Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2009

  • Zimní TIP našeho TIC - Kam na lyže?

    Lyžařský areál v NěmčičkáchPrávě panující zima je po několika letech i na teplém jihu Moravy skutečně bílá a mrazivá, což těší především milovníky lyží a snowboardů. Pokud mezi ně patříte a nemáte čas či finanční prostředky na lyžování ve vzdálených a nákladných horských střediscích, můžete si zalyžovat třeba i mezi vinicemi. Přinášíme Vám pět zajímavých tipů, kam si v nejbližším okolí vyrazit za zimními radovánkami...
    více
  • Výluka na trati Hodonín - Mutěnice

    Správa železniční dopravní cesty, s. o. upozorňuje cestující na denní výluku drážní dopravy na trati č 255 Hodonín - Zaječí (úsek Hodonín - Mutěnice) dne 22. ledna 2009 z důvodu odstranění vegetace. Z tohoto důvodu bude na trati Hodonín - Mutěnice zajištěna přeprava cestujících náhradní dopravou.
    více
  • Lidí bez práce přibývá

    Úřad práce v Břeclavi zveřejnil v těchto dnech statistiku nezaměstnanosti obcí okresu Břeclav za měsíc prosinec 2008. Velké Pavlovice se s mírou nezaměstnanosti 7,93 % a s počtem nezaměstnaných 119 osob z 1500 aktivních obyvatel, umístnily na 33 místě. Celková míra nezaměstnanosti okresu Břeclav je 7,23%. Celkovou statistiku si můžete stáhnout ve formátu XLS ZDE.
    více
  • Velké Pavlovice přivezou na letošní REGIONTOUR čtyři zbrusu nové pohlednice

    Nová pohlednice - Vinařství ve Velkých PavlovicíchMěsto Velké Pavlovice ve spolupráci s Turistickým informačním centrem a hustopečskou grafickou firmou Graweb, s.r.o. vydalo čtyři druhy nových pohlednic. Každá z nich je zaměřena na určité téma – Město Velké Pavlovice, Hody a folklór ve Velkých Pavlovicích, Vinařství ve Velkých Pavlovicích a Velkopavlovické vinobraní. Autory fotografií jsou Ing. Zdeněk Karber, Milán Pecka, Radek Bárta, Karolína Bártová a Vladislav Hošek. Cena pohlednice je 5,- Kč ...

    více
  • Krojovaní zaplnili sokolovnu

    Moravská beseda v podání velkopavlovické chasy přilákala rekordní počet návštěvníků. 28 krojovaných párů a více než dvě stovky návštěvníků zcela zaplnily velkopavlovickou sokolovnu. Historicky největší počet krojovaných si besedu secvičil a zatančil pod obětavým vedením Petra Jílky. Za perfektní průběh předtančení mu za velkopavlovickou chasu děkujeme!

    více
  • Štafetový kolík od krojovaných převezmou myslivci

    Krojovaným plesem byla v sobotu 10. ledna 2009 zahájena letošní plesová sezóna. Díky chase nastrojené v barevných a bohatých velkopavlovických krojích večer navodil všem zúčastněným příjemnou letní hodovní náladu a to i navzdory silným mrazům, jež panovaly za okny sokolovny. V souladu se zažitou tradicí patřil úvod našim nejmenším z dětského folklórního souboru při MŠ Sadováček...
    více
  • Hřiště se změnilo v ráj bruslařů

    Již první den po zaledování hřiště u kostela praskala ledová plocha ve švech. Kluziště bylo téměř celý den obsazeno desítkami bruslařů, kterým zářila z očí radost nad možností sportovního vyžití v centru města a bez nebezpečí z prolomení ledu.
    více
  • REGIONTOUR 2009 otevře své brány za necelý týden

    Jen za několik málo dnů, ve čtvrtek 15. ledna 2009, se otevřou v areálu Brněnských veletrhů a výstav brány 18. mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech – REGIONTOUR 2009. Velkopavlovický stánek bude mít stejně jako v minulých letech podobu útulného vinného sklípku s poutavým a především velmi výstižným sloganem hlásajícím Velké Pavlovice – Srdce moravského vinařství. Pokud přijmete naše pozvání, najdete nás v pavilonu V – stánek č. 009...

    více
  • Kominický mistr Adam Šebesta se postará o vaše komíny

    Se svolením starosty Velkých Pavlovic se stane pro rok 2009 kominickým mistrem našeho města Adam Šebesta z Kurdějova (tel.: 608 733 257). Ten bude vykonávat veškeré kominické služby ve Velkých Pavlovicích. Bližší informace o organizaci kontrol, revizí, čištění a oprav komínů se dovíte po kliknutí ZDE. Kominický mistr Šebesta Vám přeje v roce 2009 hodně štěstí, i když zrovna nebudete mít po ruce knoflík ...

    více
  • Bruslit budeme i na hřišti u kostela

    Pro zajištění bezpečnosti bruslařů a díky přetrvávajícím mrazům začali zaměstnanci Služeb města ledovat hřiště u kostela. Za příznivého počasí tak budou moci již během zítřka první bruslaři vyzkoušet kvalitu ledu. Hřiště bude jako obvykle osvětlené a tak budete mít možnost bruslit nejen beze strachu z prolomení ledu ale i ve večerních a nočních hodinách.

