Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2008

  • Do lesoparku byly vedle listnáčů vysazeny také jehličnany

    Ve středu 29. října 2008 proběhla další významná část druhé etapy budování lesoparku u zastávky ČD. Bylo zde vysazeno několik stromků borovice černé – Pinus nigra a smrku omoriky – Picea omorika. Materiál pro okrasnou výsadbu dodala firma Agro Brno Tuřany, a. s. a převoz zajistila místní Autodoprava Vladimír Gala. Nové stromky, které doplnily základní kostru z listnáčů, vysadili pracovníci Služeb města.
    více
  • Pozvánka na kurz počítačové gramotnosti

    images_M_120.jpgMěstská knihovna oznamuje zájemcům, že v pondělí 3. listopadu 2008 zahajuje kurz počítačové gramotnosti pro začátečníky. Sraz účastníků je ve 13.30 hod. před budovou školy.

    více
  • Výsledky víkendové kopané - 25. a 26. října 2008

    Ilustrační fotoBěhem uplynulého víkendu ve dnech 25. a 26. října 2008 sehrála fotbalová mužstva TJ Slavoj Velké Pavlovice 6 zápasů. Jeden zápas byl vítězný, tři zápasy skončily porážkou a dva remízou. Pro podrobné výsledky jednotlivých zápasů klikněte na „více zde“.

    více
  • Československá republika slaví v těchto dnech 90. výročí

    Ve výstavním sále na velkopavlovické radnici proběhla o nedělním odpoledni oslava 90. výročí vyhlášení svobodné Československé republiky, do jejíhož čela se postavil profesor T. G. Masaryk. Jménem vedení Města Velké Pavlovice přivítal diváky místostostarosta Ing. Zdeněk Karber. Základní umělecká škola připravila k tomuto významnému historickému výročí kulturní program z děl českých autorů - B. Smetany, A. Dvořáka, L. Janáčka  a B. Martinů...
    více
  • Pozor !!! Změna času !!!

    V noci ze soboty 25. října na neděli 26. října 2008 se mění čas z letního na zimní (středoevropský). Nezapomeňte si tedy přetočit hodiny ze 3.00 hod. na 2.00 hod.!
    více
  • Studentky gymnázia prezentovaly na veletrhu nejen školu

    Ve dnech 21. a 22. září 2008 se v Břeclavi uskutečnil další ročník Veletrhu vzdělávací nabídky, na kterém se prezentovalo i naše gymnázium. V první den veletrhu školu zastupovaly studentky Lenka Jandová a Andrea Pohanková z 2.A, ve středu pak Natálie Buťová a Tereza Prokopová ze 3.A ...

    více
  • Most přes Trkmanku se dočkal opravy

    Ve středu 22. října 2008 se dočkal nového povrchu most přes říčku Trkmanku nedaleko zastávky ČD, který byl již několik let ve velmi špatném stavu a jeho přejezd vyžadoval zvýšenou opatrnost řidičů. Práce na položení asfaltového koberce provedla stejně jako u rekonstrukce ulice Nová brněnská firma M-silnice ve spolupráci se Službami města.
    více
  • Nezaměstnaných mírně přibylo

    Úřad práce v Břeclavi zveřejnil v těchto dnech statistiku nezaměstnanosti obcí okresu Břeclav za měsíc září 2008. Pomyslné první místo získala Kašnice, která má pouze 1,05 % nezaměstnaných, za nimi se umístnilo Kobylí a Bavory. Velké Pavlovice se s mírou nezaměstnanosti 5,60 % a s počtem nezaměstnaných 84 osob z 1500 aktivních obyvatel, umístnily na 21 místě. Celková míra nezaměstnanosti okresu Břeclav je 5,98%. Celkovou statistiku si můžete stáhnout ve formátu XLS ZDE.
    více
  • Nová jako nová!

    Firma M-silnice Brno ve dnech 20. a 21. října 2008 položila finální povrch silnice na ulici Nová včetně nově zbudovaného parkoviště na horním konci ulice. Po náročných opravách nedbale provedených prací ze 70. let minulého století bude konečně vozovka na Nové standardně sjízdná. Poté, co Služby města dokončí chodníky, bude Nová jako nová!

    více
  • Pozastavení výkupu modrých hroznů

    VINIUM a.s. oznamuje dočasné pozastavení výkupu modrých odrůd ve dnech 21. až 23. října 2008. Od 24. října bude výkup probíhat dle platného ceníku.
    více
  • Svatému Urbanovi už smutno nebude, společnost mu dělá mladá Oskeruše

    V rámci připomenutí si Dne stromů se věnovali studenti gymnázia ve Velkých Pavlovicích několika aktivitám přispívajícím k všeobecné osvětě místních občanů i návštěvníků města a také ozelenění města. V dopoledních hodinách se za doprovodu vyučujících vypravili na Náměstí 9. května, kde před radnicí označili cedulkami několik zde rostoucích stromů. Z nich se nyní dovíme přesné pojmenování stromů, původ a mnohé další zajímavosti ...
    více
  • Výsledky víkendové kopané - 18. a 19. října 2008

    Ilustrační fotoBěhem uplynulého víkendu ve dnech 18. a 19. října 2008 sehrála fotbalová mužstva TJ Slavoj Velké Pavlovice 6 zápasů. Jeden z nich skončil remízou, pět porážkou. Pro podrobné výsledky jednotlivých zápasů klikněte na „více zde“.

    více
  • Předprodej vstupenek na MAMMA MIA!

