Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2007

  • Mám studnu, odebírám vodu ... Musím žádat o povolení?

    Odpověď na tuto otázku a mnohé další podrobné informace týkající se odběru podzemní vody, povrchové vody, vypouštění odpadních vod do povrchových vod nebo vod podzemních získáte po kliknutí ZDE (dokument ve formátu PDF).

    více
  • Chcete se zúčastnit družebního zájezdu do Francie?

    Z městečka EchenonV letošním roce by se měl uskutečnit zájezd našich občanů do družebního městečka Echenon ve Francii, které se nachází poblíž Dijonu v Burgundské oblasti. První setkání našich a francouzských občanů se  uskutečnilo v Echenonu už v roce 1992. I přes určitou jazykovou bariéru byla setkání vždy velmi přátelská. Prožité zážitky z poznání každodenního života lidí žijících v jiné zemi vám neumožní žádný jiný zájezd s cestovní kanceláří ... (pro další info klikněte na "více zde")
    více
  • Vinice opět ožívají ...

    Příjemně hřející sluníčko a teplá odpoledne nenechávají velkopavlovické vinaře v klidu. Příznivé počasí a vysoké teploty letošní mírné zimy využívají k průběžnému řezu vinic.
    více
  • Začíná snad již opravdu jaro?

    Mimořádně teplá zima urychlila začátek vegetace a tak již můžeme vidět první rozkvetlé stromy mandloní, jejichž hořce vonící květy opylují včely. Na snímku mandloň, která roste ve vinařské trati Bedříška.
    více
  • Modré Hory mají své turistické trasy

    V pondělí 19. února 2007 se sešli na radnici ve Velkých Pavlovicích zástupci 5 měst a obcí (Velké Pavlovice, Bořetice, Němčičky, Kobylí a Vrbice), aby se shodli na nejkrásnějších turistických trasách v oblasti Modrých Hor. Projekt výše uvedených pěti obcí, propagující vinařskou turistiku, bude oficiálně představen 6. července 2007 slavnostním programem s názvem "Putování po Modrých Horách". Přípravná jednání probíhají již několik týdnů, projekt podporují i tak významné vinařské osobnosti, jako jsou prof. Vilém Kraus, ing. Jaromír Čepička a další významní vinařští odborníci. 
    více
  • Informace pro vystavovatele - Výstava fotografií

    Ve dnech 9. - 18. března 2007 proběhne ve výstavním sále radnice ve Velkých Pavlovicích výstava fotografií, kterou pořádá Město Velké Pavlovice spolu s Turistickým informačním centrem. Slavnostní vernisáž se uskuteční v pátek 9. března 2007 v 19.00 hod. Podrobné informace pro vystavovatele získáte po kliknutí na "více zde".
    více
  • O víně při víně

    Velkopavlovičtí vinaři uspořádali v sobotu 17. února 2007  přehlídku mladých vín ze sklizně mimořádného ročníku 2006. Sešlo se přes 200 vzorků z vinic ve Velkých Pavlovicích. Nejvíce zastoupenými odrůdami byly Modrý Portugal, Frankovka, André a Veltlínské zelené. Vinaři po degustaci konstatovali, že mladá vína mají vynikající  kvalitu a že skutečně ročník 2006 bude patřit k těm nejlepším v poslední době.
    více
  • Profesionální turnaj nohejbalových amatérů

    V sobotu dne 17. února 2007 proběhl ve velkopavlovické sportovní hale při gymnáziu tradiční Profesionální turnaj nohejbalových amatérů, kterého se zúčastnilo 10 dvoučlenných družstev z Velkých Pavlovic i okolí. Vítězem turnaje se stal tým Draci (Jaroslav Buchta a Jan Buchta), druhou příčku obsadil tým Radegast (Radek Bárta a Petr Procházka) a o třetí místo se podělily týmy FC Napajedla (Radek Krejčiřík a Michal Hádlík) a HI-CL (Zdeněk Hicl a Michal Suský).
    více
  • Plesová sezóna je v plném proudu

    Ze Společenského plesuTak jako každoročně se i letos nese začátek roku v duchu plesů a bálů. Velkopavlovická sokolovna byla svědkem již čtyř slavnostních sobot a čtyři ji ještě čekají. Těšit se můžete na ples Studentský, Hasičský, Šibřinky a Country bál. Sezónu, která je právě v polovině, zakončí veselou nedělí rej roztodivných masek a dětského smíchu na oblíbeném "Maškaráku" pro naše nejmenší.

    více
  • Nové knihy!

