Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2009

  • Průjezd Velkými Pavlovicemi je dočasně omezen

    Firma Skanska a její subdodavatel D.I.R.S. Brno uzavřeli ulici Pod Břehy. Poté, kdy bylo na podzim položeno hlavní kanalizační potrubí a připojeny všechny domy na levé straně ulice, je nyní řada na připojení kanalizačních přípojek na druhé straně ulice. Kvůli překopům musí být cesta uzavřena. Objížďka na Němčičky a Klobouky vede dočasně přes Bořetice.

    více
  • Rekonstrukce v sokolovně finišuje

    Montáž plastových oken a a dveří, montáž svítidel, malíři, zedníci a instalatéři dokončují poslední práce na generální rekonstrukci vestibulu sokolovny a sociálního zařízení. Nové úpravy uvidí návstěvníci poprvé v sobotu 7. února, kdy se bude v sokolovně odehrávat Modrohorský ples.

    více
  • Předprodej vstupenek na Festival otevřených sklepů byl zahájen!

    Ve dnech 21. - 22. března 2009 se v regionu Modré Hory bude konat Festival otevřených sklepů. Na tuto unikátní akci, na které vinaři předvedou, jaké nevídané kousky s vínem umí, je k dispozici pouze 2000 vstupenek. Zakoupit vstupenku je možné již teď jedině na stránkách festivalu: www.otevrenesklepy.cz .
    více
  • Máte zájem o inzerci ve Velkopavlovickém zpravodaji?

    Ilustrační fotoV termínu od 9. do 13. února 2009 proběhne zpracování příspěvků pro Velkopavlovický zpravodaj I/2009, který obdrží občané Velkých Pavlovic koncem měsíce února. Máte-li zájem o uveřejnění vašeho inzerátu, kontaktujte do pátku 13. února 2009 redakci na tel.: 777 736 413 nebo e-mailem bartova@velke-pavlovice.cz. Platný ceník inzerce najdete po kliknutí na „více zde“.

    více
  • Putovní pohár Modrých hor si odvezli hráči z Kobylí

    Víkendový turnaj v sálové kopané O pohár Modrých hor skončil překvapivým vítězstvím hráčů z Kobylí. Turnaje se zúčastnila mužstva bývalých aktivních hráčů z Velkých Pavlovic, Kobylí, Němčiček, Brumovic a slovenského města Senica. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Jaromír Otáhal z Kobylí, nejlepším brankářem Tibor Toman, rovněž z Kobylí a nejlepším střelcem s 10 vstřelenými brankami místostarosta z partnerského města Velkých Pavlovic Peter Hutta. Výsledky turnaje naleznete zde!
    více
  • Nadělte dětem prázdniny podle jejich gusta!

    Ilustrační fotoNapadlo vás už nyní, při pohledu na pololetní vysvědčení svých ratolestí, kam je v létě poslat na tábor? Aby je bavil, něco nového se na něm naučily, věnovaly se zde svým koníčkům a třeba se i trošku zocelily? Pokud ano, přicházíme v pravou chvíli – s nabídkou prohlídky zcela nových internetových stránek věnovaných ucelené nabídce dětských táborů v České republice. Stačí jen kliknout a společně si s dcerkou či synem vybrat, adresa je www.cesketabory.cz.

    více
  • Lednová statistika návštěvnosti webu dala poprvé na pětimístnou cifru

    Bílý leden ve Velkých Pavlovicích, Foto © Ing. Zdeněk KarberZimní měsíce jsou vždy, co se týče návštěvnosti webových stránek jihomoravského městečka Velké Pavlovice, přirozeně slabší vzhledem k období letnímu. Přesto se nenechal letošní první měsíc zahanbit a výrazně pokořil stejné období roku předcházejícího - hned o celých 21,3 %. V lednu 2008 byla celková návštěvnost webu 8.988 přístupů, v lednu 2009 to bylo již 10.903 přístupů s rekordní návštěvností v pondělí 26.1.2009 – 543 přístupů. Podrobná statistika po kliknutí na "více zde".

    více
  • Chovatelé kingů se sešli v naší chovatelské hale

    Ve dnech 31. ledna a 1. února se v chovatelské hale ve Velkých Pavlovicích konala Speciální výstava kingů. Vystaveno zde bylo na 400 holubů plemene king ve 32 barevných rázech od 28 vystavovatelů. Nejčastěji byl zastoupený king bílý a king černý.

    více
  • VINIUM chce zvýšit produkci

    Navýšení tržeb o více než osm procent plánuje na letošek velkopavlovická společnost Vinium. Potvrdil to její generální ředitel Jozef Marček. Podle něj si firma k navýšení tržeb na čtvrt miliardy korun vytvořila předpoklady už nákupem hroznů. Podle obchodního ředitele společnosti Tomáše Klumpara Vinium zatím nepocítilo důsledky ekonomické krize a nadále počítá s růstem ...

