Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2007

  • Kde se vzal, tu se vzal, ve školce Mikuláš stál ...

    Kde se vzal, tu se vzal, ve školce Mikuláš stál. V ruce velkou berličku, na hlavě měl čepičku. Z bílých vousů teplý šál, takhle, děti, vypadal! Ten kdo občas zlobíval, možná se i trochu bál! V předvečer svátku sv. Mikuláše navštívila děti z Mateřské školy, s troškou obav a notnou dávkou zvědavosti, dlouho očekávaná návštěva. Za řinčení řetezů přišel za školkaříky Mikuláš s andělem i hrůzostrašnými pekelníky...
    více
  • Listopadová Promenáda skrze clonu fotoaparátu

    Promenáda červených vín 2007 úspěšně završila řadu listopadových vinařských akcí, které se o tomto měsíci víkend co víkend konaly ve Velkých Pavlovicích. Prostřednictvím fotografií (pro otevření fotogalerie klikněte ZDE), které nám poskytnul místní fotograf Milán Pecka, můžete na tutu slavnostní událost zavzpomínat. A kdo se jí nezúčastnil, alespoň se doví, jaké to na letošní Promenádě bylo. Panu Peckovi srdečně děkujeme a vám přejeme příjemné chvíle strávené u prohlížení!
    více
  • Výsledky rozlosování štěpánského fotbalového turnaje

    S napětím očekávané rozlosování štěpánského turnaje - Memoriálu Vladislava Trsťana má již své výsledky. Tzv. skupinou smrti je samozřejmě opět skupina "A". V dalších skupinách by neměli mít favoriti turnaje problém s postupem do vyřazovacích bojů. Připomínáme, že XIV. ročník turnaje odstartuje o druhém svátku vánočním v 8.00 hod., rozhodující zápasy budou sehrány po 14.00 hod. Pro výsledky rozlosování klikněte na "více zde". 

    více
  • Adventní věnečky z vlastní dílničky

    V sobotu 1. prosince 2007, den před první adventní nedělí, se nesla po celém „Domečku“ vůně jehličí a všude bylo slyšet dětské i dospělácké štěbetání. Vyráběly se zde téměř na poslední chvíli adventní věnce, kterých se díky šikovným rukám všech 24 zúčastněných k podvečeru sešlo na úctyhodných 31 kusů, každý trošku jiný, všechny však velmi pěkné a vyvedené. S věnečkem z vlastní dílny bude těšení na Vánoce zase o něco krásnější.
    více
  • "Z taháku život neopíšeš..." tvrdí letošní maturanti

    Oktáva velkopavlovického gymnázia - novopečení maturantiPro letošní školní rok bude na velkopavlovickém gymnáziu maturovat pod vedením třídního profesora PaedDr. Jaroslava Kučery 29 studentů oktávy, kteří se v pátek 30. listopadu 2007 stali právoplatnými maturanty. V aule gymnázia proběhlo slavnostní stužkování, tedy pasování studentů do řad maturantů. Ke slavnostnímu ceremoniálu se sešli kromě studentů i rodiče, sourozenci a kamarádi. Společně s ředitelem gymnázia PaedDr. Vlastimilem Kropáčem popřáli všem čerstvým maturantům pevné nervy i notnou dávku štěstí!

    více
  • SPORT - výsledky V. florbalového turnaje 1. 12. 2007

    V sobotu dne 1. prosince 2007 sehrál florbalový team WORMS Velké Pavlovice dva zápasy V. florbalového turnaje sezóny 2007-2008. S mužstem FBC Valtice velkopavlovičtí hráči remizovali 3:3, zápas s teamem FBK Panthers Ratíškovice "B" skončil pro naše vysokou prohrou 1:9. 
    více
  • Vánoční strom

    V neděli nám začíná advent a vánoce se blíží přímo mílovými kroky. Dnes v ranních hodinách a za skutečně vánočního počasí, instalovali pracovníci Služeb města na parkovišti u autobusového nádraží vánoční strom. V následujících dnech bude tento krásný strom ozdoben a bude vnášet vánoční náladu do srdcí jak místních obyvatel, tak i těch, kteří budou naším městem jenom projíždět.

    více
  • Důležité upozornění pro vinaře

    Upozorňujeme všechny vinaře, že prohlášení o sklizni a prohlášení o produkci musí být vyplněno a odesláno do 10. prosince. Dotazníky a pokyny pro vyplnění si můžete vyzvednout v Turistickém informačním centru Velké Pavlovice, Hlavní 9 (budova knihovny).
    více
  • Nabídka skladních prostor a konírny v areálu ZD

    Budova k prodejiZemědělské družstvo Velké Pavlovice nabízí k prodeji budovu bývalého skladu a konírny včetně přilehlých manipulačních a parkovacích prostorů. Jednopatrový objekt o zastavěné ploše 440 m² je vhodný jako sklad nebo prostor pro výrobu. Bližší informace naleznete na webových stránkách družstva www.zd-v-pavlovice.unas.cz nebo u paní Suské na telefonním čísle 777 124 689.
    více
  • Domeček zavoněl vánočním perníkem

