Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2007

  • Okresní výstava králíků, holubů a drůbeže

    Na výstavě králíků, holubů a drůbeže, která se koná v chovatelském areálu ve Velkých Pavlovicích si právě nyní můžete prohlédnout i nakoupit chovná zvířata na příští rok. Vybírat můžete z téměř 300 holubů, více než 250 králíků a z 42 voliér drůbeže. Celkem bylo uděleno 49 čestných cen, z toho 20 na holuby, 19 na králíky a 10 na drůbež. Z velkopavlovických chovatelů byl opět nejúspěšnější Antonín Komosný, který získal 4 čestné ceny.
    více
  • Pozor !!! Změna času !!!

    V noci ze soboty 27. října na neděli 28. října 2007 se mění čas z letního na zimní (středoevropský). Nezapomeňte si tedy přetočit hodiny ze 3.00 hod. na 2.00 hod.!
    více
  • TIC Velké Pavlovice & Český rozhlas Brno 106,5 FM

    Dne 26. října 2007 byla uzavřena dohoda o propagační a mediální spolupráci mezi Turistickým informačním centrem Velké Pavlovice a Českým rozhlasem Brno - nejstarší, největší a především nejposlouchanější regionální stanicí Českého rozhlasu. Naladíte-li si od dnešního dne frekvenci 106,5 FM (www.rozhlas.cz/brno), můžete se těšit na informace o zajímavých kulturních, společenských a sportovních událostech pořádaných v našem městě.
    více
  • Upozornění matriky - povinná výměna občanských průkazů

    S blížícím se koncem roku 2007 končí podle nařízení vlády č. 612/2004 Sb. platnost občanských průkazů vydaných do 31. 12. 1998. Žádost o vydání nového OP by měla být podána do 30. 11. 2007. Osvobozeni od povinné výměny jsou pouze občané narození před 1. 1. 1936, v jejichž OP není doba platnosti vyznačena konkrétním datem. Nesplnění uvedené povinnosti je přitom podle zákona o OP přestupkem, za který občanovi hrozí pokuta až do 10.000,- Kč. Neodkládejte výměnu dokladu na poslední chvíli, již nyní je nejvyšší čas!
    více
  • Z lovecké kynologie

    Velkopavlovičtí lovečtí kynologové mají za sebou úspěšnou výcvikovou sezonu. Dařilo se jak Františku Kallusovi, tak i Bronislavu Procingerovi. Oběma kynologům gratulujeme a přejeme jim i jejich svěřencům úspěchy v další práci!

    více
  • II. etapa budování lesoparku u zastávky pokračuje

    © 2007  Ing. Zdeněk KarberLesopark u vlakové zastávky ve Velkých Pavlovicích se stále pomalu rozrůstá a prostranství po bývalém lesíku se tak stává čím dál příjemnějším místem k vycházkám a relaxaci. V současné době zde probíhá II. etapa prací, která spočívá v rekonstrukci druhé stěžejní části pozemku. Zaměstnanci Služeb města nyní pracují na budování základů cestiček a výsadbě trávníku.

    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 20. - 21. 10. 2007

    Během uplynulého víkendu (20. - 21. října 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 7 zápasů - 1 zápas byl vítězný, 5x utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku, 1 zápas skončil remízou a utkání Velké Němčice - Velké Pavlovice Základna bylo odloženo. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".

    více
  • Oheň - dobrý sluha, zlý pán

    Velkopavlovičtí hasiči měli opět rušnou neděli. Tak jako minulý týden, i včera museli zasahovat při požáru způsobeném provozem krbových kamen. Díky duchapřítomnému jednání, okamžitému přivolání hasičů a jejich rychlému zásahu se požár nerozšířil do půdních prostor. SDH opět upozorňuje, že oheň je dobrý sluha, ale zlý pán a nesmí se podceňovat. Poučte se z chyb jiných a dříve než si zatopíte v krbu zavolejte kominíka, který schválí jeho uvedení do provozu, protože v případě ohně určitě platí "opatrnosti není nikdy dost".
    více
  • Přípravy na Promenádu červených vín v plném proudu ...

    Podoba medailí pro letošní Promenádu červených vínPřesně za měsíc, ve dnech 23. a 24. listopadu 2007, se ve Velkých Pavlovicích uskuteční prestižní mezinárodní soutěžní přehlídka červených vín pod názvem Promenáda červených vín, která se stane vrcholem a současně i zakončením na společenské a především na vinařské akce bohatého měsíce listopadu. Pokud jste svá vína již přihlásili do soutěže a budou-li degustátory vyhodnocena jako ta nejlepší, můžete se již nyní těšit na nový design letošních medaileček a diplomů. Pro podobu diplomů klikněte na "více zde".
    více
  • Nové knihy

    Městská knihovna Velké Pavlovice oznamuje svým čtenářům, že dne 19. října 2007 zařadila do svého fondu 32 svazků nových knih. Pro seznam novinek klikněte ZDE. Knihovnice se těší na Váš zájem a návštěvu!
    více
  • Promenáda červených vín - soutěžní statut a přihláška

    Občanské sdružení FORUM MORAVIUM zveřejňuje pro vinařské firmy soutěžní statut a přihlášku na Promenádu červených vín, která se bude konat 23. a 24. listopadu 2007. Pro soutěžní statut klikněte ZDE a přihlášku do soutěže si můžete stáhnout ZDE.

    více
  • Víno a zdraví v České televizi

    Tématem  televizního pořadu Planeta věda bude víno a vinařství. Víno obsahuje stovky a tisíce chemických látek. O jeho léčivých účincích věděli lidé už ve starověku. Jaké jsou výsledky nejnovějších studií a co všechno může ovlivnit kvalitu vína sledujte tuto neděli 21. října 2007 na ČT 24 v 18.30 hod., poté v úterý 23. října na ČT2 v 16.00 hod.
    více
  • SDH upozorňuje - nezapomeňte na kominíka!

