Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2012

  • Výstava holubů

    O víkendu 21. a 22. ledna se v chovatelské hale ve Velkých Pavlovicích konala Speciální výstava koburského skřivana a římana a Oblastní výstava holubů ostatních plemen. Celkem zde bylo vystaveno 425 holubů. Z toho se 195 holubů účastnilo Speciální výstavy a 230 Oblastní výstavy. Holubi byli oceněni 16 čestnými cenami a navíc byly uděleny i dva poháry. Putovní pohár Josefa Svozila na plemeno Český bublák bílý si odnesl Jan Procinger mladší a Pohár starosty města na Lahore plavý získal Pavel Kaňa.
    více
  • TV REGION - reportáže ze Senice i Velkých Pavlovic

    TV RegionMěsto Velké Pavlovice a město Senica se spolupodílejí na přeshraničním projektu regionální televize s názvem TV REGION. Webové stránky pod adresou www.tvregion.tv/sk nabízejí řadu zajímavých reportáží jak z města Senica, tak z Velkých Pavlovic. Posledním příspěvkem z našeho města je krátký filmový sestřih z Krojového plesu (otevřete ZDE), starší pak také z letního hodového veselí (otevřete ZDE)...

    více
  • Myslivci tančili i stříleli

    Druhým plesem sezóny se již tradičně stal Myslivecký ples. Tento ples je vždy hojně navštěvován a nejinak tomu bylo tentokrát. Velkým lákadlem pro návštěvníky byla bohatá tombola, zvěřinové speciality i dechová hudba Túfaranka. V letošním roce měli návštěvníci možnost vyřádit se a předvést své schopnosti nejen na parketu, ale také se zbraní v ruce. Novinkou a zpestřením letošního plesu byla totiž laserová střelnice, na které si návštěvníci mohli zastřílet na divoká prasata nebo kachny. Téměř nikdo neodolal…
    více
  • Soutěž Zpěváček roku 2012 se blíží

    Folklórní sdružení ČR vyhlašuje celostátní postupovou soutěž určenou dětským zpěvákům lidových písní nazvanou Zpěváček 2012. Regionální kolo hanáckého Slovácka proběhne v Kulturním domě ve Ždánicích v sobotu 14. dubna 2012. Neveřejný výběr pro toto kolo bude již ve dnech 3. a 4. března. Informace na tel.č. 724 488 699 nebo 721 846 699.

    více
  • Setkání plné vzpomínek, nostalgie a krásného stáří...

    Setkání velkopavlovických seniorů (Foto © 2012 Karolína Bártová)Zrychlené tempo dnešní uspěcha- né doby vyústilo k uznávání tzv. „kultu mládí“. Dynamickému, aser- tivnímu a pohlednému mladému člověku se dveře do světa otevírají takřka samy... Avšak chybí mu pár podstatných věcí – životní zku- šenost, moudrost nasbíraná za drahnou řádku let, nadhled, porovnání s tím co bylo a navíc, uvědomění si faktu, že i mládí jednou pomine. Lidi vyššího věku, dnes tak často nazývané „seniory“, bychom si měli hýčkat jako pravý poklad, měli bychom jim nejen pomáhat, ale také se naučit naslouchat jejich povídání a se nechat poučit...

    více
  • Aktualizace seznamu podnikatelů ve Velkých Pavlovicích

    Vážení podnikatelé, provozovatelé služeb, firmy! V těchto dnech probíhá aktualizace seznamu všech firem ve Velkých Pavlovicích (tyto informace najdete pod odkazem Služby, firmy, podnikatelé). Chtěli bychom Vás tímto požádat o spolupráci spočívající v nahlášení jakýchkoliv změn. Jedná se především o změny telefonních čísel (zrušení pevných linek), e-mailů, webových adres, případně nahlášení zrušení firmy nebo vznik nové firmy...

    více
  • Velkopavlovická chasa zve na Moravský ples do Prahy

    Hojná účast velkopavlovické chasy na tradičním Moravském plese v Praze se stala již zažitým pravidlem a jinak tomu nebude ani v letošním roce. Máte-li také chuť navštívit Prahu a zatančit si za doprovodu dechových kapel na nám tolik známé melodie, zaškrtněte si v kalendáři tučně datum 18. února 2012, začátek 19.30 hod., Národní dům na Smíchově. Plakát ke stažení ZDE. Jste srdečně zváni! 
    více
  • Pozvání na MODROHORSKÝ PLES * videoreportáž

