Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2007

  • Otevřené sklepy - bašta pro všechny smysly

    Ve sklípku u LacinůSvatomartinskými otevřenými sklepy prošlo ve sváteční sobotu 17. listopadu 2007 na 400 milovníků jihomoravského vína. Ti se sjeli do Velkých Pavlovic doslova ze všech koutů republiky, mnozí i ze zahraničí, aby zde navštívili 12 vinných sklípků vinařů ze spolku Víno z Velkých Pavlovic, kteří tuto akci spolu s Městem Velké Pavlovice již několik let úspěšně pořádají ...
    více
  • Championem Promenády je Cabernet Sauvignon 2006

    Championem Promenády červených vín 2007 se stal Cabernet Sauvignon - výběr z hroznů 2006, Vinařství Leoš Horák Vrbice, vinařská oblast Velkopavlovická, vinařská obec Hustopeče, viniční trať Růžený. Degustace proběhla během pátečního dopoledne dne 16. listopadu 2007 v sále Vinia, a. s. Velké Pavlovice, vzorky hodnotila 34 členná odborná komise. Panu Horákovi srdečně blahopřejeme!
    více
  • K promenádní degustaci se sešlo na 100 vzorků vín

    Hodnocení vzorků přihlášených do prezentace IV. ročníku mezinárodní soutěžní přehlídky červených vín "Promenáda červených vín 2007" proběhne již zítra, v pátek dne 16. listopadu 2007. Odborné degustace se zhostí třicetičlená odborná hodnotící komise v čele s předsedou Ing. Vladimírem Hronským. Do soutěže přihlásilo svá vína přes 30 vinařství a vinařských firem. Hodnotit se bude více než stovka vzorků červených vín z nichž ta nejlepší obdrží bronzové, stříbrné a zlaté medaile. Z vítězných vín bude komisí vyhodnocen absolutní vítěz - Champion červených vín a také Nejlepší kolekce vín...
    více
  • Mladému vínu bylo požehnáno o svátku Sv. Martina

    K pravému Svatomartinskému patří i dobrá nálada ... Foto © Ing. Zdeněk KarberMladá vína ročníku 2007 byla ve Velkých Pavlovicích slavnostně posvěcena na den přesně o svátku Sv. Martina - 11. 11. 2007. Slavnostního kněžského požehnání se ujal páter Mgr. Petr Papoušek, který za účasti velkopavlovických vinařů, představitelů Města a milých hostů, posvětil na 200 vzorků vín místních vinařů. Na Sv. Martina si tak mohli všichni poprvé oficiálně přiťuknout pravým, čerstvě vysvěceným Svatomartinským vínem - to by mělo být příjemné ovocné vůně a svěží chuti a nemělo by se archivovat. Proto tedy - na zdraví!

    více
  • Promenádní vína zhodnotí na 30 degustátorů

    Z degustace ... Foto © Ing. Zdeněk KarberVína přihlášená na mezinárodní soutěžní přehlídku červených vín s názvem "Promenáda červených vín", která se uskuteční ve Velkých Pavlovicích již za 14 dnů, zhodnotí 30 degustátorů se zkouškami SZPI, DIN nebo ISO. Vedoucím hodnocení bude Ing. Vladimír Hronský, riaditeľ sekcie vzdelávania a degustácií - Asociácia somelierov Slovenskej republiky. Soutěžní přehlídka vín je řízena statutem schváleným Ministerstvem zemědělství ČR.
    více
  • Velkopavlovický zpravodaj - zapojte se do diskuse

    Redakce Velkopavlovického zpravodaje přináší veřejnosti novinku, která spočívá v pravidelném podávání avíza k hlavnímu tématu následujícího čísla zpravodaje s možností se k němu písemně vyjádřit a tím svobodně projevit svůj osobní názor a postoj k avizované problematice. Příspěvky budou poté ve Zpravodaji zveřejněny a to společně s prezentací hlavního tématu a s následnými reakcemi a případným vysvětlením vedení radnice na zveřejněné alternativní názory. Vyhlášené téma pro Velkopavlovický zpravodaj č.V/2007: Urbanisticko-architektonická soutěž VELKÉ PAVLOVICE – SPOLEČENSKO TURISTICKÉ CENTRUM MĚSTA ...
    více
  • Výzva pro rybáře a zájemce o hospodaření na rybníku

