Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2017

  • ČZS zve na hodnocení vín

    23.2. * V neděli 26. února v 9.00 hodin proběhne v sále a.s. VINIUM hodnocení vín na Velkopavlovickou výstavu vín. ČZS srdečně zve vinaře a zájemce o hodnocení vín, aby se v hojném počtu zúčastnili.

    více
  • Mrzlo… až vozovky praskaly

    23.2. * Letošní tuhá zima si vybírá daň. Nezvykle vydatně a často sněžilo a mrzlo až praštělo, nejen obrazně řečeno. Díky nevlídnému především lednovému počasí popraskaly jisté úseky vozovek po městě. Nepěkně se vliv mrazů střídajících se s oblevami podepsal kupříkladu na asfaltové komunikaci na ulici Dlouhá...

    více
  • Pozvánka na XV. Zastupitelstvo města Velké Pavlovice

    22.2. * Starosta města Velké Pavlovice Jiří Otřel tímto svolává na základě čl. 3, jednacího řádu Zastupitelstva města Velké Pavlovice a na základě rozhodnutí rady města v pořadí XV. zasedání Zastupitelstva města Velké Pavlovice, které se bude konat ve čtvrtek 2. března 2017 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích.

    více
  • Únorové plesání Modrých Hor

    22.2. * Třetí únorovou sobotu se konal již tradiční Společenský ples Modrých Hor, který pořádal Dobrovolný svazek obcí Modré Hory. 
    více
  • Údržba mezí kolem polních cest

    22.2. * Pokud počasí dovolí, věnují se služby města čištění mezí kolem polních cest od náletových dřevin. Aktuálně čistí meze kolem cesty v trati Bedříšky.

    více
  • Trocha poezie – „nikoho nezabije“

    22.2. * Slova z písně Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra se nám na velkopavlovické základní škole opět potvrdila, neboť v letošním, už 46. ročníku školního kola v recitaci, předneslo své texty ať už poetické, nebo prozaické, humorné, či vážnějšího ladění celkem osmnáct žáků z 6. - 9. ročníku...

    více
  • Pythagoriáda 2016/2017 - Žáci ze základní školy soutěžili v matematických znalostech

    22.2. * Ve středu 8. února 2017 proběhlo na Základní škole Velké Pavlovice školní kolo matematické soutěže určené pro žáky 5. – 9. ročníku. Tento den Pythagoriádu nepsali žáci 5.tříd, neboť školní kolo vypracovávali se svými třídními učitelkami jiný den...

    více
  • Větrací otvory ve skladu hraček

    21.2. * Zaměstnanci stavební skupiny služeb města udělali větrací otvory v nevytápěném skladu hraček v budově mateřské školy.

    více
  • Patron myslivců je na svém místě. I se stříškou

    21.2. * Několik posledních týdnů bylo místo vedle brány velkopavlovické myslivny, na kterém více než čtyři roky stála socha sv. Huberta, prázdné. Dřevěná socha světce mezitím prošla v dílnách služeb města očistou a renovací. 

    více
  • Ve školce byl karneval!

    20.2. * Která akce se řadí v naší mateřince k nejveselejším, nejbarevnějším a nejoblíbenějším? Jednoznačně maškarní bál neboli karneval. Toho si děti plnými doušky užily minulý pátek, 17. února 2017...

    více
  • Mladí hasiči soutěžili v Senici

    21.2. * Mladí hasiči se v neděli 19. února vydali do slovenské Senice na netradiční soutěž „chodbovica“.  Soutěže se zúčastnilo 56 družstev, naše mladé hasiče reprezentovala dvě družstva.

    více
  • PČR žádá občany o součinnost při pátrání

    20.2. * PČR Obvodní oddělení Hustopeče žádá občany ve Velkých Pavlovicích o součinnost při pátrání po dosud neznámém pachateli, který v době od 15.00 hod. dne 7.2.2017 do 17.00 hod. dne 11.2.2017 v k.ú. obce Velké Pavlovice vnikl do kiosku nacházejícím se pod rozhlednou Slunečná.

    více
  • Oprava šaten ve sportovní hale Základní školy Velké Pavlovice

    20.2. * Ve druhé polovině roku 2016 probíhala na Základní škole ve Velkých Pavlovicích ve sportovní hale kompletní rekonstrukce šaten. Šatny, které byly ve velmi špatném stavu (od doby, kdy se vybudovaly, žádnou větší opravou neprošly), se konečně dočkaly nového vzhledu... 

    více
  • Mladí biologové změřili své vědomosti

    17.2. * Školní kolo biologické olympiády se uskutečnilo dne 13. února 2017. Jedenáct mladých biologů nejprve změřilo své síly v teoretickém testu, v němž si soutěžící ověřili své vědomosti...

    více
  • Stříbrný badmintonový víkend

    17.2. * Ano, tak by se dal nazvat víkend, kdy velkopavlovičtí badmintonisté z kroužku SVČ, získali dvě stříbrné medaile. Tu první na domácí půdě vybojovala Eliška Konečná, když v sobotním (11. února 2017) žákovském turnaji, pořádaném právě SVČ při ZŠ Velké Pavlovice, obsadila v kategorii dívek do patnácti let druhé místo...

    více
  • Školní kolo olympiády ve sportovní gymnastice

    17.2. * Dne 16. února 2017 se 16 děvčátek z oddílu sportovní gymnastiky zúčastnilo školní olympiády ve sportovní gymnastice.  

    více
  • Senioři navštívili vinařství Baloun

    17.2. * Ve středu 15. února se členové Klubu důchodců Velké Pavlovice vydali na další zajímavý výlet. Tentokrát jsme se vydali do nedalekých Hustopečí na exkurzi do výrobních prostor velkopavlovického vinaře Radomila Balouna.

    více
  • Videoreportáž * Lednové bruslení za kostelem

    16.2. * Po celý letošní leden mrzlo až praštělo, čehož hned na začátku měsíce využili služby města k výrobě kluziště.

    více
  • Krizová linka Krajské Veterinární Správy

    15.2. * Nahlášení zvýšeného úhynu ptáků je možní na krizovou linku Krajské Veterinární Správy pro Jihomoravský kraj na tel. 720 995 213. 

    více
  • Opravy v mateřské škole

    15.2. * Zaměstnanci stavební skupiny Služeb města Velké Pavlovice se v těchto dnech pustili do oprav omítek v budově mateřské školy. 

    více