Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2008

  • Fotbalisté TJ Slavoj sehrají o víkendu poslední zápasy

    TJ Slavoj Velké Pavlovice, oddíl kopané, zve příznivce černobílého míče na poslední zápasy letošní podzimní fotbalové sezóny. Mužstvo „A“ Velké Pavlovice sehraje zápas s Rohatcem v sobotu 15. 11. 2008 ve 13.00 hod., Dorost Velké Pavlovice také s Rohatcem v neděli 16. 11. 2008 opět ve 13.00 hod.. Přijďte podpořit naše hráče!
    více
  • Cena Premio della Stampa pro vinařství Baloun

    Vinařství Radomila Balouna z Velkých Pavlovic zde letos získalo se svým Cabernet Sauvignonem v pozdním sběru z ročníku 2007 jednu ze 13 cen Premio della Stampa. Tato speciální cena novinářů, z nichž většina jsou členové F.I.J.E.V. (Fédération Internationale des Journalistes du Vin et Spiritueux) a International Circle of Wine Writers, je udělována jednomu vínu z každé ze všech 19 zastoupených zemí, avšak pouze pokud se vzorek umístil s nejméně 85 body na pozici zlaté medaile.
    více
  • Ze sklepa do sklepa v tisku

    Městečko na Moravě je srdcem pěstování modrých odrůd vín a svátek svatého Martina, patrona vinařů, se tu nemůže přejít jen tak bez povšimnutí. To jsou úvodní slova článku o Velkopavlovických vinařích, mladém vínu a otevřených vinných sklepech uveřejněném ve středeční příloze Hospodářských novin.

    více
  • Nové knihy

    Městská knihovna Velké Pavlovice oznamuje svým čtenářům, že 11. listopadu do svého knižního fondu zařadila 34 svazků nových knih. Pro seznam knižních novinek klikněte ZDE. Knihovnice se již těší na váš zájem!
    více
  • Na Padělcích vznikají nové byty

    Stavební firma Mikulica s.r.o. zahájila ve stavební zóně Padělky výstavbu tří bytových domů. Celkem zde vznikne minimálně 21 nových bytových jednotek. Během minulého týdne firma vybetonovala základové desky a tento týden již pokládají první šár cihel.
    více
  • Máte zájem o inzerci ve Velkopavlovickém zpravodaji?

    Ilustrační fotoV termínu od 24. listopadu do 1. prosince 2008 probíhá zpracování příspěvků pro Velkopavlovický zpravodaj VI/2008, který obdrží občané Velkých Pavlovic v polovině měsíce prosince. Máte-li zájem o uveřejnění vašeho inzerátu, kontaktujte do pondělí 1. prosince 2008 redakci na tel.: 777 736 413 nebo e-mailem bartova@velke-pavlovice.cz. Platný ceník inzerce najdete po kliknutí na „více zde“.

    více
  • Výsledky víkendové kopané - 8. a 9. listopadu 2008

    Ilustrační fotoBěhem uplynulého víkendu ve dnech 8. a 9. listopadu 2008 sehrála fotbalová mužstva TJ Slavoj Velké Pavlovice pouze jeden zápas, který byl pro "B" mužstvo vítězný. Zápasy "A" mužstva a Dorostu byly pro nepřízeň počasí a pro špatný terén odloženy. O náhradním termínu vás budeme informovat. Pro podrobné výsledky jednotlivých zápasů klikněte na „více zde“.

    více
  • Na Padělcích se intenzivně pracuje

    Tři dodavatelské firmy v součinnosti pracují na budování inženýrkých sítí ve stavební lokalitě Padělky. Kanalizace je těsně před dokončením, zároveň je do dalšího výkopu pokládáno vodovodní potrubí a chránička na kabely rozvodu elektřiny. Zbývá již jen rozvod plynu.

    více
  • Počítačový kurz byl zahájen

    Po loňském, velmi úspěšném kurzu trénování paměti, pořádá Městská knihovna ve spolupráci se ZŠ a hustopečským Centrem celoživotního vzdělávání pro zájemce kurz základů práce s počítačem. Počet účastníků kurzu svědčí o tom, že velkopavlovičtí občané mají zájem o vzdělávání v každém věku, a že nikdy není pozdě se něco nového naučit.

    více
  • Pozvánka na XII.zasedání Zastupitelstva Města V.Pavlovice

    Starosta města Velké Pavlovice svolává v pořadí XII. zasedání Zastupitelstva Města Velké Pavlovice, které se bude konat ve čtvrtek 13. listopadu 2008 v 18.00 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích. Všichni občané jsou srdečně zváni. Program jednání ke stažení ve formátu PDF ZDE.
    více
  • Velkopavlovičtí postaví urnový háj a uvažují o hřbitovu

