Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2011

  • Cyklostezka Krajem André má nový mobiliář

    Z grantu ROP Jihovýchod byla cyklostezka Krajem André vybavena novým mobiliářem. Ve Velkých Pavlovicích najdou cyklisté posezení, stojan na kola a infotabuli, která bude před sezónou doplněna informačními texty, fotografiemi a mapkami. Návštěvníci si tak budou moci v parném létě posedět ve stínu stromů a seznámit se s místem, kde pan Ing. Jaroslav Horák vyšlechtil v roce 1980 odrůdu révy vinné André, po které má cyklostezka jméno.
    více
  • Srážkově podprůměrný listopad

    V měsíci listopadu spadlo Velkých Pavlovicích pouze 0,33 mm srážek, přičemž dlouhodobý průměr pro tento měsíc činí 42 mm. Celkově je letošní listopad nejsušší od roku 1775. Na meteostanici Velké Pavlovice - Šlechtitelská stanice byly jediné listopadové srážky zaznamenány 26. listopadu. Údaje jsou poskytovány z nových meteostanic, které byly pořízeny v rámci projektu DSO Modré Hory, a finančně byla akce podpořena Jihomoravským krajem.
    více
  • Myslivci pořádají hon

    Myslivecká jednota Velké Pavlovice žádá občany a návštěvníky města, aby v sobotu 3. prosince, v zájmu vlastní bezpečnosti, omezili svůj pohyb v místech cyklostezky Velké Pavlovice-Bořetice, rozhledny Slunečná, kaple Sv. Urbana, areálu Šlechtitelské stanice a myslivny. Děkujeme za pochopení a věříme, že omezení pohybu přispěje k větší bezpečnosti obyvatel a návštěvníků města Velké Pavlovice po dobu konání společného honu na drobnou zvěř.
    více
  • S medvíkem jde všechno lépe!

    Hrátky s medvídkem NiveaMateřská škola V. Pavlovice se zapojila do Integračního program MŠ „Medvídek NIVEA“, který je realizován pod záštitou firmy Beiersdorf – značka NIVEA. Tento projekt má více než osmiletou tradici, je zcela dobrovolný, je určen dětem předškolního věku a veškeré materiály jsou mateřským školám poskytovány zdarma. Hlavním maskotem projektu je Medvídek NIVEA...

    více
  • Kolumbárium - informace pro zájemce

    V letošním roce byla započata výstavba kolumbária (místa pro uložení uren) mezi kostelem a hřbitovem. Bližší informace pro zájemce o místo v kolumbáriu podá p. Ludvová, Městský úřad Velké Pavlovice, tel. 519 365 341.
    více
  • AIKIDO a CAPOPEIRA na gymnáziu

    Gymnázium V.Pavlovice zakoupilo za finanční pomoci České spo- řitelny v Břeclavi vybavení pro trénování úpolových sportů, a to především aikida a capoeiry. Díky sponzorskému daru jsme zakoupili zatím 30 m2  tatami, na nichž se studenti a další zájemci učí pod vedením PhDr. Stanislava Rubáše (3. kyu) bojovému umění s názvem aikido...

    více
  • Rekonstrukce zahrady mateřské školy

    Rekonstrukce zahrady mateřské školyPo generální opravě budovy mateřské školy přichází na řadu školní zahrada. V první fázi byly po odborné expertize odstraněny dřeviny, jejichž zdravotní stav by v budoucnu ohrožoval bezpečnost hrajících si dětí. Nyní se podle projektu připravuje modelace terénu, která zpestří dětem pohyb na čerstvém vzduchu. V zahradě budou umístěny nové hrací prvky a budou vysazeny mladé stromy a keře.

    více
  • Dámská adventní jízda s vůní jehličí ...