    více
  • Plesovou sezónu roku 2009 zahájí krojovaní

    Krojovaný ples bude letos prvním, který odstartuje bohatou plesovou sezónu roku 2009. Stane se tak již tuto sobotu 10. ledna 2009 v 19.30 hod. v místní sokolovně. Na večer se pilně připravuje chasa z Velkých Pavlovic, jež zde v početném zastoupení zatančí Moravskou besedu. Nebude chybět ani tradiční vystoupení dětí ze Sadováčku – folklórního souboru při MŠ, který se svým veselým a hravým pásmem ples zahájí.
    více
  • Přijďte si zasáňkovat na svah pod Floriánkem

    Včera provedli místní hasiči zkoušku osvětlení na svahu vhodném k sáňkování u ŠSV - pod Floriánkem. Protože je osvětlení dostačující, bude tento svah osvětlený také dnes tj. 8. ledna 2009 od 17.00 do 19.00 hodin. Pokud rodiče "nestíhají" s dětmi sáňkovat za denního světla mají možnost si sáňkovat i za tmy, v podvečerních hodinách. Hasiči upozorňují, že sáňkování je na vlastní nebezpečí a že nebudou nebudou vykonávat na svahu žádné usměrňování sáňkujících dětí ani jinou pořadatelskou činnost.
    více
  • "Všude máme kukuřičné šustí" ... říká se skromným úsměvem Ilona Plšková

    NAPSALI O NÁS ... Na Vánoce ji vyhledávají desítky lidí, kteří obdivují, s jakou trpělivostí vytváří stále nové náměty a detaily na figurkách z kukuřičného šustí. Ilona Plšková z Velkých Pavlovic má šikovné prsty odmalička, vyrábět kukuřičné postavičky se ale naučila až na kurzu. „Od té doby je to můj obrovský koníček. Všude teď máme šustí,“ říká skromně Plšková.
    více
  • Výzva k podání nabídky

    Velkopavlovický podnikatel podává výzvu k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace. Předmětem zakázky je nadstavba a přístavba restaurace U Vavřince. Celé znění výzvy ke stažení ve formátu PDF ZDE.

    více
  • Sokolovna bude mít nové toalety

    Zaměstnanci Služeb města mají rušný začátek roku. Mimo běžných údržbových prací odklízejí sníh z ulic a chodníků města a navíc se pustili i do rekonstrukce toalet v Sokolovně. První část rekonstrukce bude hotová již před zahajujícím plesem letošní sezóny, celá rekonstrukce pak bude dokončena do 7. února, před I. Společenským plesem DSO Modré Hory.

    více
  • Gymnázium zve na Den otevřených dveří

    Gymnázium ve Vel. Pavlovicích uspořádá ve středu 7. ledna 2009 v tomto školním roce již II. Den otevřených dveří. Při této příležitosti budou mít všichni budoucí studenti, jejich rodiče i ostatní návštěvníci školy možnost nahlédnout do učeben při vyučování, prohlédnout si moderní prostory specializovaných tříd a nebo si zkusit nanečisto testy z českého jazyka či matematiky. Pro podrobnou pozvánku klikněte na "více zde". Gymnázium vás srdečně zve a těší se na vaši návštěvu!
    více
  • Pro děti bez domova jste přispěli více než 15 tisíc korun

    Včerejším dnem byla ukončena i charitativní sbírka na pomoc dětem bez rodičů na kterou jste přispívali do pokladničky pod vánočním stromem u radnice. Celkem jste do pokladničky věnovali 15 636,-Kč a 365,-Sk. Za veškeré finanční dary Vám jménem všech opuštěných dětí srdečně děkujeme!
    více
  • Vinné sklípky se otevřou i v roce 2009

    Vinný sklep Lubomír ZborovskýPosedíte si rádi ve stínu příjemného sklípku u skleničky lahodného vína, popovídáte si s vinařem a neodoláte prohlídce celých sklepních prostor včetně vinic? Pokud ano, jste na správné adrese – právě pro Vás jsme připravili stejně jako v minulých letech rozpis Otevřených vinných sklepů ve Velkých Pavlovicích na rok 2009! Otevře se Vám po kliknutí ZDE. Přijměte srdečné pozvání od vinařů z pořádajícího spolku Víno z Velkých Pavlovic.
    více
  • Do pokladniček Tří králů jste přisypali přes 65 tisíc korun, děkujeme Vám ...

    Jak jste se již mohli dočíst na našich webových stránkách, proběhl během právě uplynulého víkendu 9. ročník Tříkrálové sbírky pořádané Českou katolickou charitou. Koledníkům se podařilo vybrat celkem 65.614,- Kč a 3,4 Eura. Protože jste nešetřili, byla o téměř šest tisíc korun pokořena loňská celková částka. Veškeré finanční dary budou předány Charitě v Břeclavi. Za všechny potřebné Vám co nejsrdečněji děkujeme!

    více
  • Malí koledníčci vyrazili do ulic, začala Tříkrálová sbírka

    Právě v těchto dnech probíhá již devátý ročník jedné z nejznámějších charitativních akcí u nás – Tříkrálové sbírky. Také ve Velkých Pavlovicích se podařilo utvořit několik skupinek malých dětí představujících Tři krále, kteří v doprovodu dospělé a zodpovědné osoby vybírají za zpěvu koled finanční dary pro potřebné. Letos se zde, na jižní Moravě, i počasí v čase zimním umoudřilo a uštědřilo pro dnešní den koledníkům na cestu alespoň tenkou vrstvu sněhového poprašku. Pokud Vás už koledníci navštívili nebo teprve navštíví, za dary děkujeme.

    více