Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2008

  • Zápis dětí do Mateřské školy

    Zápis dětí do Mateřské školy Velké Pavlovice pro školní rok 2008/2009 se uskuteční v úterý 15. dubna 2008 v době od 14.30 do 16.00 hodin v budově MŠ. Při rozhodování o přijetí dětí na 4 hodinovou docházku (§ 63 Zákona 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře ve znění pozdějších změn) bude brán zřetel na věk dítěte a na naplnění do kapacity tříd. Rodiče přinesou rodný list dítěte.

    více
  • Monacké zlato pro Balouna

    Velkopavlovický vinař Radomil Baloun se svými víny ročníku 2007 sklízí jeden úspěch za druhým. Tentokrát si přivezl tři zlaté za pozdněsběrová vína Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský a Ryzlink rýnský 2007 a tři stříbrné medaile za Tramín červený výběr z bobulí, pozdněsběrový Chardonay a Merlot 2007 z Monaka.
    více
  • Trojnásobné vítězství v Bludišti

    Vítězné družstvo ZŠ Velké Pavlovice - BOBULEVe dnech 8. a 9. dubna 2008 se obě deváté třídy ZŠ Velké Pavlovice účastnily natáčení televizní soutěže pro mládež Bludiště. Soutěžní tým ve složení Tereza Pláteníková, Jiří Schäffer, Roman Halm a David Bystřický za povzbuzování všech spolužáků exeloval a zvítězil hned třikrát, což je pro tuto soutěž maximum. Vysílání pořadů s velkopavlovickými deváťáky uvidíme po tři červnové páteční odpoledne a to 13. 6., 20. 6. a 27. 6. 2008 vždy v 16.40 hod. na ČT 1. Všem soutěžícím blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy i našeho města!
    více
  • Příprava dětského hřiště na jaro

    Od loňského roku probíhají úpravy na dětském hřišti u kostela. V současné době pracovníci Služeb města pro větší bezpečnost dětí při míčových hrách napínají  na hřišti sítě a zároveň dokončují finální úpravy na oplechování pergoly.
    více
  • Kaplička Sv. Urbana

    Kaple Sv. UrbanaV neděli 11. května 2008 bude v trati Nad Zahradami (nad ŠSV) slavnostně vysvěcena nová kaplička patrona vinařů Sv. Urbana. V anketě, která je od dnešního dne novinkou na našem webu Vám nabízíme možnost vyjádřit se k vítěznému návrhu.
    více
  • Ochrana včelstev před varroázou

    Katastrofa za katastrofou se valí na chovatele včel. Po moru včelího plodu se nyní vinou teplé zimy nadmíru daří roztoči roznášejícímu nákazu varroázu, která včelstva rychle decimuje. Veterináři nařídili urychlené přeléčení, jinak hrozí kritický nedostatek medu a také ovoce, protože brzy by květy neměl kdo opylovat. Nařízení se týká všech včelstev a zatímco v minulosti stačil laicky řečeno postřik, nyní musí každý včelař zavíčkovaný plod potírat léčebnou emulzí.

    více
  • Prodej pozemků

    Město Velké Pavlovice oznamuje, že se v pondělí 21. dubna a v pondělí 28. dubna vždy v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu uskuteční prodej pozemků k výstavbě rodinných domků. V souladu s rozhodnutím Zastupitelstva Města Velké Pavlovice budou jednotlivé pozemky odprodány zájemci s nejvyšší nabídkou. Nejnižší přípustná nabídka je 250,- Kč. Oznámení o prodeji pozemků ke stažení ve formátu PDF ZDE.
    více
  • Svoz směsných plastů

    Svozová společnost HANTÁLY a.s. zahájila od 1. dubna 2008 svoz směsných plastů. Sběr a třídění bude probíhat do průhledných "transparentních" pytlů společně s PET lahvemi. Do směsných plastů patří PET lahve - bílé, modré, zelené, žluté, fólie všech druhů a barev, sáčky, tašky, igelitové pytle, plastové přepravky všech barev a druhů. Sdělení Hantály a.s. v celém znění ke stažení ve formátu PDF ZDE.
    více
  • Máte zájem stát se sommelierem?

