Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2014

  • Zájezd do Vídně aneb pro trochu vánoční atmosféry...

    Vídeň dýchá vánoční atmosférou (Foto © 2014 Archiv SVČ Velké Pavlovice) I když do první adventní neděle zbývá týden, jeli jsme načerpat trochu vánoční atmosféry k našim sousedům, do Vídně. Odjezd byl stanovený na příjemnou sedmou hodinu a kupodivu se to všem podařilo a nemuselo se na nikoho čekat. Cesta ubíhala ve stylu sdělování si informací z posledních dnů. A aby nám dobře ubíhala, pustili jsme si k tomu českou pohádku „Tři oříšky pro Popelku“.
    více
  • Mladým vínům se dostalo slavnostního požehnání

    Svěcení vína ročníku 2014 (Foto © 2014 Ivan Podešva)Stalo se již dlouholetou tradicí, že se místní vinaři a příznivci vín schází po svátku Sv. Martina - patrona vinařů, který je určitým předělem hospodářského roku, aby náboženským obřadem poděkovali Bohu za úrodu ve svých vinicích a společně ochutnali první vína nového ročníku. Bylo tomu tak i v neděli 23. listopadu ve Vinných sklepech Františka Lotrinského, kde byla za přítomnosti všech hostů vysvěcena mladá vína ročníku 2014.
    více
  • Sen se mu splnil, už dvakrát

    Luděk Šefránek se již dvakrát podíval do Kennedyho vesmírného střediska na Mysu Canaveral.Autor: Archiv Luďka ŠefránkaNapsali o nás * Břeclavský deník 25.11.2014 - Někdo ta místa nenavštíví za celý svůj život. Luďkovi Šefránkovi z Velkých Pavlovic se to poštěstilo. Dvakrát. Už podruhé navštívil úřad pro letectví a kosmonautiku, zkráceně NASA, na Floridě. Splnil si tak svůj dětský sen. Poprvé se do Kennedyho vesmírného střediska, odkud startují lety do kosmu, podíval v roce 2011.

    více
  • Pokračujeme - FILMY Z JEDNOHO SVĚTA na Ekocentru Trkmanka

    Příspěvková organizace Eko- centrum Trkmanka se zapojila do projektu společnosti Člověk v tísni. Program „Promítej i ty!“ je alternativním způsobem distribu- ce lidskoprávních dokumentár- ních filmů, která v Česku doposud nemá obdoby. V současné chvíli je v nabídce 31 dokumentárních filmů s nejrůznější tematikou. Vybrali si je sami diváci a divačky festivalu Jeden svět. Nejbližší promítání se koná dnes, 25. listopadu, v 19.00 hod.

    více
  • Světový den dětí

    Světový den dětí na ekocentru (Foto © 2014 Archiv Ekocentra Trkmanka)Již potřetí se v Ekocentru Trkmanka konal Světový den dětí, kterému patří datum 20. listopadu. Na tento den byly u nás připraveny pro děti všech věkových kategorií výtvarné aktivity. Bylo zde možno vytvořit originální vánoční přání, vyrobit si svícen z přírodních materiálů, z papíru si vystřihnout a nazdobit stromeček či vymalovat obrázek.
    více
  • S Márovými bylo, jako vždy, dobře...

    Beseda s Márovými (Foto © 2014 Oldřich Otáhal)Přátelé a sympatizanti, kteří přišli včera v podvečer na setkání s Jiřím, Alenou a Jirkou Márovými, svých dvou hodin volného času určitě nelitovali. Své pravidelné posluchače nemusí tato obyčejná a přitom zvláštní rodina už přesvědčovat, že její prezentace bude zajímavá, vtipná a netradiční. Vždyť jsme ji ve Velkých Pavlovicích letos přivítali už počtvrté. A pokud je někdo z návštěvníků slyšel poprvé, určitě i ten byl natrvalo zasažen pozitivní energií a dobrou náladou.

