Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2014

  • Družba ECHENON - VELKÉ PAVLOVICE se dále rozvíjí...

    Echenon - Francie 2012 (Foto © 2012 Roman Švásta)Máte zájem zúčastnit se v roce 2015 družebního pobytu? Burgundsko ve Francii je oblastí, kam zavítali v rámci výměnného družebního pobytu již mnozí naši občani. Od roku 1992, kdy byla mezi zástupci Echenonu a Velkých Pavlovic uzavřena smlouva o vzájemném přátelství, se uskutečnila již celá řada návštěv a mezi občany byla často i přes jazykovou bariéru navázána milá přátelství. 

    více
  • Pozvánka na zasedání Zastupitelstva

    Starosta města Velké Pavlovice, Ing. Pavel Procházka, svolává II. zasedání Zastupitelstva města Velké Pavlovice. Zasedání se bude konat v úterý 9. prosince 2014 od 18 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích. Program jednání je uveden na přiložené pozvánce.
    více
  • Požár sklepa v Kobylí

    Ilustarční foto (Archiv JSDH Velké Pavlovice)Velkopavlovičtí hasiči se v noci z pondělí na úterý zúčastnili likvidace požáru v Kobylí. Siréna vzbudila hasiče do „zamrzlé noci“ po druhé hodině ranní. Stromy obalené ledem dávaly výstrahu, že je potřeba jet opatrně k hasičské zbrojnici i z hasičské zbrojnice.  Silnice do Kobylí byla „nasolená“ z předchozího dne, takže naštěstí neklouzala i tak byla opatrnost na místě.

    více
  • Balounova vína si z Paříže odvážejí tři diamantové medaile

    3. ročník soutěže vín vhodných pro gastronomii nazvané Concours International des Vins de Gastronomie ™ 2014 proběhl ve dnech 17. a 18. listopadu v Paříži. Soutěže se zúčastnila především vína z tradičních vinařských zemí jako jsou Francie, Itálie, Španělsko a Portugalsko, avšak jaké bylo překvapení když se v absolutní špičce medailových vín objevily tři vzorky z moravského vinařství Baloun z Velkých Pavlovic ...

    více
  • Ceník vodného a stočného pro rok 2015

    Představenstvo společnosti Vodo- vody a kanalizace Břeclav, a.s. stanovilo s platností od 1. ledna 2015 jednotné ceny vodného a stočného pro odběratele takto: vodné bez DPH 35,60 Kč/m³, včetně 15% DPH 40,94 Kč/m³ a stočné bez DPH 39,20 Kč/m³, včetně 15% DPH 45,08 Kč/m³. Ceny vodného a stočného jsou jednotné pro vodovody a kanalizace, které vlastní a provozuje společnost Vodovody a kanalizace Břeclav a.s. Ceny jsou platné od 1. ledna 2015.

    více
  • Gymnazisté v okresním kole Přeboru škol v šachu stříbrní

    Okresní kolo Přeboru škol v šachu ( Foto © 2014 Archiv Gymnázia Velké Pavlovice)V úterý 25. listopadu 2014 proběhlo v sále Domu školství v Břeclavi okresní kolo Přeboru škol v šachu základních a středních škol. Pod vedením Jana Krůzy reprezentovalo Gymnázium Velké Pavlovice  družstvo ve složení - Dominik Rolíšek prima, Ondřej Sláma kvarta, Jan Maincl kvarta, Martin Horák tercie, Stanislav Spěvák sekunda a Petr Matějka sekunda. Družstvo našich kvalitních šachistů skončilo na 2. místě a probojovalo se tak do krajského kola.

    více
  • Promenáda červených vín 2014 se představila veřejnosti

    Promenáda červených vín 2014 (Foto © 2014 Josef Medlín)V sobotu 29. listopadu 2014 měli návštěvníci možnost ochutnat vzorky vín z Promenády červených vín 2014. Soutěžní přehlídka se konala již podeváté a je to jediná specializovaná soutěž vín v naší republice, na které jsou hodnocena vína z odrůd révy vinné, které plodí modré hrozny - tzn. červená vína, růžová vína a klarety.
    více
  • Důchodci popřáli jubilantům, s hosty i harmonikou

    Dne 21. listopadu 2014 se usku- tečnila výroční členská schůze Klubu důchodců Velké Pavlovice v místní sokolovně za velké účasti našich členů. Na úvod schůze zahrála dětská dechovka a pak proběhla oficiální část schůze za přítomnosti hostů, starosty Ing. P. Procházky a zástupců seniorů z Dolních Dunajovic. Předseda Klubu důchodců z Velkých Pavlovic pan J. Hicl a Ing. P. Procházka popřáli některým našim jubilantům...

    více
  • VINIUM a.s. v pořadu Jídlo s.r.o.

    Kuchař, popularizátor oboru gastronomie a autor mnoha úspěšných kuchařek Roman Vaněk se s pořadem Jídlo s.r.o. vydal se na jižní Moravu, konkrétně do Velkých Pavlovic, aby zjistil, jak se vyrábí víno ve velkém. Celým procesem - tedy od sběru na vinicích až po ležení hroznů na kvasinkách a následné stáčení – jej provedl ředitel společnosti Vinium a.s., Ing. Libor Výleta.
    více
  • Kravihorci v GEJZÍRU. Skvělá propagace Modrých Hor!

    Stát ve státě, tedy Republika Kraví hora ze sousedních Bořetic, se objevil v proudu dobrých zpráv pořadu České televize Gejzír. Stalo se tak v premiéře pořadu, ve středu 26. listopadu 2014 a netřeba jeho představení brát jako konkurenci. Naopak! Je to skvělá propagace nejen pro samotné Bořetice, ale také pro celý region Modrých Hor, do kterého patří i naše město. Vždyť celou Kravihorskou republiku lze shlédnout jako na dlani právě z velkopavlovické rozhledny Slunečná!

    více
  • JUMPING! Víme jak na zbytečná kila a stres.

