Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2007

  • Připavuje se telefonní seznam občanů Velkých Pavlovic

    Rada Velkopavlovického zpravodaje vyzývá občany, kteří mají zájem zveřejnit číslo svého mobilního telefonu v připravovaném Telefonním seznamu občanů Velkých Pavlovic, aby jej nahlásili na Turistickém informačním centru (budova knihovny), Hlavní 9, tel. 519 428 149, e-mail: bartova@velke-pavlovice.cz.
    více
  • Chcete mít svůj vlastní strom?

    Máte zájem zasadit si v nově vznikajícím lesoparku u vlakové zastávky svůj vlastní strom a starat se o něj? Pak máte právě tu nejlepší příležitost. Výstadbu (proběhne během měsíce dubna až května) organizuje Město Velké Pavlovice, které vám současně zajistí i mladé stromky vhodných druhů - bližší info u Ing. Zdeňka Karbera, tel. 519 428 143, e-mail: karber@velke-pavlovice.cz.

    více
  • Práce na zpevnění chodníčků na hřbitově

    Zaměstnanci služeb Města Velké Pavlovice pracují v těchto dnech za pomoci místních občanů na další etapě úpravy hřbitova. Prostřednictvím štěrku a oblázků se zpevňují chodníčky kolem hrobů.
    více
  • Oskeruše budou i ve Velkých Pavlovicích

    Na víkend ke Dni Země je načasováno vysazení vzácných oskeruší v několika slováckých obcích. Ve Velkých Pavlovicích budou slavnostně s fanfárou a pamětní cedulí oskeruše vysazeny 21. dubna 2007 v 11.00 hod. před radnicí.
    více
  • O víkendu začíná letní čas

    Velkopavlovický kostelV noci ze soboty 24. března na neděli 25. března 2007 se mění čas ze zimního na letní. Nezapomeňte si tedy posunout hodinové ručičky ze 2.00 hod. na 3.00 hod.!
    více
  • Rady a tipy aneb kam s vysloužilými spotřebiči?

    Každý z nás se stále častěji, co se týče nepotřebných a vysloužilých věcí, setkává s nerudovskou otázkou "kam s ním?". Pokud právě řešíte problém, jakým správným způsobem se zbavit např. televize, starého telefonu, faxu nebo ledničky, klikněte na "více zde". Doufáme, že se našimi radami necháte inspirovat.
    více
  • Burza vyřazených knih

    Městská knihovna Velké Pavlovice oznamuje, že pořádá burzu vyřazených knih za jednotnou cenu 5,-  Kč/1 ks. Knihy se budou prodávat ve středu 21. března a ve čtvrtek 22. března 2007 v době od 9.00 do 16.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu.
    více
  • Zemědělci zahájili osev

    Zemědělci využívají příznivé klimatické podmínky letošního teplého jara a zahájili setí sladovnického ječmene, jehož pěstování má ve Velkých Pavlovicích dlouholetou tradici.
    více
  • Mandloně jsou v plném květu květu

    Mírný průběh zimy a velmi teplé a slunečné počasí uplynulých dnů probudilo do květu mandloně.
    více
  • Vinařství Baloun si z Paříže přivezlo čtyři medaile

    Na jedné z nejvýznamnějších světových soutěží vín Vinalies Internationales v Paříži si připsal další vynikající úspěch Radoslav Baloun. Získal čtyři stříbrné medaile za Ryzlink vlašský 2006 pozdní sběr, Sauvignon 2006 pozdní sběr, Rulandské bílé 2006 výběr z hroznů a Hibernal 2006 výběr z hroznů.
    více
  • Internetové stránky města Velké Pavlovice postoupily do celostátního kola soutěže Zlatý erb 2007

    V soutěži o nejlepší webové stránky měst a obcí Zlatý erb 2007 Velké Pavlovice úspěšně prošly sítem krajského kola a postoupily do celostátního finále. Uzávěrka příjmu hlasů pro celostátní cenu veřejnosti je ve čtvrtek 22. března 2007. Do tohoto termínu nám můžete ještě zaslat svůj cenný hlas, za nějž vám děkujeme.
    více
  • Výstava fotografií byla zahájena