    Adventní věnečky na "Domečku" - dílnička pro děti... i tak by se dalo v kostce charakterizovat úterní tvoření na „Domečku“. Pět děvčat z I. stupně základní školy se sešlo dne 29.listopadu 2011 v klubovně SVČ při ZŠ, aby si zde vyrobilo adventní věneček. Komorní sestava ne příliš hojného počtu se nakonec stala ideální. Vedoucí dílničky Ing. Lenka Bukovská tak mohla lépe děvčatům vysvětlit a názorně ukázat, jak věneček krok za krokem vyrobit, méně zkušenějším pomohla s výběrem či aplikováním dekorací na věneček...

    více
  • Zálivka jehličnanů

    Pracovníci sadovnické skupiny služeb města zalévají jehličnany a další stálezelené dřeviny v parku u Trkmanky. Zálivka je v letošním mimořádně suchém podzimu obzvlášť nutná, poněvadž dřeviny s jehličím a stálezelenými listy vypařují vodu i v zamrzlé půdě a mohou tak v zimě uschnout. Uschnutí z nedostatku vláhy je pak často zaměňováno se zmrznutím.
    více
  • Vyhlašujeme soutěž VÁNOČNÍ MĚSTEČKO!

    Ilustrační fotoVážení občané města Velké Pav- lovice! Město Velké Pavlovice ve spolupráci s TIC tímto okamžikem vyhlašuje adventně-vánoční sou- těž VÁNOČNÍ MĚSTEČKO. Přihlásit se může každý, kdo si rád vánočně vyzdobí svůj dům, okna, vchod do domu, předzahrádku a to světýlky či jinou dekorací, záleží na vkusu každého z vás. Pokud se rozhodnete do soutěže přihlásit, pročtěte si důkladně následují pokyny, pravidla a harmonogram soutěže. Předesíláme, že výzdobu nebude hodnotit porota, ale široká veřejnost. Vítěz získá od pořadatele hodnotnou cenu s vánoční tématikou!

    více
  • Rybník v Biocentru Zahájka je dokončen

    V pondělí 28. listopadu 2011 dokončují stroje poslední úpravy terénu okolo nového rybníka v Biocentru Zahájka. Během tří měsíců byla obnovena část vodní plochy, která byla vysušena na pěstování cukrové řepy po roce 1830. V jarních měsících bude na březích rybníka zaseta travní směs a vysazeny stromy a keře patřící do lužnímu biotopu v souladu s projektovou dokumentací.

    více
  • Výroční členská schůze SPCCH

    V pátek odpoledne, dne 25. listopadu 2011, se v sokolovně konala výroční členská schůze Svazu postižených civilizačními chorobami ve Velkých Pavlovicích. Na schůzi byla zhodnocena činnost svazu za uplynulé období, hospodaření místní organizace, a přítomni byli seznámeni s plánem akcí na příští rok. Po večeři a tombole zbyl přítomným ještě čas na malé popovídání se známými a kamarády...
    více
  • Plamínky svíček ohlásily začátek adventu...

    Adventní věnečky na "Domečku" ve V. PavlovicíchRozsvícení první svíčky na adventním věnci je typickým symbolem začátku adventu. První adventní neděle je již za námi, plamínek svíčky byl uhašen a opět si týden počká na svůj čas. Přidá se další svíce, za sedm dní třetí, po ní čtvrtá a svátky Vánoc budou skutečně na dosah. Někteří z nás si adventní věneček raději zakoupí, ti zručnější a odvážnější se pustí do výroby sami. A někteří se vůbec nejraději svěří do péče zkušené floristky a vyrobí si svůj vlastní věneček na Středisku volného času pod odborným dohledem...

    více
  • Význam stromů pro kvalitu života * videoreportáž

    Dřeviny mají klíčový význam pro kvalitu života obyvatel, zejména ve městech. Je-li vzrostlý strom dobře zásoben vodou, odpaří za den až 400 litrů vody. Nejenže tím vyrovnává teplotní výkyvy, ale také přirozeně doplňuje vzdušnou vlhkost, která je v městském prostředí až o třetinu nižší než ve volné krajině. Stromy jsou dominantní růstovou formou většiny přírodních ekosystémů. Vedle škodlivých látek pohlcují také jemný poletavý prach, který na sebe váže toxické látky a je zdrojem vážných onemocnění.

