Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2008

  • Výběr vzorků na Promenádu červených vín 2008

    Forum Moravium, o. s. upozorňuje vinaře, kteří mají zájem se prezentovat na mezinárodní soutěži vín PROMENÁDA ČERVENÝCH VÍN 2008, že výběr vzorků se uskuteční od pondělí 3. do pátku 7. listopadu 2008 v Turistickém informačním centru ve Velkých Pavlovicích (Hlavní 9, tel.: 519 428 149) v době od 8.00 do 16.00 hod., polední přestávka v době 11.00 do 12.00 hod. Výstavní poplatek za jeden vzorek (6 lahví 0,7l) činí 200,- Kč. Přihláška ke stažení ZDE, Statut ke stažení ZDE.
    více
  • Nerozhodný ibišek

    Raritou a pěstitelskou zajímavostí se může pochlubit paní Drahomíra Veverková. Její pokojový ibišek se dosud nerozhodl jakou barvu mají mít jeho květy a tak střídá červené a bílé a občas vykvete některý květ červeno-bíle. Fotografie  nerozhodného ibišku byly zveřejněny i v pořadu Receptář prima nápadů, na tento pořad se můžete podívat ZDE.

    více
  • Velké Pavlovice se stále rozrůstají

    Skrývkou ornice byla zahájena výstavba infrastruktury pro bytovou výstavbu ve stavební lokalitě Padělky. Inženýrské sítě budou připraveny pro dalších 36 rodinných domů. Do konce roku 2008 dodavatelská firma Strabag, a. s., která zvítězila ve výběrovém řízení, vybuduje v této lokalitě kanalizaci, vodovod a plynovod.
    více
  • Veltlínu a Vlašáku se urodilo, výkupy zažívají invazi

    Středisko na zpracování bílých odrůd vinařského podniku Vinium, a. s. zažívá v těchto dnech nebývalý nápor dodavatelů a to především odrůd Veltlínské zelené a Ryzlink vlašský. Tyto odrůdy povětšinou zakončují vinobraní ...
    více
  • Už za měsíc si budeme připíjet novým vínem

    Letošní sklizeň révy vinné je ve své polovině. Očekává se dobrá úroda a podobně jako v loňském roce velmi kvalitní ročník. I letošní Svatomartinské víno bude výjimečné. Do obchodů poputuje okolo 750 tisíc lahví mladého vína. Svatomartinská vína jsou první vína nového ročníku. Jde o vína svěží a ovocitá, která sice zrála pouhých několik týdnů, ale za tu dobu už stačila získat svůj osobitý půvab a charakter.

    více
  • Výkup hroznů ve 42. týdnu

    VINIUM a.s. oznamuje vinařům, že vykupuje hrozny odrůdy Rulandské šedé, Veltlínské zelené a Frankovku. Výkup bude probíhat od pondělí do soboty vždy od 9.00 do 18.00 hod. na obou střediscích, na středisku Centrála bílé hrozny a na středisku Ostrovec modré hrozny. Podrobné informace a ceník ke stažení ve formátu PDF ZDE.
    více
  • Předčasná nadílka pro hasiče

    V roce 2008 obdrželo Město Velké Pavlovice dotaci z Jihomoravského kraje na vybavení jednotky Sboru dobrovolných hasičů Velké Pavlovice. Za finanční prostředky byly nakoupeny především ochrané pomůcky (zásahové kalhoty, nehořlavé kukly, obuv, rukavice), ale také vysavač na obtížný hmyz, vysokotlaký čistič na vysoce znečištěné plochy, elektrocentrála, aj.
    více
  • Konec kynologické sezóny OMS Břeclav

    V neděli 12. října 2008 se jako poslední letošní kynologická akce na okrese Břeclav konaly v honitbě MJ Velké Pavlovice Podzimní zkoušky ohařů. Všichni přihlášení ohaři zkoušky zdárně dokončili v I. ceně. Vítězem zkoušek se s počtem 288 bodů stal Bronislav Procinger s německým krátkosrstým ohařem Idasem z Procingerova dvora, druhé místo získal René Benda s německým krátkosrstým ohařem Floydem z Klobouckého lesa a třetí místo patří Pavlovi Unverdorbenovi a fence maďarského ohaře Dianě ze Spáčilky.
    více
  • Vinium vykupuje odrůdu Ryzlink vlašský

    Ryzlink vlašskýVinium, a. s. Velké Pavlovice oznamuje vinařům, že bude od úterý 14. až do soboty 18. října 2008 vykupovat hrozny odrůdy Ryzlink vlašský a to denně od 9.00 do 18.00 hod. Cena se bude pohybovat dle sladu od 7,- do 10,- Kč/1 kg. Podrobnosti po kliknutí ZDE.
    více
  • Hejtman Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek poděkoval velkopavlovickým hasičům

    „Děkuji dobrovolným hasičům, protože většinou býváte u akcí první a poslední odjíždíte. Jste připraveni být, tak jak stojí na vašem praporu, bližnímu ku pomoci,“ pronesl v neděli dopoledne u nové hasičské zbrojnice ve Staré Břeclavi hejtman JMK Ing. Stanislav Juránek. Kromě velkopavlovických hasičů byli oceněni za obětavou práci i hasiči ze Staré Břeclavi a Kobylí ...

