Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2008

  • Nové knihy

    Knihovna_1_M_120.jpgMěstská knihovna Velké Pavlovice oznamuje svým čtenářům, že dne 27. března zařadila do svého knižního fondu 13 nových svazků knih. Pro seznam knižních novinek klikněte ZDE. Knihovnice se již těší na váš zájem!

    více
  • Pozor !!! Změna času !!!

    Ze soboty 29. 3. na neděli 30. 3. 2008 se mění čas ze středo- evropského na letní. Malá ručička hodin se posune ve dvě hodiny v noci na třetí hodinu raní. Budeme tedy spát o hodinu méně. Nezapomeňte si přenastavit hodiny! Máte-li zájem se dovědět více o tzv. letním čase, klikněte ZDE.
    více
  • Bobule - komedie z moravských vinic

    Opět se můžete v kinech pobavit a shlédnout záběry známé krajiny. Bobule je nová letní komedie z moravských vinic. Natáčela se v období 20. srpna – 25. září ve Velkých Bílovicích, Valticích, Velkých Pavlovicích, Mikulově, Znojmě, Bulharech, Brně, Mořince a Praze. Ve Velkých Pavlovicích můžete Bobule shlédnout 16. května. 
    více
  • Co s ostříhaným révím?

     Upozorňujeme majitele vinohradů na povinnost odklidit ostříhané réví ze souvratí vinohradů. Pokud není réví rozdrceno, je nejvyšší čas ho za dodržení bezpečnostních opatření spálit. Po mírné zimě je ve dřevě spousta přezimujících živočišných škůdců a spor houbových chorob.
    více
  • Pozvánka na schůzi Klubu sportovního rybářství

    Výbor Klubu sportovního rybářství TJ Slavoje Velké Pavlovice svolává mimořádnou členskou schůzi na neděli 30. března v 15.00 hod. v zasedacím sále TJ Slavoje.
    více
  • Odchovanci velkopavlovické fotbalové základny pomohli k vítězství MSK Břeclav

    Odchovanci velkopavlovické fotbalové základny Dominik KunickýTomáš Plšek hrající v současné době za MSK Břeclav se svým týmem v neděli 23. března zvítězili na mezinárodním turnaji v rakouském Böheimkirchenu. V turnaji se utkali se zástupci čtyř států - Rakouska, Německa, Slovenska a Maďarska.
    více
  • Pozvánka na IX. zasedání Zastupitelstva Města V.Pavlovice

    Starosta města Velké Pavlovice svolává v pořadí IX. zasedání Zastupitelstva Města Velké Pavlovice, které se bude konat ve čtvrtek 27. března 2008 v 18.00 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích. Všichni občané jsou srdečně zváni. Program jednání ke stažení ve formátu PDF ZDE.
    více
  • Máte namířeno do Májových otevřených vinných sklepů? Nezapomeňte si předem zarezervovat vstupenky!

    Měsíc máj – lásky čas … K lásce patří neodmyslitelně i výborná a jiskrná vína. Ta můžete přijet ochutnat do velkopavlovických Májových otevřených vinných sklepů – nabídneme Vám jen to nejlepší z nich … Velkopavlovičtí vinaři ze spolku Víno z Velkých Pavlovic, Město Velké Pavlovice a Forum Moravium, o. s. Vás tímto srdečně zvou na MÁJOVÉ OTEVŘENÉ VINNÉ SKLEPY 2008 plné novinek, premiér a bohatého programu, které se uskuteční v sobotu 3. května 2008. Pro podrobné informace klikněte na "více zde".

    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 22. - 23.3.2008

    Během uplynulého víkendu (22. - 23. března 2008) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 4 zápasy, z nichž 2 byly vítězné, 1krát utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a 1 zápas skončil remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více
  • SPORT - výsledky X. florbalového turnaje 22.3.2008

    V sobotu dne 22. března 2008 sehrál florbalový team WORMS Velké Pavlovice dva zápasy X. florbalového turnaje sezóny 2007-2008. Oba zápasy skončily pro naše florbalisty prohrou - FRC Mikulov : WORMS Velké Pavlovice 9:4, WORMS Velké Pavlovice : TJ Sokol Lanžhot 1:4.
    více
  • Pořady o víně a vinařství

    Všem příznivcům vín doporučujeme velmi zajímavý pořad České televize Na plovárně, kde si Marek Eben povídá s nestorem našeho vinařství, šlechtitelem révy a pedagogem prof. ing. Vilémem Krausem, CSc. Pořad Na plovárně je možno zhlédnout v archivu České televize po kliknutí ZDE. Dále doporučujeme pořady s prof. Krausem na Rádiu Dyje o starých odrůdách révy. Pořad Vinařský magazín s prof. Krausem - je ke stažení ZDE - 1. část a ZDE - 2. část. Jedná se o zvukové soubory MP3 sbalené v ZIP formátu.

