Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2008

  • Zápis dětí do Mateřské školy

    Zápis dětí do Mateřské školy Velké Pavlovice pro školní rok 2008/2009 se uskuteční v úterý 15. dubna 2008 v době od 14.30 do 16.00 hodin v budově MŠ. Při rozhodování o přijetí dětí na 4 hodinovou docházku (§ 63 Zákona 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře ve znění pozdějších změn) bude brán zřetel na věk dítěte a na naplnění do kapacity tříd. Rodiče přinesou rodný list dítěte.

                                  

    více
  • Slavnostní den velkopavlovických rybářů

    Pro rybáře z Velkých Pavlovic bude 11. březen 2008 zapsán v kronice zlatým písmem. Po několika desetiletích zahájili zarybňování vyčištěného rybníka. Místní rybník nebyl čištěn od konce II. světové války. Za pomoci finančních prostředků ze SFŽP se to v minulém roce podařilo. Na snímku Antonín Hlávka a Vladimír Blata z rybářského spolku.
    více
  • Na dětské maškarní diskotéce to děti rozjely

    Nedělní odpoledne poskytlo možnost pořádně si zařádit i těm nejmenším. Na dětské maškarní diskotéce děti soutěžily o sladké ceny, dostaly spoustu dárečků a především si mohly i se svými rodiči zařádit na tanečním parketu. Za FOTOGALERII děkujeme panu Milánu Peckovi.
    více
  • Posledním a nejveselejším plesem byly Šibřinky

    Včerejší večer byl poslední možností zatančit si na bále a to přímo na maškarním, neboli Šibřinkách. Taneční parket byl plný krásných masek, soutěžilo se v kategorii skupina a jednotlivec. Na snímku Milana Pecky je zachycena nejlépe hodnocená skupina masek "Plyšáci". A jaké byly letos další masky? Podívejte se do BOHATÉ FOTOGALERIE.

    více
  • Ochraňte své meruňky, višně a jiné peckoviny

    Rady pro zahrádkáře: MONILIOVÝ ÚŽEH PECKOVIN (spála) - tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní (silně náchylná je např. višeň plstnatá). V menším rozsahu napadá i třešně. Listy na napadených větvičkách postupně vadnou a usychají ...
    více
  • Na výstavu fotografií z Modrých Hor se sešlo 140 snímků

    Západ slunce nad Modrými Horami, foto © Ing. Zdeněk KarberV pátek 14. března 2008 bude ve výstavním sále velkopavlovické radnice zahájena slavnostní vernisáží putovní výstava fotografií na téma "Modré Hory, červených vín krajina …". V těchto dnech vrcholí na TIC V. Pavlovice příprava expozice. Již nyní vám můžeme prozradit, že bude výstava velmi rozmanitá, zajímavá a kvalitní. Za mnohé hovoří i dvě následující čísla – snímků se nám sešlo 140, odevzdalo je 13 fotografů z Velkých Pavlovic, Bořetic, Vrbice, Kobylí, Brumovic a Hustopečí. Podrobnou pozvánku na výstavu najdete ZDE.

    více
  • Nominační soutěž vín - FORUM MORAVIUM 2008

    Soutěžní přehlídka vín majících původ ve Velkopavlovické vinařské podoblasti - Forum Moravium 2008 je v letošním roce zahrnuta Svazem vinařů do systému nominačních výstav. Prezentace soutěže bude v pátek 30. a v sobotu 31. května.

    více
  • Jednotný informační systém

    Město Velké Pavlovice připravuje na jarní měsíce instalaci jednotného informačního systému směrovek k sídlům a objektům podniktelských subjektů. Orientační cena bude cca 2.000,- Kč, výsledná cena se může lišit v závislosti na počtu opakování tabulí daného subjektu. Zájemci o zařazení do informačního systému se můžou hlásit na tel. 519 428 149,  e-mailové adrese infocentrum@velke-pavlovice.cz, nebo osobně na TIC - v budově knihovny.
    více
  • SPORT - výsledky IX. florbalového turnaje 2. 3. 2008

    V neděli dne 2. března 2008 sehrál florbalový team WORMS Velké Pavlovice dva zápasy IX. florbalového turnaje sezóny 2007-2008. První zápas s FBC Valtice naši prohráli 3:1, druhý zápas skončil vítězstvím, kdy Velké Pavlovice porazily mužstvo FBC Thunders Velké Bílovice 6:4. 
    více
  • Děti z MŠ ozdobily Country ples

    Hned první vystoupení sobotního country plesu ve Velkých Pavlovicích sklidilo velký potlesk a uznání. Na tanečním parketu se představily děti z mateřské školy. Bezprostřednost a úsměv v jejich tvářích naladil u všech přítomných dobrou náladu a ta pak vydržela po celý večer. Jediným stínem bylo špatné ozvučení jednotlivých vystoupení a to by se na takových akcích nemělo stávat. 
    více
  • Rozhledna dostává reálnou podobu

    Canon 043_M_120.jpgDíky spolupráci se spřáteleným městem Ždírec nad Doubravou z kraje Vysočina dostává výstavba rozhledny ve Velkých Pavlovicích již konkrétní podobu. Na snímku starostové obou měst Jan Martinec a Pavel Procházka u krásného modřínového dřeva určeného pro stavbu rozhledny.
    více
  • Ocenění pro Velkopavlovický tmavý chléb

