Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2008

  • Výzva pro fotografy - profesionály i amatéry

    Město V. Pavlovice ve spolupráci s TIC a velkopavlovickými fotografy uspořádají ve dnech 14. – 30. března 2008 ve výstavním sále radnice putovní výstavu místních fotografů – profesionálů i amatérů, čímž navážou na nebývalý úspěch loňského prvního ročníku. Pokud je pro Vás fotografování koníčkem a máte ve své sbírce pěkné snímky, které byste měli zájem vystavit, neváhejte!
    více
  • Vzduch začíná vonět rozkvetlými sněženkami

    Foto © 2008  Karolína BártováPřestože stále vládne počasí zimní měsíc únor a meteorologové varují před silnými větry, vzduch už začíná pomalu vonět jarem. První poslíčky můžeme najít i v zahrádkách – v plném květu odtud do dálky září rozkvetlé sněženky.
    více
  • Pohár Modrých Hor zůstal doma

    Fotbalový turnaj bývalých hráčů Velkých Pavlovic, Kobylí, Ždírce nad Doubravou, slovenských mužstev ze Senice a Modry "O pohár Modrých Hor" v sálové kopané, který se hrál o víkendu v místní tělocvičně, vyhrálo domácí družstvo TJ Slavoj.
    více
  • Den řemesel přilákal děti i dříve narozené

    První únorová neděle patřila ve Velkých Pavlovicích Dnu řemesel - akci pořádané místním Domem dětí a mládeže. Obrovská návštěvnost a zájem veřejnosti předčil i ta nejoptimističtější a nejodvážnější očekávání - během odpoledne bylo jak v zasedací místnosti Městského úřadu tak i v podkrovním výstavním sále neustále plno.
    více
  • Zápis dětí do školy

    Ředitelství ZŠ Velké Pavlovice oznamuje, že zápis dětí do 1.ročníku ZŠ se koná ve čtvrtek 7.února v době 14:30 – 16:30 hod. K zápisu se dostaví děti narozené od 1.9.2001 do 31.8.2002 v doprovodu rodičů. Přineste rodný list dítěte a průkaz zdravotní pojišťovny.

    více
  • Rybník má plán chovu ryb

    Na nedávné schůzi Klubu sportovních rybářů byl kromě registrace členů schválen plán chovu ryb a hospodaření na rybníku a požadavek na zabezpečení a uzavření přítoku pravděpodobně odpadní vody ze spodního dvora bývalých Drůbežářských závodů.
    více
  • Výpis z katastru nemovitostí nebo rejstříku trestů pořídíte i na matrice

    Od 1. ledna 2008 je i matrika na Městském úřadě ve Velkých Pavlovicích pracovištěm Czech POINTU. Na požádání Vám zde mohou být vystaveny ověřené výstupy z veřejných informačních systémů veřejné správy, a to: z katastru nemovitostí, z obchodního rejsříku, z živnostenského rejstříku a z rejstříku trestů
    více
  • Zahájení kurzů trénování paměti

    Městská knihovna Velké Pavlovice oznamuje zájemcům o kurz trénování paměti, že první lekce se uskuteční v úterý 5. února v 9.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu a pro zájemce o kurz v sobotu se začíná 9. února v 9.00 hod. také v zasedací místnosti Městského úřadu.
    více
  • Máte doma staré dioptrické brýle?

    Studenti z Břeclavi pořádají sbírku, jejíž cílem je nashromáždit staré nepoužívané dioptrické brýle (od dětí i dospělých) a po přezkoušení optikem je zaslat do Bangui - hlavního města Středoafrické republiky. Lidé mohou staré a nepoužívané brýle vhazovat do speciálně označených krabic, které naleznou na Městském úřadě v Břeclavi a v budově Obchodní akademie Břeclav. Sbírka trvá do 15. února.
    více
  • Nový informační systém

    Město Velké Pavlovice připravuje na jarní měsíce instalaci jednotného infomačního systému směrovek k sídlům a objektům podniktelských subjektůZájemci o zařazení do iformačního systému se můžou hlásit do konce února  na tel. 519 428 149,  e-mailové adrese infocentrum@velke-pavlovice.cz, nebo osobně na TIC - v budově knihovny.
    více
  • O trénování paměti je zájem

    V pátek 25. ledna odpoledne se v naší knihovně konala osvětová přednáška Trénování paměti aneb pamatovat si je tak snadné. Přednáška se setkala s velkým zájmem nejen u starší generace, ale přilákala i mnoho mladších, toužících po lepším využití své paměti.
    více
  • Vody v rybníku přibývá