    více
  • Právě vychází nový Velkopavlovický zpravodaj I/2008

    V těchto dnech se dostává do poštovních schránek občanů Velkých Pavlovic první letošní vydání Velkopavlovického zpravodaje. Pozornosti našich čtenářů zajisté neunikla změna grafiky - pevně doufáme, že k lepšímu. Celý Zpravodaj včetně přílohy, která se v tomto vydání věnuje ohlédnutím za loňským rokem, si můžete stáhnout i na našich webových stránkách. Obálka ke stažení ve formátu PDF ZDE, černobílá obsahová část ke stažení ve formátu PDF ZDE, barevná příloha ke stažení ve formátu PDF ZDE. Redakce Zpravodaje přeje všem příjemné velikonoční počtení!
    více
  • Hasičské auto MAN CAS 20 má za sebou noční premiéru

    Nové zásahové vozidlo MAN CAS 20 vyjíždělo dnes 21. března 2008 ve 2.30 hod. ke svému prvnímu zásahu. V katastru obce Zaječí hořel u polní komunikace osobní automobil. Na místě zasahovala také jednotka HZS JmK Hustopeče. Požár byl zlikvidován dvěma proudy tzv. vysokotlaké vody. Ve shořeném vozidle se naštěstí nenacházela žádná osoba. Jednotka SDH Velké Pavlovice zasahovala v měsíci březnu již potřetí.
    více
  • Nevíte, jak strávit velikonoční víkend? Navštivte putovní výstavu fotografií MODRÉ HORY, červených vín krajina ...

    Hodnocení vystavených fotografií - Foto © 2008  Ing. Renata HasilováU příležitosti slavnostní vernisáže výstavy MODRÉ HORY, červených vín krajina ... bylo předáno pět cen vítězným autorům fotgrafií. Knihu o fotografování a dárek v podobě dřevořezby si odnesl za 1. místo Roman Varmuža z Vrbice, za 2. místo Robert Stohanzl z Bořetic a za 3. místo Ing. Zdeněk Karber z V. Pavlovic. Zvláštní cenou byla ohodnocena i vyjímečná kolekce fotografií Ing. Marie Holáskové a samostatná fotografie pana Milána Pecky, obou z V. Pavlovic. Všem blahopřejeme!
    více
  • Přijďte se podívat, jak vidíme NÁŠ SVĚT!

    Pracovnice TIC a MěK se v těchto dnech plně věnují přípravám výstavy obrázků a výtvarných dílek dětí z Mateřské školy Velké Pavlovice. Paní učitelky společně s dětmi vybraly to nejhezčí, co se jim za poslední rok skutečně povedlo. K vidění budou podzimní vinné hrozny, draci, čerti od Mikuláše, vánoční andílci, výjevy z pohádek a spousty dalšího. Pokud jsme Vás již dostatečně naladili, zapište si do kalendáře datum 1. 4. až 20. 5. 2008 a přijďte se podívat do MěK a TIC. Děti srdečně zvou všechny, které zajímá, jak vidíme NÁŠ SVĚT!

    více
  • VESELÉ VELIKONOCE!

    Senické velikonoční kraslice - Foto © 2007 Karolína BártováVšem návštěvníkům oficiálních internetových stránek města Velké Pavlovice přejeme příjemné a veselé Velikonoční svátky plné jarní pohody!

    více
  • Nové centrum města - vítězný návrh ze soutěže

    Nejlépe hodnoceným návrhem v urbanisticko-architektonické soutěži na vytvoření nového městského centra se stal návrh z ateliéru L.A.T. architekti v.o.s., z Prahy. Stejně jako u prvních dvou zveřejněných studií byla i tato přepracována a v upravené studii byly respektovány připomínky vlastníků stávajících nemovitostí.
    více
  • Výstava fotografií z Modrých Hor zahájena

    Na slavnostní vernisáži fotografií Modré Hory červených vín krajina byli přítomni fotorafové i starostové Modrých Hor. Po slavnostním zahájení a kulturním programu v podání velkopavlovického Anglického sboru starosta Velkých Pavlovic výstavu krátce zhodnotil a poté starosta Němčiček a zároveň předseda DSO Modré Hory předal ceny vítězným fotografům.

    více
  • Žáci soupeřili O pohár starosty města

    Ve čtvrtek 13. března mezi sebou svedli finálový zápas v sálové kopané O pohár starosty města žáci prvního stupně základní školy. Za mohutného povzbuzování mezi sebou svedli souboj žáci druhé a třetí třídy a žáci pátých tříd. V mladší kategorii zvítězila III. B, v kategorii IV. - V. tříd si již podruhé odnesli pohár žáci V. B. Zvlášní ocenění za výbornou hru obdrželi Patrik Martínek a Tomáš Plšek.
    více
  • Devět medailí pro Balouna

    Radomil Baloun na prestižní mezinárodní soutěži vín ve Francii šokoval svět. Jeho vína ročníku 2007 získala ve Francii na soutěži vín Vinalies Internationales celkem devět medailí. Jednu zlatou na Sauvignon, dalších osm stříbrných přidělila mezinárodní porota Veltlínskému zelenému, pozdněsběrovému Ryzlinku rýnskému, Rulandskému šedému, Ryzlinku vlašskému, Tramínu červenému výběr z bobulí, Hibernalu výběr z hroznů, pozdněsběrovému Zweigeltrebe a Cabernetu Moravia.
    více