    Nalaďte se do pohody, nechte se unést vlnou emocí a vyskákejte přebytečné kilogramy na hodinách JUMPINGU! Přijďte hubnout zábav- nou formou na trampolínkách, bez složitých choreografií a za dopro- vodu motivující hudby! Vyzkoušejte JUMPING ve Velkých Pavlovicích, skáčeme na Bezručově 1. Bližší informace na e-mailu info@jumping-pavlovice nebo tel.: 608 154 003 a také na www.jumping-pavlovice.cz...
    více
  • Lacinův Dornfelder a Havaj? Svělá kombinace

    Dornfelder si užívá výhled na Pearl Harbor v pozadí (Foto © 2014 Ing. et Ing. Pavel Endrle) Je běžné, že v naší obchodní síti nacházíme vína z celého světa, ale kde všude se pijí moravská vína? V obchodech v zahraničí sice moravská vína jen tak nenajdete, přesto se občas dostanou na velmi vzdálená a exotická místa. Například Dornfelder 2013 z Vinařství Lacina pili na Havaji.

    více
  • Z Velkých Pavlovic až na konec republiky, do Chebu

    Jak získat vánoční dárky pro vášnivé čtenáře v rodině v hodnotě téměř tří tisíc korun? Stačí pro- cestovat republiku za 8 hodin, zú- častnit se celostátního kola Dě- jepisné soutěže gymnázií a při- pravit své ruce a záda na překvapivý náklad. Dějepisná soutěž gymnázií pro české, a v letošním roce také pro slovenské školy, se za 23 let od svého prvního ročníku vypracovala na prestižní událost s bohatou základnou partnerů a sponzorů...
    více
  • Championem Promenády je Cabernet Sauvignon L. Horáka

    Ilustrační foto (Foto © 2012 Ing. Zdeněk Karber)Hodnocení vzorků přihlášených do prezentace IX. ročníku meziná- rodní soutěžní přehlídky červených vín "Promenáda červených vín 2014" se konalo ve středu 19. listopadu 2014. Odborné degustace se zhostila 17 členná odborná hodnotící komise. Do soutěže přihlásilo svá vína 36 převážně tuzemských vinařství a vinařských firem.

    více
  • Svah v Němčičkách zahajuje zimní sezónu

    TJ Sokol Němčičky zve všechny lyžaře v neděli 30. listopadu na zahájení zimní sezóny 2014/15. U příležitosti zahájení sezóny bude možné odpoledne lyžovat ZDARMA. Současně se  od 14:00 hod. bude konat burza sportovních potřeb.  Další provoz vleku bude dle aktuálního počasí.

    více
  • 1. mezinárodní setkání v rámci projektu ERASMUS+KA2

    Tento týden (24.11. – 28.11.2014) probíhá v Polsku 1. mezinárodní setkání učitelů škol, které jsou zapojeny do projektu "E-learning in school practice in modern secon- dary schools across Europe. Let us take up the challenge toget- her". Účastní se ho 22 učitelů z Polska, Česka, Španělska, Rumunska a Turecka, kteří již třetí den společně pracují na svém projektu, jenž si bere za cíl vytvořit pro své studenty moodle platformu a ulehčit jim, a tím zefektivnit výuku nejen anglického jazyka.

    více
  • Vlčí podzim 2014

    Nový školní rok jsme zahájili výpravou, pro zdatné jedince, do údolí na Chvojnice a Oslavky. Vlakem jedeme do Rapotic a odtud dál už po svých do lesů u říčky Chvojnice. Navštívíme několik trempských osad. Párkrát překo- náváme tok říčky broděním nebo po kmenech padlých stromů. Putujeme až k soutoku Chvojnice a Oslavky...
    více
  • Lampionový průvod rozsvítil Velké Pavlovice

    Lampionový průvod zažíva renesanci (Foto © 2014 Radek Nesvadba)Již potřetí zavzpomínali hasiči na „svá mladá léta“ a uspořádali pro děti lampionový průvod. Ten se letos konal v náhradním termínu, v sobotu 22. listopadu. Přesto, že podle našich informací si spousta dětí udělala lampionový průvod bez ohledu na počasí již 17. listopadu, bylo v sobotu v podvečer náměstí před radnicí zaplněno desítkami dětí, rodičů i prarodičů. Do průvodu pak vyrazili všichni s nadšením. Děti popoháněla radost a dospělé vidina lahodného svařáčku na konci…
    více
  • Světový den dětí * videoreportáž

    Ke světovému dni dětí se usku- tečnila na Ekocentru Trkmanka ve Velkých Pavlovicích další dílnička, tentokrát na vánoční téma. Děti si mohly vytvořit originální vánoční přání, vyrobit si svícen z přírodních materiálů, z papíru si vystřihnout a nazdobit stromeček či vymalovat obrázek.
    více
  • Sobotní koncert obohatill duše posluchačů

    Chrámový sbor Laudamus (Foto © 2014 Věra Procingerová)V sobotu 22. listopadu v podvečer proběhlo v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Velkých Pavlovicích přátelské zpívání sboru Lauda- mus a jeho hosta Pěveckého sboru Ondráš z Nového Jičína. Kde se zrodilo tak nezvyklé přátelství? V loňském září vystoupil náš sbor společně s Ondrášem a Janáčkovou filharmonií Ostrava na oslavách města Nový Jičín.
    více