Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2016

  • Školní kolo olympiády v anglickém jazyce

    V pátek 8. ledna proběhlo školní kolo olympiády v anglickém jazyce. Soutěže se zúčastnilo sedm žáků devátého ročníku, kteří museli prokázat své znalosti a dovednosti jak v poslechu a porozumění cizího jazyka, tak v ústním projevu na zadané téma.

    více
  • Školáci pozor! Blíží se třetí kolo sběru starého papíru!

    ZŠ Velké Pavlovice pořádá ve středu 27. ledna 2016 již III. kolo sběru starého papíru. Sběr se bude ukládat před budovu I. stupně ZŠ od 7.00 hod. a je možné jej přivézt již den předem, v úterý  26.ledna navečer. V den sběru potom již jen nahlásí žák počet kilogramů u paní učitelky Ing. Lenky Bukovské...
    více
  • Máte návrhy na rozvoj města? Přijďte v pondělí na radnici

    Zastupitelé za SNK Pro rozvoj Velkých Pavlovic Ing. Pavel Lacina a Ing. Jaroslav Benda, PhD. zvou spoluobčany na setkání týkající se podnětů k rozvoji města a problémů občanů. Vaše podněty, se kterými se ztotožňujeme, budou stejně jako po minulém setkání, uplatněny na nadcházející schůzi Zastupitelstva města. Toto setkání s občany se uskuteční v pondělí 18. ledna 2016 od 18.00 do 19.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ.

    více
  • Krojovaný ples ve fotogalerii Marka Musila

    I když už je Krojovaný ples 2016 minulostí, přinášíme Vám ještě jedno fotoohlédnutí. Ve fotogalerii takřka dvorního fotografa velkopavlovické chasy Marka Musila si můžete ještě jednou připomenout nádheru velkopavlovického kroje a vnímat nadšení z tance ve tvářích jak nejmladších protagonistů ze souboru Sadováček, tak i jejich předchůdců, ze kterých se rekrutuje většina současné krojované chasy…
    více
  • Společně prožitý rok s Klubem důchodců

    Členové Klubu důchodců na promítání fotografií (Foto © 2016 Oldřich Otáhal)Ve středu 13. ledna se členové Klubu důchodců sešli v sále Ekocentra Trkmanka ke společnému promítání fotografií z akcí pořádaných Klubem důchodců. Snad až při promítání fotografií si naplno uvědomili, že právě uplynulý rok v žádném případě nepromarnili a nepronelošili. Mají za sebou desítky akcí – poznávacích výletů, společných setkání, založení pěveckého sboru a ruku k dílu přiložili i při akcích pořádaných městem Velké Pavlovice.

    více
  • Pozvánka na X. zasedání Zastupitelstva města V. Pavlovice

    Starosta města Velké Pavlovice Jiří Otřel
    tímto svolává na základě čl. 3, jednacího řádu Zastupitelstva města V. Pavlovice a na základě rozhodnutí rady města v pořadí X. zasedání Zastupitelstva města Velké Pavlovice, které se bude konat ve čtvrtek 21. ledna 2016 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích. Všichni občané jsou srdečně zváni! Pozvánka s podrobným programem jednání ke stažení ZDE.
    více
  • Svoz vánočních stromků

    Služby města Velké Pavlovice upozorňují občany, že svoz vánočních stromků proběhne v pondělí 18. ledna 2016. Vánoční stromky důsledně odzdobte a odložte na obvyklá místa před vašimi nemovitostmi.

    více
  • Naučte se SWINGU, při víně, ve sklepech Lotrinského

    A pozor, počet účastníků je omezen, proto nemeškejte a co nejdříve si zarezervujte místo! Všichni milovníci nejen vína, ale hlavně tance, jsou srdečně zváni na akci, kterou pořádají Vinné sklepy Františka Lotrinského – SWINGOVÉ VEČERY. Ty se budou konat hned dvakrát, 5. a 19. února 2016. Swingu Vás naučí profesionálové, členové skupiny Swing Wings z Brna. Těšíme se na všechny taneční nadšence!

    více
  • Krojovaný ples ve fotografiích Radomíra Zapletala

    Krojovaný ples (Foto © 2016 Radomír Zapletal)Není vděčnějších objektů k fotografování, jako velkopavlovických slavnostních krojů. Nádherná přehlídka sněhobílých dívčích krojů v kontrastu s černými chlapeckými byla k vidění tuto sobotu, 9. ledna 2016, na Krojovaném plese. Sokolovna praskala doslova ve švech. Přišli krojovaní z velkopavlovické chasy, děti, dospělí a také fotografové. Nabízíme Vám fotografické ohlédnutí Radomíra Zapletala na krásu slavnostních velkopavlovických krojů, na vystoupení souboru Sadováček i na předtančení České besedy v podání velkopavlovické chasy.

    více
  • Loňský rekord z TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY padl

    V úterý dne 12. ledna 2016 byly na Městském úřadě ve Velkých Pavlovicích odpečetěny pokladničky koledníků Tříkrálové sbírky. V našem městě se v rámci šestnáctého ročníku podařilo vybrat rekordních 82 847,- Kč. Loňský rekord byl překonán o 2 525,- Kč.
    více
  • Zkontrolujte sklepení a neobydlené domy

