Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2007

  • SPORT - výsledky víkendové kopané 22. - 23. 9. 2007

    Během uplynulého víkendu (22. - 23. září 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 8 zápasů - 2 zápasy byly vítězné, 5x utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a 1 zápas skončil remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".

    více
  • Architektonická soutěž ve finále

    Jednání hodnotící komiseV těchto dnech se dostává do finále architektonická soutěž na vytvoření nového centra města Velké Pavlovice. Od 20. do 23.září zasedá hodnotící komise, aby posoudila a vybrala nejlepší z 21 zaregistrovaných soutěžních návrhů.Vyhlašovateli soutěže jsou Město Velké Pavlovice ve spolupráci s Moravskou agrou. Termín pro představení návrhů veřejnosti není dosud stanoven. Na snímku předseda hodnotící komise RnDr.Milan Svoboda z Plzně se soutěžními návrhy.
    více
  • Dýňové okouzlení - strašidýlka od dětí nejen pro děti

    Dýňová strašidýlka v parčíku u Náměstí 9. květnaStejně jako léto, tak se i podzim v okolí Velkých Pavlovic nese v oranžové barvě. Tentokrát to však nejsou meruňky, jež ladí krajinu do oranžova, podzimní oranžová patří dýním. Na první pohled vypadají dýňová pole jako posypaná oranžovými korálky a mnozí místních poměrů neznalí marně přemýšlí, k čemu jsou vlastně dobré. Kromě mlsného louskání sušených jader slouží i k rozvoji fantazie a uměleckého cítění. Jak? O tom by mohly vyprávět děti, které se včera zúčastnily akce pořádáné místním DDM - Dýňové okouzlení, kde vyráběly z dýňových plodů roztodivná strašidýlka a dýňáky. A protože je nevyráběly jen pro radost svou, ale i pro radost a potěšení ostatních, můžete se na ně přijít podívat do parčíku před radnicí. Určitě budete mile překvapeni!
    více
  • Nabídka zájmových kroužků při DDM Velké Pavlovice

    Dům dětí a mládeže Velké Pavlovice nabízí všem dětem, školkaříky počínaje - náctiletými konče, pestrou paletu zájmových kroužků pro školních rok 2007/2008. Přehled veškerých kroužků, věkové kategorie, vedoucí kroužků, termíny schůzek i výši poplatků najdete v kompletním přehledu po kliknutí ZDE. Kroužky probíhají od začátku října do konce dubna. Přihlášku do kroužků při DDM Velké Pavlovice si můžete stáhnout ve formátu DOC ZDE, poslední možné datum odevzdání je 28. září 2007! Krásně a užitečně strávený volný čas přejí všem dětem i náctiletým zaměstnanci DDM Velké Pavlovice! 
    více
  • Novinka na webu - čísla mobilních telefonů občanů města

    Mobil seznam_M_120.jpgV pondělí dne 17. září 2007 byl na oficiálních webových stránkách města doplněn Telefonní seznam občanů Velkých Pavlovic o čísla mobilních telefonů. Máte-li i Vy zájem o zařazení telefonního čísla mobilního operátora na seznam, obraťte se na Turistické informační centurum, Hlavní 9, tel.: 519 428 149, e-mail: bartova@velke-pavlovice.cz, Vaše kontaktní údaje budou ihned zveřejněny. Pro otevření nové verze seznamu klikněte ZDE.  
    více
  • Situační zpráva o ochraně révy vinné 21/2007

    Podzimní krajina okolo Velkých PavlovicSvaz integrované produkce hroznů a vína nabízí vinařům k dispozici 21. situační zprávu o ochraně révy vinné v moravských vinařských oblastech pro 38. týden (17. 9. 2007 - 23. 9. 2007). Originál zprávy si můžete stáhnout ve formátu DOC ZDE. Upozorňujeme vinaře, že 21. situační zpráva je pro letošní rok zprávou poslední.
    více
  • INDY SHOP J + M ... nově otevřená prodejna ve městě

    V těchto dnech se otevírá svým zákazníkům nová prodejna na ul. Zahradní 1 - INDY SCHOP J + M s nabídkou širokého sortimentu textilního zboží ze 100% bavlny. Provozní doba je od pondělí do pátku, vždy od 10.00 do 16.00 hod.. Telefonní spojení - 606 498 649. Přijďte se podívat, u nás si určitě vyberete! 
    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 15. - 16. 9. 2007

    Během uplynulého víkendu (15. - 16. září 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 7 zápasů - 3 zápasy byly vítězné, 3x utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a 1 zápas skončil remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více
  • Velkopavlovické vinobraní 2007 ve fotografii

