Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2009

  • Studenti recitovali na soutěži Wolkerův Prostějov

    Studentky Gymnázia Velké PavloviceVýstavní sál Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích se ve čtvrtek 19. února 2009 zaplnil studenty středních škol okresu Břeclav. V 9.00 hodin dopoledne zde započala recitační soutěž Wolkerův Prostějov, kterou už sedmý rok organizuje Gymnázium Velké Pavlovice...

    více
  • Nové knihy

    Městská knihovna Velké Pavlovice oznamuje svým čtenářům, že 17. února do svého knižního fondu zařadila 22 svazků nových knih. Pro seznam knižních novinek klikněte ZDE. Knihovnice se již těší na váš zájem!
    více
  • Hasiči rozbíjeli led na rybníku

    Včera pomáhali místní hasiči rybářům s rozbitím ledu na velkopavlovickém rybníku. Hasiči byli o pomoc požádáni z důvodu malé pevnosti ledu. Na led nebylo možné žádným způsobem vstoupit a tak byla zvolena metoda „odsunutí“ částí sněhu proudem vody z čerpadla. Z dalšího čerpadla se nechala voda volně vytékat na led a ten postupně led rozpouštěla.
    více
  • Antonín Panenka si zahrál ve velkopavlovické tělocvičně

    V sobotu 14. února 2009 se v tělocvičně ZŠ Velké Pavlovice konal 4.ročník nohejbalového turnaje ČEJČA CUP. Vítězem letošního ročníku se stal Hor Boj, který obhájil své vítězství z loňska, druhé místo získal Hrouzek Team a na třetím místě skončil Bohemians. Velkým tahákem letošního ročníku byla účast legendy českého fotbalu Antonína Panenky.

    více
  • Únor bílý pole sílí, však na jaro počkáme si ještě chvíli ...

    Husté sněžení, přecházející přes naši republiku, se nevyhnulo ani Velkým Pavlovicím. V noci z 16. na 17. února napadlo místy až 15 cm čerstvého sněhu a spolu se sněhem, který napadl již během včerejšího dne je sněhová peřina vyšší než 20 cm.

    více
  • Potřebujete poradit s vyplněním daňového přiznání?

    Ve středu 25. března v době od 8.00 do 15.30 hod. mohou občané podávat v zasedací místnosti Městského úřadu daňové příznání z příjmu fyzických osob za rok 2008. Tato akce proběhne za přítomnosti zmocněné pracovnice Finančního úřadu z Hustopečí,  a to včetně poradenství při vyplňování daňového přiznání.
    více
  • Třináctého v pátek masky měly svátek!

    Ačkoliv je pátku třináctého přisuzováno ne příliš populární bláznovství a vcelku špatný den, kdy by se raději nemělo ani z postele vstávat, dá se toto datum využít i naprosto jinak a především – v pozitivním slova smyslu. Právě tak se dělo v pátek třináctého v Mateřské škole ve Velkých Pavlovicích, kde si daly dostaveníčko masky rozličných druhů a následně se oddávaly, včetně paní učitelek, nezkrotnému bláznovství a řádění na divoké dopolední maškarní párty...

    více
  • Studenti tančili na svém plese

    Před zaplněnou sokolovnou ve Velkých Pavlovicích vystoupili v pátek večer studenti místního gymnázia se slavnostní polonesou na "Studentském plese 2009". Na motivy skladby Antonína Dvořáka připravila slavnostní tanec se studenty paní profesroka Ivana Hejlová.

    více
  • Výstavba kanalizačních přípojek probíhá podle plánu

    Na Břeclavsku již přes rok probíhá výstavba a rozsáhlá rekonstrukce stokových sítí a čistíren odpadních vod. Objekty na čistírně odpadních vod jsou v současné době ve Velkých Pavlovicích před dokončením. K 31. 12. 2008 byla provedena výstavba všech stok v celkové délce 1 969,46 m. V ulici Pod břehy zbývá dokončit odbočky pro kanalizační přípojky, které budou provedeny do 26. 4. 2009.
    více
  • Dárek pro Dětský domov v Mikulově

    Starosta Ing.Pavel Procházka, místostarosta Ing. Zdeněk Karber a radní Ing. Jaroslav Benda PhD. předali ředitelce Dětského domova v Mikulově Mgr. Květoslavě Solaříkové 12. února 2009 výtěžek sbírky pod vánočním stromemObčané města věnovali do pokladničky 16 000 Kč. Prostředky budou použity na nákup sportovních potřeb. Věříme, že děti budou mít z nového sportovního nářadí a potřeb radost.
    více
  • Informace z Gymnázia Velké Pavlovice