    V letošním roce proběhla generální údržba místního rybníka. Tato akce si vyžádala vysoké finanční náklady. Proto bude i v budoucnu třeba pečovat o čistotu vody, vodní rostliny a živočichy, údržbu břehů a okolí rybníka. Zájem o tuto činnost projevila skupina sportovních rybářů z Velkých Pavlovic. Za účelem projednání a stanovení základních podmínek pro hospodaření v této lokalitě svolává městský úřad schůzku, na kterou zve všechny zájemce a sportovní rybáře. Schůzka se bude konat v neděli 18. listopadu v 9.00 hodin v zasedací místnosti MěÚ.

    více
  • Svatomartinské otevřené sklepy

    Pro milovníky vína pořádají v sobotu 17. listopadu 2007 velkopavlovičtí vinaři ze spolku Víno z Velkých Pavlovic a Město Velké Pavlovice  tradiční a oblíbenou vinařskou akci Svatomartinské otevřené sklepy 2007. Seznam vinařů, kteří své sklepy otevřou si můžete stáhnout ve formátu DOC ZDE.
    více
  • Nové knihy

    Městská knihovna Velké Pavlovice oznamuje svým čtenářům, že dne 8. listopadu 2007 zařadila do svého fondu 17 svazků nových knih. Pro seznam novinek klikněte ZDE. Knihovnice se těší na Váš zájem a návštěvu!
    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 3. - 4. 11. 2007

    Během uplynulého víkendu (3. - 4. listopadu 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 6 zápasů - pouze 1 zápas byl vítězný, 5x utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".

    více
  • Kalendář malíře Antonína Vojtka - pěkný dárek k Vánocům

    © 2007  Antonín Vojtek - Kostel ve Velkých PavlovicíchV sobotu dne 3. listopadu 2007 byl při příležitosti oslav 40. výročí povýšení Velkých Pavlovic na město pokřtěn nový kalendář s díly malíře Antonína Vojtka "Kraj meruněk a vína v obrazech Antonína Vojtka - Velké Pavlovice 2008". Kalendář, který se může stát pěkným vánočním dárkem pro vaše blízké, můžete již nyní zakoupit na Turistickém informačním centru Velké Pavlovice (Hlavní 9, budova knihovny, tel.: 519 428 149), cena - 200,- Kč.

    více
  • SPORT - výsledky III. florbalového turnaje 4. 11. 2007

    V neděli dne 4. listopadu 2007 sehrál florbalový team WORMS Velké Pavlovice dva zápasy III. florbalového turnaje sezóny 2007-2008. Nad mužstem FBC Valtice velkopavlovičtí florbalisté vyhráli 4 : 3, zápas s velkobílovickým teamem FBC Thunders skončil remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více
  • Město Velké Pavlovice oslavilo kulatou čtyřicítku

    Hana Ulrychová a Antonín Vojtek na křtu kalendářeDnem 1. ledna 1967 byl tehdejší městys Velké Pavlovice slavnostně povýšen na město. Stalo se tak na základě ocenění dobré práce místních občanů a viditelného rozvoje města. Toto výročí nezůstalo bez povšimnutí a dostalo se mu důstojné oslavy. Sobota 3. listopadu 2007 byla pro Velké Pavlovice dnem "malých kulturních příležitostí", které začaly již během dopoledne slavnostním křtem nového kalendáře s díly malíře A. Vojtka a přes bohatý program skončily k večeru zajímavou prezentací starosty města Ing. Pavla Procházky na téma "Velké Pavlovice - Společensko turistické centrum města"...
    více
  • Podzimní práce Služeb města

