Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2007

  • Sklizeň vojtěšky o tři týdny dříve než obvykle

    Zemědělské družstvo Velké Pavlovice zahájilo sklizeň vojtěškové senáže. Díky teplému počasí probíhá tato práce o tři týdny dříve než je obvyklé.
    více
  • Vinařství Baloun opět zabodovalo

    Vinařství Baloun sklízí úspěchy na mezinárodních soutěžích. Tentokrát si přivezlo z Monaka zlatou medaili  za Merlot výběr z hroznů 05 a stříbrnou za Veltlínské zelené pozdní sběr. Na výstavě v belgickém Bruselu obdrželo 2 stříbrné medaile za Dornfelder pozdní sběr 06 a Sauvignon 06.
    více
  • Situační zpráva o ochraně révy vinné 2/2007

    Jarní viniceSvaz integrované produkce hroznů a vína nabízí vinařům k dispozici 2. situační zprávu o ochraně révy vinné v moravských vinařských oblastech pro 19. týden (7.5.2007 - 13.5.2007). Originál zprávy si můžete stáhnout ve formátu DOC ZDE. Máte-li zájem o pravidelné zasílání Situační zprávy o ochraně révy vinné elektronickou poštou na Vaši e-mailovou adresu, volejte na TIC Velké Pavlovice tel.: 519 428 149 nebo nám napište na e-mail: bartova@velke-pavlovice.cz. Jako registrační údaj postačí Vaše jméno a e-mailová adresa. Těšíme se na Váš zájem!
    více
  • Ve Velkých Pavlovicích vykvetly vzácné orchideje

    Vstavač vojenský - Orchis militarisV katastru našeho města vykvetla kolonie vzácné, státem chráněné, orchideje - Vstavače vojenského - Orchis militaris. Velmi potěšující je skutečnost, že se u nás každým rokem počet kvetoucích rostlin zvyšuje.
    více
  • SPORT - víkendová a sváteční kopaná 5. - 8. května 2007

    Během uplynulého víkendu a následujícího svátku (5. - 8. května 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 11 zápasů, z nichž 3 byly vítězné, 6-krát utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a 2 zápasy skončily remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více
  • První máj, lásky čas

    Velké Pavlovice jsou, díky Krojovaným hodům a Slavnostnímu vinobraní, vnímány jako město s bohatými lidovými tradicemi a stále živým folklórem. O této skutečnosti svědčí i udržování po staletí oblíbeného zvyku stavění májek, kterými je dnes poseto doslova celé město. Májkami ozdobili zahrádky domů mladých dívek zamilovaní chapci, jako přesvědčivý důkaz své náklonnosti a lásky.
    více
  • Nové knihy

    Městská knihovna Velké Pavlovice nabízí svým čtenářům nové knihy. Pro seznam knižních novinek, kterých bylo dne 3. května 2007 zařazeno do našeho fondu 19 svazků, klikněte ZDE.

    více
  • Právě vychází nový Velkopavlovický zpravodaj II/2007

    V těchto dnech se občanům Velkých Pavlovic dostává do poštovních schránek nový Velkopavlovický zpravodaj II/2007. Máte-li chuť se do něj začíst hned, máte příležitost si jej stáhnout ZDE (formát PDF) a současně si můžete prohlédnout i barevnou obálku s fotogalerií ZDE (formát PDF).
    více
  • Co se děje na rybníku?

    Současné suché a velmi slunečné dny přejí intenzivním odbahňovacím pracem, které probíhají na velkopavlovickém rybníku. Dodavatelská firma předpokládá, že za daných podmínek bude do konce května rybník kompletně zbaven nanešeného bahna a postupně se začne dle projektu s úpravou břehů, okolí a budováním hráze.

    více
  • SPORT - víkendová a sváteční kopaná 28. 4. - 1. 5. 2007

    Během uplynulého víkendu (28. - 29. dubna 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 8 zápasů, z nichž 4 byly vítězné, dvakrát utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a dvakrát remizovali. Na prvního máje pak byly sehrány další dva zápasy, oba vítězné. Uznání a pochvala patří po zásluze nejmladším fotbalistům z velkopavlovické základny, jež v rozhodujícím zápase o vítězství ve skupině okresní soutěže porazili Hustopeče a tudíž zatím neztratili jediný bod. Gratulujeme! Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".