    více
  • Šachisté gymnázia slaví obrovský úspěch

    Dne 23. listopadu 2011 se konalo v Břeclavi okresní kolo Přeboru škol v šachu - Mistrovství ČR školních týmů. Turnaj se hraje jako soutěž čtyřčlenných školních týmů. V kategorii středních škol obsadilo naše družstvo ve složení Vojtěch Buchta, Adam Rilák, Jan Krůza, Petr Machač (trenér P. Pisk - mezinárodní mistr) 2. místo a zajistilo si tak postup do krajského kola, které se bude konat 26. ledna 2012 opět v Břeclavi...
    více
  • Okrskové kolo ORION FLORBAL CUPU

    Ve čtvrtek 24. listopadu proběhlo v tělocvičně Základní školy okrskové kolo ORION FLORBAL CUPU v kategorii starší žáci. Turnaje se zúčastnilo celkem 7 týmů: ZŠ Nikolčice, ZŠ Šitbořice, ZŠ Kobylí, ZŠ Komenského Hustopeče, ZŠ Velké Pavlovice a Gymnázia Velké Pavlovice a Gymnázium Hustopeče. Do okresního  kola, které se bude konat 18. ledna 2012 v Mikulově postupují týmy ZŠ Velké Pavlovice a ZŠ Komenského Hustopeče.

    více
  • Slavnost Slabikáře

    Slavnost Slabikáře - ZŠ Velké PavloviceV září tohoto roku poprvé usedli do školních lavic prvňáčci.  Děti si velmi rychle zvykly na nový způsob činnosti a za pár dnů se staly zkušenými školáky. Čtvrtek 24. listopadu byl pro děti dnem slavnostním. Během prvních dvou měsíců se malí školáci naučili poznávat a psát některá písmena, spojovat je do slabik a tvořit jednoduché věty. Přečetli celou Živou abecedu a stali se tak opravdovými čtenáři.
    více
  • Školáci společně prožili kouzelný DEN POEZIE

    Den poezie na ZŠ Velké PavloviceNa památku narození Karla Hynka Máchy (16.11.1810), ve středu dne 16. listopadu 2011, ožil celý první stupeň ZŠ ve Velkých Pavlovicích poezií. Pro děti bylo připraveno projektové dopoledne plné básní a recitace. Již při vstupu do školní budovy byl každý žák přivítán básní ve formě tzv. motáku, které si sami vybrali, napsali a připravili do úhledných ruliček, mnohdy ozdobené stužkou, žáci 5. tříd...

    více
  • Máte zájem o inzerci ve Velkopavlovickém zpravodaji?

    Ilustrační fotoV termínu od 28.11. do 2.12.2011 proběhne zpracování příspěvků pro Velkopavlovický zpravodaj 6/2011, který obdrží občané Velkých Pav- lovic v polovině měsíce prosince, před akcí Vánoční jarmark u radnice. Máte-li zájem o uveřejnění vašeho inzerátu, kontaktujte do středy 30.11.2011 redakci na tel.: 777 736 413 nebo e-mailem bartova@velke-pavlovice.cz. Platný ceník inzerce najdete po kliknutí na „více zde“.
    více
  • Výsadba stromů na Hodonínské ulici

    Pracovníci služeb města vysadili na Hodonínské ulici do zeleného pásu mezi vozovku a chodník mladé pyramidálně rostoucí duby – Quercus robur „Fastigiata Koster“. Výsadbou stromů jsou završeny úpravy této části Velkých Pavlovic. V poslední době byla vybudována kanalizace, veřejné osvětlení, zřízeny přípojky plynu, položen chodník a postaven záchytný žlab na přívalovou dešťovou vodu z přilehlých vinic.
    více