    Ani s postupujícím podzimem zaměstnanci Služeb města nezahálejí. V minulých dnech na hřišti u kostela  umístili dětské pískoviště a dokončili chodník rozdělující zelenou plochu od asfaltového hřiště a vysadili stromky kolem rybníku. V těchto dnech se zaměstnanci věnují především odklízení spadaného listí a podzimnímu řezu stromů a keřů, které se v letním období rozrostly natolik, že nyní brání volnému průchodu po chodnících, nebo zakrývají dopravní značení.
    více
  • Značka SVATOMARTINSKÉ 2007 i pro vína z V. Pavlovic

    Hodnocení vín přihlášených k udělení značky Svatomartinské proběhlo 31. 10. 2007 v Národním vinařském centru ve Valticích. Vína hodnotilo celkem 14 zkušených degustátorů, držitelů mezinárodních degustátorských zkoušek. Hodnocení vedli prof. ing. Vilém Kraus, CSc., ing. Josef Balík, PhD a ing. Ludvík Budín. Degustátoři hodnotili, zda víno splňuje senzorické standardy Svatomartinského vína a zda nemá žádnou vadu. Z velkopavlovických vinařství může značku SVATOMARTINSKÉ 2007 používat  Ing. Josef Procházka,  Vinařství V&M Zborovský, v.o.s. a VINIUM a.s.
    více
  • "Cestou necestou" do Velkých Pavlovic s Rádiem Dyje

    Měsíc listopad 2007 se nese ve Velkých Pavlovicích ve znamení Sv. Martina, vína a konání řady zajímavých společenských a vinařských akcí. Tato skutečnost zaujala i moderátorku Rádia Dyje Zuzku Stratilovou, která se vydala "Cestou necestou" do Velkých Pavlovic a určitě byla příjemně překvapena, kolik pěkného a nečekaného tady našla. Navštívila i starostu města Ing. Pavla Procházku, se kterým si popovídala o městě nejen jako o vinařském, ale i historickém centru se spoustou vzácných památek. Nalaďte si o víkendu Rádio Dyje na frekvenci 93,2 FM a dovíte se mnohem více ...  (pro vysílací časy klikněte na "více zde")
    více
  • Výzva pro tvořivé

    Podzimní vazba - Lenka ProcingerováNa konec ledna připravuje DDM zajímavou akci s názvem "Den velkopavlovických řemesel". Ti z Vás, kteří se zabývají rukodělnými a řemeslnými činnostmi a mají zájem svým koníčkem potěšit i ostatní, aby neváhali a kontaktovali DDM, pokud mají zájem o předvedení své zajímavé aktivity.
    více
  • Děti z DDM prožily strašidelnou Halloweenskou noc ...

    Jednu z nezapomenutelných nocí prožily děti, které navštěvují Dům dětí a mládeže ve Velkých Pavlovicích. Oslavily zde totiž Halloween - noc strašidel, upírů, svítících dýní, ale především výborné zábavy! Dýchánek duchů a přízraků odstartoval v páteční podvečer a pokračoval až do sobotního rána ... (pro fotografie a mnohé další klikněte na „více zde“)
    více
  • Černá neděle Slavoje

    A mužstvo TJ Slavoj Velké Pavlovice prohrálo v domácím prostředí 2:3 se Slavkovem. I přes porážku zaslouží hráči pochvalu a uznání za bojovný výkon.
    více
  • SPORT - výsledky II. florbalového turnaje 27. 10. 2007

    V sobotu dne 27. října 2007 sehrál florbalový team WORMS Velké Pavlovice dva zápasy II. florbalového turnaje sezóny 2007-2008. První zápas s mužstvem TJ Sokol Lanžhot velkopavlovičtí WORMS vyhráli 3 : 5. Druhý zápas turnaje s mužstvem Orel Šitbořice 1. FbC Aligators skončil pro naše prohrou s výsledkem 2 : 10. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více