Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2015

  • Prodej betonové garáže

    Město Velké Pavlovice nabízí k prodeji prefabrikovanou betono- vou garáž o venkovních rozměrech 3,4m x 5,5m x 2,2m, která je mo- mentálně umístěna na pozemku parc.č. 97/26 v k.ú. Velké Pavlovice. Garáž je prodávána z důvodu nutnosti uvolnění pozemku a to zájemci, který nabídne nejvyšší cenu. Minimální cena je stanovena na 20.000,- Kč.

    více
  • Zahrádkáři zvou na další zajímavou přednášku

    Lubomír Glos (Archiv L. Glose)ZO ČSZ Velké Pavlovice pořádá v pondělí 2. února 2015 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu odbornou vinohradnickou přednášku. Přednášet bude jeden z nejvýznamnějších šlechtitelů a vinohradníků u nás, Lubomír Glos z Collegium Vinitorum Moravská Nová Ves, který mimo jiné vyšlechtil odrůdy Cabernet Moravia, Fratava a další odrůdy, které jsou ještě ve stádiu zkoušení.
    více
  • Informací o meruňkách není nikdy dost

    Přednáška o meruňkách zaplnila sál MěÚ (Foto © 2015 Bronislav Procinger)I když meruňkových sadů v posledních letech ve Velkých Pavlovicích citelně ubylo, dle zájmu účastníků na pondělní přednášce prof. Dr. Ing. Borise Kršky z Mendelovy univerzity v Brně na téma ovocnářství, především pak pěstování meruněk, je zřejmé, že se místní snaží tento trend změnit a vrátit Velkým Pavlovicím věhlas meruňkového ráje.

    více
  • Máte zájem o inzerci ve Velkopavlovickém zpravodaji?

    Ilustrační fotoV termínu od 11. do 18. února 2015 proběhne zpracování příspěvků pro Velkopavlovický zpravodaj 1/2015, který obdrží občané V.Pavlovic na přelomu měsíců února a března 2015. Máte-li zájem o uveřejnění vašeho inzerátu, kontaktujte do středy 11. února 2015 redakci na tel.: 777 736 413 nebo e-mailem bartova@velke-pavlovice.cz. Platný ceník inzerce po kliknutí na „více zde“.

    více
  • Rybáři, pořiďte si včas řádné povolenky na sezónu 2015

    Klub sportovních rybářů při TJ Slavoj Velké Pavlovice oznamuje svým členům, že povolenky pro sezónu 2015 bude vydávat hospodář na rybářské Baště a to vždy od 9.00 do 12.00 hodin, ve dnech 1. února, dále 15. února a 22. února 2015. Rybáři, nezapomeňte si řádné povolenky včas opatřit!

    více
  • Prácheňský káník byl trumf

    Antonín Komosný při přebírání ceny (Foto © 2015 Bronislav Procinger)Napsali o nás; Břeclavský deník, 26.1.2015 * Holuby chová už více než padesát let. Antonín Komosný z Velkých Pavlovic se za tu dobu staral o tisíce opeřenců. V současnosti má sice doma ve voliérách podstatně méně holubů než kdysi, zato na Břeclavsku jedinečných. S plemenem prácheňský káník modrý získal na víkendové chovatelské výstavě pohár starosty města Velké Pavlovice.

    více
  • PUZZLE. Nový suvenýr TIC pro bystré dětské hlavičky

    Už se čtvrtou novinkou letošní turistické sezóny přichází místní Turistické informační centrum. Nyní zacílíme přímo na děti! Za pouhých 45,- Kč si u nás mohou od Nového roku zakoupit oblíbenou skládačku puzzle s motivem rozhledny Slunečná a barevných Opilých sklepů. Skládačka má rozměr 20 x 14 cm a 70 dílků. Neváhejte a dopřejte svým dětem originální suvenýr z Velkých Pavlovic, který udělá radost a navíc na chvíli zabaví!

    více
  • Profesor Krška a zahrádkáři zvou na zajímavou přednášku

    ZO ČSZ Velké Pavlovice srdečně zve širokou veřejnost v pondělí 26.1.2015 od 18.00 hodin do zase- dací místnosti Městského úřadu na zajímavou přednášku s prof. Dr. Ing. Borisem Krškou z Mendelovy univerzity v Brně na téma ovoc- nářství, především pak na pěstování meruněk. Těšíme se na Váš zájem, hojnou účast a podněty k diskuzi!

    více
  • Školáci pozor! Třetí kolo sběru starého papíru už v lednu!

    ZŠ Velké Pavlovice pořádá ve středu 28. ledna 2015 již III. kolo sběru starého papíru. Sběr se bude ukládat před budovu I. stupně ZŠ od 7.00 hod. a je možné jej přivézt již den předem, v úterý 27.ledna navečer. V den sběru potom již jen nahlásí žák počet kilogramů u paní učitelky Ing. Lenky Bukovské...

    více
  • Nová služba městské knihovny

    2-stest01_M_120.jpgV nejbližších dnech nabídne Městská knhovna Velké Pavlovice první číslo časopisu "dTest", který jednou za měsíc přináší objektivní výsledky nezávislých testů nejrůznějších druhů zboží na českém trhu, rady spotřebitelům i pomoc při řešení sporů. Zakoupením časopisu získala městská knihovna pro své uživatele právo přístupu do elektronické databáze, která obsahuje  informace o hodnocení více než 10 000 výrobků za celou dobu trvání časopisu.

    více
  • Badmintonového turnaje se zúčastnilo rekordních 60 dětí

    V sobotu dne 17. ledna 2015 se ve Velkých Pavlovicích pod taktovkou Velkopavlovického badmintonové- ho kroužku a Městského badmin- tovového svazu Brno konal otevře- ný turnaj dětí do 13 let. Naše město se opět ukázalo jako vynikající organizátor a přilákalo na turnaj obrovskou konkurenci dětí v této kategorii. Na turnaj dorazila nebývalá konkurence v podobě toho nejlepšího, co dnes Morava může nabídnout...

    více
  • Sněženky v lednu. Že by jaro?

