Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2007

  • Novinka na www.velke-pavlovice.cz - MAPA WEBU

    Pro snadnější orientaci a vyhledávání na oficiálních webových stránkách města Velké Pavlovice můžete využít naši novou mapu webu, kterou najdete v nabídce hlavního menu. Pro rychlé zobrazení klikněte ZDE.

    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 2. - 3. června 2007

    Během uplynulého víkendu (2. - 3. června 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 6 zápasů, z nichž byl jeden vítězný, 3krát utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a 2 zápasy skončily remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více
  • Situační zpráva o ochraně révy vinné 6/2007

    Svaz integrované produkce hroznů a vína nabízí vinařům k dispozici 6. situační zprávu o ochraně révy vinné v moravských vinařských oblastech pro 23. týden (4. 6. 2007 - 10. 6. 2007). Originál zprávy si můžete stáhnout ve formátu DOC ZDE. Máte-li zájem o pravidelné zasílání Situační zprávy o ochraně révy vinné elektronickou poštou na Vaši e-mailovou adresu, volejte na TIC Velké Pavlovice tel.: 519 428 149 nebo nám napište na e-mail: bartova@velke-pavlovice.cz. Jako registrační údaj postačí Vaše jméno a e-mailová adresa. Těšíme se na Váš zájem!
    více
  • Nadace Partnerství na vinných stezkách

    Vedení Nadace Partnerství,v čele s ředitelem Miroslavem Kundratou a manažerem Moravských vinných stezek Janem Grombířem, navštívilo se svými hosty Velké Pavlovice. Zastávkou na cyklotrase Moravská vinná stezka byl sklep rodiny Suských V Údolí. Hosté ochutnali deset vzorků vín z produkce vinařství. Zaujal je presůz  s dřevěným lisem starým téměř 200 let a původní habánský sklep z 16.století. Hosté tak symbolicky zahájili IV. ročník "Otevřených vinných sklepů" ve Velkých Pavlovicích.

    více
  • Forum Moravium 2007 má šampiona

    V pátek 1.června 2007 pětatřicet odborných degustátorů pod vedením Ing. Pavla Vajčnera, ředitele Znovínu Znojmo a. s., přidělilo body 204 vzorkům vín od profesionálních vinařů z Velkopavlovické vinařské podoblasti.  Předsedové komisí vybrali z nejlépe ohodnocených vzorků šampiona soutěže. Je jím červené víno Rulandské modré, výběr z hroznů 2005, barrique, firmy Vinařství Vladimír Tetur z Velkých Bílovic. Blahopřejeme!

    více
  • Situační zpráva o ochraně révy vinné 5/2007

    Svaz integrované produkce hroznů a vína nabízí vinařům k dispozici 5. situační zprávu o ochraně révy vinné v moravských vinařských oblastech pro 22. týden (28. 5. 2007 - 3. 6. 2007). Originál zprávy si můžete stáhnout ve formátu DOC ZDE. Máte-li zájem o pravidelné zasílání Situační zprávy o ochraně révy vinné elektronickou poštou na Vaši e-mailovou adresu, volejte na TIC Velké Pavlovice tel.: 519 428 149 nebo nám napište na e-mail: bartova@velke-pavlovice.cz. Jako registrační údaj postačí Vaše jméno a e-mailová adresa. Těšíme se na Váš zájem!
    více
  • FORUM MORAVIUM 2007 zná již soutěžící vinařství

    Soutěžní přehlídky vín Velkopavlovické vinařské podoblasti se zúčastní 33 vinařství, od rodinných firem až po největší producenty. Návštěvníci tak mohou ochutnat i vína od medailových firem z minulých ročníků. Z uvedeného výčtu (klikněte na "více zde") je patrné, že se mají návštěvníci letošního kvalitního ročníku soutěžní přehlídky vín FORUM MORAVIUM 2007 opravdu na co těšit. Již nyní jste všichni srdečně zváni!
    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 26. - 27. května 2007

    Během uplynulého víkendu (26. - 27. května 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 8 zápasů, z nichž 2 byly vítězné, 5krát utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a 1 zápas skončil remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více
  • Víno z Modrých Hor od firmy Baloun má další medaile

    Na prestižní soutěži Internation Wine Chalenge v Londýně zaznamenal další velký úspěch Radomil Baloun (www.baloun.cz) v kategorii červených tichých vín. Jeho Dornfelder - pozdní sběr 2006 a Zweigeltrebe - pozdní sběr 2006 obdržely bronzovou medaili.

    více
  • IV. zasedání Zastupitelstva Města Velké Pavlovice

    Starosta města Velké Pavlovice Ing. Pavel Procházka svolává v pořadí IV. zasedání Zastupitelstva Města Velké Pavlovice, které se bude konat ve středu 30. května 2007 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích.

    více
  • Co nabídne soutěžní výstava vín FORUM MORAVIUM?