    Ples Modrých HorZačátek kalendářního roku je v našich zeměpisných šířkách pevně spjat s plesovou sezónou. Spousta plesů a bálů si již dávno získala svůj pevný post a každoročně je s jistotou hledáme v kalendáři akcí. Své výrazné místo si zde za pouhé čtyři roky existence vybudoval mladý, avšak o to oblíbenější Společenský ples MODRÝCH HOR. Letos se bude konat v sobotu 28. ledna 2012 od 19.30 hod. (více ZDE). Přijměte naše videopozvání!
    více
  • Vinařská ulička Starohorka roste před očima

    Vinařská ulička Starohorka (Foto © 2012 Ing. Zdeněk Karber)Stavbaři využívají pro ně mimo- řádně příznivého průběhu zimy a intenzivně pracují na výstavbě vinných sklepů v ulici Pod Starou Horou. Sklepy jsou v různé fázi rozestavěnosti, na jednom konci jsou již osazena okna a dveře, na konci druhém konci jeřáb ukládá stropní panely. Patnáct vinných sklepů na úpatí nejlepší vinařské tratí ve Velkých Pavlovicích – Staré Hory by mělo být dokončeno v srpnu letošního roku.
    více
  • Velké Pavlovice v Obrazovém atlase regionů ČR

    Velké Pavlovice – město vína, meruněk a folklóru. Přesně tak a přídavkem se spoustou pěkných fotografií, je již řádku let naše městečko prezentováno v katalogu nejzajímavějších turistických cílů s názvem Obrazový atlas regionů České republiky, vydávaném Klubem českých turistů. Pro rok 2012 byly Velké Pavlovice umístněny na stranu 108. Informace jsou zde uvedeny nejen v českém jazyce, ale také v angličtině. Máte-li o tento atlas zájem, můžete o něj požádat na TIC ve Velkých Pavlovicích. Atlas je zcela zdarma.

    více
  • Přípravný kurz gymnázia i pro deváťáky

    Ilustrační fotoGymnázium V. Pavlovice oznamuje zájemcům o studium, že pořádá od února do dubna 2012 přípravné kurzy pro přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky na studijní obor 79-41-K/41, gymná- zium všeobecné, čtyřleté studium. Podrobné informace včetně přihlášky naleznete po kliknutí ZDE. Těšíme se na zájem z řad našich budoucích studentů!

    více
  • Deváťáci v Bludišti nezabloudili

    Bludiště je zábavný soutěžní pořad ostravské televize. A právě zkusit své štěstí v tomto soutěžním klání se vydali žáci ZŠ Velké Pavlovice v pondělí 16. ledna 2012 . Soutěžní družstvo tvořili hoši ve složení Michal Procinger, Jakub Procinger, Filip Cvan a Martin Knápek. Soupeřem jim bylo družstva z Gymnázia Uherské Hradiště, které v ranním klání vyhrálo. Naši kluci s nimi drželi krok, sportovní souboje vyhrávali, ale ve vědomostních soubojích byli vždy rychlejší v přihlášení soupeři z gymnázia.

    více
  • Velkopavlovičtí šachisté atakují nejvyšší příčky

    Ilustrační fotoŠachový tým Velké Pavlovice „B“ hostil v neděli 15. ledna 2012 v 5. kole okresního přeboru soupeře z Pavlova. Po dramatickém a vyrovnaném průběhu jsme zvítězili 4,5 : 2,5 a patří nám 2. příčka v průběžném pořadí. Tím pádem máme téměř jistou účast v závěrečných play-off bojích o postup do krajského přeboru...

    více
  • Gymnázium pořádá PŘÍPRAVNÉ KURZY k přijímačkám

    Ilustrační fotoGymnázium V. Pavlovice oznamuje zájemcům o studium, že pořádá od února do dubna 2012 přípravné kurzy pro přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky na studijní obor 79-41-K/81, gymná- zium všeobecné, osmileté studium. Podrobné informace včetně přihlášky naleznete po kliknutí ZDE. Těšíme se na zájem z řad našich budoucích studentů!
    více
  • Vydejte se na májový výlet do KUTNÉ HORY

