Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2008

  • Živý Betlém o Božím hodě přispěl nemocné Karolínce

    Doba adventní a vánoční je obdobím pořádání charitativních sbírek. Stejně tomu bylo i o Božím hodě na dvorku velkopavlovické fary, kde se uskutečnil Živý Betlém. Při této příležitosti měli všichni příchozí možnost přispět finančním darem nemocné Karolínce Horské, která trpí závažnou chorobou – spinální svalovou atrofií. Na Živém Betlémě bylo vybrána částka 12.000,- Kč, jež byla předána Karolínčiným rodičům. Všem za dary děkujeme!

    více
  • Veletrhy Regiontour a Go odstartují již zítra

    Již zítra (10. ledna 2008) odstartují na brněnském výstavišti dva turisticky velmi významné veletrhy Regiontour a Go. Vystavovatelé zde představí svá největší lákadla na letní dovolenou – Regiontour tuzemskou, Go zahraniční. Celé Břeclavsko má přichystáno spousty novinek. Velké Pavlovice se budou prezentovat na samostatném stánku (pavilon V, č. 9) – trhákem budou Modré Hory, tradiční nabídkou pak vinařství, cykloturistika a folklór...

    více
  • O rybník budou pečovat sportovní rybáři

    Velkopavlovický rybník byl v loňském roce odbahněn a zrekonstruován. K hospodaření na zrekonstruovaném rybníku a obnově rybí osádky, včetně další vodní fauny se přihlásili místní spotrovní rybáři, kteří se hodlají  o rybník a čistotu vody starat. Z toho titulu byla svolána první schůzka, byl zvolen prozatímní výbor, který má za úkol jednat s MěÚ a oficiálně požádat o jeho pronájem. Pro tento účel bude svolána v neděli 27. ledna 2008 v 15.00 hodin ustavující schůze, která by měla péči o tuto nemovitost řádně projednat. Schůze bude v společenské místnosti TJ Slavoje Velké Pavlovice. Sportovní rybářství bude fungovat jako sportovní klub TJ Slavoje Velké Pavlovice.

    více
  • Tři králové vykoledovali rovných 60 tisíc korun českých

    Jak jsme již informovali, během uplynulého víkendu proběhl ve Velkých Pavlovicích 8. ročník Tříkrálové sbírky pořádané Českou katolickou charitou. Koledníkům se podařilo vybrat od našich spoluobčanů rovných 60.000,- Kč, které budou předány Charitě v Břeclavi. Před Vánocemi měli návštěvníci Jarmarku u radnice možnost přispět na obdobnou sbírku, jejíž výtěžek ve výši 10.175,- Kč byl věnován dětem bez vlastního domova.
    Za všechny potřebné i děti Vám co nejsrdečněji děkujeme!
    více
  • Upozornění Českého statistického úřadu

    Český statistický úřad organizuje první výběrové šetření o vzdělávání dospělých. Do šetření bylo počítačem náhodně vylosováno 7.800 domácností z různých obcí a měst České republiky. Do výběru pro toto šetření se v Jihomoravském kraji dostalo i město Velké Pavlovice.
    více
  • Krojovaní zahájili plesovou sezónu roku 2008

    Foto © 2008  Milán PeckaPrávě uplynulý víkend, v sobotu 5. ledna 2008, odstartovala ve velkopavlovické sokolovně plesová sezóna roku 2008. Zahájena byla Krojovaným plesem, kde se mohli všichni přítomní pokochat nejen krásou slavnostního velkopavlovického kroje a zatančit si s dechovkou, ale také se podívat na vystoupení tzv. dorostu Velkopavlovické chasy - folklórního souboru Sadováček pod vedením paní učitelek Mateřské školy a na tanec Slovácká beseda v podání místní chasy. O tom, že byl první letošní ples vydařený se můžete přesvědčit v naší nové fotogalerii - pro její otevření klikněte ZDE. Za všechny fotografie děkujeme panu Milánu Peckovi.