    Výuka na gymnáziu ve Velkých PavlovicíchZačátkem listopadu 2008 proběhla na velkopavlovickém gymnáziu kontrola České školní inspekce – Jihomoravského inspektorátu. Závěrečná zpráva vyzněla velmi pozitivně, což potěšilo jak vedení školy, vyučující i samotné studenty. Originální inspekční zprávu v plném znění si můžete stáhnout ZDE. Gymnázium zároveň s touto zprávou zveřejňuje kritéria prvního kola přijímacího řízení pro školní rok 2009/2010. Zájemci o čtyřleté studium najdou podmínky po kliknutí ZDE, zájemci o osmileté studium ZDE. Na všechny budoucí studenty se velmi těšíme!

    více
  • Město má k dispozici nový traktor New Holland

    Město Velké Pavlovice zakoupilo nový traktor New Holland, který poprvé vyzkoušel svou sílu a se 100 HP - koňskými silami dokázal bravurně odtáhnout na zledovatělé vozovce plně naložený kamion. S traktorem se počítá do agregace s nářadím a stroji náročnými na energii - mulčovač, drtící vůz a pluh.
    více
  • Infocentrum obhájilo již po čtvrté standart nejvyšší kvality

    V listopadu roku 2008 proběhla na Turistickém informačním centru ve Velkých Pavlovicích rozsáhlá a velmi podrobná kotrola, kterou provedla komise agentury CzechTourism. Naše TIC splnilo všechna náročná kritéria a tudíž má právo nadále používat v pořadí již čtvrtým rokem logotyp v podobě "i" bílé barvy na zelém podkladu, co by ochrannou známku...
    více
  • Husté sněžení, silný vítr a mráz zkomplikovali dopravu

    V úterý dne 10. února 2009 komplikovalo dopravu ve Velkých Pavlovicích husté sněžení a silný vítr. Během jedné hodiny napadlo na deset centimetrů sněhu. Sníh byl mokrý, těžký a díky nízké teplotě rychle přimrzal k vozovkám. Na ul. Brněnská uvízl nákladní automobil u sýpky, na ul. Hodonínská u ubytovny TJ Slavoj Velké Pavlovice a také za mostem přes dálnici, na křižovatce hlavního tahu Hustopeče - Břeclav, nebyl řidič kamionu schopen popojet žádným směrem, čímž absolutně zablokoval provoz ...

    více
  • Na tři tisíce husí zalétá pravidelně k našemu městu

    Na polích katastru Velkých Pavlovic, u břehů Trkamnky v trati nazývané Pavlovický rybník, se pravidelně pase hejno divokých husí. Asi 3.000 jedinců husy běločelé, husy velké a husy polní zálétá na pastvu z přehrady pod Pálavou, kde  se nachází jejich pravidelné zimoviště.
    více
  • VÝZVA PRO FOTOGRAFY . . . Nezapomeňte! Fotografie vybíráme do pátku 10. dubna 2009

    Město V. Pavlovice ve spolupráci s Turistickým informačním centrem uspořádají ve dnech 30. dubna - 24. května 2009 v zasedací místnosti velkopavlovické radnice výstavu místních fotografů – profesionálů i amatérů, čímž navážou na nebývalý úspěch z předchozích dvou let. Pokud je pro Vás fotografování koníčkem a máte ve své sbírce pěkné snímky, které byste měli zájem vystavit, neváhejte a pro bližší informace včetně propozic klikněte na "více zde"!
    více
  • O. s. BILICULUM poděkovalo za dlouholetou pomoc

    Město Velké Pavlovice obdrželo v těchto dnech velmi milé poděkování od občanského sdružení Biliculum za dlouholetou pomoc dětskému dennímu stacionáři v Mikulově. Toto zařízení zajišťuje denní péči pro děti s kombinovanými vadami a autismem...
    více
  • Historicky první Modrohorský ples hostily Velké Pavlovice

    V sobotní večer dne 7. února 2009 se uskutečnil historicky první Modrohorský ples. Zahájen byl starosty obcí Modrých HorIng. Pavlem Procházkou za pořádající Velké Pavlovice, Dagmar Kovaříkovovou za Kobylí a Václavem Surmanem za Bořetice. Představitelé města Velké Pavlovice velmi poděkovali pracovníkům Služeb města a všem, kteří se podíleli na náročné rekonstrukci foyer sokolovny, jež proběhla za neuvěřitelných a rekordních 16 dnů včetně úklidu...
    více
  • Práce na výstavbě podnikatelské zóny pokračují dle plánu

    Stavební firma Strabag a její subdodavatel Inženýrské stavby Hodonín pokračují v budování splaškové kanalizace a přívodu vodovodního řadu na páteřní komunikaci v podnikatelské zóně nacházející se na okraji města Velké Pavlovice, směrem k obci Bořetice. Pracovní podmínky jsou v rozbahněném terénu velmi obtížné, nicméně práce probíhají dle předem stanoveného plánu.

    více
  • Nové kurzy a školení o víně

    V prvním čtvrtletí tohoto roku proběhnou v přednáškovém sále Národního vinařského centra další kola jednodenních kurzů o víně. V květnu je bude následovat školení a zkoušky pro zájemce o profesionální hodnocení vína. Více informací o jednotlivých kurzech najdete na stránkách Národního vinařského centra.

    více