    Chrám sv. Barbory v Kutné HořeSVČ při ZŠ Velké Pavlovice pořádá ve dnech 12. a 13. května 2012 víkendový poznávací zájezd do nádherného historického města Kutná Hora, Čáslavi a hřebčína v Kladrubech. Přihlášky je možné podávat u Ing. Bukovské prostřed- nictvím e-mailu: lenka.bukovska@email.cz nebo na tel.: 731 286 026. Na programu je návštěva skvostného chrámu sv. Barbory, mincovny, věhlasných stříbrných dolů, kostnice v Sedleci a světově uznávaného hřebčína v Kladrubech. Podrobnosti naleznete ZDE. Těšíme se na Váš zájem!
    více
  • Den otevřených dveří na gymnáziu ve fotografiích

    Den otevřených dveří na gymnáziu (Foto © 2012 Ing. Marie Holásková)Minulý týden jsme návštěvníky webových stránek města Velké Pavlovice informovali o velmi úspěšném Dnu otevřených dveří na velkopavlovickém gymnáziu (více ZDE). Tento den byl určen především potencionálním ucha- zečům a jejich rodičům, ale také současným studentům, kteří svým možná budoucím spolužákům v praxi ukázali, jak probíhá na zdejší škole vyučování i volnočasové aktivity. Jaký den byl? Podívat se můžete do nové bohaté fotogalerie. Za snímky děkujeme Ing. Marii Holáskové.
    více
  • Čapkovy povídky na prknech Polárky

    Návštěva v divadle Polárka - Gymnázium Velké PavloviceDne 6. ledna 2012 se naše třída (tercie Gymnázia V. Pavlovice) společně s třídou kvartou vydala na divadelní představení Povídky z jedné i druhé kapsy. Zmíněné představení brněnského divadla Polárka bylo napsáno na motivy povídek Karla Čapka. Ráno v půl deváté jsme vyjeli z Velkých Pavlovic a ani ne za tři čtvrtě hodiny jsme přijeli do Brna. Představení začínalo téměř hned po našem příjezdu...

    více
  • Ohlédnutí za školní předvánoční diskotékou

    Diskotéka na gymnáziuKaždoročně se na naší škole, tedy na Gymnáziu ve V. Pavlovicích, v předvánočním období koná disko- téka pro studenty nižšího stupně. Stalo se tradicí, že diskotéku připravují studenti kvarty. Letos připadl tento nelehký úkol naší třídě. Zodpovědně jsme se zhostili přípravy. Již od konce listopadu jsme sestavovali program, určovali úkoly, sháněli rekvizity, vyráběli kostýmy a chystali výzdobu...

    více
  • Přátelé country hodnotili uplynulý rok

    Přátelé country nejsou pověrčiví a v pátek 13. ledna 2012 se sešli na svojí 2. výroční schůzi. Připomněli si, co všechno v uplynulém roce prožili. Nacvičili a šestkrát vystoupili se svojí choreografií, zúčastnili se 22 country večerů, bálů a výuk, zorganizovali si vycházky, výjezdy na kolech, atd. Protože všechny jejich akce jsou přísně dobrovolné, každý si našel tolik aktivit, kolik komu vyhovovalo.

    více
  • Velké Pavlovice a Modré Hory na veletrhu Regiontour 2012

    Ve čtvrtek 12. ledna odstartoval na brněnském výstavišti čtyřdenní maraton veletrhů Regiontour a Go. Velké Pavlovice a Modré Hory se zde tentokrát prezentovaly v pátek 13. ledna ve stánku Mikroregionu Hustopečsko (pavilon P, č. 55). – již tradiční nabídkou je pak vinařství, cykloturistika a folklór... Že je to krok správným směrem, potvrzují i samotní návštěvníci. Největší zájem mají o kalendář akcí, nabídku vinařství a cyklistické trasy. Víno z Velkých Pavlovic, tentokrát reprezentovali Vinařství Buchtovi a Vinařství Lacina.
    více