    S ohněm je lidská civilizace spojena od nepaměti. Krby v našich obytných místnostech nás vrací do příjemné romantické minulosti a osvobozují naší mysl od rychlého tempa dnešního života. Sbor dobrovolných hasičů upozorňuje občany vlastnící krb nebo krbovou vložku, aby si se začátkem topné sezony nezapomněli nechat prohlédnout a vyčistit komínová tělesa kominíkem a předešly tak případným požárům a jiným haváriím spojeným s provozem krbu.

    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 13. - 14. 10. 2007

    Během uplynulého víkendu (13. - 14. října 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 8 zápasů - 3 zápasy byly vítězné, 3x utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a 2 zápasy skončily remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".

    více
  • Pára nad železnicí ... jako za starých časů

    Foto © 2007 František KobsaV sobotu dne 13. října 2007 oslavila železniční trať procházející i naším městem významné kulaté výročí - 110 let od svého vzniku. A oslavila jej vskutku originálně! Na železnici v úseku Hodonín - Zaječí vyjely jako za starých časů dvě parní lokomotivy, které nabízely především zvědavým dětem, ale i dospělým romantickou vyjížďku prosluněnou podzimní krajinou. Žhavé jiskřičky nelétaly jenom kolem trati, ale zazářily i dětských očích - což bylo pro pořadatele i samotnou "starší dámu" oslavenkyni ten nejhezčí narozeninový dárek.
    více
  • Kmotrou kalendáře Antonína Vojtka bude Hana Ulrychová

    Tenkrát pod Pálavou - © 2006  Antonín VojtekKalendář s obrazy Antonína Vojtka, které opěvují krásy kraje pod Pálavou, doplněný o prezentaci života v našem městě, bude slavnostně pokřtěn dne 3. listopadu 2007 ve Velkých Pavlovicích. Jeho kmotrou se stane zpěvačka paní Hana Ulrychová, která rovněž se svým bratrem Petrem v programu vystoupí. Tato společenská událost, na kterou je zvána i široká veřejnost, bude zahájena v 10.00 hodin v sále sokolovny.  Kalendář, který bude k zakoupení už na místě, se může stát rovněž vhodným upomínkovým předmětem či dárkem k Vánocům a k novému roku. Jeho cena je 200,- Kč.
    více
  • Hledá se náhradní majitel

    Ve čtvrtek dne 4. října 2007 byl ve Velkých Pavlovicích nalezen pes menšího vzrůstu cca 1 rok starý, barvy světle hnědé až zlaté. Pokud se vám tento pes líbí, můžete se stát jeho novým majitelem. Informace o nalezeném pejskovi získáte na Městském úřadě nebo na Městské policii ve Velkých Pavlovicích (budova radnice). V případě nepřítomnosti volejte na telefonní čísla 777 736 410 nebo 777 736 411.

    více
  • Kaplička dostane novou fasádu

    Pracovníci Služeb města v těchto dnech začínají práce na rekonstrukci kapličky sv. Antonína Paduánského. Kapličku čeké nejen oprava opadané omítky, ale i nový nátěr fasády a dřevěného mřížování chránícího výklenek s obrazem sv. Antonína Paduánského.
    více
  • Nezaměstnanost ve Velkých Pavlovicích klesá

    Úřad práce v Břeclavi zveřejnil v těchto dnech statistiku nezaměstnanosti obcí okresu Břeclav za měsíc září. Míra nezaměstnanosti ve Velkých Pavlovicích klesla z červencových 8,33 % na  7,73%. Z celkového počtu 1500 aktivních obyvatel je 116 nezaměstnaných. Z 63 obcí okresu Břeclav je na tom nejlépe nejmenší obec okresu - Kašnice s mírou nezaměstnanosti 4,21 % a nejhůře Horní Věstonice snezaměstnaností 14,61 %. Celkovou statistiku si můžete ve formátu XLS stáhnout ZDE.
    více
  • E.ON Česká republika, s.r.o. upozorňuje ...

    Na základě zákona č. 458/2000. Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích, si dovolujme upozornit, že některá vegetace nacházející se na nemovitostech v k. ú. města Velké Pavlovice v blízkosti nadzemního vedení elektrická energie ve správě společnosti E.ON Česká republika, s.r.o., je již tak vzrostlá, že ohrožuje bezpečný a polehlivý provoz tohoto distribučního zařízení, případně i zdraví a životy osob... (pro úplné znění Oznámení klikněte na "více zde")
    více