Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2007

  • SPORT - výsledky víkendového fotbalu a florbalu

    TJ Slavoj Velké Pavlovice - Starší žáciBěhem uplynulého víkendu (14. - 15. dubna 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 8 zápasů a florbalový team WORMS Velké Pavlovice 2 zápasy. Fotbalisté čtyřikrát zvítězili a čtyřikrát utrpěli porážku. Florbalisté byli tento víkend v obou zápasech bohužel neúspěšní. Pro podrobné výsledy klikněte na "více zde".

     

     

    více
  • Střelci z Velkých Pavlovic skončili třetí

    15. dubna 2007 proběhly 1. okresní střelby mysliveckých sdružení okresu Břeclav. Střeleb se zúčastnilo 14 tříčlenných družstev. Vítězem se stalo družstvo z Horních Bojanovic s nástřelem 108 terčů, druhé skončilo družstvo z Hustopečí s nástřelem 105 terčů a Velké Pavlovice se umístily na velmi úspěšném třetím místě s 99 terči. Další střelecké závody se budou konat 24. června 2007 na střelnici v Šakvicích. 
    více
  • Uzávěrka komunikací - Agrotec Rally 2007

    Upozorňujeme občany, že z důvodu víkendové akce Agrotec Rally 2007 (20. - 21. dubna 2007) bude uzavřena komunikace vedoucí z Velkých Pavlovic (od cihelny) do obce Němčičky a to v sobotu 21. dubna 2007 od 7.00 do 18.00 hod. Současně budou nepřístupné i všechny přilehlé příjezdové místní komunikace (polní cesty).
    více
  • Zápis dětí do Mateřské školy - školní rok 2007/2008

    Ředitelství Mateřské školy Velké Pavlovice oznamuje rodičům, že ZÁPIS DĚTÍ pro školní rok 2007/2008 se uskuteční ve čtvrtek 19. dubna 2007 od 14.30 do 16.00 hod. v budově MŠ. Pro podrobné info klikněte na "více zde"
    více
  • BESIP - Dopravní soutěž mladých cyklistů 2007

    Žáci ZŠ ZaječíV pátek 13. dubna 2007 proběhlo na hřišti za kostelem základní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů 2007 - BESIP, které se zúčastnili dvanácti až trináctiletí žáci druhých stupňů základních škol z Velkých Pavlovic, Zaječí, Kobylí a Křepic. Děti musely prokázat znalosti a dovednosti jak praktické tak teoretické. Teoretická část soutěže se skládala z testu pravidel silničního provozu a první pomoci a praktická z jízdy na kole podle pravidel silničního provozu a jízdy zručnosti. Vítězná družstva pak postupují do kol oblastních a krajských.
    více
  • Zahrada Mateřské školy omládla

    Pracovníci Služeb města Velké Pavlovice ve spolupráci se specializovanou firmou pracují v těchto dnech na omlazení vzrostlých dřevin v zaradě Mateřské školy. Několik stromů bylo odstraněno zcela, ostatní byly prořezáním zbaveny starých a nemocných větví. Projdete-li se nyní po ulici Bří Mrštíků, nabídne se vám tak trochu jiný pohled na zahradu i budovu školky, která byla doposud za stromy téměř celá schovaná.
    více
  • Napsali o nás ... z deníku Mladá fronta Dnes

    Internet dobývá i malé vesnice * Jižní Morava (vha) - Včera v poledne hlásili ve Velkých Pavlovicích, že ve zdejším družstvu přijmou dojičku. Na internetu to však místní četli už ráno. Webové stránky zde aktualizují tak často, že mnohdy předběhnou místní rozhlas. Rychlost je tím nejdůležitějším. „Máme perfektní způsob vkládání zpráv a můžeme je doplňovat i z domu,“ líčí Karolína Bártová z městského informačního střediska ve Velkých Pavlovicích, proč jsou rychlejší než rozhlas a proč mají aktuality i o víkendu ...
    více
  • Napsali o nás ... z týdeníku Moravský Jih

    Vinné sklípky a dobré víno lákalo turisty * VELKÉ PAVLOVICE (luk) - Stovky návštěvníků z celé republiky, Slovenska a Rakouska procházeli se skleničkami v rukou v sobotu 7 dubna Velkými Pavlovicemi a brali sklípky místních vinařů útokem. Zdá se, že na jihu Moravy se tradice otevřených vinných sklepů a nabídka lahodného moku z produkce moravských vinařů začíná stávat tradicí ...
    více
  • Nové knihy!

