Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2021

  • Vánoční jarmark nahradí krátké setkání před radnicí

    13.12. * Kdybyste se chtěli v neděli 19. prosince projít po městě, stavte se i u radnice. Nemůžeme vám sice poslední neděli před vánočními svátky nabídnout svařák od místních vinařů, jak to bývá tradičně na našem jarmarku, ale neochudíme vás o vánoční melodie v podání kapely Windband. 

    více
  • Proč neuklízí pracovníci služeb města všechny chodníky

    13.12. * Když napadne větší nadílka sněhu, mají o zábavu postarané jak děti, tak i ti co sníh uklízí. S uklízením sněhu na chodnících pomáhá 5 let zametací vůz. A jak vše, i tento způsob odklízení má své výhody i nevýhody...

    více
  • Město pod sněhovou peřinou

    10.12. * Sníh se nejen na naše město sypal rovných čtyřiadvacet hodin a pokryl ho bílou peřinou. Prostě pravá příprava na Vánoce.

    více
  • Služby města sníh nezaskočil

    9.12. * Předpovědi meteorologů se vyplnily a jižní Moravu zasypaly přívaly sněhu. Od rána sněží jako o život. Zaměstnance služeb města kalamita nezaskočila a se současnou situací si poradili na výbornou.

    více
  • Myslivci pořádají hon

    9.12. * Myslivci Velké Pavlovice žádají občany a návštěvníky města, aby se v sobotu 11. prosince 2021, v zájmu vlastní bezpečnosti, nepohybovali v tratích Poštory, Kúdelky, Novosády, Stará hora, Vysoký, Lizniperky.

    více
  • Potřebujete-li jehličí ze stromku, domluvte se s majitelem

    8.12. * Přijde Vám normální jít kolem smrčku anebo jedličky, vytáhnout nůžky a ustříhnout si větvičku? A to i přesto, že stromku nevěnujete v průběhu roku žádnou péči, není na vašem pozemku a ani u vašeho domu? 

    více
  • Vánoční jarmark u radnice je zrušen

    7.12. * Zastupitelstvo města Velké Pavlovice dne 6. prosince zrušilo pořádání Vánočního jarmarku, který se měl uskutečnit 19. prosince u radnice. Připravuje se však na tento den krátký kulturní program. 


    více
  • Děti z mateřské školy měly u radnice mikulášskou nadílku

    6.12. * Mikulášská nadílka na stromečku? Nic nemožného, alespoň ne ve Velkých Pavlovicích. Před radnicí byly na stromeček pověšeny cukrovinky, které si děti vzaly během pravidelné dopolední vycházky.   

    více
  • Žádost o odstranění dřevin

    6.12. * EG.D žádá vlastníky a uživatele nemovitostí a pozemků o odstranění nebo ořez dřevin ohrožujících bezpečný a spolehlivý provoz distribučního zařízení.  

    více
  • Ulicemi města chodil Mikuláš

    6.12. * I letos, v neděli 5. prosince vyrazila do temných ulic našeho městečka početná družina v čele se svatým Mikulášem, jeho věrným pomocníkem andílkem a tlupou hlučných, neposedných a po síře zapáchajících čertech...

    více
  • Ohňostroj na přivítání nového roku je zakoupen

    6.12. * Rada města schválila zakoupení ohňostroje, který bude odpálený při příležitosti oslav příchodu nového roku 2022. Zakoupeny byly tzv. baterie, které už několik let odpalují postupně místní dobrovolní hasiči.

    více
  • Vánoční stromeček před radnicí se rozsvítil

    3.12. * V neděli začal advent a naše městečko se postupně proměňuje vánoční výzdobou. Včera se rozsvítil vánoční stromeček před radnicí, při vjezdu do Velkých Pavlovic všechny uvítá krásně nazdobený stromeček na kruhovém objezdu...

    více
  • Stolní kalendáře na rok 2022 si vyzvedněte na TIC

    3.12. * Stolní kalendáře na rok 2022 si můžete vyzvednout od pondělí 6. prosince do středy 22. prosince 2021 na Turistickém informačním centru (Hlavní 9) v otevírací době. Kalendáře dostane každý občan zcela zdarma, jako malý vánoční dáreček.

    více
  • Myslivci pořádají hon

    2.12. * Myslivci Velké Pavlovice žádají občany a návštěvníky města, aby se v sobotu 4. prosince 2021, v zájmu vlastní bezpečnosti, nepohybovali v tratích Ostrovce, Štarvicka a Bojanovska. 

    více
  • Vánoční stromeček u radnice stojí, co bude dál nevíme

    30.11. * Dnes byl přivezen z Dolních Bojanovic vánoční stromeček k radnici. Přibližně 5 metrů vysoký smrček bude nazdoben ozdobami a osvětlen LED řetězy. Otazník však stále visí nad pořádáním Vánočního jarmarku. 

    více
  • Ceník vodného a stočného na rok 2022

    30.11. * Vodovody a kanalizace Břeclav, a.s. stanovilo na kalendářní rok 2022 jednotné ceny vodného a stočného pro odběratele následovně - ceník otevřete kliknutím ZDE.

    více
  • Pozvánka na Zastupitelstvo města Velké Pavlovice

    29.11. * Starosta města Velké Pavlovice Jiří Otřel tímto svolává Zastupitelstva města Velké Pavlovice, které se bude konat v pondělí 6. prosince 2021 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích. 

    více
  • S prvním adventem i první sníh

    29.11. * Sníh je na jižní Moravě poměrně vzácná komodita. V posledních letech se objeví jen několikrát za zimu a když už tedy napadne, je nejlepší hned vyrazit ven a užít si ho. 

    více
  • Jak covid zamával s Dějepisnou soutěží studentů gymnázií

    29.11. * Další ročník Dějepisné soutěže studentů gymnázií měl těžký vývoj. Loni kvůli pandemii neproběhl vůbec, letos se z krajského kola, které se konalo v dubnu v Brně, tříčlennému týmu povedlo znovu dostat do kola celostátního. 

    více
  • Uzavření čistírny oděvů z důvodu dovolené

    26.11. * Z důvodu dovolené bude v pondělí 29. listopadu 2021 ve Velkých Pavlovicích uzavřena čistírna oděvů.

    více