Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2012

  • Animovaná mše svatá * videoreportáž

    Mše svatá k svátku sv. Blažeje, biskupa a mučedníka a patrona proti krčním bolestem se konala 3. února v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Velkých Pavlovicích. Animované kázání dětí mluvilo o modlitbě Páně a o bližším vysvětlení jednotlivých slov nejstarší křesťanské modlitby.

    více
  • Hasiči zasahovali v Boleradicích

    Velkopavlovičtí hasiči vyjížděli v pondělí po půlnoci k požáru do Boleradic. Nahlášen byl požár rodinného domu, nakonec se jednalo o požár zahradní chatky. Odlesk plamenů v sadu na kopci nad obcí zpozoroval náhodný svědek a požár ohlásil hasičům o půlnoci. Na místo vyjely čtyři jednotky – profesionální ze stanice v Hustopečích a dobrovolné z Boleradic, Horních Bojanovic a Velkých Pavlovic. Při jejich příjezdu byla dřevěná zahradní chatka o půdorysu zhruba 3 krát 2 metry celá v plamenech ve čtvrté, závěrečné fázi hoření.

    více
  • Zima ukázala pravou tvář * videoreportáž

    Z počátku letošní zima připomínala spíše prodloužený podzim. Koncem ledna a začátku února udeřila paní Zima s plnou silou. Namísto očekávané ladovské zimy dorazila zima z Ruska. Radost mají děti, kteří si mohou konečně zabruslit. V minulosti hojně navštěvovaná ledová plocha rybníku, dnes zeje prázdnotou. Malí špunti, mládež i dříve narození dnes kreslí piruety a střílí puky do branky především na uměle připravené ledové ploše na hřišti za kostelem.

    více
  • Lyžařský kurz sedmých ročníků

    Celkem 32 žáků základní školy, 3 instruktoři a zdravotník, absolvovali minulý týden lyžařský výcvikový kurz v lyžařském středisku Čenkovice v Orlických horách. Po prvním dnu se děti rozdělili do tří družstev podle lyžařské zdatnosti. Pochvalu nakonec si zaslouží všichni, protože zvládli celý kurz bez sebemenšího úrazu a přečkali i mrazivé počasí, které letos panovalo na celém našem území.

    více
  • Společenský ples Modrých Hor v reportáži TV REGION

    Město Velké Pavlovice a město Senica se spolupodílejí na přeshraničním projektu regionální internetové televize s názvem TV REGION. Webové stránky pod adresou www.tvregion.tv/sk nabízejí řadu zajímavých reportáží jak z města Senica, tak z Velkých Pavlovic. Posledním příspěvkem z našeho města je krátká videoreportáž ze společenského plesu Modrých Hor (otevřete ZDE).

    více
  • Vinařský ples

    Vinaři ze spolku Víno z Velkých Pavlovic pořádali v sobotu 4. února II. Vinařský ples. Velkopavlovičtí vinaři prokázali, že se dovedou ohánět nejen ve vinici a ve vinném sklípku ale i při slavnostní příležitosti a dovedou s patřičnou noblesou provést dámy ve slavnostní róbě po tanečním parketu. Na uvítanou dostala každá z přítomných dam nádhernou růži a každý účastník plesu bez rozdílu dostal uvítací přípitek.
    více
  • Kluziště za kostelem - ráj pro bruslaře

    Již první den prázdnin praskala ledová plocha na hřišti u kostela ve švech.  I přes třeskutý mráz bylo kluziště téměř celý den obsazeno bruslaři, kterým zářila z očí radost nad možností sportovního vyžití v centru města a bez nebezpečí z prolomení ledu. A protože oblevu zatím nečekáme, mají všichni milovníci bruslení možnost využít ledovou plochu i v příštích dnech.
    více
  • Třetí setkání se seniory * videoreportáž

    Více jak 70 občanů starší generace přijalo pozvání starosty města Ing. Pavla Procházky na další, v pořadí již třetí přátelské setkání konané v zasedací místnosti MÚ Velké Pavlovice 2. ledna 2012. Když se v srdcí moravského vinařství potkají dva, tak se obvykle řeč stočí na slůvka o víně. Když se ve Velkých Pavlovicích sejde občanů více, tak to se již obvykle mluví při víně.

    více
  • Zápis do 1. třídy

    Ve čtvrtek 2. února 2012 proběhl na naší škole zápis dětí do prvního ročníku příštího školního roku 2012/2013. Zápis dítěte do školy vnímají všichni rodiče jako mimořádnou událost v životě svého dítěte, protože nástupem do školy mu končí bezstarostné dětství a začíná školní život plný práce a povinností. My učitelé zase považujeme tento den za velmi důležitý pro vývoj naší školy. 

    více
  • "A léta běží", Velké Pavlovice roku 2002 * videoreportáž

    Střihový dokument ve stopáži 8.00 minut zkráceně přibližuje události ve Velkých Pavlovicích v roce 2002. Videosekvence jsou použity z velkopavlovické videokroniky, kterou pro archiv města každoročně pořizuje videostudio Grégr Miroslav.

    více
  • Třetí setkání s dříve narozenými

    Dalšího, v pořadí již třetího setkání s dříve narozenými občany našeho městečka, byla svědkem včera, tedy ve čtvrtek 2. února 2012, velkopavlovická radnice. Pozvání přijali takřka všichni a tak se, i přes třeskuté mrazy, zasedací místnost radnice zaplnila do posledního místečka. Senioři se zde sešli opět, stejně jako minulý týden, na srdečné pozvání starosty města Ing. Pavla Procházky, aby si pospolu povyprávěli, zavzpomínali a pobavili se...

    více
  • Kam o jarních prázdninách? Na sjezdovku do Němčiček!