    více
  • Knihovna zve na Minikurz práce na počítači

    Městská knihovna Velké Pavlovice ve spolupráci s CCV Hustopeče připravuje MINIKURZ PRÁCE NA POČÍTAČI  pro začátečníky. Kurz bude zahájen v pondělí 2. února 2009 ve 13.30 hod.. Sraz účastníků kurzu je u školy (vchod u malé tělocvičny). Výuka se bude konat vždy v pondělí a ve čtvrtek ve 13.30 hod.. Cena kurzu je 400,-Kč.
    více
  • Výstavba bytových domů pokračuje

    I když počasí, které vládlo na počátku tohoto roku stavebnictví příliš nepřálo, nyní se alespoň trochu umoudřilo a tak může stavba bytových domů ve stavební zóně Padělky, kterou provádí  Stavební firma Mikulica s.r.o., pokračovat. Včera pracovníci firmy zabetonovali stropy v prvním domě. Na jeden bytový dům tak včera spotřebovali 45 m³ betonu.

    více
  • Modrohorské Němčičky zvou k lyžařským závodům

    Lyžařský svah v NěmčičkáchTJ Sokol Němčičky – Lyžařský oddíl zve tímto všechny zájemce na veřejný lyžařský závod - Okresní přebor žactva ve sjezdových disciplínách (sobota 7. 2. 2009). Dále pak vyhlašuje ve spolupráci s Krajským svazem lyžařů Jihomoravského kraje závod v obřím slalomu zařazený do soutěže Jihomoravský lyžařský pohár – III. ročník (neděle 8. 2. 2009)...
    více
  • Výzva pro stavbu rozhledny zveřejněna

    Rozhledna 1_M_120.jpgNa úřední desce Města Velké Pavlovice byla zveřejněna výzva k podání nabídek pro stavební akci "turistický areál Nadzahrady". Součástí této akce jsou objekty rozhledny, sociálního a turistického zázemí, elektropřípojka, terénní a sadové úpravy. Zájemci o tuto akci mohou své nabídky předložit nejpozději 12.2.2009, termín pro ukončení stavebnách prací je stanoven do 5.5.2009.
    více
  • Zkontrolujte si vodoměry

    V důsledku nedávných velkých mrazů mohlo dojít v neobydlených domech a vinných sklepech k zamrznutí a následnému prasknutí a úniku vody. Vodovody a kanalizace proto upozorňují občany, aby především v těchto objektech zkontrolovali vodoměry a v případě zjištění poruch nebo úniku vody nahlásili tuto skutečnost na Vodovody a kalalizace, tel. 519 411 475, 519 411 058.
    více
  • Vandalismus se nevyhýbá ani Velkým Pavlovicím

    Smutný pohled se naskytl občanům města po uplynulém víkendu v okolí velkopavlovického rybníku. Poničené okolí, zničené pouliční osvětlení, polámané stromky, vyvrácené dřevěné oplocení. Led byl plný chráničů a kůlů od stromů. Nechutnému ataku neodolaly ani infotabule, jež zde byly nalezeny povyvracené. Pohled na popsanou zkázu je smutný a beznadějný...

    více
  • Studenti vysadili, vandalové zničili

    Jen tři měsíce plnohodnotného života bylo dopřáno mladému stromku oskeruše, který vysadili studenti místního gymnázia v sousedství kapličky sv. Urbana. Oskeruše byla vysazena symbolicky - k příležitosti Dne stromů, 20. října 2008. O uplynulém víkendu (24. až 25. ledna 2009) byl tento stromek zničen. Podle stop, které za sebou vandalové zanechali, vše nasvědčuje přejetí stromku terénním vozem či čtyřkolkou...
    více
  • Sokolovna přivítá Modrohorské plesající v novém kabátě

    Ačkoliv to tak právě nevypadá, do týdne bude vše hotovo – řeč je o sokolovně, jejíž vestibul právě prochází generální rekonstrukcí. V současné době jsou již hotovy sádrokartonové podhledy, nataženy elektrokabely, rozvedeno topení a zavěšeny radiátory. Dále byl položen podkladní beton v hlavní části vestibulu a zedníci dokončují obklady a omítky na sociálních zařízeních...
    více
  • Sněhobílé pozdravy jara ...

    Sněženky v zahrádce paní BuchtovéPřestože panuje naší přírodě právě nyní studená zima, která se letos opravdu nenechává zahanbit a dopřává nám plnými doušky sněhu a především pořádného mrazu, začínají se na slunných místech našich zahrádek nesměle objevovat první poslíčci jara – něžné křehké sněženky. Ty, jež vidíte na fotografiích vykvetly v zahrádce paní Marty Buchtové, které tímto za poskytnutí snímků velmi děkujeme!

    více
  • Ohlédnutí za Memoriálem Vl. Trsťana 2008

    Na „Štěpána“ loňského roku proběhl ve velkopavlovické sportovní hale již 15. ročník turnaje v kopané  Memoriál Vladislava Trsťana. Jste-li příznivci této tradiční sportovní akce, klikněte na "více zde". Nabízíme Vám zde podrobné informace o celém turnaji a zajímavou statistiku.
    více
  • Pomozte nám najít LARU, děkujeme ...

    LaraZtratila se tříletá fenka Bernského salašnického psa slyšící na jméno LARA. Kdo ji viděl, prosíme o informaci na telefon 608 753 203 nebo 608 777 989. Nálezci vyplatíme odměnu. Děkujeme Vám!
    více