Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

VELKOPAVLOVICKÉ VINOBRANÍ 2021

Deset nocí nás dělí od zahájení Velkopavlovického vinobraní. Slavnost vína, burčáku a folklóru bývá v pátek tradičně zahajována populární hudbou anebo rockovou. V letošním roce vystoupí v pátek tři kapely. 

První, po půl šesté, se na pódiu za sokolovnou ukáže skupina V hnízdě rej. Členové skupiny pochází z Velkých Pavlovic anebo blízkého okolí a zaměřují se na úpravu lidových písní. Druhá vystupující skupina YOYO BAND  je známá všem napříč republikou a psát o ní je zbytečné, podobně jako o rockové skupině Argema.

V sobotu bude program zaměřen již více na folklór. Těšit se můžeme na dětský soubor Sadováček, vystoupí také, a v průvodu zahraje, dechová hudba Sokolka. Na pódiu se několikrát objeví CM Lašár, například s místními ochotníky, ale také s profesionálními divadelníky ze spolku Kašpar, kteří zahrají divadelní představení „Slovácko sa nesúdí“.

Franta Uher opět polechtá při vykládání zážitků a povídek bránice návštěvníků, ale určitě potěší i pěknou písničkou.

Taneční soubory budou vystupovat v letošním roce dva. Domácí Hanáckoslovácký krúžek a Folklórní krúžek Pohárek z Moravského Žižkova.

Neznámá se může zdát skupina Windband, která zahraje v sobotu poslední. Na jejich webových stránkách je strohá informace, že se jedná o kapelu, která zahraje na jakékoliv zábavě a právě zábavová kapela se v posledních letech v sobotu večer nejvíce osvědčila a tak se určitě bude líbit i v roce 2021.

VSTUPENKY NA AKCI JSOU V PŘEDPRODEJI
NA TURISTICKÉM INFORMAČNÍM CENTRU VELKÉ PAVLOVICE, HLAVNÍ 9
(Otevírací doba TIC * po kliknutí ZDE)

Upozorňujeme návštěvníky, že organizátoři akce budou respektovat vládní opatření proti šíření COVID-19. V současné době má návštěvník akce předložit před vstupem doklad o absolvování negativního PCR testu (ne starší než 7 dní nebo doklad o absolvování negativního antigenního testu (ne starší než 72 hodin), nebo potvrzení o prodělání nemoci COVID-19 v uplynulých 180 dnech (prokazuje se SMS zprávou nebo certifikátem) nebo potvrzení o absolvování dokončeného očkování anebo absolvovat před pořadatelem akce samotest s negativním výsledkem.

Text: Petr Hasil, místostarosta města Velké Pavlovice / 7.9.2021