    Současná mírná zima přeje zrekonstruovanému velkopavlovickému rybníku. Voda v rybníku stoupá a ten se tak pomalu, ale jistě plní na projektovanou výšku hladiny. Zároveň příznivé počasí umožňuje vzcházení trávníku a kořenění na podzim vysazených stromů na jeho březích.
    více
  • Pozvánka na schůzi Klubu sportovních rybářů

    Výbor Klubu sportovního rybářství při TJ Slavoj Velké Pavlovice zve všechny příznivce a zájemce o sportovní rybářství na ustavující schůzi, která se bude konat v neděli 27. ledna v 15 hodin ve společenské místnosti TJ Slavoje Velké Pavlovice. Na progamu této ustavující schůze bude zaregistrování členů a všeobecné informace související s hospodařením na nově obnoveném rybníku ve Velkých Pavlovicích – plán činnosti na rok 2008. 
    více
  • Modrohorští vinaři slaví úspěchy i na mezinárodním poli

    Modrohorští vinaři mají za sebou úspěšný výstavní rok. Již tradičně byl nejúspěšnější Radomil Baloun, který na zahraničních soutěžích získal celkem 11 stříbrných a 2 bronzové medaile, po dvou stříbrných medailích nasbírali i Rodinné vinařství Jedlička a Novák, Stapleton - Springer a Pavel Lacina a jednu stříbrnou si z Muviny Prešov přivezlo i vinařství Zborovský & Zborovský v.o.s. 

    více
  • Myslivecký ples - záruka dobré zábavy

    Myslivecký ples, který se konal v sobotu 19. ledna 2008 poskytl příležitost pobavit se a zatančit si hned několika generacím. Sokolovnu zdobilo chvojí a trofeje a oblíbená dechová hudba Lácaranka nenechala nikoho dlouho sedět. Průběh večera zpříjemnilo vystoupení s noži manželů Koutných. Za fotogalerii děkujeme panu Milánu Peckovi. Fotogalerii najdete ZDE
    více
  • Trénování paměti aneb pamatovat si je tak snadné

    Městská knihovna Velké Pavlovice ve spolupráci s Českou společnosností pro trénování paměti a mozkový joging pořádá osvětovou přednášku TRÉNOVÁNÍ PAMĚTI aneb pamatovat si je tak snadné. Přednáška se bude konat v pátek 25. ledna v 17.00 hod. v budově knihovny.
    více
  • Společenský ples - společenská událost

    Společenský ples, jehož jste se mohli zúčastnit o uplynulé sobotě 12. ledna 2008 nebyl pouze plesovou zábavou, ale také mimořádnou společenskou událostí. Sokolovna byla pro tuto příležitost květinově vyzdobena, tradiční dechovou muziku vystřídal brněnský Salónní orchestr, nechybělo ani předtančení v podání skupiny Filigrán. Za fotogalerii děkuje pořadatel plesu – Město Velké Pavlovice panu Milánu Peckovi. Fotogalerii najdete ZDE.
    více
  • O SVATBĚ NA BITEVNÍM POLI praskalo kino ve švech

    Po dlouhé době zaznamenalo kino ve Velkých Pavlovicích nebývale vysokou návštěvnost. V pátek dne 11. ledna, pouhý den po oficiální premiéře, se zde promítal film natáčený v nedalekých Starovicích SVATBA NA BITEVNÍM POLI. Prodáno bylo rekordní množství vstupenek - celkem 127, což znamená, že po několika letech bylo velkopavlovické kino opět téměř plné. Více informací o filmu najdete ZDE.

    více
  • Regiontour v Brně pokračuje

    Veletrhy cestovního ruchu Region tour 2008 v Brně pokračovaly v sobotu třetím, předposledním dnem. Brány veletrhu se tento den poprvé otevřely pro širokou veřejnost. Zájem o propagační materiály a dění ve městě je značný.
    více
  • Veletrhy Regiontour a Go v plném proudu

    Včera (10. ledna) odstartovaly na brněnském výstavišti čtyřdenní maraton veletrhy Regiontour a Go. Velké Pavlovice se prezentují na samostatném stánku – novinkou jsou především Modré Hory. Již včera náš stánek navštívila spousta významných osobností politického života. Na skleničku výborného vína a příjemné popovídání se u nás zastavili nejen starostové okolních obcí, ale i hejtmani a poslanci.
    více