    více
  • Zpátky si dám čas...aneb 2. Retroden na Gymnáziu Velké Pavlovice

    Retroden na Gymnáziu Velké Pavlovice (Foto © 2014 Archiv Gymnázia Velké Pavlovice)Jako připomínku 25. výročí Listopadu 1989 Studentský parlament navázal na loňský první ročník Retrodne. Výbor Studentského parlamentu dlouho zvažoval, zda stanoví nějaké jednotící téma či období, nakonec ale žádná kriteria určena nebyla. Proto jste mohli potkat během úterního dopoledne 18. listopadu školáky dob socialismu, příznivce hippie, milovníky skupin ABBA a Kiss, zdravotní sestru, příslušníka SNB a další.

    více
  • Velké Pavlovice vysílají s Českým rozhlasem Brno

    Poslouchejte dnes, 21. listopadu Český rozhlas Brno na frekvenci 106.5 FM nebo přes internet na brno.rozhlas.cz a užijte si v pořadu Moravská rodina den s Velkými Pavlovicemi. V 6:10 uslyšíte na našich vlnách o historii Velkých Pavlovic a v 9:40 si společně s paní Marií Šmídovou připravíme přesňáky. V 10:50 přivítáme ve vysílání vedoucího cimbálové muziky Lašár Pavla HanzálkaPo 12. hodině nám Petr Hasil prozradí veselý příběh z hasičské zbrojnice, v 15:20 se pochlubí naším životem v obci paní Dana Růžičková a na závěr po 17. hodině vám dá pan starosta Pavel Procházka zahrát pěknou písničku

    více
  • Prodloužení chodníku na ulici Brněnská

    Chodník na ulici Brněnská (Foto © 2014 Věra Procingerová)V rekordně krátkém čase položili zaměstnanci služeb města prodloužení chodníku na ulici Brněnská. Původní chodník nevedl až k posledním nemovitostem a než se jejich majitelé dostali na chodník, museli překonávat desítky metrů po velmi frekventované komunikaci.

    více
  • Venkovní úpravy před sokolovnou

    Oprava krajnice u sokolovny (Foto © 2014 Věra Procingerová)Rekonstrukce sokolovny pokra- čuje venkovními úpravami. Zaměstnanci služeb města opravují krajnici, která již byla na několika místech sesedlá a dešťová voda tvořila rozsáhlé louže přímo před vstupem do sokolovny.

    více
  • "Chance 4 Children" aneb dejte šanci nemocným dětem

    Vážení občané! Do 28. listopadu 2014 bude ve Velkých Pavlovicích probíhat celorepublikově schvá- lená veřejná sbírka nadačního fondu "Chance 4 Children" - šance pro děti, která je zaměřena na děti dlouhodobě hospitalizované v nemocnicích. Bližší informace Vám sdělí označení zmocněnci nadačního fondu. Více také na www.nfc4c.cz.
    více
  • Lampiónový průvod bude v sobotu :-)!

    Milé děti, milí dospěláci! Velkopav- lovičtí hasiči Vás již druhým poku- sem zvou na letošní lampionový průvod, který byl v pondělí o státním svátku 17. listopadu z důvodu deštivého počasí zrušen. Sejdeme se v náhradním termínu v sobotu 22. listopadu 2014 v 17.00 hodin před radnicí na Nám. 9. května, více ZDE. Těšíme se na Vás!
    více
  • O státním svátku se SVČ v Aqualandu Moravia

    V Aquaparku Moravia (Foto © 2014 Archiv SVČ Velké Pavlovice)Pondělí 17. listopadu bylo dnem volna, v tento den slavíme státní svátek.  Ale pro některé bylo pondělí ve znamení návštěvy vodního světa v Pasohlávkách. Celkem 46 dětí i rodičů se vypravilo strávit tento den v Aqualandu Moravia. Při příjezdu bylo na počtu již zaparkovaných aut i autobusů vidět, že nápad navštívit tuto atrakci má spousta jiných lidí.
    více
  • Výsledky 2. kola sběru starého papíru

