Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2021

  • Jarní údržba zeleně

    9.4. * Údržba veřejné zeleně ve městě je téměř nekonečný seriál prací. Sekání trávníků, stříhání keřů a stromků, okopávání záhonků… Práce je více než dost od časného jara do pozdního podzimu.

    více
  • Nová mimořádná opatření platná od 12.4.2021

    9.4. * Vážení spoluobčané, i po 12. dubnu 2021 bude stále na území České republiky existovat celá řada omezení týkajících se ochrany dýchacích cest, omezení obchodu a služeb, návštěv ve zdravotnických a sociálních zařízeních a opatření ve školství... 

    více
  • Úklid černé skládky

    9.4. * Zaměstnanci služeb města opět odklízeli černou skládku. Tato byla v trati Francle a obsahovala převážně hlínu, štěrk a stavební suť. Na úklid byl použit čelní nakladač, traktor s vlečkou a tři zaměstnanci služeb města.

    více
  • Otevírací doba radnice se vrací k normálu

    8.4. * Městský úřad Velké Pavlovice oznamuje občanům, že bude od pondělí 12. dubna 2021 otevřeno dle běžné provozní doby, úřední hodiny taktéž zůstávají v platnosti * pro bližší informace o otevírací době klikněte ZDE.

    více
  • První online recitační soutěž

    8.4. * Společně ji pořádají knihovny ze Zaječí, Šakvic, Rakvic a Podivína a Velkých Pavlovic. Víte, že letos připadá 120. výročí od narození Jaroslava Seiferta, nositele Nobelovy ceny za literaturu?

    více
  • LIDÉ V POHYBU na břeclavské poliklinice

    8.4. * Výběr 12 velkoformátových prací našich fotografů z výstavy na téma „Lidé v pohybu“ (více o výstavě konané v roce 2019 ve Velkých Pavlovicích - po kliknutí ZDE) je od 6. dubna 2021 k vidění na oddělení radiodiagnostiky na Poliklinice v Břeclavi...

    více
  • Oznámení o otevření čistírny prádla a šatstva

    7.4. * Čistírna prádla a šatstva Velké Pavlovice (Hlavní 30/55 - Prodejna Jednota COOP) oznamuje, že od pondělí 12. dubna 2021 bude opět otevřena.

    více
  • POZOR SOUTĚŽ! Srdce s láskou darované, tentokrát pro kluky a holky z naší školky

    7.4. * Školka je už několik desítek dní bez dětí. Třídy utichly od dětského štěbetání a smíchu. Celý náš pedagogický kolektiv se snaží být dětem nablízku, funguje spojení přes sociální sítě.

    více
  • V ul. Pod Břehy probíhá výměna plynovodu

    7.4. * Dlouhodobě plánovaná výměna plynovodu probíhá v ul. Pod Břehy a pokračuje směrem k ul. Hlavní. V současné době je pokládán hlavní řad a započato bylo i s pokládáním přípojek.

    více
  • Úroda meruněk v ohrožení? Sadaři na Břeclavsku se chystají zapálit ohně

    7.4. * Téměř na den přesně jako loni zasáhly i letos sady s meruňkami na jihu Moravy jarní mrazíky. Sadaři na Znojemsku již zapalovali parafínové svíce, aby kvetoucí stromy zachránili. Do sadů se chystají vyrazit i pěstitelé na Břeclavsku.

    více
  • Hlasujte pro MIRU LEVČÍKA v anketě o nejpopulárnějšího fotbalistu Břeclavska

    6.4. * Kdo má nejvíce fanoušků, koho podpoří funkcionáři a soupeři? Boj o nejpopulárnějšího fotbalistu na Břeclavsku je konečně tady. V unikátní soutěži Deníku se počítá každý hlas! Pošlete jako správný patriot ten svůj velkopavlovčákovi MIROSLAVU LEVČÍKOVI! 

    více
  • Hlasování skončilo. Tentokrát jsme bez výhry

    1.4. * Včera, 31. března, skončilo hlasování v soutěži „Nejlépe opravená památka JMK 2020“. Velké Pavlovice měly do soutěže přihlášen hřbitov s ohradní zdí. Ten se v kategorii velké stavby umístil na devátém místě.

    více
  • Distanční výuka v PowerPointové prezentaci

    31.3. * Jak se mají žáci ze Základní školy ve V. Pavlovicích na distanční výuce? Zajímalo by vás, jak vypadá jejich den? Máte jedinečnou příležitost nahlédnout přímo do jejich "třídy", ve kterou se proměnil dnes snad každý dětský pokojík... 

    více
  • A co rádi čtete vy? Aneb pošli to dál....

    31.3. * Knihovnice Městské knihovny Velké Pavlovice si pro všechny, kteří milují knihy a rádi čtou, připravila kniho-dotazník pro první jarní dny... 

    více
  • Barevná kytička z naší školky

    30.3. * Od prvního březnového dne není ve třídách MŠ ve V. Pavlovicích slyšet štěbetání ani dětský smích. Vzhledem k situaci s onemocněním COVID-19 jsou z důvodu vládních opatření téměř všechny školky zavřené, včetně té naší...

    více
  • Kynologové z Velkých Pavlovic "Uklízeli Česko"

    30.3. * V sobotu, dne 27. března 2021 v dopoledních hodinách, provedla desítka členů Kynologického klubu Velké Pavlovice a jeden dobrovolník v rámci akce "Ukliďme Česko" brigádu, která byla zaměřena na úklid v okolí kynologického cvičiště...

    více
  • Na rybníku je s přicházejícím jarem živo

    29.3. * Na velkopavlovickém rybníku může pozorovatel najít pestrou sbírku vodních ptáků. Běžně jsou tu k vidění divoké kachny, kachničky mandarinské, husy labutí, husy české bílé a několik dalších druhů ptáků.

    více
  • Pálíte réví? Svou činnost nahlaste hasičům

    29.3. * Jste vlastníci vinohradu, sadu, lesa, nebo se zabýváte čištěním porostů a spalujete rostlinné zbytky? Pak pro Vás je určena registrace do aplikace PÁLENÍ!

    více
  • Velkopavlovické topoly pomáhají alergikům

    29.3. * K symbolům jara v našem městě patří mimo jiné i kvetoucí topoly bílé – Populus alba u starého rybníka. I letos přijeli sběrači a sbírají jehnědy s pylem, ze kterých se vyrábí léky proti alergiím. 

    více
  • Přispějte do zpravodaje zážitky z Velikonoc!

    26.3. * Milí velkopavlovčáci, především vy dříve narození! Redakce Velkopavlovického zpravodaje právě pracuje na dalším vydání, tedy čísla 2/2021, které si budete moci přečíst už na přelomu dubna a května...

    více