Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2010

  • Pozvánka na II. Zastupitelstvo Města Velké Pavlovice

    Starosta města Velké Pavlovice Ing. Pavel Procházka tímto svolává na základě čl. 3, jednacího řádu Zastupitelstva Města Velké Pavlovice a na základě rozhodnutí rady města v pořadí II. zasedání Zastupitelstva Města Velké Pavlovice, které se bude konat ve čtvrtek 16. prosince 2010 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích. Všichni občané jsou srdečně zváni! Pozvánka s podrobným programem jednání ke stažení ve formátu PDF ZDE.
    více
  • Spolupráce škol formou "workshopu"

    Burza nápadů, výměna zkušeností se školními projekty, dotační program EU peníze školám a jeho využití, problematika školních vzdělávacích programů a mnoho jiných příspěvků bylo diskutováno na Základní škole ve Velkých Pavlovicích, kde se úterý 7. prosince 2010 sešli pedagogičtí pracovníci dvou škol –  ZŠ Velké Pavlovice a Základní školy Klobouky u Brna. Téměř tříhodinový workshop přinesl pedagogům kloboucké i velkopavlovické školy mnoho nápadů a námětů, které mohou být přínosem pro výchovu i vzdělávání žáků v obou školách.
    více
  • Gymnázium zve na Den otevřených dveří

    Ve středu 15. prosince 2010 od 8.00 do 17.00 hodin proběhne na gymnáziu "Den otevřených dveří". V tento den budou mít všichni budoucí studenti, jejich rodiče i ostatní návštěvníci školy možnost nahlédnout do učeben při vyučování, prohlédnout si moderní prostory specializovaných tříd, zkusit si nanečisto testy z českého jazyka či matematiky nebo nahlédnout do alchymistické dílny. Gymnázium Vás srdečně zve a těší se na Vaši návštěvu!

    více
  • Sladký dort za papír? To stojí za to!

    Ilustrační fotoV měsících září a listopadu 2010 proběhla na ZŠ Velké Pavlovice dvě kola sběru starého papíru. Děti nasbíraly celkem 17.078 kg. Žáci byli samozřejmě předem poučeni, že sběrem pomáhají chránit naše životní prostředí a přírodu, ale přece, i taková akce se neobejde bez patřičné motivace! Ti nejlepší, co se týče třídních kolektivů, si již příští týden smlsnou na slíbeném sladkém dortu. Jednotlivci pak obdrží drobné dárečky. Jak tedy naši žáci dopadli? Klikněte ZDE a dovíte se více!
    více
  • Generálka obřadní síně

    Obřadní síň na velkopavlovické radnici, kde se konají svatby, vítání občánků a slavnostní přijetí návštěv a hostů, se dočkala generálky. Dřevěná okna byla po šedesáti letech v havarijním stavu a proto byla nahrazena novými plastovými, která mají zároveň vysoké izolační vlastnosti. Po výměně oken se do práce pustili zedníci služeb města, kteří zapravují ostění a parapety.
    více
  • Připravujeme tradiční vánoční jarmark

    Starosta a místostarosta našeho města pozvali na pondělní odpoledne na společnou schůzku zástupce hlavních realizátorů již tradičního předvánočního jarmarku. Ten se letos ve Velkých Pavlovicích uskuteční v neděli, 19. prosince. Na webových stránkách města se již dnes můžete podívat, co pro velkopavlovické občany a jejich hosty organizátoři připravili.

    více
  • Mikuláš ve školce obrazem

    Mikuláš, čert i anděl k 5. prosinci neodmyslitelně patří a všechny děti se na tento den těší. Některé se strachem a obavami, protože vědí, že přece jen nebyly tak úplně hodné. Hodný je však Mikuláš s vousy, který vždy ušmudlané zlobivé čerty vždy zkrotí a malí zlobivci i z velkopavlovické mateřské školky přeci jen dostanou dárečky.

    více
  • Výtěžek "Srdíčkového dne" poputuje dětem

    V rámci Srdíčkového dne, který proběhl  dne 6. prosince 2010 bylo ve Velkých Pavlovicích vybráno celkem 14 664,- Kč. Výtěžek bude tradičně určen pro dětská zařízení v republice pečující o nemocné a postižené děti. Srdečně děkujeme za pomoc všem, kteří přispěli.
    více
  • Mikulášské nadělování na základní škole

    Stalo se již tradicí, že ani děti školou povinné nejsou ochuzeny o mikulášskou nadílku. A jinak tomu nebylo ani v letošním školním roce. Mikuláš, společně se dvěma anděly a jedním zlobivým čertíkem se vydali navštívit děti v jednotlivých třídách, které ho již netrpělivě očekávaly.

    více
  • Mikuláš přišel mezi naše nejmenší

    Besídka u Berušek byla pojata v duchu nastávající zimy. Nejen modrobílá třída, ale i oblečení dětí a paní učitelek napovídalo jaké je roční období. I když se představení konalo ve třídě, děti stavěly sněhuláka, tančily vločky, poletoval sníh. Podle reprodukované hudby se honili mrazíci, dokonce přijela i Sněhurka. Nakonec přišlo i na čertovský tanec. Vždyť je přece mikulášská besídka! O životě čertů se dozvídáme od dětí u Kuřátek...

