  • Přátelé country si šlápli do pedálů

    Lednový výlet na kolech pod PálavouMimořádně teplé a na leden nevídaně příznivé počasí vylákalo o nedělním odpoledni, dne 16. ledna 2011, velkopavlovické Přá- tele country na cyklistický výlet. Pohyb jako pohyb a proto se protentokrát rozhodli milovníci tance v rytmu divokého západu vyměnit taneční parket za příjemné šlapání do pedálů. Avšak žádné přehánění! Jednalo se o výlet veskrze pohodový, po rovinkách okolo Novomlýnských jezer, s konečným skóre 27,5 km.

    více
  • Přátelé country hodnotili uplynulý rok

    V pátek večer se sešli v zasedací místnosti Městského úřadu velkopavlovičtí Přátelé country na své výroční schůzi. Mají spočítáno, že se kromě tréninků v tělocvičně zúčastnili celkem 53 akcí. Převážně to byly country večery a bály. Přátelé country ovšem nechyběli ani při různých turisticko-cyklistických akcích. Mimo jiné se aktivně zapojili do přípravy vinobraní na ranči. Během roku si zorganizovali dvě výukové akce spolu s brněnskou taneční skupinou Honky-Tonk.
    více
  • Modrohorské ochutnal i náš hejtman

    Hejtman Jihomoravského kraje Mgr. Michal Hašek spolu s vedoucím Odboru regionálního rozvoje panem Ing. Ivo Minaříkem navštívilli v neděli stánek Velkých Pavlovic na Regiontouru 2011 v Brně. Významní hosté se chtěli seznámit s podrobnostmi projektu Otevřených vinných sklepů, který je v našem městě úspěšně zaveden již od roku 2004.
    více
  • Velkopavlovická chasa zve na 55. Moravský ples do Prahy

    Hojná účast velkopavlovické chasy na tradičním Moravském plese v Praze se stala již zažitým pravidlem a jinak tomu nebude ani v letošním roce. Máte-li také chuť navštívit Prahu a zatančit si za doprovodu dechových kapel na nám tolik známé melodie, zaškrtněte si v kalendáři tučně datum 19. února 2011, začátek 19.30 hod., Národní dům na Smíchově. Jste srdečně zváni! 
    více
  • První den Regiontouru v krátké videoukázce

    Brněnský veletrh Regiontour je věnován turistickému ruchu v České republice. Své zastoupení zde mají Velké Pavlovice již posedmé. Jak náš stánek a prezentaci toho nejlepšího z Velkých Pavlovic a Modrých Hor vnímají návštěvníci veletrhu se můžete podívat v krátkém filmu Videostudia Grégr Velké Pavlovice.
    více
  • Bojíte se o své děti? Přijďte se poradit s odborníky!

    V návaznosti na pondělní události v našem městě se podařilo Městské knihovně Velké Pavlovice zajistit přednášku tiskové mluvčí břeclavské Policie ČR, por. Mgr. Kamily Haraštové, určenou rodičům, kteří si potřebují pohovořit se svými dětmi a zajímá je, jakým způsobem a co vlastně mají svým dětem říci. Přednáška  je bezplatná a uskuteční se ve čtvrtek, 20. ledna 2011, v 17:00 hodin, v zasedací místnosti Městského úřadu Velké Pavlovice. Využijte této mimořádné příležitosti, neboť vzhledem k situaci, která nyní nastala na Jižní Moravě, je nutno své děti poučit a varovat.

    více
  • První den veletrhu Regiontour patřil odborné veřejnosti

    Ve čtvrtek 13. ledna odstartoval na brněnském výstavišti čtyřdenní maraton veletrhů Regiontour a Go. Velké Pavlovice se zde již tradičně prezentují na samostatném stánku, který má podobu habánského vinného sklepa (pavilon P, č. 38) – již počtvrté zde prezentují Modré Hory, tradiční nabídkou je pak vinařství, cykloturistika a folklór... Že to krok správným směrem, potvrzují i samotní návštěvníci. Největší zájem mají o kalendář akcí, nabídku vinařství a cyklistické trasy.

    více
  • Staré lékárničky ještě poslouží dobré věci

    Sběr nepotřebných autolékárničekKnihovnice Městské knihovny V.Pavlovice, paní Dana Růžičková, dnes odevzdala v hodonínské pobočce Diecézní charity Brno obvazový materiál ze starých lékárniček, který je určen pro ty nejpotřebnější. Předáváme tímto upřímné díky zaměstnanců charity všem velkopavlovickým občanům, kteří nám lékárničky nabídli. Jenom Velké Pavlovice odevzdaly obsah z celkem 246 lékárniček...

    více
  • Turistické informační centrum Velké Pavlovice obhájilo již po šesté značku nejvyšší kvality

    V listopadu roku 2010 proběhla na Turistickém informačním centru ve Velkých Pavlovicích hloubková kontrola, kterou provedla agentura CzechTourism v zastoupení proš- kolených pracovnic TIC Mikulov. Naše infocentrum splnilo veškerá náročná kritéria a získalo tak Certifikát Oficiálního turistického centra pro rok 2011. Toto ozančení garantuje především vysokou kvalitu služeb v oblasti cestovního ruchu a současně také zařazení velkopavlovického TIC do sítě oficiálních turistických informačních center na území České republiky...

    více