    Ilustrační fotoNárodní vinařské centrum ve Valticích pořádá pro všechny vinaře a milovníky vína intenzivní jednodenní kurs pro pracovníky v gastronomii a obchodníky s vínem a nejen pro ně. Kurs je určen pro profesionály v gastronomii a obchodu vínem – číšníky, prodavače ve vinotékách a specializovaných prodejnách atd. Předpokládá se minimálně základní orientace v oblasti znalostí o víně a degustátorství. Kurs mohou samozřejmě absolvovat i zájemci z řad odborné veřejnosti. Je vhodné před tímto kurzem absolvovat další kurzy o víně, které pořádá Národní vinařské centrum (www.vinarskecentrum.cz).
    více
  • SPORT - výsledy víkendové kopané (5. - 6.4.2008)

    Během uplynulého víkendu (5. - 6. dubna) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 7 zápasů, z nichž 2 byly vítězné, 4krát utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a 1 zápas skončil remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více
  • Zemědělci v plné polní

    Současné jarní počasí se beze zbytku snažíme všichni využít. Vyjímkou nejsou ani zemědělci, kteří příznivého počasí využívají k ošetření porostů ozimé pšenice. Aplikují herbicidy proti plevelům a přihnojují dusíkatými hnojivy.

    více
  • Sháníte stavební parcelu?

    Město Velké Pavlovice nabízí k prodeji dva pozemky za účelem výstavby rodinných domů. Zájemci o odkoupení těchto pozemků se mohou písemně přihlásit na adrese: Tajemník MěÚ, Nám. 9. května 40,691 06 Velké Pavlovice, nebo telefonicky: 519 428 101, 777 736 404.
    více
  • Žáci ZŠ navštívili knihovnu

    V rámci vyučování literatury se žáci ZŠ seznamují i s bibliografickou gramotností. Návštěva knihovny je pro ně velkým zážitkem a mnohé z nich inspiruje k dalším návštěvám knihovny a k založení čtenářského průkazu
    více
  • Nové stromy na katastru města

    V těchto dnech vysadili zaměstnanci Služeb města více než 500 vrb a topolů na rekultivovanou skládku u Němčiček a dalších téměř 50 ovocných stromů tvořících alej na cyklostezce Krajem André, která vede přes ulici Zelnice směrem na Starovičky.
    více
  • Výluky železniční dopravy ve dnech 9., 10. a 11. 4. 2008

    České dráhy, a. s., Krajské centrum osobní dopravy Brno oznamuje občanům Velkých Pavlovic, že ve dnech 9., 10. a 11. dubna 2008 bude z důvodu oprav výluka železniční dopravy. Pro podrobné informace o náhradních spojích klikněte na "více zde". ČD, a. s. se předem omlouvají svým zákazníkům za vzniklé komplikace a děkují za pochopení.

    více
  • Děti prožily tajuplnou "Noc s Andersenem"

    V pátek 28. března 2008 proběhla po celé České republice v mnoha knihovnách, domech dětí a jiných volnočasových centrech akce s názvem Noc s Andersenem, která je zaměřena na podporu dětského čtenářství. Také Dům dětí a mládeže Velké Pavlovice ve spolupráci s Městskou knihovnou se této akce účastnil ...

    více
  • Berušky, Veverky a Sluníčka z Mateřské školy Vás zvou na výstavu Tak to je NÁŠ SVĚT!

    Tak to je NÁŠ SVĚT! Tak zní název hravé, barevné a veselé výstavy, kterou budete mít možnost navštívit od zítřejšího dne, tedy 1. dubna 2008, v budově TIC a MěK ve Velkých Pavlovicích. Na výstavě je k vidění spousta krásných výtvarných dílek, která pro vás namalovaly a nebo i vyrobily šikovné děti z místní Mateřské školy. Zahájení výstavy proběhlo za účasti všech malých umělců a paní učitelek již v pondělí v dopoledních hodinách. Děti byly nadšené a pozorně si prohlížely dílka svá i svých spolužáků. Mají být na co pyšné, obrázky a výrobky jsou opravdu velmi povedené!

    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané (29. - 30.3.2008)

    Během uplynulého víkendu (29. - 30. března 2008) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 3 zápasy, z nichž 2 byly vítězné a 1 zápas skončil bezgólovou remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více
  • Pařížské ocenění pro modrohorské vinařství Jedlička & Novák

    Významné ocenění za červené víno putuje do další modrohorské obce - tentokrát do Bořetic. Na pátém ročníku soutěže moravských a českých vín "Svátky jara v Paříži" byl z červených vín nejlepší Dornfelder pozdní sběr 2007, vinařství Jedlička&Novák. Předseda poroty, Jean Michel Deluc z Akademie du Vin, na adresu našich vín m.j. řekl: "Hlavně na červených vínech je vidět větší zralost, jsou mimořádně hedvábná, hebká, s příjemnými tóny po ovoci."
    více
  • Meruňky jsou v plném květu

    Jen několik posledních příjemně teplých jarních dnů stačilo k tomu, aby se meruňky obalily závojem květů. K jak velkému poškození meruněk došlo vlivem ranních mrazíků v uplynulém týdnu zjistí sadaři až v příštích dnech.
    více