Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2012

  • Vyšla první ročenka gymnázia

    P1040100_M_120.jpgV závěru minulého roku vydalo Gymnázium Velké Pavlovice první ročenku školy mapující školní rok 2010/2011. Vedle základních informací o škole zde najdete výsledky státní části maturitních zkoušek, přehled absolventů daného školního roku,  umístění žáků v naukových soutěžích, přehled projektů, které škola realizovala, vlastní práce žáků školy a další zajímavosti.

    Pokud budou mít bývalí absolveti školy či kdokoliv z veřejnosti zájem, je možno si ročenku bezplatně vyzvednout na sekretariátu školy.

    více
  • Gymnázium otevřelo své dveře zájemcům o studium

    Kopie - Gymnázium - den (00)_M_120.jpgDne 12. ledna 2012 se na Gymnáziu  ve Velkých Pavlovicch uskutečnil tradiční Den otevřených dveří, který byl především určen budoucím uchazečům o studium a jejich rodičům. Po celý den se střídaly návštěvy dětí, které přicházely většinou v doprovodu rodičů. Po celou dobu pobytu se návštěvám věnovali pověření pracovníci a studenti školy. Poskytovali informace o studiu, o možnostech výuky cizích jazyků, o sportovních a mimoškolních aktivitách.
    více
  • Úspěch starších žáků ve futsalu

    Futsalová liga starších žáků se hraje v rámci krajů a vítězové potom postupují dál, do oblastních kol. Právě takové úspěchu dosáhli hoši devátých a osmých ročníků v krajském kole futsalové ligy. Celkem 4 družstva z Veselí nad Moravou, Moravského Žižkova, Velkých Pavlovic a Uherského Brodu se ve čtvrtek 12. ledna utkala o jedno postupové místo. Domácí družstvo zvítězilo o jeden bod v rozdílu branek.

    více
  • I zimní vycházka může být zajímavá...

    V rámci poznávání našeho města a jeho blízkého okolí se děti z naší MŠ vypravily do lesoparku. I v chladném počasí je tu co pozorovat. jezírko, stromy, změny na keřích a pohledu na rozhlednu bez zelených vinic. Navíc jsme využili možnost seznámit se s vlakovou zastávkou. Paní pokladní ukázala dětem, kde se prodávají jízdenky, kde zjistit příjezd a odjezd vlaku, jak označit lístek. Odměnou každý dostal dětskou obrázkovou jízdenku.

    více
  • Modré Hory zvou na SPOLEČENSKÝ PLES

    Dobrovolný svazek obcí Modré Hory srdečně zve všechny příznivce hudby, tance a dobrého vína za zábavou na SPOLEČENSKÝ PLES MODRÝCH HOR. Ples se koná v sobotu 28. ledna 2012 v 19.30 hod. v sále sokolovny ve Velkých Pavlovicích. K tanci a poslechu hraje SALONNÍ ORCHESTR BRNO. Program večera nabízí slavnostní předtančení společenských a latinsko amerických tanců v podání slovenského tanečního souboru Dancer a také malou přehlídku Módního studia ELISHA. Vstupné 150,-Kč; předprodej vstupného byl zahájen na MěÚ Velké Pavlovice, tel. 519 365 345 nebo 777 736 412, svastova@velke-pavlovice.cz.
    více
  • Dvorní křídlo Zámečku pod střechou

    Zbrusu nový zalaťovaný krov na dvorním křídle Zámečku je připraven na pokrytí taškami. Zedníci  pokračují na  stavebních úpravách vnitřních prostor, současnou hlavní prací jsou omítky a zapravování špalet u osazených oken a dveří.
    více
  • Zámeček naznačuje sny do něj vkládané... * videoreportáž

    Velkopavlovický Zámeček v novodobé historii nebudil tolik pozornosti jako v roce 2011. Město Velké Pavlovice získalo nádherný historický objekt a za pomoci dotačních finančních prostředků Zámeček opraví a dá k dispozici veřejnosti. Původní projekt se přemění na centrum pro environmentalní vzdělávání s názvem Ekocentrum Trkmanka.

    více
  • Služby města Velké Pavlovice * videoreportáž

    Velkou proměnou za několik uplynulých let prošly komunální služby našeho města. Oproti původním třem - čtyřem pracovníkům, jednomu kolovému traktoru a nyní již legendárnímu traktorovému bagru s označením názvu Bělorus, disponují současné služby města moderní mechanizací a pracovníky nejrůznějších profesí. Služby města v současné době zaměstnávají až dvacet pracovníků.
    více
  • Tříkrálová sbírka * videoreportáž

    Dobročinná Tříkrálová sbírka patří již 12 let mezi nejdůvěryhodnější a nejvýnosnější sbírky pro sociálně potřebné v České republice. Tříkrálová sbírka obnovuje starou lidovou tradici tříkrálových koledníků, předávajících radostnou zvěst o Bohu, který se nám skrze Kristovo narození stal blízkým a miluje všechny lidi. ...štěstí, zdraví vinšujem vám a jiné koledy zpívalo ve Velkých Pavlovicích na 20 mladých Kašparů, Melicharů a Baltazarů.

    více
  • Výtěžek Tříkrálové sbírky

    Během uplynulého víkendu od pátku 6. ledna do neděle 8. ledna 2012 proběhla v našem městě tradiční, již dvanáctá Tříkrálová sbírka. Koledníkům se od našich spoluobčanů podařilo vybrat 77.000,- KčKoledníci všem děkují za finanční dary i za vlídné přijetí!
    více
  • Dotace pro podnikatele