    Na základní škole proběhlo druhé kolo ve sběru starého papíru. I přes nepřízeň počasí a jeho nevlídnost, se podařilo shromáždit a odevzdat celkem 12 661kg starého  papíru. Nejlepšími sběrači pro toto kolo se stala Blanářová Vanda  s 2200 kg  a na II. stupni potom Dominik Rous, který odevzdal 804 kg starého papíru. Ve třídách zvítězila 2.A a 7.A. Další kolo sběru proběhne v lednu, po vánočních svátcích.

    více
  • Den poezie

    Den poezie na ZŠ Velké Pavlovice (Foto © 2014 Archiv ZŠ Velké Pavlovice)Festival Den poezie se každoročně odehrává v mnoha městech České republiky, a to 16. listopadu, kdy si připomínáme narození Karla Hynka Máchy. Tentokrát se neoficiálně zapojily i 1. – 4. ročníky prvního stupně naší školy. 13. listopadu byl pro žáky zorganizován projektový den, na jehož přípravě se podílely z velké části i samotné děti a jednotlivé třídy. Úvod a zahájení si vzala na starost 4. B. V kostýmech hned ráno vítala všechny příchozí tzv. motákem (básní smotanou do ruličky).
    více
  • S TV Prima na degustaci u Suských

    Vinař Jaroslav SuskýKaždá epizoda seriálu Vinaři, který můžete sledovat na TV Prima, je věnována jedné odrůdě vína. Několik videí věnovaných různým odrůdám vína natočila TV Prima s vinařem, enologem a mezinárodním degustátorem Jaroslavem Suským. V následujících videích se dozvíte informace o Rulandském modrém a o Modrém Portugalu.
    více
  • Pamětníci, poznejte se!

    V letošním roce slaví velkopav- lovická hudební škola již 65 let svého trvání. Za tuto dlouhou a mnohdy nelehkou dobu se ve škole vystřídaly již tři generace žáků, kteří se stali nadšenými amatér- skými hudebníky a zpěváky a někteří z nich se po celý život věnují hudbě profesionálně. V neděli 9. listopadu 2014  v sále Ekocentra Trkmanka uspo- řádala ZUŠ slavnostní koncert u příležitosti 85. narozenin všem dobře známého pana učitele Oldřicha Jeřábka...

    více
  • Svatý Martin opravdu přijel!

    V sobotu 15. listopadu 2014 se poprvé otevřely brány Ekocentra Trkmanka pro Svatého Martina, který přijel na bílém koni zahájit první Svatomartinský jarmark. Svou účastí nás přijelo podpořit spoustu řemeslníků se svými výtvory. Několik z nich se mohlo pochlubit titulem „Nositel tradice“. Měli jsme možnost obdivovat krásnou keramiku, vonice a věnce ke kroji, reliéfní perníčky i s bílou polevou...

    více
  • Badmintonista Kuba stříbrný na hustopečském turnaji

    V sobotu 15. listopadu 2014 pro- běhl v Hustopečích badmintonový turnaj pro děti. Z původní sestavy šesti hráčů ze SVČ při ZŠ Velké Pavlovice odjeli na turnaj pouze dva, Barbora Jurenová a Jakub Herzán. Ostatní kvůli nemocem museli zůstat doma. Ale i přes tak malou účast se velkopavlovičtí na turnaji určitě neztratili...

    více
  • Město V. Pavlovice vypisuje výběrové řízení na pozici STRÁŽNÍK MĚSTSKÉ POLICIE

    (Ilustrační snímek) | foto: Archiv MF DNES Starosta města Velké Pavlovice vyhlašuje výběrové řízení na uzavření pracovní smlouvy na pozici strážník Městské policie Velké Pavlovice. Strážníkem se může stát bezúhonný občan České republiky starší 21 let, který je tělesně i duševně způsobilý k výkonu povinností a oprávnění podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecné policii, ve znění pozdějších předpisů. Přihlášky podávejte do 5. 1. 2015 do 12.00 hodin na adresu: Městský úřad Velké Pavlovice k rukám tajemníka, Náměstí 9.května 700/40, 691 06 Velké Pavlovice.

    více