    více
  • Volby do zastupitelstev krajů se uskuteční již tento týden

    Ilustrační fotoJiž tento pátek a sobotu ve dnech 17. a 18. října 2008 se uskuteční volby do zastupitelstev krajů. Volební lístky budou všem občanům Velkých Pavlovic doručeny nejpozději 3 dny před zahájením voleb. V pátek dne 17. října 2008 budou volební místnosti otevřeny od 14.00 do 22.00 hod., v sobotu 18. října 2008 od 8.00 do 14.00 hod.. Volební místnosti budou jako vždy na radnici města a v sokolovně. Pro bližší informace o organizaci voleb klikněte na „více zde“.
    více
  • Výsledky víkendové kopané - 11. a 12. října 2008

    Ilustrační fotoBěhem uplynulého víkendu ve dnech 11. a 12. října 2008 sehrála fotbalová mužstva TJ Slavoj Velké Pavlovice 7 zápasů. Pět zápasů skončilo porážkou, dva remízou. Pro podrobné výsledky jednotlivých zápasů klikněte na „více zde“.

    více
  • Filmový trhák dokáže zaplnit i takřka vesnické kino

    BathoryV pátek 10. října 2008 se v kině ve Velkých Pavlovicích promítal film z dílny významného slovenského režiséra Juraje Jakubiska – BATHORY. Vzhledem k předpokládanému velkému zájmu veřejnosti byl pro tento film zajištěn na Turistickém informačním centru předprodej vstupenek. Optimistické očekávání se naplnilo a tak byl sál opět po delší době téměř plný ...
    více
  • Dvacítka nových parkovacích míst a kvalitní vozovka - taková bude ulice Nová

    Na rekonstrukci ulice Nová nyní pracují tři firmy -M- silnice Brno, Telefonica a Služby města. Po celé délce ulice jsou sklopeny silniční obrubníky, které umožní snadnější parkování vozidel, kompletně budou vyměněny šachty deštové kanalizace, které netěsnily, propouštěly srážky pod živičný povrch a způsobovaly propadliny vozovky ...
    více
  • Právě vychází nový Velkopavlovický zpravodaj V/2008

    Za několik málo dnů najdou občané Velkých Pavlovic ve svých poštovních schránkách nové, v letošním roce již páté vydání Velkopavlovického zpravodaje. Celý Zpravodaj si můžete stáhnout i na našich webových stránkách. Fotogalerie na barevném přebalu je tentokrát věnována pracím Služeb města a také zde najdete narozeninové blahopřání. Barevná příloha vás na chvíli vrátí na Velkopavlovické vinobraní roku 2008. Obálka ke stažení ve formátu PDF ZDE, černobílá obsahová část ke stažení ve formátu PDF ZDE, barevná příloha ke stažení ve formátu PDF ZDE. Redakce Zpravodaje přeje všem příjemné podzimní počtení!
    více
  • Městečko okrášlí nové svěží trávníky

    Pracovníci Služeb města osévají travní parkovou směsí několik připravených ploch ve městě. Z nich největší je další etapa budovaného parčíku u říčky Trkmanky. Zde byly již v létě vysazeny listnaté stromy, které se dobře ujmuly, pěkně rostou a prospívají. Pokud bude přát počasí, tak  se za několik týdnů zazelenají ve městě  nové svěží trávníky.
    více
  • Zahájení kurzů angličtiny

    Potřebujete si vylepšit své znalosti angličtiny? Od října probíhají v budově Základní školy ve Velkých Pavlovicích kurzy angličtiny pro veřejnost. Kurzy se konají v pondělí a ve čtvrtek od 18:15 hod. Bližší informace na telefonu 723 892 673.
    více
  • Informace o výkupu hroznů

    VINIUM a.s. oznamuje pěstitelům révy vinné, že do 10. října do11. října vykupuje Tramín červený a Sauvignon. Výkupní doba je od 9.00 do 18.00 hod.. Podrobné informace a ceník ke stažení ve formátu PDF najdete ZDE.
    více
  • Prvňáčci už umí skoro celou abecedu, nastal čas zajít do knihovny

    Ve středu 8. října 2008 poctila Městskou knihovnu ve Velkých Pavlovicích milá návštěva. Zavítali sem letošní prvňáčci z 1. A třídy s paní učitelkou Mgr. Annou Hlávkovou. Děti se pochlubily, že už znají téměř všechna písmena, některé děti už dokonce umí pěkně plynule číst. Proto nastal čas zajít do knihovny, do míst, kde si mohou knížky půjčovat ...

    více
  • Bankomat České spořitelny, a. s. zahájil provoz

    Od pondělí 6. října 2008 je možné si ve Velkých Pavlovicích vybrat samoobslužně peníze již ze dvou nonstop bankomatů. Oba se nacházejí v bezprostřední blízkosti – nový bankomat České spořitelny, a. s. najdete z boční strany sokolovny na křižovatce ulic Hlavní a Brněnské, další bankomat provozovaný Komerční bankou, a. s. v prostorech autobusového nádražní na ul. Brněnská, naproti sokolovny.

    více