    Městská knihovna Velké Pavlovice nabízí svým čtenářům nové knihy. Pro seznam knižních novinek, kterých bylo dne 14. února 2007 zařazeno do našeho fondu 26 svazků, klikněte ZDE.
    více
  • Odbahňování rybníka

    Práce na odbahnění rybníkaRybník ve Velkých Pavlovicích nevypadá v těchto dnech příliš malebně - podobá se spíše velké bažině. Voda je již vypuštěna, největší nepořádek odklizen. Nyní dodavatelská firma začala pracovat na další náročné etapě - odbahňování.
    více
  • Výzva pro místní fotografy - profesionály i amatéry

    Město Velké Pavlovice, kulturní komise a velkopavlovičtí fotografové - profesionálové i amatéři - uspořádají ve dnech 9. až 18. března 2007 ve výstavním sále radnice výstavu místních fotografů. Pokud je pro Vás fotografování koníčkem a máte ve své sbírce pěkné obrázky, které byste měli zájem vystavit, připravte si je (nejméně tři kusy o rozměru 18 x 24 cm) a přineste na Turistické informační centrum, Hlavní 9. Zde Vám budou podány bližší informace - tel. 519 428 149.
    více
  • Nové knihy!

    Městská knihovna Velké Pavlovice nabízí svým čtenářům nové knihy. Pro seznam knižních novinek, kterých bylo dne 7. února 2007 zařazeno do našeho fondu 28 svazků, klikněte ZDE.
    více
  • Speciální výstava holubů kingů

    Vítěz výstavy s majitelem Miroslavem Vlčkem ze Suchohrdel u MiroslavyVe dnech 3. a 4. února 2007 proběhla v chovatelské hale ve Velkých Pavlovicích speciální klubová výstava holubů kingů. Bylo vystaveno 229 holubů v 11 barevných a kresebných rázech. Vítězem výstavy se stala bílá holubice narozená v roce 2005 chovatele Jaroslava Vlčka staršího ze Suchohrdel u Miroslavi.
    více
  • Vstup do školy

    Vstup do školyPodoba naší školy se stále mění. V současné době je dokončený vstup na druhý stupeň základní školy. Podél schodiště jsou vybudovány terasy připravené k osázení zelení.
    více
  • Očista rybníka pokračuje

    Vypuštěný rybníkVoda z velkopavlovického rybníka na ulici Nádražní je již odčerpaná. Rybník nyní čeká odbahnění, vyčištění a úprava břehů a okolí.

    více
  • Rodinné pasy - tip pro rodiny s dětmi

    Jste rodina, která se ráda toulá po hradech, zámcích, navštěvuje aqvaparky a spoustu dalších atrakcí? Máte alespoň jedno dítě do 18 let a občas se Vám zdá, že vysoké vstupné a poplatky zatěžují Váš rodinný rozpočet? Tak tedy právě pro Vás a Vaši rodinu je určen tip našeho Turistického informačního centra, kterak snížit náklady rodiny prostřednictvím projektu Krajského úřadu Jihomoravského kraje s názvem Rodinné pasy. Máte-li zájem dovědět se o tomto projektu více, klidněte ZDE.  
    více
  • Připravuje se výstavba 36 bytů

    Takhle budou vypadat 3 nové bytové domyPotřebujete bytem stabilizovat rodinu? Žije Vás ve Vašem rodinném domě či bytě více a podmínky k životu jsou velmi stísněné? Jste mladí, zakládáte či jste již založili rodinu a chcete bydlet ve svém? Pak právě pro Vás jsou určeny tyto informace.
    více
  • Soutěžní výstava holubů

    Pan Peter Baláš s vítězem výstavy - holubem plemene římanO víkendu 20. a 21. ledna 2007 proběhla v chovatelské hale ve Velkých Pavlovicích Speciální soutěžní výstava Klubu chovatelů římanů a koburských skřivanů, který sdružuje nejlepší chovatele těchto plemen holubů z české i slovenské republiky. Na snímku je pan Peter Baláš ze Semerova u  Nových Zámků ze Slovenska s vítězem výstavy - holubem plemene říman.
    více
  • Západ slunce ve vinicích

    Letošní mimořádně teplá zima nám sice bílou romantiku nenadělila, ale kouzelnými scenériemi v žádném případě nešetří ... Tak to vypadalo v okolí našeho města dnes (20. ledna 2007) při západu slunce.
    více