    V čase pomalu adventním uspořádal Domeček pro všechny děti, ale i jejich maminky, babičky, tety a také pro šikovné tatínky Velké vánoční perníkování. První perníčky se začaly vykrajovat těsně po poledni, po chvíli voněl celý Domeček lahodnými do zlatova upečenými Mikulášky, čertíky, rybičkami, vánočními hvězdičkami, adventními kalendáři a nechyběla ani perníková chaloupka. Po vychladnutí se dali všichni do zdobení – někdo dle vlastní fantazie, někdo pečlivě studoval předlohy v knížkách a časopisech. Avšak nakonec – všechny perníčky byly výborné a nejkrásnější!
    více
  • Labutě na rybníku

    V letošním roce proběhla generální údržba místního rybníka. V současné době nám rybník nabízí dva pohledy. Jeden příjemný, kdy můžeme na rybníku sledovat párek labutí, a druhý méně příjemný, na nepořádek, který kolem rybníka zanechávají někteří naši spoluobčané a který uklízí pracovníci Služeb města.
    více
  • Předprodej vstupenek na Vánoční koncert Zlaťulky začíná

    O druhé neděli adventní se uskuteční ve Velkých Pavlovicích Vánoční koncert dechové kapely Zlaťulka. Máte-li zájem si obstarat vstupenky již nyní, můžete si je přijít koupit na Turistické informační centrum Velké Pavlovice, Hlavní 9 (budova knihovny), tel.: +420 519 428 149, 777 736 413, e-mail: infocentrum@velke-pavlovice.cz. Cena vstupenky v předprodeji i na místě je 70,- Kč.
    více
  • Do čela Promenády prorazila vína z Modrých Hor a Gruzie

    Foto Ing. Zdeněk KarberPromenáda červených vín, zahájená v pátek 23. listopadu 2007, je již minulostí. Jako tradičně začala slavnostním vyhlášením vítězů a předáváním diplomů zástupcům oceněných vinařských firem a vinařství. Ceremoniál konferoval moderátor Vinařského magazínu regionálního Rádia Dyje Rastíno Janovíček, předávání cen se ujal místostarosta Velkých Pavlovic Ing. Zdeněk Karber spolu se senátorem za Břeclavsko Ing. Janem Hajdou. S potěšením můžeme konstatovat - nejlepší letošní vína pocházejí z vinohradů Modrých Hor ...

    více
  • Nové knihy

    Městská knihovna Velké Pavlovice upozorňuje své čtenáře, že 23. listopadu do svého fondu opět zařadila nové knihy. Tentokrát se jedná o 12 svazků. Pro seznam knižních novinek klikněte ZDE. Knihovnice se těší na Váš zájem a návštěvu!
    více
  • Cena vody stoupne po novém roce opět nahoru

    Vodovody a kanalizace, a. s. přinášejí v době předvánoční neveselý dárek v podobě nastolení nových cen vodného a stočného. Od 1. 1. 2008 zaplatíme za vodné 29,43 Kč za m³ a za stočné 30,52 za m³. Cena vody půjde opět nahoru, ruka do peněženky o to hlouběji. Originál Oznámení Vodovodů a kanalizací, a. s. si můžete stáhnout ve formátu PDF ZDE.
    více
  • Svatomartinské otevřené sklepy skrze clonu fotoaparátu

    Foto © 2007  Milán PeckaSvatomartinské otevřené sklepy 2007 jsou již za námi. Úspěšný a současně i velmi náročný víkend mají za sebou především všichni zúčastnění vinaři a pořadatelé, ale také samotní návštěvníci sklepů. Prostřednictvím pěkných snímků velkopavlovického fotografa Milána Pecky se můžeme do vinných sklípků alespoň prostřednictvím obrázků na chvilku vrátit (pro otevření fotogalerie klikněte ZDE). Panu Peckovi srdečně děkujeme a vám přejeme příjemné chvíle strávené u prohlížení!
    více
  • Na Padělkách byla vybudována nová komunikace

    Lokalita Padělky se těší aktivní výstavbě a neustále se rozrůstá o další novostavby rodinných domů a komunikací. Během listopadových dnů zde finišují práce na budování dalšího nového úseku asfaltové komunikace, která se tak stane za křižovatkou silnic plynulým pokračováním stávající ulice Růžová.
    více
  • Nej a kuriozity aneb co ochutnáte na letošní Promenádě

    Vína letošní Promenády červených vín bude možné ochutnat již za několik málo dnů. Abychom vás patřičně naladili, přinášíme několik zajímavostí, nej a také trochu exotiky. Největší kolekci vín o devíti vzorcích dodala k degustaci IV. ročníku mezinárodní soutěžní přehlídky velkopavlovická firma Vinařství Radomil Baloun, která nemá v současné době, co se týče úspěchů na zahraničních výstavách a prezentacích, konkurenta v rámci celé České republiky ... NOVINKA - stáhněte si KATALOG Promenády ZDE ve formátu XLS již nyní!
    více
  • Nové knihy

    Městská knihovna Velké Pavlovice oznamuje svým čtenářům, že dne 19. listopadu 2007 zařadila do svého fondu 12 svazků nových knih. Pro seznam knižních novinek klikněte ZDE. Knihovnice se těší na Váš zájem a návštěvu!
    více
  • SPORT - výsledky IV. florbalového turnaje 17. 11. 2007

    V sobotu dne 17. listopadu 2007 sehrál florbalový team WORMS Velké Pavlovice dva zápasy IV. florbalového turnaje sezóny 2007-2008. Nad mužstem FRC Mikulov velkopavlovičtí florbalisté vyhráli 5:3, zápas s lanžhotským teamem TJ Sokol Lanžhot skončil pro naše prohrou 0:9. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více