    více
  • Zájezd do Vídně se i přes mrazivé počasí vydařil

    Mrazivá, zasněžená a přesto krásná Vídeň přivítala v neděli, 5. prosince, účastníky zájezdu do adventního rakouského hlavního města, který uspořádaly Městská knihovna a Gymnázium Velké Pavlovice. Rodiny s dětmi chtěly navštívit slavný vánoční jarmark u Radnice a tamější Ježíškovu dílničku. Další výletníci chtěli stihnout ještě další vánoční trhy u Umělecko-historického muzea, u Kunstfora či na Židovském náměstí...
    více
  • "ZE - MĚ" vernisáž výstavy obrazem

    Ve výstavním sále radnice ve Velkých Pavlovicích zněly v sobotu, 4. prosince 2010 krásné tóny a z pláten zářila paleta barev ze štětce Petra Horáčka a Štefana Ortha, dvou vynikajících výtvárníků z družebních měst Senica a Velké Pavlovice .…Štefan Orth je básník, který k vyjadřování nepoužívá slova, ale jiný výtvarný prostředek, ať je to štětec, pastel, tužka nebo úhel…

    více
  • Soutěž O nejhezčí fotku měsíce ukončena!

    Dalšími fotografiemi, které přišly do městské knihovny v druhé polovině listopadu, uzavíráme 3. a poslední kolo soutěže O nejhezčí fotku měsíce. Porota nebude mít jednoduchou práci, protože do soutěže dorazilo celkem 94 listopadových fotografických příspěvků.

    více
  • Vernisáž výstavy obrazů

    V sobotu 4. prosince v podvečer uspořádali malíři Štefan Orth a Petr Horáček vernisáž výstavy obrazů ZE MĚ.  Dlouholeté přátelství a spolupráce při pořádání výtvarných dílen – Plenérů s velkopavlovickým gymnáziem a  senickou ZUŠ  vyústilo v prezentaci malířské tvorby obou autorů.

    více
  • Šesťáci a sedmáci navštívili adventní Vídeň

    V úterý 30. listopadu 2010 uspořádala ZŠ Velké Pavlovice pro žáky šestých a sedmých ročníků zájezd do adventní Vídně. Celý den sice mrzlo, ale sluníčko přece jen občas vykouklo a trošku nás zahřálo. Statečně jsme prošli a prohlédli si vídeňské památky se slovním doprovodem paní učitelky Bukovské.
    více
  • Vinařství V & M Zborovský sklízelo ledové hrozny

    Hluboký pokles teplot přivitali vinaři, kteří potřebují silný mráz, aby mohli sklízet zmrzlé hrozny na výrobu ledového vína. Vinařství V&M Zborovský sbíralo zmrzlé hrozny Frankovky ve vinařské trati Lizniperky ve vinařské obci Velké Pavlovice. Sklidili téměř sedm metráků suroviny, ale původní množství bylo  mínimálně o 100 % vyšší, něco ozobaly kvíčaly, něco sežraly srnky, část opadala a seschla. Sběr hroznů započal v šest hodin ráno a po osmé hodině bylo vše sklizeno.
    více
  • Besedy pro třeťáky

    Děti ze třetích tříd Základní školy Velké Pavlovice dnes přišly do knihovny na besedu nazvanou „Začínáme číst“. Knihovnice pro ně připravila trošku více informací, než tomu bylo při prvním seznámení s knihovnou. S dětmi si povídala o nejhezčích knížkách, které by si osmi a devítileté děti měly přečíst, své povídání doplnila hádankami, anketou, poslechem pohádkového příběhu i luštěním doplňovačky

    více
  • Sníh pokryl ulice města

    První prosincový den o sobě dala zima vědět s plnou parádou. Díky včerejšímu intenzivnímu sněžení se Velké Pavlovice zahalily do bílé peřiny. Radost z této nadílky mají především děti, naopak správcům chodníků a komunikací tím přibylo hodně starostí.

    více
  • Srdíčkový den

    Ředitelství Gymnázia Velké Pavlovice sděluje občanům, že dne 6. prosince 2010 v dopoledních hodinách budou studenti se svolením vedení školy v rámci akce "SRDÍČKOVÝ DEN" nabízet v ulicích města přívěsky na klíče s vyjímatelným žetonem do nákupních vozíků a přívěsky na klíče se srdíčkem, v hodnotě 35,- Kč za kus.
    více
  • Vinaři, nezapomeňte na prohlášení o sklizni a o produkci!

    Upozorňujeme všechny vinaře, že prohlášení o sklizni a prohlášení o produkci se zpracovává ke dni 31. prosince 2010 a musí být odesláno do 15. ledna 2011. Prohlášení o sklizni ke stažení ZDE, prohlášení o sklizni - příloha ke stažení ZDE, prohlášení o produkci ke stažení ZDE, prohlášení o produkci - příloha ke stažení ZDE. Dotazníky si také můžete vyzvednout v Turistickém informačním centru Velké Pavlovice, Hlavní 9 (budova knihovny).
    více