    Sněženky jsou považovány za jas- né posly jara, ale není na jejich rozkvetlé kvítky v lednu přeci jen trošku brzy? Ať tak či onak, u nás na teplém jihu Moravy ve Velkých Pavlovicích, už hojně kvetou. Ne- věříte? Dnes zaujaly pana Oldřicha Otáhala natolik, že si neváhal skočit domů pro fotoaparát a na ulici Tábor je i pro Vás zdokumentovat. Za snímky mu tímto velmi děkujeme!

    více
  • Vernisáž už příští pátek, beseda však až v únoru

    Vernisáž výstavy grafik známé současné české výtvarnice, mo- derátorky a herečky Ivy Hüttnero- vé proběhne na Ekocentru Trkman- ka Velké Pavlovice už příští pátek, 30. ledna 2015 od 17.00 hodin, samotná autorka vystavených dílek však dorazí na besedu až v průběhu měsíce února, z důvodu velké pracovní vytíženosti...

    více
  • Double novinka do třetice, TIC jede na plný plyn

    Turistické informační centrum V. Pavlovice rozjíždí letošní turistic- kou sezónu ve velkém stylu. Ačko- liv je teprve leden, přináší všem návštěvníkům našeho města už třetí novinku, tentokrát dokonce dvojitou. Jedná se o dva letáky se dvěma novými, avšak tématicky zcela odlišnými, turistickými stezkami po katastru našeho města. První je určena především milovníkům umění, ta druhá pak dětem...

    více
  • ŠKOLIČKA, aneb těšíme se do školy

    ZŠ - přípravný kurz pro předškoláky ŠkoličkaZačátek školní docházky je pro všechny děti první důležitou a náročnou zkouškou, na kterou se potřebují včas a dobře připravit. Ve spolupráci s mateřskou školou nabízí Základní škola Velké Pavlovice přípravný kurz pro předškoláky. Kurz bude hravou formou rozvíjet u dětí funkce důležité pro výuku čtení, psaní, počítání. Přínosem pro budoucí prvňáčky bude jistě i seznámení se školním prostředím.

    více
  • Interaktivní divadlo u čtvrťáků

    Ve středu 14. ledna 2015 přijela za dětmi do čtvrtých tříd ZŠ Velké Pavlovice Zuzana Skálová, v sou- časné době vyučující na Konzer- vatoři Brno obor Dějiny divadla a teorie dramatu, s interaktivním programem Život Keltů. Žáci tak dramatickou formou získali mnoho informací o Keltech, o jejich životě, vynálezech, odívání a tanci...

    více
  • HALINA PAWLOWSKÁ rozjede show ve V. Pavlovicích

    Úplně nový pořad Haliny Pawlow- ské CHUŤ DO ŽIVOTA aneb o vzrušení, lásce, katastrofách a spoustě pitomců, kteří zasluhují, abychom se jim společně smáli. A taky, pochopitelně, o jídle! Protože: všechno je putna, jen když nám chutná…. pro Vás chystá Ekocentrum Trkmanka na čtvrtek 19. března 2015, začínáme v 18.00 hod.. Vstupné na místě 200,- Kč, v předprodeji a pro seniory 150,- Kč. Neváhejte ani vteřinu a Halinu si nenechejte ujít, čeká Vás skvělá zábava!

    více
  • COLORADO hostovalo na pozvání Všehoschopných

    Velkopavlovická country kapela Colorado má za sebou první veřejné vystoupení roku 2015. Zahrálo ke skvělé náladě, poslechu a samozřejmě prvořadě k tanci na věhlasném Hustopečském cou- ntry bále. Stalo se tak v sobotu 10.1.2015. Akci pod značkou par excellence zorganizovali „Všehoschopní“, občanské sdružení právě z Hustopečí...

    více
  • Myslivecký ples

    Myslivecký ples zahájil Ing. Jaroslav Benda Ph.D- (Foto © 2015 Věra Procingerová)Druhým plesem letošní spole -čenské sezóny byl Myslivecký ples, který se konal právě uplynulou sobotu 17. ledna 2015. Na samý úvod zatančily děti z kroužku „Baby country“ z mateřské školy sestavu na písně z filmu Ať žijí duchové, kterou secvičily se svými učitelkami. Poté ples slavnostně zahájil předseda MJ Velké Pavlovice Ing. Jaroslav Benda Ph.D.  a mikrofon předal Stanislavu Prachařovi, aby zazpíval píseň Tá naša myslivna.
    více
  • Senioři se ohlédli a jdou dál!

    Středa 15. ledna 2015 patřila na Ekocentru Trkmanka našim nej- starším občanům, kteří se scházejí a podnikají řadu činností pod hla- vičkou Klubu důchodců Velké Pav- lovice. Tentokrát se prostřednic- tvím fotografií jednoho ze svých aktivních členů, pana Oldřicha Otáhala, ohlédli za minulým rokem. Rozmanité snímky, rozmanité akce, až se samotní senioři s neskrývaným překvapením podivovali, kolik toho v roce 2014 stihli a pospolu prožili...

    více