Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2007

  • Město představilo soutěžní návrhy nového centra města

    Z prezentace návrhůMěsto Velké Pavlovice v úterý odpoledne představilo soutěžní návrhy urbanisticko architektonické soutěže na vytvoření nového centra města. Prezentace proběhla za účasti architektů, zpracovatelů návrhů a pozvaných hostů. Následovalo jednání s vítěznou projekční kanceláří a vlastníky objektů o dopracování úspěšné studie.
    více
  • SPORT - výsledky I. florbalového turnaje 6. 10. 2007

    V sobotu dne 6. října 2007 sehrál florbalový team WORMS Velké Pavlovice dva zápasy I. florbalového turnaje sezóny 2007-2008. Zápas s mužstvem FRC Mikulov skončil remízou, s mužstvem FBK Panthers Ratíškovice B velkopavlovičtí florbalisté prohráli vysoko 1:14. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více
  • Pekař Jaroslav Pešák - stříbrný Živnostník roku 2007

    Pekař Jaroslav PešákV měsíci září 2007 proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků krajského kola soutěže „Makro ŽIVNOSTNÍK ROKU 2007“, kde vybojoval stříbro velkopavlovický pekař Jaroslav Pešák. Posláním soutěže, kterou letos již podruhé vyhlašuje ekonomický deník Hospodářské noviny ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR a za sponzorství prodejního řetězce MAKRO Cash & Carry ČR, je podpora malého a středního podnikání a podnikatelů na území České republiky. Výborné pečivo a především chléb z pekařství pana Pešáka tak dělá samo osobě reklamu nejen vyhlášené firmě, ale také celému městu Velké Pavlovice. K významnému ocenění blahopřejeme! Pro rozhovor s panem Pešákem klikněte na „více zde“.
    více
  • Červené víno - lék, který chutná

    Červené víno se opět ukázalo ve svém lepším světle jako nápoj s látkami s blahodárnými účinky na lidské zdraví. Nejenže je v malém množství vhodnou prevencí rakoviny a stárnutí, ale pomoci prý může také při léčbě diabetu typu 2. Mok z červených hroznů totiž obsahuje látku resveratrol - antioxidant, který potlačuje rezistenci vůči inzulínu.

    více
  • Nad městem se vznášeli draci ...

    Slunečná podzimní neděle 7. října 2007 patřila na hřišti TJ Slavoje létajícím drakům, línému Honzovi a především dětem, které se za doprovodu maminek a tatínků naučily pouštět draky a některé byly tak šikovné, že si s neposednými vznášedly poradily i samy. Kromě draků byla pro děti připravena i spousta her a zábavných soutěží. Děti se bavily a byly spokojené – jsme tedy oprávněni tvrdit, že se drakiáda vydařila!
    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 6. - 7. 10. 2007

    Během uplynulého víkendu (6. - 7. října 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 8 zápasů - 3 zápasy byly vítězné, 4x utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a 1 zápas skončil remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".

    více
  • Kynologické cvičiště v novém kabátě

    Cvičiště pro "pejskaře" za bývalým lesíkem u vlakové zastávky se dočkalo rekonstrukce. Prostranství je nově oploceno pletivem, byly odstraněny přerostlé topoly a vysazena nová zeleň. Zároveň byla mezi cvičištěm a prostorem čekajícím na II. etapu rekonstrukce lesíka vybudována odvodňovací strouha, která má po prudkých deštích odvést vodu z polí a vinohradů do potoka Trkmanky. Práce na zmiňované II. etapě rekonstrukce lesíka začne již během měsíce října
    více
  • Právě vychází nový Velkopavlovický zpravodaj IV/2007

    V těchto dnech se občanům Velkých Pavlovic dostává do poštovních schránek nový Velkopavlovický zpravodaj IV/2007. Máte-li chuť se do něj začíst hned, máte příležitost si jej stáhnout ZDE (formát PDF) a současně si můžete prohlédnout i barevnou obálku s fotogalerií ZDE (formát PDF), fotoreportáž z Hodů 2007 ZDE (formát PDF) a fotoreportáž z Velkopavlovického vinobraní 2007 ZDE (formát PDF).

     

    více
  • Loďka jako pomocník při práci na rybníku

    Z důvodu nízké hladiny vody a teplého počasí se na revitalizovaném velkopavlovickém rybníku objevilo velké množství nežádoucích řas. Pracovníci Služeb města Velké Pavlovice nyní řasy odstraňují. Praktickým pomocníkem se jim stala pramice prostřednictvím jíž stahují řasy k břehům.
    více
  • Upozornění pro vystavovatele drobného zvířectva

    ZO ČSCH Velké Pavlovice upozorňuje vystavovatele, aby přihlášky na Okresní výstavu dospělých králíků, holubů a drůbeže, která se koná k 50. výročí založení ZO v chovatelském areálu ve Velkých Pavlovicích ve dnech 27. - 28. října 2007, zasílali na adresu Komosný Antonín, 691 06 Velké Pavlovice, Dlouhá 51. Uzávěrka přihlášek je 19. října 2007.
    více
  • Oznámení o nálezu zaběhnutého psa

    Ve čtvrtek dne 4. října 2007 byl ve Velkých Pavlovicích nalezen pes menšího vzrůstu cca 1 rok starý, barvy světle hnědé až zlaté. Pokud se vám právě tento pes zaběhl a poznáváte ho na přiložených fotografiích (pro zvětšení klikněte na obrázek), můžete si jej vyzvednout na Městské policii ve Velkých Pavlovicích (budova radnice). V případě nepřítomnosti volejte na telefonní čísla 777 736 410 nebo 777 736 411.

