Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2008

  • Beseda o Nepálu, Mt. Everestu, pěti osmitisícovkách a adrenalinu se setkala s nadšením

    Fotograf Vladislav HošekV páteční podvečer dne 15. února 2008 jste měli možnost navštívit v aule velkopavlovického gymnázia zajímavou besedu s promítáním diapozitivů známého šumavského fotografa pana Vladislava Hoška. Hlavním tématem besedy byl Nepál a třicetidenní trek pod střechou světa Mt. Everestem s výhledy na pět „osmitisícovek“ - Cho Oyu, Mt. Everest, Lhotse, Lhotse Shar a Makalu. Cesta nás provedla kontroverzní zemí plnou extrémů a to jak v pozitivním tak i negativním slova smyslu...
    více
  • Nové knihy

    Městská knihovna Velké Pavlovice oznamuje svým čtenářům, že dne 15. února zařadila do svého knižního fondu 11 nových svazků knih. Pro seznam knižních novinek klikněte ZDE. Knihovnice se již těší na váš zájem!

     

    více
  • Nechoďte zbytečně k lékaři pro recept

    Ceny volně dostupných léků jsou na webu Všeobecné zdravotní pojišťovny – www.vzp.cz. Užitečnou službu nejen svým klientům tímto přináší VZP, jež vnesla do zmatků kde a co platit sama řád. Na webových stránkách (prokliknete se přímo ZDE) zveřejnila seznam volně prodejných léčivých přípravků. Je tak možné získat údaje o tom, které léky lze koupit bez předpisu a jaká je jejich orientační cena. (Zdroj: Ekonom)

    více
  • Představujeme další návrh pro nové centrum

    Přehledná situaceSoutěžní návrh nového centra města pochází od pražského architekta Martina Polacha. Celkové řešení území se Vám zobrazí po kliknutí na následující odkazy: panel 1 a panel 2.
    více
  • Senzorické zkoušky pro hodnocení vín

    Státní zemědělská a potravinářská inspekce upozorňuje zájemce, že ve dnech 17. - 21. března 2008 proběhnou v Brně na KI SZPI senzorické zkoušky pro hodnocení vín. Uzávěrka přihlášek je do 25. února 2008. Formulář přihlášky ve formátu PDF ke stažení ZDE.
    více
  • Velkopavlovická chasa zve na Moravský ples do Prahy

    Z Moravského plesu v Praze (rok 2007)Hojná účast velkopavlovické chasy na tradičním Moravském plese v Praze se stala již zažitým pravidlem a jinak tomu nebude ani v letošním roce. Máte-li také chuť navštívit Prahu a zatančit si za doprovodu dechových kapel na nám tolik známé melodie, zaškrtněte si v kalendáři tučně datum 23. února 2008, začátek 19.30 hod., Národní dům na Smíchově, vstupné 350 - 550,- Kč. Jste srdečně zváni!  

    více
  • Pozvánka na VIII. zasedání Zastupitelstva Města Velké Pavlovice

    Starosta města Velké Pavlovice svolává v pořadí VIII. zasedání Zastupitelstva Města Velké Pavlovice, které se bude konat v pondělí 25. února v 17.00 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích. Všichni občané jsou srdečně zváni. Program jednání ke stažení ve formátu PDF ZDE.
    více
  • STIFT CONTAINER - nabídka pracovního místa a odprodeje třípatrové administrativní budovy

    Firma STIFT CONTAINER, spol. s r. o., U Zastávky 1, 691 06  Velké Pavlovice hledá pracovníka pro obsazení pozice svářeč. Požadujeme praxi, nabízíme výhodné platové podmínky, práci v kvalitním pracovním týmu a možnost ubytování. Dále nabízíme k odprodeji administrativní budovu (3 patra), kterou je možné přestavět a zrekonstruovat, případně i na bytové jednotky. Bližší informace na tel.: 519 428 157 (pan Adámek).
    více
  • Infocentrum si nadále drží standart nejvyšší kvality

    TIC Velké PavloviceV závěru loňského roku proběhla kontrola TIC Velké Pavlovice, kterou provedla agentura CzechTourism. Naše TIC splnilo všechna náročná kritéria, která byla oproti loňskému roku navíc rozšířena, a tudíž má právo na základě výborného výsledku nadále používat logotyp v podobě "i" v bílé barvě na zelém podkladu, co by ochrannou známku. Toto ozančení garantuje především vysokou kvalitu služeb a zařazení TIC do sítě oficiálních turistických informačních center.

    více
  • Hasiči mají nový zásahový automobil

    Hasiči z Velkých Pavlovic mají nový zásahový automobil. Cisterna na podvozku MAN byla předána velkopavlovickým hasičům na konci roku 2007. Vozidlo MAN 14.280 CAS 15 má v nástavbě zabudovanou nádrž na vodu o objemu 3000 litrů, nádrž na pěnidlo o objemu 210 litrů a další příslušenství.