    Díky mrazivému počasí je aktuální výška sněhové pokrývky 60 cm. Zatím je zasněžena jedna sjezdovka, zahájeno bylo zasněžování i druhé sjezdovky. Její otevření předpokládáme na jarní prázdniny. Otevírací doba: denně od 9:00 do 19:00 (pokud bude zájem lyžařů, zůstane otevřeno i déle). Otevřeno celý den bude i v sobotu 4. a neděli 5. února – dopolední lyžařské kurzy se vzhledem k prázdninám nekonají. Po celou dobu prázdnin bude v provozu také půjčovna a servis lyží. Stejně tak je otevřeno občerstvení pod sjezdovkou.

    více
  • Poslední vstupenky na VINAŘSKÝ PLES

    Velkopavlovičtí vinaři ze spolku Víno z Velkých Pavlovic zvou všechny milovníky dobré zábavy, hudby, tance a vína na 2. Vinařský ples, který se koná již tuto sobotu, 4. února 2012, ve velkopavlovické sokolovně. V prodeji je již několik posledních vstupenek a proto neváhejte a co nejdříve si je zarezervujte. Nejlépe lze tak učinit na telefonním čísle 605 886 640. Více o plese naleznete po kliknutí na pozvánku. Těšíme se na Váš zájem!

    více
  • Vysvědčení letošních prvňáčků? Jednotvárná, leč krásná!

    Prvňáčci na návštěvě ve školceVysvědčení vyzdobená jedničkami od shora až dolů – pohádka hodná letošních prvňáčků! Všichni žáčci prvních tříd Základní školy ve Vel- kých Pavlovicích se během celého prvního pololetí velmi snažili a pilně se den co den učili. Odměnou za jejich snahu a ohromný kus práce jim bylo úplně a zcela první vysvědčení, které od svých paní učitelek obdrželi v úterý, dne 31. ledna 2012...

    více
  • Kluziště na prázdniny

    Pracovníci služeb města ve spolupráci s hasiči připravují ledovou plochu na hřišti u kostela. V noční směně využili krutého mrazu na založení silnější vrstvy ledu, kterou dále pomocí techniky vyhlazují. Již v pátek začínají školákům jarní prázdniny, takže pokud vydrží mrazy,  mohou si užít bruslení na bezpečné ploše, kde nehrozí prolomení ledu.
    více
  • Mrzne a mrzne... Co na to ptáčci?

    Foto © 2012 Ing. Zdeněk KarberA je to tady – mrzne až praští! V srpnových extremních vedrech jsme měli chuť se svléknout z kůže a dnes? Nevíme co bychom si ještě přioblékli a mnohdy tak připomínáme pověstnou pumpu :-)! A není zima jenom nám, lidem, kteří mají obrovskou výhodu teploučkého úkrytu vyhřátého domova. Mnohem hůř jsou na tom ve volné přírodě žijící zvířata. Jejich významnou skupinu tvoří drobní ptáci, kteří na podzim neodlétají a přirozeně tráví mnohdy i velmi studené zimy mírného podnebného pásu České republiky...
    více
  • Nové knihy pro stále ještě dlouhé zimní večery

    Městská knihovna Velké Pavlovice nabízí v současné době svým čtenářům soubor nových knih, které byly vydány jako žhavé novinky především ve 2. polovině prosince loňského roku, tedy jako dárkové předvánoční chuťovky. Doufáme, že si vyberou všichni čtenáři. Seznam nových knih ke stažení ZDE
    více
  • Čekání na mráz se vyplatilo, ledové víno bude

    Napsali o nás; Břeclavský deník, 1.2.2012 * Velké Pavlovice - Teploty hluboko pod nulou využili vinaři na Břeclavsku ke sběru hroznů na ledové víno. Neobvykle dlouhé čekání na mráz se jim vyplatilo. Mrzne až hrůza. Ovšem ve vinici u Velkých Pavlovic je v úterý ráno živo. Do teplého oblečení zachumlaní brigádníci od půl šesté ráno sbírají hrozny odrůd Zweigeltrebe a Cabernet Moravia na výrobu ledového vína. Jsou vymrzlí, ale přesto neztrácejí humor.

    více
  • Kam za vysvědčení? Do muzea!

    Výstava "Břeclav 1938-1945 město pod hákovým křížem"Nejspíš hlavně pro kluky, tatínky a dědečky bude výborným tipem na výlet pozvánka do břeclavského muzea u vodárny, kde právě dnes, tedy v úterý 31. ledna 2012, začíná výstava zbroje, zbraní a výzbroje s názvem „Břeclav 1938-1945 město pod hákovým křížem“. Výstava je uspořádána ve spolupráci s Klubem vojenské historie Břeclav...

    více
  • Zápis do 1. třídy ZŠ

    Ředitelství Základní školy Velké Pavlovice oznamuje, že zápis dětí do 1. ročníku se koná ve čtvrtek 2. února v době od 14.30 do 17.00 hod. K zápisu se dostaví děti narozené od 1.9.2005 do 31.8.2006 a také děti, které již v loňském roce měly odklad školní docházky. Přineste rodný list dítěte a průkaz zdravotní pojišťovny.

    více