    více
  • Modré Hory na prezentačním DVD

    Začátkem letoších prázdnin byla slavnostně otevřena nová cykloturistiká trasa Modré Hory, která 31kilometrovým okruhem spojuje Velké Pavlovice s dalšími čtyřmi okolními obcemi - Bořeticemi, Vrbicí, Kobylím a Němčičkami. Během celé letní turistické sezóny byla velmi vyhledávaná a proto vznikla myšlenka natočit obrazový propagační materiál, který poslouží jako filmová prezentace pro nadcházející veletrhy cestovního ruchu, ale také jako vhodný dárek prezentující naše město i jeho malebné okolí protkané vinicemi. Současné příjemně teplé podzimní počasí babího léta slouží jako vhodná kulisa k natáčení, které nyní v období vinobraní finišuje. DVD bude k mání na TIC (budova knihovny) již před Vánoci, může se tedy stát i vhodným dárkem.  
    více
  • Velké Pavlovice pod štětcem Antonína Vojtka

    U Staré Břeclavi - Antonín Vojtek (olejomalba 2004)Malíř jižní Moravy - jak je po právu nazýván Antotnín Vojtek, se inspiroval nádhernou krajinou v okolí našeho města i města samotného a tak pod jeho štětcem vzniklo několik krásných obrazů s tématikou Velkých Pavlovic. Ty si budou moci všichni milovníci umění prohlédnout a zároveň i zakoupit v podobě nového kalendáře pro rok 2008, který bude slavnostně pokřtěn v sobotu 3. listopadu 2007 ve Velkopavlovické sokolovně. Kalendář s názvem "Velké Pavlovice - město meruněk a vína" bude poté možné zakoupit i na TIC (budova knihovny) ve Velkých Pavlovicích ...
    více
  • Vinařská turistika ve V. Pavlovicích - inspirace i pro Taiwan

    Delegátky z Taiwanu (Foto Ing. Zdeněk Karber)V úterý dne 2. října 2007 poctila naše město vzácnou návštěvou skupinka delegátek z daleké Asie - Taiwanu, které se zabývají problematikou cestovního ruchu a vinařské turistiky. Doktorka Shih-hui Lin z univerzity v Shou-feng  a delegátky National 4-H Club z Taiwanu pojaly svůj pobyt ve Velkých Pavlovicích a Modrých Horách co by poznávací a inspirativní exkurzi...
    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 29. - 30. 9. 2007

    Během uplynulého víkendu (29. - 30. září 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 8 zápasů - 1 zápas byl vítězný, 5x utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a 2 zápasy skončily remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".

    více
  • Prodloužený víkend ve znamení Veltlínského

    Veltlínské zelené (Ing. Zdeněk Karber)Na přelomu podzimních měsíců září a října je vinobraní na jihu Moravy v plném proudu. Některé odrůdy jsou již pod střechami sklepů, některé zůstávají stále vystaveny posledním teplým slunečním paprskům, které pomáhají vytvářet v bobulích hroznů tolik potřebný slad. Během uplynulého víkendu se sbírala především bílá odrůda - Veltlínské zelené. Atak na Veltlín byl způsoben zahájením výkupu velkopavlovickou vinařskou firmou VINIUM a.s.. V sobotu se k branám VINIA sjelo dlouho nevídané množství vinohradníků s bohatou a kvalitní úrodou.
    více
  • Vinaři z Modrých Hor triumfují

    Modrý Portugal (Foto: Ing. Zdeněk Karber) Na AWC Viena získali výborná ocenění i vinaři z Modrých Hor, převážně za tradičně velmi kvalitní červená vína. Zdroj: Omnimedia P. R. spol. s.r.o. - Tisková zpráva - Valtice, 26. 9. 2007 - Moravská a česká vína opět triumfují v zahraniční konkurenci. Četná ocenění získala na 4. ročníku mezinárodním konkurzu vín AWC Vienna v Rakousku a výborného umístění dosáhla také na 7. ročníku mezinárodního konkurzu vín MUNDUSvini Neustadt v Německu. (Pro celou zprávu klikněte na "více zde".)
    více
  • Hasičská Tatra

    V měsíci červnu 2007 byla dovezena z firmy Hateco v Pečkách rekonstruovaná hasičská Tatra 148 CAS 32. Protože finální úpravy na vozidle (nástřik barvy) jsou finančně náročné, bylo vozidlo dovezeno bez nástřiku. Hasiči si po podrobném prohlédnutí nástavby vozidla „umínili“ další úpravy, které už si však museli provést sami.

    více
  • Revitalizace rybníku spěje do finále

    V těchto dnech spějí do finále práce na revitalizaci velkopavlovického rybníku. Kamenná hráz rozdělující rybník i opevnění břehů na větší části rybníka jsou hotové, zatímco menší část ještě úpravy čekají.

    více
  • Havárie kamionu

    Havárie kamionu plně naloženého kukuřicí dnes 24. září v odpoledních hodinách značně zkomplikovala průjezd Velkými Pavlovicemi. Kamion havaroval u Sokolovny na ulici Brněnská a při jeho vyprošťování musela být silnice uzavřena v obou směrech. Řidič vyvázl bez zranění.
    více