    Ilustrační fotoPekařství J & M Pláteníkovi získalo další ocenění na své pečivo. Jejich Velkopavlovický tmavý chléb zvítězil v soutěži Zlaté plody jižní Moravy vyhlášené Jihomoravským krajem. Ocenění bude manželům Pláteníkovým slavnostně předáno 28. února 2008 na brněnském výstavišti.
    více
  • Velké Pavlovice ožily badmintonem, zabíjačkou i vínem

    Reichman Open 2008 (Foto © 2008  Karel Reichman)Uplynulá sobota patřila ve Velkých Pavlovicích stále oblíbenějšímu sportu - badmintonu. Ten zažíván v současné době doslova renesanci. Ve sportovní hale při ZŠ proběhl za hojné účasti fandícího publika II. ročník mezinárodního turnaje v badmintonu - REICHMAN OPEN 2008. Během sportovního dne bylo možné ochutnat i kulinářské speciality z pravé moravské zabíjačky a také vynikající vzorky místních vín. Letošní ročník turnaje byl díky skvělému hráčskému obsazení velmi kvalitní a vyrovnaný. Podrobnosti a výsledky získáté po kliknutí na "více zde".
    více
  • "O víně při víně" si nenechalo ujít na stovku návštěvníků

    Opět po roce, v sobotu 23. února 2008, měli možnost všichni milovníci vína strávit příjemný večer při víně, zároveň i o víně a také s cimbálovou muzikou Vojara. Tuto příležitost si nenechalo ujít na stovku zájemců o kvalitní ochutnávku s kvalifikovaným výkladem z úst samotných vinařů. Degustovaly se především mladé vzorky vín úrody ročníku 2007. Zajímavostí akce byla možnost úhrady vstupného právě láhvinkou mladého vínka, výborných vzorků se sešlo tedy skutečně mnoho a hlavně, všem velmi chutnaly.
    více
  • SPORT - výsledky VIII. florbalového turnaje 23. 2. 2008

    V sobotu dne 23. února 2008 sehrál florbalový team WORMS Velké Pavlovice dva zápasy VIII. florbalového turnaje sezóny 2007-2008. První zápas s TJ Sokol Lanžhot naši prohráli 5:7, druhý zápas skončil vítězstvím, kdy Velké Pavlovice vysoko porazily jednoho z nejsilnějších soupeřů mužstvo Orel Šitbořice 1. FbC Aligators s konečným výsledkem 6:1. 
    více
  • Bobr evropský na Trkmance

    Bobr evropský již nějaký čas není vzácností ani v katastru Velkých Pavlovic. Před několika lety se zabydlel na Trkmance zhruba na úrovni vlakového nádraží, po rekultivaci toku se odstěhoval a nyní se do Velkých Pavlovic vrátil. Ničivé dílo jeho zubů si můžete prohlédnout na vlastní oči, pokud se vydáte asi 1,5 km za Pavlovice proti proudu Trkmanky směrem k Bořeticím.
    více
  • Ze Studentského plesu ...

    Studentský ples, který jste měli možnost protančit v pátek 8. února 2008 již minulostí. Teprve v těchto dnech se nám podařilo obstarat několik velmi pěkných fotografií, jež si můžete nyní prohlédnout. Za zmínku určitě stojí i mimořádně vysoký počet prodaných vstupenek (sokolovnu zaplnilo cca 400 návštěvníků) a také nádherné až profesionální předtančení plesu sváteční Polonézou v podání studentů velkopavlovického gymnázia.
    více
  • Petr Mikulica si ve vinohradě "vystříhal" bronz

    V pátém ročníku Soutěže v řezu révy vinné, která se konala minulý týden ve Velkých Bílovicích získal v kategorii JUNIOR 3. místo student SViŠ Valtice Petr Mikulica z Velkých Pavlovic. V předcházejícím, školním kole Soutěže v řezu si Petr vystříhal 2. místo.
    více
  • Jak pomohla EU a Evropský sociální fond V. Pavlovicím?

    V roce 2007 byla pracovní místa vytvořena v rámci veřejně prospěšných prací (VPP) i za pomoci příspěvku z Evropského sociálního fondu v rámci projektu Podpora zaměstnávání v obcích a v organizacích neziskové sféry a rekvalifikace. Celkem bylo ve městě Velké Pavlovice v rámci projektu podpořeno 10 pracovních míst na VPP za 386.952,- Kč, z toho výše příspěvku z Evropského sociálního fondu činila 75%, tj. 290.214,- Kč.
    více
  • Hasičský bál již pátým plesem letošní bohaté sezóny

    V sobotu 16. února 2008 měla tance a dobré zábavy chtivá veřejnost možnost navštívit již pátý ples letošní bohaté sezóny – Hasičský bál. Večeru vládla veselá zábava, hudba, zpěv a také radost z cen bohaté tomboly. Připomenout si pěkný večer a zavzpomínat můžete prostřednictvím naší fotogalerie, kterou najdete po kliknutí ZDE. Za snímky děkujeme panu Milánu Peckovi.

    více