    Regionální poradenská agentura upozorňuje na aktuální výzvy pro podnikatele, které umožňují získat dotace na stroje, nemovitosti, ubytování, vzdělávání a zateplení podnikatelských budov. Regionální poradenská agentura, s.r.o., od roku 2002 poskytuje svým klientům služby v oblasti administrace žádostí o finance z evropských a národních dotačních titulů. Aktuální dotační tituly Dotace pro podnikatele, Výstavba a rekonstrukce agropenzionů, Dotace pro malé podniky a jejich rozvoj.

    více
  • Sadováček zahájil plesovou sezónu

    Stalo se již tradicí, že v MŠ je první týden v novém roce ve znamení příprav a nácviku na krojový ples. Nejinak tomu bylo i letos. Děti musely v krátké době zvládnout náročné nacvičování i přecházení do sokolovny za nepříznivého počasí. Natěšené tanečníky ale dobrá nálada neopouštěla ani v sobotu 7. ledna, kdy si ve 20 hodin vesele vykračovali zaplněným sálem za doprovodu dechové hudby Lácaranky.
    více
  • I cesta ze školy se může změnit v noční můru

    Vážení rodiče! Prosíme, věnujte mimořádnou pozornost násle- dujícímu článku! Jak se cesta z hudebky může změnit v noční můru. Myslíte si, že život na malém městě zajistí vašim dětem (a tím samozřejmě i vám) bezpečí? Omyl! Pokuste si představit, že by se vaše dítě stalo součástí tohoto příběhu: Čtvrtek 5. ledna odchází sedmiletá holčička po půl čtvrté odpoledne z obvyklé hodiny v hudební škole. Jde po ulici Hlavní směrem k Bálkově uličce. Ještě než stihne přejít na druhou stranu, zastaví vedle ní auto, stáhne se okénko a starší muž se jí vyptává: „Kam jdeš?“
    více
  • Krojovaný ples

    Právě uplynulý víkend, v sobotu 7. ledna 2012, odstartovala ve velkopavlovické sokolovně plesová sezóna roku 2012. Zahájena byla Krojovaným plesem, kde se mohli všichni přítomní pokochat nejen krásou slavnostního velkopavlovického kroje a zatančit si s dechovou hudbou Lácaranka, ale také se podívat na vystoupení folklórního souboru Sadováček pod vedením paní učitelek Mateřské školy a na Moravskou besedu v podání místní chasy.

    více
  • Pozor na zloděje!

    Městské policii bylo v minulých dnech oznámeno, že v katastru města došlo k poškození visacích zámků na garážích a jiných staveních v polích. Doporučujeme, aby lidé omezili uschovávání  strojů a nářadí ve staveních, které se nachází v neobydlených částech katastru města. V případě, že jsou stavení uzamčena visacím zámkem, doporučujeme jej uložit alespoň do pouzdra.
    více
  • Výtěžek sbírky pod vánočním stromem

    V pátek 6. ledna byla ukončena vánoční charitativní sbírka, na kterou jste přispívali do pokladničky pod vánočním stromem u radnice. Celkem jste do pokladničky věnovali 11.100,-Kč. Za veškeré finanční dary Vám jménem všech potřebných srdečně děkujeme!

    více
  • Gymnázium zve na Den otevřených dveří

    Ve čtvrtek 12. ledna 2012 se na Gymnáziu ve Velkých Pavlovicích uskuteční tradiční "DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ" se zajímavým programem, který je určen především pro budoucí zájemce o studium a jejich rodiče. Den otevřených dveří je v letošním roce zpestřen projektovým dnem "Poznáváme svět kolem nás", formou dílen, do kterých se zapojují studenti školy.
    více
  • "My Tři králové jdeme k vám..."

    Tříkrálová sbírka 2012 (Foto © 2012 Ing. Zdeněk Karber)S písní na rtu, pokladničkou na krku, ale především s dobrým úmyslem v srdci procházeli od pátku až do neděle ulicemi Velkých Pavlovic Tři králové. Přesněji řečeno několik skupinek dětí převlečených do šatů charakte- ristických pro tři krále – Melichara, Kašpara a Baltazara. Jako malí koledníčci zvonili dveře od dveří, se zlatými korunami na hlavách a někteří i s umouněnými tvářemi od uhlíků, prosili o finanční dary pro potřebné...

    více
  • Po Vánocích o kilo miň!

    Sportovní akce "Po Vánocích o kilo míň"Žáci devátých ročníků a řada učitelů Základní školy ve Velkých Pavlovicích se zapojili do sportovně-relaxační akce „Po Vánocích o kilo míň!“. Nejdříve nastoupili hoši do utkání v kopané proti učitelům a že to nebyl jednochuchý souboj, svědčily tvrdé střety u hrazení. První poločas skončil 2:1 ve prospěch žáků. Ve druhé polovině se snažili učitelé vyrovnat, ale nepovedlo se. Kluci zaslouženě zvítězili poměrem 4:1...

    více
  • Nová posezení ocení převážně cyklisté

    Zástupci Mikroregionu Hustopečsko se v roce 2010 dohodli na realizaci projektu Krajem André na kole, který zahrnoval vybudování mobiliářů na stezce ve všech účastnických obcích – Hustopeče, Starovičky, Velké Pavlovice, Bořetice, Vrbice, Kobylí, Němčičky, Horní Bojanovice, Kurdějov. Dřevěný mobiliář obsahující informační tabule, posezení s přístřeškem nebo altány, odpadkové koše a stojany na kola se podařilo instalovat do konce letošního roku ve všech devíti účastnických obcích.

    více