    Na výstavu je přihlášeno téměř 200 vzorků vín s původem ve Velkopavlovické vinařské podoblasti. Odborní degustátoři pod vedením Ing. Pavla Vajčnera, ředitele Znovínu Znojmo a. s., v pátek 1. června 2007 tato vína zhodnotí a přidělí jim body. Návštěvníci mohou na prezentaci soutěže v pátek 8. června 2007 od 16.00 do 21.00 hod. a v sobotu 9. června 2007 od 14.00 do 21.00 hod. v místní sokolovně ochutnat vína z 30 odrůd a několik cuvée.

    více
  • Situační zpráva o ochraně révy vinné 4/2007

    Svaz integrované produkce hroznů a vína nabízí vinařům k dispozici 4. situační zprávu o ochraně révy vinné v moravských vinařských oblastech pro 21. týden (21.5.2007 - 27.5.2007). Originál zprávy si můžete stáhnout ve formátu DOC ZDE. Máte-li zájem o pravidelné zasílání Situační zprávy o ochraně révy vinné elektronickou poštou na Vaši e-mailovou adresu, volejte na TIC Velké Pavlovice tel.: 519 428 149 nebo nám napište na e-mail: bartova@velke-pavlovice.cz. Jako registrační údaj postačí Vaše jméno a e-mailová adresa. Těšíme se na Váš zájem!
    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 19. - 20. května 2007

    Během uplynulého víkendu (19. - 20. května 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 8 zápasů, z nichž 5 bylo vítězných a 3krát utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".
    více
  • Zrají třešně, začíná léto...

    V nejteplejším koutě jižní Moravy  - Velkých Pavlovicích - již dozrály první třešně. Srdcovky Karešova, Kaštánka a Rychlice přinesly velkou úrodu sladkých plodů.
    více
  • Žáci ZUŠ uctili památku zakladatele své školy koncertem

    Deset  souborů ZUŠ - hudebních, pěveckých, tanečních a recitačních - vystoupilo v sále velkopavlovické radnice na koncertě, který byl uspořádán  na památku zakladatele hudební školy pana Karla France, jež zemřel před padesáti lety. Své umění předvedlo nadšeným divákům a posluchačům téměř sto žáků a absolventů Základní umělecké školy Velké Pavlovice.
    více
  • Na MODRÝCH HORÁCH kvete kavyl

    Na nejteplejších jižních stráních Modrých Hor rozkvétá Kavyl Ivanův - Vousy sv. Ivana - Stipa Joannis, vzácná chráněná travina, která doprovází nejlepší viniční polohy. Na snímcích jsou to Lizniperky ve Velkých Pavlovicích a Růžený v Němčičkách.
    více
  • MODRÉ HORY v turistických a cykloturistických mapách

    V těchto dnech finalizují práce na detailním průběhu pěších tras i cyklostezek  po Modrých Horách. Pod odborným vedením pana Pavla Samuela z Klubu českých turistů jsou do připravované mapy Modrých Hor zakreslovány cesty protínající katastry Bořetic, Němčiček, Kobylí, Velkých Pavlovic a Vrbice. Vedle páteřních stezek pro pěší i cyklisty nabízí každá obec z Modrých Hor i místní trasu, která nabídne návštěvníkům nejkrásnější pohledy na vinařskou krajinu a další historické a přírodní zajímavosti. Stezky po Modrých Horách budou slavnostně otevřeny 6. července tohoto roku.
    více
  • Bývalý lesík se mění v pěkný a moderní lesopark

    V okolí vlakové zastávky, na území bývalého lesíku, je opět rušno. Za pomoci bagrů a těžké techniky byly zahájeny zemní práce na druhé etapě budování lesoparku. Předcházející první etapou byla modelace terénu.
    více
  • Situační zpráva o ochraně révy vinné 3/2007

    Svaz integrované produkce hroznů a vína nabízí vinařům k dispozici 3. situační zprávu o ochraně révy vinné v moravských vinařských oblastech pro 20. týden (14.5.2007 - 20.5.2007). Originál zprávy si můžete stáhnout ve formátu DOC ZDE. Máte-li zájem o pravidelné zasílání Situační zprávy o ochraně révy vinné elektronickou poštou na Vaši e-mailovou adresu, volejte na TIC Velké Pavlovice tel.: 519 428 149 nebo nám napište na e-mail: bartova@velke-pavlovice.cz. Jako registrační údaj postačí Vaše jméno a e-mailová adresa. Těšíme se na Váš zájem!
    více
  • SPORT - výsledky víkendové kopané 12. - 13. května 2007

    Během uplynulého víkendu (12. - 13. května 2007) sehrála fotbalová mužstva Slavoje Velké Pavlovice 9 zápasů, z nichž 2 byly vítězné, 5krát utrpěli velkopavlovičtí fotbalisté porážku a 2 zápasy skončily remízou. Pro podrobné výsledky klikněte na "více zde".

    více