    více
  • Titul psí šampion krásy zamířil do Velkých Pavlovic

    Na Mezinárodní výstavě psů, která se konala minulý víkend na brněnském výstavišti získala titul krásy i Jela z Řadovky majitele Františka Kalluse. Jela byla nejkrásnější z 20 vystavovaných Německých krátkosrstých ohařů a titul BOB ji nominoval do soutěže o vítěze třídy ohařů, kde získala čtvrté místo.
    více
  • ČEJČA CUP 2008 - amatérský nohejbalový turnaj

    Vítězný Team Hor BojV sobotu dne 9. února 2008 proběhl ve sportovní hale gymnázia 3. ročník profesionálního turnaje ryzích amatérů v nohejbale dvojic - ČEJČA CUP 2008. Nohejbalového klání se zúčastnilo 10 družstev, z nichž zlato vybojoval team Hor Boj, stříbro Bystřice „A“ a bronz si odnesla dvojice New Holland Elite. Obhájci loňského prvenství Buchta Team byli vyřazeni ve čtvrtfinále.
    více
  • Představujeme návrhy nového centra

    pohled_P7_M_120.jpgVedení města byly v minulých dnech předloženy upravené návrhy na přeměnu okolí autobusového nádraží v nové centrum města. Z celkových 21 studií byly vybrány 3, a autoři těchto návrhů byli požádáni o dopracování. S výsledkem jejich práce se můžete postupně seznámit. Jako první se představuje návrh ing. arch. Jana Tesaře a ing. arch. Pavla Kleina z Brna 
    více
  • Projekt nové rozhledny dostává reálnou podobu

    Rozhledna_M_120.jpgMezi Velkými Pavlovicemi a Bořeticemi, uprostřed vinic v trati Nadzahrady, se nachází místo s jedním z nejkrásnějších pohledů na město a do širokého okolí. Právě na tomto místě by mohla ještě v letošním roce postavena rozhledna, která poskytne návštěvníkům mimořádný výhled.
    více
  • Odprodej pozemků

    Město Velké Pavlovice zveřejňuje záměr odprodat část pozemku v k.ú. Velké Pavlovice rozděleného na dva nově vzniklé pozemky za účelem výstavby rodinných domů. Dokument ve formátu PDF ke stažení ZDE. Zájemci o odkoupení těchto pozemků se mohou přihlásit písemně na adrese MěÚ, nebo na tel. 519 428 101 a 777 736 404.
    více
  • Nový informační systém

    Město Velké Pavlovice připravuje na jarní měsíce instalaci jednotného infomačního systému směrovek k sídlům a objektům podniktelských subjektů. Orientační cena bude cca 2000,- Kč, výsledná cena se může lišit v závislosti na počtu opakování tabulí daného subjektu. Zájemci o zařazení do iformačního systému se můžou hlásit do konce února na tel. 519 428 149,  e-mailové adrese infocentrum@velke-pavlovice.cz, nebo osobně na TIC - v budově knihovny.
    více
  • Trénování paměti námětem pro reportáž

    Kurzy trénování paměti zaujaly ve značném množství nejen místní občany, ale staly se také námětem pro reportáž regionálního zpravodajství televize Prima. Reportáž natočenou na dnešním kurzu můžete vidět dnes 5. 2. v 17.40 hod. na TV Prima.
    více
  • Platby za hrozny

    VINIUM Velké Pavlovice oznamuje občanům, že platby za hrozny budou probíhat na pokladně společnosti VINIUM a.s. v těchto termínech: středa 6. 2., středa 13. 2., středa 20. 2. a středa 27. 2. vždy v době od 10.00 do 12.00 a od 12.30 do 16.00 hodin.
    více
  • Zimní výsledky halové kopané

    Poslední lednová neděle a první únorová sobota patřily ve Velkých Pavlovicích halové kopané. Dne 27. ledna 2008 se zúčastnili starší žáci turnaje ŠTAMBACHER CUP 2008 kde obsadili sedmé místo. O týden později dne 2. února 2008 patřila velkopalovická hala nejzkušenějším - staří páni zde sehráli turnaj O POHÁR MODRÝCH HOR, který po excelentním výkonu vyhráli.
    více
  • Nezaměstnaných v zimě přibylo

    Úřad práce v Břeclavi zveřejnil v těchto dnech statistiku nezaměstnanosti obcí okresu Břeclav za měsíc leden 2008. Pomyslné první místo získaly Nikolčice, které mají pouze 4,09 % nezaměstnaných, za nimi se umístnily Šitbořice a Kašnice. Velké Pavlovice se s 8,40% se umístnily na 32 místě. Celková míra nezaměstnanosti okresu Břeclav je 8,21%. Celkovou statistiku si můžete stáhnout ve formátu XLS ZDE.
    více