    Napsali o nás ... (Rovnost, Břeclavský deník, 4. 11. 2008) - Další místo posledního odpočinku vznikne zanedlouho ve Velkých Pavlovicích. Tamní radní se totiž rozhodli, že vybudují urnový háj, tedy místo, kde budou moci lidé ukládat ostatky svých zesnulých blízkých...
    více
  • Vinný lístek Svatomartinských otevřených sklepů

    Pro všechny milovníky vína pořádají 15. listopadu vinaři ze spolku Víno z Velkých Pavlovic a Město Velké Pavlovice Svatomartinské otevřené sklepy. A jaká vína Vám tentokrát velkopavlovičtí vinaři nabídnou? Vinný lístek i s mapkou otevřených sklepů si již nyní můžete stáhnout ve formátu PDF ZDE.
    více
  • Medaile pro vinařství Mikulica a V&M Zborovský

    Jedna z nejvíce obsazovaných soutěží vín na světě – rakouská AWC Vienna – zveřejnila v pátek na Galavečeru vína na Vídeňské radnici letošní výsledky. Ocenění z výstavy si přivezli i velkopavlovická vinařství. Vinařství Mikulica získalo zlatou medaili na Aurelius 2007, Vinařství V&M Zborovský si přivezlo stříbrné medaile na Chardonay, PS 2007 a Zweigeltrebe klaret, PS 2007 a ocenění kvality na Muškát Ottonel, PS 2007 a Sauvignon, PS 2007.
    více
  • Podnikatelská zóna ve V. Pavlovicích se stává realitou

    V pondělí 3. listopadu 2008 byla zahájena výstavba podnikatelské zóny ve Velkých Pavlovicích v místní trati Nadzahrady na ulici Hodonínská. Firma Strabag se subdodavateli začala výkopové práce na skrývce ornice v trase budoucí páteřní komunikace. Zájem o výstavbu svých nových provozoven projevila již téměř desítka firem.
    více
  • Výsledky víkendové kopané - 1. a 2. listopadu 2008

    Ilustrační fotoBěhem uplynulého víkendu ve dnech 1. a 2. listopadu 2008 sehrála fotbalová mužstva TJ Slavoj Velké Pavlovice 5 zápasů. Čtyři zápasy byly vítězné, jeden skončil porážkou. Pro podrobné výsledky jednotlivých zápasů klikněte na „více zde“.

    více
  • Přípravná schůzka k Festivalu otevřených sklepů

    Ve čtvrtek 30. října se na velkopavlovické radnici uskutečnila přípravná a informativní schůzka zástupců vinařů a představitelů dobrovolného svazku obcí Modré Hory, obce Čejkovice a zástupců Nadace Partnerství k připravovanémi společnému projektu Festival otevřených sklepů ...
    více
  • Stavba inženýrských sítí drží vysoké tempo

    Na stavební lokalitě Padělky byly zahájeny práce 16. října skrývkou ornice a 30. října je již vybudovaná kanalizace. Pracovníci dodavatelské firmy využili příznivé počasí a činnost na stavbě se nezastavila v sobotu ani v neděli. Další na řadě je položení plynového a vodovodního potrubí.

    více
  • Počasí beze srážek a silné větry novým stromkům nepřejí

    Město V. Pavlovice prostřednictvím Služeb města průběžně vysazuje po celém svém katastru velké množství stromů – listnatých i jehličnatých. Poslední z nich byly vysazeny v nově budovaném lesoparku. Počasí beze srážek a silné větry však těmto stromkům moc vláhy nedopřávají, proto je nutné je zalévat.

    více
  • Za dva týdny poteče Svatomartinské víno proudem

    Degustační komise včera rozhodla, která vína obdrží značku Svatomartinské. Tuto značku si může na svá mladá vína letos nalepit 80 vinařství. Z dvou set pěti vzorků získá licenci sto sedmdesát pět dohromady od 80 firem. Z velkopavlovických vinařství úspěšně prošly a značku Svatomartinské můžou použít Pavlovín, VINIUM a.s., Vinařství Ing. Procházka, Vinařství K & P Reichman a Vinařství V & M Zborovský.
    více
  • Silná vichřice zlámala vzrostlou břízu

    Ve čtvrtek 30. října 2008 zasáhly celé území České republiky, Velké Pavlovice nevyjímaje, silné větry dosahující místy rychlosti vichřice. Za oběť jim padla i bříza před sokolovnou na ulici Hlavní, která četné poryvy nevydržela. Při odstraňování větví ze sousedního chodníku byla zjištěna v kmeni vzrostlé břízy skrytá vada ...
    více