Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2012

  • Mateřská škola žije pohádkami

    "Projdeme se do pohádky, za princeznou, za králem," dohodly se paní učitelky s dětmi v mateřské škole. Všechny třídy ožily pohádkami. Jejich pomocí se děti seznamují s nejznámějšími spisovateli a ilustrátory. Hlavně se však pomocí pohádek děti učí rozlišovat dobro a zlo, hodnotit chování druhých i své. Dramatizace pohádek pomáhají rozšiřovat slovní zásobu a tolik potřebné souvislé vyjadřování dětí. Také jsme si všichni s radostí zatančili jako princezny a princové…
    více
  • ZPÁTKY DO ŠKOLY, již tuto sobotu

    Ilustrační fotoZákladní škola ve V. Pavlovicích pořádá v sobotu, dne 25. února 2012, akci s názvem „Zpátky do školy“. Zavzpomínat do školních lavic, budov a všech přilehlých prostor si mohou přijít všichni bývalí, ale i současní a nebo budoucí žáci. Akce bude pojata jako „den otevřených dveří“, doplněný programem v podání současných žáků. Do školy můžete dorazit od 13.30 do 17.00 hod.. Přijměte naše srdečné pozvání!

    více
  • Studenti opět plesali, letos už po osmé

    Studentský ples 2012V řadě už osmý Studentský ples, pořádaný v režii studentů, učitelů a také rodičů, se uskutečnil v pátek, dne 17. února 2012, ve velkopavlovické sokolovně. Ta byla při této příležitosti nápaditě a vkusně vyzdobena stovkami modrých a bílých balónků. Tradicí studentského plesu je slavnostní předtančení polonézou studenty třetích ročníků, které nechybělo ani letos...

    více
  • Odborníci z oboru zemědělství a potravinářství ve Velkých Pavlovicích

    Ve čtvrtek 16. února přivítalo Město Velké Pavlovice účastníky jednání  tzv. Kick – off meetingu, který odstartoval projekt Podpora transferu inovací v zemědělství, potravinářství a oblasti bioenergií do praxe. Hosté si v doprovodu starosty Ing. Pavla Procházky a místostarosty Ing. Zdeňka Karbera prohlédli město, zastavili se na stavbě Ekocentra Trkmanka, rozhlédli se po okolí rozhledny Slunečné a navštívili nový provoz Šlechtitelské stanice vinařské.

    více
  • Hurá na hory! Letos do vymrzlých a zasněžených Jeseníků

    V sobotu 14. ledna 2012 před devátou hodinou ráno přijel před školu autobus, aby nás odvezl na lyžařský výcvik do Ludvíkova, což je lyžařské středisko ležící pod Pradědem. Cesta trvala přibližně tři hodiny. Po příjezdu jsme si do chaty, která se jmenovala U Sovy, odnesli všechna zavazadla a lyžařské vybavení a poté se ubytovali na pokojích...
    více
  • Studenti gymnázia excelovali v angličtině

    Ve středu 15. února 2012 se v Břeclavi konalo okresní kolo v anglické konverzaci. Zúčastnili se jí i studenti velkopavlovického gymnázia Martin Kovařík z tercie a Barbora Bendová ze septimy. V náročné konkurenci obsadila Barbora Bendová ve své kategorii třetí místo a Martin Kovařík v soutěži vyhrál, čímž obhájil loňské vítězství a bude naše gymnázium reprezentovat v krajském kole této soutěže v Brně...

    více
  • STUDIO H Jaroslavy Hudečkové zve na přednášku

    Šťastný rodinný život...STUDIO H Jaroslavy Hudečkové Vás srdečně zve na přednášku s tématy: Mateřská - otcovská role; Výběr partnera a jeho pozdější vliv na manželské soužití; Instrumentální oblasti rodinného života ve zkratce. Přednáška se uskuteční ve středu 29. 2. 2012  v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích, vstup volný. Těšíme se na váš zájem a hojnou účast!

    více
  • S "Domečkem" na výlet do Národního parku PODYJÍ

    Lávka na Šobes (NP Podyjí)SVČ při ZŠ V. Pavlovice pořádá v sobotu, dne 28. 4. 2012,jednodenní poznávací zájezd na Znojemsko – HAVRANÍKY- PODYJÍ (Národní park). Srdečně vás zveme na nenáročný pěší výlet za krásami nádherné členité krajiny Podyjí, vinic Šobes a také na prohlídku historického města Znojma. Podrobné informace naleznete po kliknutí na „více zde“. Neváhejte a přidejte se k nám, těšíme se na váš zájem!
    více
  • Hola malí knihomolové - blíží se NOC S ANDERSENEM!