    Velkopavlovické vinobraní 2007 je již za námi, avšak díky pěkným fotografiím si můžeme slavnostní chvíle posledního prázdninového víkendu alespoň připomenout. Fotografie z Vinobraní, které najdete v naší nové webové fotogalerii (pro otevření klikněte ZDE), pro tentokrát poskytli paní Jana Vondrová z Velkých Pavlovic a pan Rastíno Janovíček, moderátor Rádia Dyje - našeho mediálního partnera. Fotografům srdečně děkujeme a vám přejeme příjemné chvíle strávené u prohlížení!  
    více
  • Paní Komosná oslavila 100 let

    Ve středu 12. září 2007 oslavila významné životní výročí paní Ludmila Komosná (1907). Na radnici ve Velkých Pavlovicích nejstarší občance města popřál hodně zdraví nejen starosta města, ale i zástupci okresní správy soc.zabezpečení, děti z mateřské školy a další občané města.
    více
  • Úspěch medailových vín ze soutěže FORUM MORAVIUM

    Z bodování - Forum Moravium 2006Zdroj: www.vino-klub.cz * Dvě vína vinařské firmy Réva Rakvice si velmi úspěšně vedou v oblíbenosti a prodeji e-obchodu Víno-club. Obě získala medaile Forum Moravium na soutěžní přehlídce vín ve Velkých Pavlovicích v roce 2006. Pro více podrobných informací klikněte na "více zde".

    více
  • Situační zpráva o ochraně révy vinné 20/2007

    Svaz integrované produkce hroznů a vína nabízí vinařům k dispozici 20. situační zprávu o ochraně révy vinné v moravských vinařských oblastech pro 37. týden (10. 9. 2007 - 16. 9. 2007). Originál zprávy si můžete stáhnout ve formátu DOC ZDE.
    více
  • Chovatelé slavili úspěch

    Na XXXVII. celostátní výstavě mladých králíků v Hustopečích konané od 7. do 8. září 2007 vystavovali i chovatelé z Velkých Pavlovic. Nejúspěšnější z našich chovatelů se stal Antonín Komosný, který na svou kolekci Českých luštičů obdržel pohár od předsedy Okresního výboru ČSCH.
    více
  • SPORT - A mužstvo zvítězilo v Šardicích

    Ilustrační fotoPřekvapivého vítězství dosáhlo A mužstvo Slavoje Velké Pavlovice, které dokázalo vyhrát v Šardicích s místním B mužstvem 2:0. Po brankách Ondry Tesaříka a Jakuba Šabaty si Slavoj odvezl cenné tři body a napravil tak nešťastnou prohru z minulého kola s Dubňanami.
    více
  • Prší již bezmála 50 hodin

    Ve středu v poledne se nad Velkými Pavlovicemi stáhly mraky a začalo pršet. S občasnou krátkou přestávkou tak prší nepřetržitě již bezmála 50 hodin. Za tuto dobu bylo naměřeno v našem městě 70 - 80 mm srážek, což známená 80 l vody na 1 m². Přestože je půda hodně podmáčená, záplavy u nás zatím nehrozí. Jinak je tomu např. v Beskydech, Jeseníkách nebo v jižních Čechách, kde se očekává i stoletá voda. Na některých místech zde spadlo doposud neuvěřitelných 300 mm srážek.

    více
  • Nové hřiště za kostelem v obležení dětí

    Píše se rok 2007, do velkých měst se naštěstí všichni neodstěhovali a děti? Mají si kde hrát! Alespoň ve Velkých Pavlovicích se slova staré známé písně plné obav o budoucnost dětí, k obrovské radosti a nadšení nejmenších, nenaplnila. Nové hřiště za kostelem, jak je zjevné z namátkově pořízených fotografií, je plně využíváno. Přejeme dětem teplý a slunečný podzim, aby si skotačení a průlezů mohly co nejdéle užívat!  
    více
  • Křest knižní novinky ve Velkých Pavlovicích

    V předvečer oficiálního vydání byla ve Velkých Pavlovicích  kmotrem Liborem Nazarčukem za účasti autora Milana Kocmánka, nakladatele Michala Huvara a starosty Ing. Pavla Procházky pokřtěna kniha s příznačným názvem "Ve víně je sranda".
    více
  • Návštěvnost našich webových stránek láme rekordy

    Statistika návštěvnosti webu www.velke-pavlovice.cz - denní návštěvyRekordní návštěvnost našich webových stránek přinesl uplynulý týden. Sledovanost stránek se pohybovala oproti jiným týdnům až na dvojnásobku. Dne 31. srpna 2007 navštívilo dle statického měření stránky www.velke-pavlovice.cz celkem 617 návštěvníků.
    více
  • Situační zpráva o ochraně révy vinné 19/2007

    Svaz integrované produkce hroznů a vína nabízí vinařům k dispozici 19. situační zprávu o ochraně révy vinné v moravských vinařských oblastech pro 36. týden (3. 9. 2007 - 9. 9. 2007). Originál zprávy si můžete stáhnout ve formátu DOC ZDE.
    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 1. - 2. 9. 2007

    Během uplynulého víkendu (1. a 2. září 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 7 zápasů - 2 zápasy byly vítězné, 5x utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více