Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2007

  • Hasiči měli plné ruce práce

    Zásah SDH V. Pavlovice na ul. ZahradníSDH Velké Pavlovice dnes ráno (20. ledna 2007) zasahoval v rodinném domě na Zahradní ulici při poruše dřevoplynového kotle. Po vyhlášení poplachu sirénou byli hasiči na místě zásahu za necelých pět minut. Rychlým zásahem eliminovali škody na minimum.
    více
  • Vichřice smetla seník

    Zničený seník na ZáblackýchVichřice v noci z 18. na 19. ledna 2007 se stala osudnou pro seník v katastru Vekých Pavlovic. Ten byl postaven v trati Závlacká či Záblacká na pozemcích státního statku po první světové válce. Sloužil jako sklad sena a slámy a dešťová voda ze střechy byla stahována do jímky a byla využívána v parních oračkách, které velkostatek uplatňoval  jako velmi progesivní prvek při orbě polí, hlavně při pěstování cukrové řepy.
    více
  • Velké Pavlovice na veletrhu ITF Slovakiatour 2007

    Praktikantka MěÚ V. Pavlovice Monika Hasíková nezaváhala a oblékla se do lidového krojeVe dnech 18. až 21. ledna 2007 probíhá ve výstavním a kongresovém centru Incheba Expo Bratislava 13. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu ITF Slovakiatour 2007. Naše partnerské město Senica se zde prezentuje v samostatném stánku a stejně jako my jsme přizvali senické na Regiontour 2007 do Brna, seničtí pozvali i nás. Velké Pavlovice mohou tedy nyní, jako cíl svých výletů za rekreací a výborným jihomoravským vínem, objevovat i naši sousedé ze Slovenska.   
    více
  • Podivuhodná zima

    Rozkvetlé fialky na ul. HlavníMísto bílé peřiny a třeskutého mrazu - koberec modrých fialek, zářící macešky a jaro hlásající sněženky! Právě taková je letošní zima ve Velkých Pavlovicích. Denní teploty se během lednových dnů pohybují kolem 10 °C a v noci málokdy pokoří bod mrazu. Ani měsíc prosinec se nevyznačoval významými mrazy. Proto si milovníci ledového vína budou muset nechat, co se týče vzorků 2006, zajít chuť.

    více
  • Očista velkopavlovického rybníka začala ...

    Čerpadlo vody u velkopavlovického rybníkaSpecializovaná firma začala v těchto dnech čistit místní rybník na ulici Nádražní. V současné době probíhá odčerpávání vody, které bude dle pracovníků trvat cca 10 dnů, přičemž se počítá s čerpáním vody 24 hodin denně. Za použití dostupné techniky je průměrný odtok za jednu hodinu vyčíslen na 120 m³. Následovat bude odbahnění, vyčistění rybníka a ve finální fázi úprava břehů a okolí.
    více
  • Internet v knihovně

    S platností od 1. 1. 2007 jsou internetové služby i ostatní práce na PC v Městské knihovně Velké Pavlovice stanoveny na 60 minut pro registrované a 30 minut pro neregistrované uživatele ZDARMA. Časové limity pro využití internetu lze upravovat podle potřeb a možností knihovny!
    více
  • Regiontour 2007 je již minulostí

    Místostarosta Ing. Zdeněk Karber, hejtman JMK Ing. Stanislav Juránek, starosta V. Pavlovic Ing. Pavel ProcházkaVe dnech 11. až 14. ledna 2007 proběhl na Brněnských veletrzích a výstavištích veletrh cestovního ruchu Regiontour a Go. Jak jsme již informovali, Velké Pavlovice se představili v samostaném stánku s bohatou prezentací našeho města a okolí. Díky kvalitním propagačním materiálům, výbornému vínu, bohatému občerstvení a ochotné obsluze bylo na našem stánku stále plno.
    více
  • Regiontour je v plném proudu

    Skokan na lyžích Jiří Raška a starosta Velkých Pavlovic Ing. Pavel ProcházkaDnes, ve čtvrtek 11. ledna 2007, začal v Brně veletrh cestovního ruchu Regiontour. Velké Pavlovice se zde prezentují v samostatném stánku, který má podobu habánského sklepa. Jak je zřejmé z fotografie, nechyběli význační hosté. Se starostou našeho města Ing. Pavlem Procházkou se přišla pozdravit i taková sportovní legenda, jakou je nejslavnější český skokan na lyžích Jiří Raška.
    více
  • Kalendář svozu odpadů 2007

    Město Velké Pavlovice a Hantály a. s. nabízí k dispozici občanům Velkých Pavlovic kalendář svozu odpadů pro rok 2007 (klikněte na "více zde"). Stejně jako loni se bude třídit papír, plast a železný šrot. Novinkou je třídění krabic od nápojů Tetra Pack.

    více
  • Výtěžek Tříkrálové sbírky

    Během uplynulého víkendu proběhla v našem městě tradiční Tříkrálová sbírka. Koledníkům se podařilo vybrat od našich spoluobčanů 62.591,50 Kč a 10 EUR. Za dary děkujeme!
    více
  • Tři králové procházeli městem

    Nejmenší z koledníkůDnes, v sobotu 6. ledna 2007, přesně na svátek Tří králů, jste mohli po našem městě potkávat skupinky dětí v bílých pláštích a královských čepicích. Tím začala tradiční Tříkrálová sbírka, pořádaná Českou katolickou charitou. Ještě i zítra, s krásnou koledou na rtech, nás můžete čekat u Vašich dveří! Děkujeme ...
    více
  • Tříkrálová sbírka 2007

    KoledníciVážení občané, ve dnech od 5. do 7. ledna 2007 se u Vašich dveří objeví tříkráloví koledníci, kteří budou v doprovodu dospělé osoby a za zpěvu koled vybírat do pokladniček finanční dary pro Tříkrálovou sbírku pořádanou Českou katolickou charitou. Koledníci Vám předem děkují za vlídné přijetí!

    více
  • Sběrný dvůr a svoz odpadu

    Městský úřad Velké Pavlovice upozorňuje občany, že bude každý sudý týden v sobotu otevřen sběrný dvůr ve dvoře Městského úřadu a to vždy od 8.00 do 12.00 hod. Dále MěÚ oznamuje, že zahájil výběr poplatků za odvoz odpadu, nájmů za obecní pozemky, hroby a psy (poplatky budou vybírány do 31. ledna 2007). První letošní svoz papíru a plastu  proběhne v pondělí 8. ledna 2007.
    více