    Malí čtenářiDomino – sdružení rodičů a přátel ZŠ V.Pavlovice, o.s., SVČ při ZŠ V.Pavlovice a Městská knihovna V.Pavlovice pořádají v pátek, dne 30.4.2012, NOC S ANDERSENEM. Jste-li zvědaví, co se děje v knihovně po zavírací době, jste na správné adrese! Nechte se zlákat k mimořádné příležitosti strávit noc v budovách školních a také k počtení z dobrodružných i trošku strašidelných knížek. Hlásit se mohou všichni knihomolové od 2. do 4. třídy. Více informací a přihlášky získáte po kliknutí na „více zde“. Těšíme se na všechny náruživé čtenáře i na ty, kteří se s knížkami teprve pomalu seznamují!
    více
  • Vína z Velkých Pavlovic mezi stovkou nejlepších

    Zástupci Národního vinařského centra a Svazu vinařů České republiky představili výsledky Salonu vín ČR – Národní soutěže vín 2012, nejvyšší soutěže vín v České republice. Nový ročník celoroční degustační expozice Salonu vín ČR bude veřejnosti otevřen 25. února 2012 tradičně na zámku ve Valticích. Do vybrané kolekce se dostalo i několik vín majících svůj původ ve viničních tratích Velkých Pavlovic.

    více
  • Australské Blue Mountains alias Modré Hory

    Předseda VOC Modré hory, Jan Stávek navštívil v rámci své pracovní cesty do Austrálie také tamější Modré hory. Zdejší region, který ročně navštíví 4 miliony turistů z celého světa, je proslulý a vyhledávaný především díky mohutným skalním útvarům, jako například známé „Tři sestry“, četným vodopádům (na suchou Austrálii nezvyklé), bohaté fauně (spoustu barevný papoušků, nebezpečných hadů, klokanů a koal), ale také flóře.
    více
  • "A léta běží" Velké Pavlovice roku 2004 * videoreportáž

    Střihový dokument ve stopáži 7.40 minut zkráceně přibližuje události ve Velkých Pavlovicích v roce 2004. Videosekvence jsou použity z velkopavlovické videokroniky, kterou pro archiv města každoročně pořizuje videostudio Grégr Miroslav.

    více
  • Zajímavosti na webu

    Webové stránky Velkých Pavlovic poskytují návštěvníkům nejrůznější informace. Informace důležité, méně důležité, ale především zajímavé. Mimo jiné se na našich webových stránkách můžete začíst do kroniky města, pustit si videoukázky z dění ve městě, virtuální prohlídky, a nebo si přes on-line systém vyhledat na hřbitově konkrétní hrob.

    více
  • Pohár Modrých Hor opět obhájila Senica

    Dramatické zápasy a boj o každý míč přinesl další ročník mezinárodně obsazeného turnaje, kterým si bývalí hráči připomínají své spoluhráče, kteří odešli z tohoto světa předčasně. Původně Memoriál Klementa Minaříka byl později přejmenován na Turnaj O pohár Modrých Hor. Vítězství v turnaji obhájilo kvalitní mužstvo z partnerského slovenského města Senica. Na druhém místě skončily Velké Pavlovice a na třetím Hovorany.

    více
  • Porucha na vodovodním řadu

    Promrzlá půda způsobuje poruchy na vodovodních řadech i v našem městě. Pracovníci pohotovostní skupiny Vodovodů a kanalizací Břeclav a.s. ze střediska Hustopeče v čele s panem Václavem Hasíkem pracují na opravě prasklého potrubí na Nádražní ulici u rybníka. S obavami očekávají oteplení, které má přijít příští týden, kdy poruchy vodovodů rostou geometrickou řadou.

    více
  • Sběrna čistírny Velké Pavlovce - změna provozní doby

    233947-bc5e77219610f2f59ea5d66b342d4309_M_120.jpgSběrna čistírny a prádelny ve Velkých Pavlovicích oznamuje svým klientům, že s platností od 1. března 2012 dojde ke změně provozní doby. Nově bude oevřeno v pondělí a čtvrtek, vždy od 15.00 do17.00 hodin.
    více
  • Setkání na radnici již počtvrté

    Kopie - (12)_M_120.jpgPodvečerní setkání starosty města s velkopavlovickými seniory se včera, ve čtvrtek 9. února konalo již počtvrté a pro tuto chvíli to bylo setkání závěrečné.
    Ing. Pavel Procházka s dalšími představiteli města a se svými spolupracovníky přivítal v nedávno rekonstruované zasedací místnosti městského úřadu postupně téměř 250 hostů z řad občanů starších 65 let.
    více
  • "A léta běží" Velké Pavlovice roku 2003 * videoreportáž

    Střihový dokument ve stopáži 8.40 minut zkráceně přibližuje události ve Velkých Pavlovicích v roce 2003. Videosekvence jsou použity z velkopavlovické videokroniky, kterou pro archiv města každoročně pořizuje videostudio Miroslav Grégr.

    více
  • Velkopavlovický šachový tajfun se žene dál

    V neděli 5. února 2012 se vydali velkopavlovičtí šachisté na další pouť za vítězstvím v soutěži. V cestě nám stálo mužstvo Lokomotivy Brno. Naše družstvo bylo sice oslabeno o 3 hráče základní sestavy, ale na bojové morálce to nezanechalo sebemenší vliv. Do hodiny jsme se ujali vedení 1:0, pak série dalších ukončených partií a nakonec Táňa jako tornádo ničí soupeře. Je krátce po obědě a  my tedy relativně brzy odcházíme z hrací místnosti s vysokou výhrou 6:2 nad průběžně bývalým druhým týmem tabulky.
    více
  • Nabídka pro budoucí vysokoškoláky

    Evropský polytechnický institut, s.r.o., 1.soukromá vysoká škola na Moravě, nabízí našim občanům možnost vysokoškolského studia v atraktivních a žádaných studijních  oborech Management a marketing zahraničního obchodu, Finance a daně, Elektronické počítače a Ekonomická informatika. Studium je určeno jak pro studenty v denní formě, tak i pro pracující, kteří mohou studovat pouze o víkendech.
    více