    více
  • Situační zpráva o ochraně révy vinné 1/2007

    Kvetoucí réva vinnáSvaz integrované produkce hroznů a vína nabízí vinařům k dispozici 1. situační zprávu o ochraně révy vinné v moravských vinařských oblastech pro 18. týden (30.4.2007 - 6.5.2007). Originál zprávy si můžete stáhnout ve formátu DOC ZDE. Máte-li zájem o pravidelné zasílání Situační zprávy o ochraně révy vinné elektronickou poštou na Vaši e-mailovou adresu, volejte na TIC Velké Pavlovice tel.: 519 428 149 nebo nám napište na e-mail: bartova@velke-pavlovice.cz. Jako registrační údaj postačí Vaše jméno a e-mailová adresa. Těšíme se na Váš zájem!
    více
  • VINIUM má nového vlastníka

    Nejvýznamnější velkopavlovický podnik Vinium Velké Pavlovice, a.s., nově vlastní majitel Českých vinařských závodů - skupina Prosperita. České vinařské závody Praha, producenti známého vína sklepmistr nebo Dačického pohár koupily 99,6 % akcií Vinia. Dle vyjádření nových majitelů se stáčení vín společnosti přestěhuje z východočeského Žamberku do Velkých Pavlovic (podrobnosti zde).
    více
  • Příprava mezinárodní soutěžní přehlídky Rotariáni a víno

    Dne 24. dubna 2007 navštívil město Velké Pavlovice Petr Pajas (DGE 2007-2008 ROTARY INTERNATIONAL Distrikt 2240 Česká republika a Slovenská republika), který projednal se starostou města Ing. Pavlem Procházkou realizaci mezinárodní soutěžní přehlídky pod názvem ROTARIÁNI A VÍNO, která se uskuteční ve Velkých Pavlovicích ve dnech 11. - 13. dubna 2008.

    více
  • Hasiči měli plné ruce práce

    Současné teplé a suché počasí je nebezpečné zejména z důvodu snadného vzniku požáru. I tento týden jsme poznali, jak je práce SDH důležitá, vždyť jen během pondělí a úterý zasahovali naši hasiči při požárech v Zaječí, Bořeticích a Rakvicích.
    více
  • SPORT - výsledy víkendové kopané 21. - 22. dubna 2007

    Během uplynulého víkendu (21. - 22. dubna 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 7 zápasů, z nichž 4 byly vítězné a třikrát utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".

    více
  • Slavnostní výsadba stromu Slovácka - Oskeruše

    21. dubna 2007 , v předvečer Dne Země, byl  ve Velkých Pavlovicích  vysazen stromek oskeruše - jeřábu domácího - Sorbus domestica, který je symbolem Slovácka. Aby stromek dobře rostl a prospíval, byl zalit vínem Rulandským bílým z Vinařství V.& M. Zborovský, tak jak to vždy bývalo zvykem.
    více
  • Jarní vinice

    Moravský muškátPříznivé teplé počasí přispělo k rychlému rašení révy vinné a tak se během několika dnů objevily na tažních keřů první lístečky a poupata hrozínků. Bude-li příroda přát, za čtyři měsíce ochutnáme hrozny nejranějších odrůd.
    více
  • Turistická sezóna 2007 byla zahájena seminářem TIC

    Ve čtvrtek 19. dubna 2007 proběhl ve Velkých Pavlovicích seminář Turistických informačních center "Pod Pálavou", které sdružuje osm "íček" našeho regionu - Velké Pavlovice, Hustopeče, Lednice, Valtice, Břeclav, Pasohlávky, Židlochovice a Pohořelice. Setkání se zúčastnili i vzácní hosté, kteří pracovníky proškolili na témata "Propagace vinařské turistiky a cykloturistiky" - Jan Grombíř (Moravské vinařské stezky Greenways Brno) a "Víno a vinařství" - Ing. Jiří Kopeček, Csc. (Vinařská akademie Valtice). Účelem setkání byla také vzájemná výměna zkušeností, propagačních materiálů a tím pomyslné zahájení letošní turistické sezóny.

    více
  • Ochrana višní proti moniliovému úžehu

    Višně se dostávají do plného květu a nyní je optimální doba pro chemickou ochranu proti moniliovému úžehu. K ošetření je možné použít HORIZON 250 EW, SPORGON 50 WP a ROVRAL FLO.
    více
  • Výsadba topolové aleje

    Vykácením lesíka u zastávky ČD Velké Pavlovice o topoly nepřijdou. Zaměstnanci Služeb města Velké Pavlovice vysazují v těchto dnech u zastávky  novou topolovou alej a zároveň pečují o nově vzniklý lesopark.

    více