    Z vernisáže výstavy fotografiíV páteční podvečer (9. března 2007) byla slavnostní vernisáží zahájena výstava fotografií místních fotografů ve výstavním sále velkopavlovické radnice. Pořadatelům - Městu Velké Pavlovice a Turistickému informačnímu centru - se podařilo shromáždit cca 250 snímků od 22 fotografů z Velkých Pavlovic a okolí a 2 hostů ze Slovenska. Originalita a kouzlo výstavy spočívá v obrovské rozmanitosti snímků a témat - najdete zde vše od portrétů přes přírodu, zvířata, sport, makrosnímky, fota netradičních formátů a mnohé další. Proto neváhejte a přijměte naše srdečné pozvání!
    více
  • 7. března 2007 bylo nejtepleji ve Velkých Pavlovicích

    Rozkvetlé krokusy hlásají přicházející jaroSluneční paprsky a rekordně teplý den včera (7. března 2007) opět překvapily nejjižněší cíp Moravy. Teploměr ukazoval na všech jihomoravských meteorologických stanicích přes osmnáct stupňů Celsia. Nejtepleji bylo však u nás - ve Velkých Pavlovicích. V odpoledních hodinách se rtuť teploměru zastavila na úctyhodných 18,4 °C.
    více
  • Schůze zastupitelstva Města Velké Pavlovice

    Starosta města Velké Pavlovice Ing. Pavel Procházka svolává v pořadí III. zasedání Zastupitelstva Města Velké Pavlovice, které se bude konat ve čtvrtek 15. března 2007 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích.
    více
  • Hasiči věnovali finanční dar dětem

    Z maškarní diskotékySbor dobrovolných hačičů z Velkých Pavlovic věnoval dnes (7. března 2007) místní Mateřské škole finanční dar v hodnotě 5.000,- Kč. Peníze, které si hasiči vydělali pořádáním maškarní diskotéky pro děti, budou tedy opět sloužit dětem. Školka přislíbila, že za tuto částku nakoupí hračky, pravděpodobě koloběžky, které se pro nadcházející jaro budou školkáčkům určitě hodit! Hasičům za naše nejmenší děkujeme! 
    více
  • Maškarní neděle patřila dětem

    Sbor dobrovolných hasičů V. Pavlovice uspořádal v neděli (4. března 2007) maškarní diskotéku pro děti a tak se opět sokolovna hemžila podivuhodnými postavičkami - princeznami, indiány, beruškami, Červenými Karkulkami, vodníky, muchomůrkami, vílami, šašky, klauny, čmeláky, k vidění byla i nevěsta s ženichem a spousty dalších zvířátek a pohádkových bytostí. 

    více
  • Šibřinky opět nezklamaly!

    V sobotu 3. března 2007 byla velkopavlovická sokolovna svědkem již sedmého plesu letošní bohaté sezóny - Maškarního bálu aneb Šibřinek. Ceny za nejlepší masky byly letos uděleny ve dvou kategoriích - jednotlivec a skupina. V jednotlivcích sklidil největší úspěch Bílý muž z Pána Prstenů Gandalf, na druhou příčku pomyslného žebříčku přiletěla netopýří žena Batmanka a na třetí usedl ztřeštěný věděc Albert Einstein. Skupinovým trumfem letošního roku byly fenomenální kulturistky, o druhou cenu se podělily moudré sovy a třetí si odnesla početná skupina roztomilých slunéček sedmitečných.
    více
  • Omlazování lip na Hlavní ulici

    Pracovníci služeb města V. Pavlovice při drcení ořezaných větvíPracovníci služeb města Velké Pavlovice spolu se specializovanými odborníky pracují v těchto dnech na omlazování starých mohutných lip na ulici Hlavní. Dle vypracovaného odborného posudku je třeba 5 až 6 stomů vykácet (nemocné stromy), ostatní budou postupně prořezány a omlazeny. 
    více
  • Chcete se stát členy leteckého klubu?

    Nové občanské sdružení Letecký klub Nad krajem André o. s. zve příznivce sportovního létání na první (zakládající) členskou schůzi, která se koná 18. března 2007 v 15.00 hod. v restauraci U Vavřince. Pro podrobné informace klikněte na "více zde". 
    více
  • Právě vyšel nový Velkopavlovický zpravodaj I/2007

    V úterý 27. února 2007 mohli občané Velkých Pavlovic najít ve svých poštovních schránkách nový Velkopavlovický zpravodaj I/2007. Máte-li chuť se do něj začíst hned, máte příležitost si jej stáhnout ZDE (formát PDF) a současně můžete nahlédnout i do barevné přílohy ZDE (formát PDF).

    více