    Městská knihovna Velké Pavlovice nabízí svým čtenářům nové knihy. Pro seznam knižních novinek, kterých bylo dne 11. dubna 2007 zařazeno do našeho fondu 28 svazků, klikněte ZDE.
     

    více
  • Hnědnutí listů meruňky

    Původce onemocnění houba Gnomonia erythrostoma přezimuje v opadaných listech, kde se tvoří plodnice s askosporami a ty pak infikují vyvíjející se mladé listy. Choroba se šíří za deštivého počasí (k infekci je nezbytné ovlhčení listů) a za vyšších teplot (22 až 24 ºC). K ošetření je možné použít například: BAYCOR 25 WP, DITHANE DG NEOTEC, DITHANE NEOTEC, DITHANE M 45, NOVOZIR MN 80, SYLLIT 400 SC.

    více
  • Velikonoční otevřené vinné sklepy se vydařily

    Již tradiční vinařskou akci Velikonoční otevřené sklepy návštívilo o letošním svátku jara na čtyřista návštěvníků, kteří mohli degustovat vína v tuctu vinařství a ochutnat přes dvěsta vzorků vín. Pěkné sobotní počasí přispělo k pohodové atmosféře, která byla umocněna večerním setkáním s cimbálovou muzikou Lália, Presůzním sborem a slováckými písničkami.
    více
  • Slavoj doma vyhrál a stále vede tabulku

    Fotbalisté A mužstva TJ Slavoj Velké Pavlovice vyhráli první jarní utkání na domácím hřišti proti Slovanu Brno 3:1 a s náskokem jednoho bodu vedou tabulku I.A třídy skupiny B. 
    více
  • Nové prodejny ve městě - květinářství a trafika

    Ve Velkých Pavlovicích zahájily svou činnost dvě nové prodejny - květinářství a trafika. Prodejnu Květinářství Coufalovi najdete v budově Supermarketu Jednota (ul. Hlavní 55) a Trafiku v budově Vinia, a. s. (ul. Hlavní 666). Podrobnosti, kontakty a prodejní dobu najdete po kliknutí ZDE.
    více
  • Infocentrum bude otevřeno i v sobotu

    Turistické informační centrum Velké Pavlovice oznamuje návštěvníkům akce Velikonoční otevřené vinné sklepy, že bude mít mimořádně otevřeno i v sobotu 7. dubna 2007 a to od 9.00 do 13.00 hod. Zároveň upozorňujeme, že prodej vstupenek na výše uvednou akci bude na radnici (Nám. 9. května) od 10.00 hod. Těšíme se na vaši návštěvu!
    více
  • Veselé Velikonoce!


    Všem návštěvníkům našich stránek přejeme veselé Velikonoční svátky plné sluníčka a jarní pohody!
    více
  • Supermarket Jednota otevřen

    Jednota - spotřební družstvo Mikulov - otevřelo 29.března 2007 nový Supermarket ve Velkých Pavlovicích. V rozšířených, zrekonstruovaných a moderních prostorech na vás čeká široká nabídka zboží za velmi výhodné ceny. Pracovnice prodejny vám přejí příjemný nákup!

    více
  • Ochrana před moniliovou spálou peckovin

    Původcem onemocnění je houba Monilia laxa. K infekcím květů dochází především, pokud je v období kvetení chladné a vlhčí počasí. Chemické ošetření se provádí počátkem kvetení a při dokvétání. K ošetření je možné použít např. HORIZON 250 EW, SPORGON 50 WP, ROVRAL FLO a u meruněk také BAYCOR 25 WP.
    více
  • Jednota Supermarket zahajuje prodej

    Jednota Supermarket ve Velkých Pavlovicích Vás srdečně zve na zvovuotevření prodejny. Prodej bude zahájen ve čtvrtek dne 29. března 2007 v 6.30  hod. Supermarket má pro Vás nachystaný široký sortiment zboží za velmi výhodné ceny. Připraveny jsou také ochutnávky zboží.
    více
  • Výstava morčat měla úspěch

    I. Propagační výstava morčat, kterou ve Velkých Pavlovicích uspořádala ZO chovatelů morčat a jiných hlodavců Praha a ČSCH Velké Pavlovice se setkala s velkým zájmem jak ze strany vystavovatelů, tak i ze strany návštěvníků. Výstavní mazlíčci i prodejní morčata obsadila 100 výstavních klecí. Najít jste zde mohli i takové druhy jako Šeltie, Peruánec, Merino, US TEDDY, nebo Naháče.
    více
  • Klub historie a vlastivědy Hustopečska navštívil Velké Pavlovice

    V sobotu 24. března 2007 zavítala do Velkých Pavlovic výprava Klubu historie a vlastivědy Hustopečska. První zastávka turistů byla v kostele Nanebevzetí Panny Marie, kde je kostelnice paní V. Ševčíková seznámila s jeho historií. Místostarosta města Ing. Z. Karber návštěvníkům přiblížil památky města a pozval hosty do výstavního sálu na radnici, kde zhlédli výstavu fotografií. Poté je komplexem škol, ZŠ a gymnáziem, provedl ředitel PaeDr. A. Kavan. 
    více