    V pátek 24. října zamíří na plátno velkopavlovického kina romantický muzikál MAMMA MIA! plný nestárnoucích písniček od ABBA. Předprodej vstupenek je zahájen od pondělí 20. října v knihovně. Vstupné 80,- Kč 

    více
  • 110 let Sboru dobrovolných hasičů v Bořeticích

    Hasiči z Velkých Pavlovic se v neděli dopoledne zúčastnili cvičení, které bylo součástí oslavy 110 let od založení Sboru dobrovolných hasičů v Bořeticích a 100 let od vysvěcení praporu. Jednotka z Velkých Pavlovic vyjela do Bořetic oběma vozidly. Auta si po cvičném zásahu v Základní škole mohla prohlédnout široká  veřejnost.

    více
  • Střelby prověřily připravenost myslivců

    V sobotu 18. října se na střelnici MJ Velké Pavlovice konaly cvičné střelby, které měly prověřit připravenost myslivců na nadcházející loveckou sezónu. Střeleb se zúčastnilo 24 střelců rozdělených podle věku do dvou kategorií. V kategorii mladších střelců si první místo vystřílel Jan Krejčiřík ml., druhé místo Josef Ulica ml. a třetí místo Jaroslav Hlávka ml., v kategorii seniorů si nejlépe vedl Jan Krejčiřík st., Antonín Dvořák a Jaroslav Hlávka st.
    více
  • Výsledky voleb do krajského zastupitelstva JMK - město Velké Pavlovice

    Ve dnech 17. a 18. října 2008 proběhly ve všech krajích České republiky volby do zastupitelstev krajů. Ve Velkých Pavlovicích je v současné době 2.510 voličů, z nichž přišlo při této příležitosti k volebním urnám 984 občanů, což je 39,20% účast. Nejvíce hlasů získala ČSSD – 295, druhá byla KDU-ČSL – 222 hlasů a třetí ODS se 193 hlasy. Podrobné výsledky si můžete stáhnout po kliknutí ZDE. Všem občanům, kteří využili možnosti svobodné volby a spolupodíleli se tak svým hlasem na sestavě krajského zastupitelstva Jihomoravského kraje, děkujeme.
    více
  • Podzim roztančil štětec na své paletě, barvami nešetřil ...

    … Modré Hory, červených vín krajina, na Vrbici končí, v Pavlovicích začíná … a jako dlouhá kouzelná klikatá nitka se vine přes vesničky Kobylí, Bořetice a Němčičky. Posuďte sami, není u nás pohádkově?
    více
  • Výkup hroznů ve 43. týdnu

    VINIUM a.s. Velké Pavlovice oznamuje vinařům že od 20. října bude vykupovat Rulandské šedé v ceně od 5,- do 13,- Kč/kg, Ryzlink vlašský od 6,- do 8,- Kč/kg, Tramín červený od 5,- do 13,- Kč/kg, Rulandské modré od 5,- do 10,-Kč/kg podle cukernatosti a ostatní bílé a modré odrůdy za 5,-Kč/kg. Podrobné informace ZDE.
    více
  • Krojované hody v časopise Sommelier

    Velkopavlovické hody 2008 jsou již minulostí, ale v našich myslích jsou stále živé. Hezké vzpomínky na ně má i šéfredaktor časopisu Sommelier JuDr. Luboš Bárta, který velkopavlovické hody navštívil i s fotoaparátem v ruce a reportáž z nich zveřejnil ve čtvrtém čísle časopisu Sommelier.

    více
  • Pošlete svým známým exluzivní dřevěnou pohlednci ...

    Turistické informační centrum ve Velkých Pavlovicích vyšlo vstříc další početné skupině svých zákazníků a zároveň i sběratelů. Od dnešního dne, 17. října 2008, si u nás mohou zakoupit novou dřevěnou pohlednici ruční výroby firmy Toman & Toman z Krnova s motivem kaple patrona vinařství sv. Urbana. Pohlednice je zařazena do sběratelské série Města s pořadovým číslem 113. Prodejní cena je 25,- Kč. Více o pohlednicích i sběratelství se dovíte a oficiálním webu dřevěných pohlednic pod adresou www.tomanatoman.com.  

    více