     Vodovody a kanalizace upozorňují občany, aby zkontrolovali neobydlené domy a vinné sklepy a v těchto objektech zkontrolovali vodoměry. V případě zjištění poruch nebo úniku vody nahlaste prosím tuto skutečnost na Vodovody a kalalizace, na tel. 519 412 355, 734 259 076.
    více
  • Krojovaní zahájili plesovou sezónu

    Krojovaný ples (Foto © 2016 Věra Procingerová)Plesovou sezónu ve Velkých Pavlovicích tradičně zahajuje Krojovaný ples. Nejinak tomu bylo i letos - plesová sezóna odstartovala Krojovaným plesem tuto sobotu 9. ledna 2016. Již dlouho před začátkem se sál plnil návštěvníky, kteří se přišli nejen pokochat krásou velkopavlovického kroje, podívat se na vystoupení folklórního souboru Sadováček pod vedením paní učitelek mateřské školy, na Českou besedu v podání místní chasy, ale především si zatančit s dechovou hudbou Sokolka.

    více
  • Ve V. Pavlovicích je opravdový Ježíšek! Nevěříte? Čtěte...

    Děkujeme Ježíšku! Rádi bychom touto cestou poděkovali našemu „Ježíšku“, který obdaroval našeho ročního syna Toníčka. Když jsme na Vánočním jarmarku u radnice ve Velkých Pavlovicích vypouštěli balónky s přáním pro Ježíška tak nás ani ve snu nenapadlo, že by ho někdo našel, přečetl, ale co víc, dané přání i splnil. Věřte nebo ne, ale u nás na štědrý večer zazvonil Ježíšek a nechal dárek za vraty...
    více
  • Malí koledníci prošli ulicemi města

    Malí koledníci před obchůzkou po městě (Foto © 2016 Oldřich Otáhal)Požehnání K+M+B+2016 zdobí od tohoto víkendu dveře mnoha velkopavlovických domácností. V návaznosti na starou lidovou tradici a za zpěvu známé a krásné koledy obcházeli o víkendu malí koledníčci domy občanů našeho města a vybírali do zapečetěných pokladniček příspěvky pro charitativní Tříkrálovou sbírku. Ta se v naší zemi koná letos už pošestnácté. Z výtěžku sbírky poté Charita Česká republika celoročně pomáhá těm, kdo si sami pomoci nedokáží.

    více
  • Karolína si zazpívala v Senátu ČR

    Karolína Osičková v Senátu ČR (Foto © 2015 Archiv senátora Jana Hajdy)Karolína Osičková, rodačka z Velkých Pavlovic je nejenom nadanou studentkou, ale i nadanou zpěvačkou. Již potřetí vystoupila s Josefem Šmukařem a cimbálovou muzikou na zahájení ochutnávky svatomartinských vín v Senátu ČR. Jak můžete vidět na fotografii, účastnili se nejen zástupci Jihomoravského kraje – senátor Zdeněk Škromach a senátor Jan Hajda, ale ochutnávku svatomartinských vín si tentokrát nenechal ujít ani premiér Bohuslav Sobotka.

    více
  • Takovéto bílé, studené? SNÍH! A dokonce se drží…

    Neuvěřitelné! Velké Pavlovice, město v nejteplejším koutě naší země, zasypal sníh. Jaký to div! A jaký to zázrak, že se dokonce i pár dnů drží. Upřeni zrakem na bílou studenou nadílku kroutíme s neskrývaným údivem hlavou… Že se nerozpustil? Za to vděčíme prozatímním celodenním mrazům. Proto rychle fotoaparát do ruky a tuto klimatickou raritu zachytit!

    více
  • Třídí papír s HANTALÁČKEM, malí i velcí ekologové

    Co mají školka a gymnázium společné? Sbírají a třídí starý papír s Hantaláčkem :-), tedy s místní společností Hantály, a.s. zabývající se komplexními službami v oblasti nakládání s odpady. Malým školčatům i odrostlejším studentům se blíží další z termínů sběru starého papíru a to od pondělí do středy 18. až 20. ledna 2016. Poslední balíky je možné odevzdat nejpozději ve středu ráno...

    více
  • Neztratil se vám německý ovčák?

    Odchycený německý ovčákDne 28. prosince 2015 byl v obci Zaječí policií odchycen a převezen do útulku v Bulharech německý ovčák, stáří asi 5 let. Má krátkou, hnědobílou srst. Komu se ztratil, může si ho v útulku vyzvednout. (tel. č. 723 040 495, 724 145 515 paní Malinovská).
    více
  • Pozvánka na přednášku z cyklu SENIOŘI A BEZPEČNOST

    symbol_M_120.jpgSpolek Presafe z.s. za podpory Jihomoravského kraje a Městské policie Velké Pavlovice pořádají přednášku z cyklu SENIOŘI A BEZPEČNOST na téma: PREVENCE KRIMINALITY aneb JAK SE NESTAT OBĚTÍ TRESTNÉHO ČINU. Přednáška se uskuteční dne 21. ledna 2016 ve 14.00 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu Velké Pavlovice, Nám. 9. Května 700/40.
    více
  • Účast zastupitelů na jednání Zastupitelstva města a radních na jednání Rady města

    Od 30. října 2014 do 17. prosince 2015 bylo starostou města devětkrát svoláno jednání Zastupitelstva města. Radní jednali za uplynulou dobu 34krát. Podrobnou statistiku účasti zastupitelů a radních na jednáních si můžete prohlédnout ZDE.

    více