    více
  • Velkopavlovičtí tenisté postoupili do I. ligy regionu Podluží

    Ilustrační fotoV roce 2007 se konal 29. ročník soutěže družstev v tenise neregistrovaných hráčů regionu Podluží. 2. ligy se zúčastnilo 10 družstev z celého regionu, kde TK Velké Pavlovice 7x zvítězil a umístil se na 2. místě. Získal možnost odehrát baráž o postup do 1. ligy. Rozhodující zápas se konal 2. října 2007 na kurtech STK Břeclav mezi družstvem Straka Corps Břeclav a TK Velké Pavlovice. V sestavě Cendelín Přemysl (Velké Pavlovice) a  Floder Pavel (Židlochovice) zvítězili v utkání 2 : 1. Tenisovému klubu Velké Pavlovice se podařilo v týmovém složení Přemysl Cendelín, Dalibor Šefránek a Pavel Floder postoupit do elitní 1. ligy regionu Podluží. Blahopřejeme!
    více
  • Nebezpečné radovánky

    I přes stále se opakující zákaz vstupu na zamrzlou hladinu rybníka můžeme téměř každý den na rybníku zahlédnout několik bruslařů, pro které je touha po zimních radovánkách silnější než strach z prolomení ledu. Protože se má v následujících dnech  oteplit, znovu zdůrazňujeme, že nebezpečí prolomení ledu značně převyšuje nad zážitkem z bruslení v přírodě.
    více
  • Letos již po osmé obdarují Tři králové potřebné, i díky Vám

    Foto © 2008  Jana VondrováV kalendáři u data 6. ledna najdeme od nepaměti připsáno Tři králové - svátek mudrců přicházejích od východu, aby se poklonili Ježíškovi se vzácnými dary. Není tedy zcela nahodilé, že právě v jejich šlépějích kráčí dál Charita ČR, pořádající již osmým rokem Tříkrálovou sbírku. Mudrcové tak plní poslání i nadále - přinášejí dary potřebným. Princip sbírky spočívá v putování koledníků převlečených za Tři krále od domu k domu a vybírání příspěvků do typických pokladniček. Pokud Vás tato trojice během posledních tří dnů navštívila a Vy jste neváhali přispět, děkujeme Vám ... 

    více
  • Modré Hory budou na REGIONTOURU novinkou roku 2008

    Příprava stánku Velkých PavlovicNecelý týden před oficiálním zahájením 17. mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech REGIONTOUR 2008 vrcholí přípravy. Stánek Velkých Pavlovic - Srdce moravského vinařství již stojí a to v pavilonu V pod číslem 9. Hlavní nabídkou pro letošní rok budou nové turistické produkty jako např. cykloturistická stezka Modré Hory, ale také starší, již zaběhlé akce, mezi které řadíme především oblíbené Otevřené vinné sklepy, cyklistické výlety a bohatý folklór. Velmi potěšující je skutečnost, že nově otevřená cyklosturistická stezka Modré Hory nebude trhákem pouze Velkých Pavlovic, ale také celého Jihomoravského kraje. Ten ji bude nabízet na stánku č. 50 jako Jihomoravskou premiéru roku 2008. Podrobnou pozvánku na REGIONTOUR najdete ZDE.
    více
  • Víte kam po Novém roce na pohotovost?

    Ilustrační fotoOd 1. ledna 2008 nastaly zásadní změny ve zdravotnictví, které se dotkly i poskytování lékařské služby první pomoci - lidově řečené pohotovosti. Nevíte-li na jaké telefonní číslo v případě potřeby zavolat, kam se obrátit a jaké jsou ordinační doby pohotovostí, klikněte na "více zde". Veškeré kontakty byly aktualizovány dne 2. 8. 2008 přímo u zdoje, informace poskytl zdravotní personál příslušných nemocnic a poliklinik.
    více
  • Tříkrálová sbírka 2008

    Ilustrační fotoVážení občané, ve dnech od 4. do 6. ledna 2008 se u Vašich dveří objeví tříkráloví koledníci, kteří budou v doprovodu dospělé osoby a za zpěvu koled vybírat do pokladniček finanční dary pro Tříkrálovou sbírku pořádanou Českou katolickou charitou. Koledníci Vám předem děkují za vlídné přijetí!
    více
  • Webové stránky www.velke-pavlovice.cz zaznamenaly v roce 2007 přes 80 tisíc návštěv

    Rok 2007 byl pro oficiální webové stránky města Velké Pavlovice prvním úplným rokem své existence. Nová podoba stránek byla poprvé spuštěna na přelomu měsíců srpna a září 2006 a tudíž koncem roku 2006 statistika ledacos naznačovala, avšak nebyla úplná. Proto si myslíme, že je nyní ta pravá chvíle vzít kalkulačku do rukou a začít bilancovat. Zda byl rok 2007 pro naše stránky úspěšný můžete posoudit sami, stačí kliknout na "více zde".
    více