Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

REGIONTOUR 2009 bude pastvou i pro chuťové buňky

Již zítra, ve čtvrtek 15. ledna 2009, odstartuje v areálu Brněnských veletrhů a výstav 18. mezinárodní veletrh turistických možností v regionech REGIONTOUR a také 19. mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu GO. Stánek Velkých Pavlovic, lákající především do vinných sklípků, za cykloturistikou a také do Modrých Hor, najdete pod č. 009 v pavilonu V.

Vystavovatelé jsou si vědomi, že ve většině regionech hraje nezastupitelnou roli v propagaci nabídka místních kulinářských specialit. Tudíž si i mlsné jazýčky přijdou na letošním veletrhu na své! Ochutnat můžete mnohé – kupříkladu Jihomoravský kraj se bude hned v pátek prezentovat „Vinařskými výpečky“ z libového boku.

Co týče typických místních pokrmů, především však nápojů, nezůstane pozadu ani stánek Velkých Pavlovic. Už svým originálním ztvárněním do podoby vinného sklípku bude lákat k ochutnávce nekonečné řady výborných vín místních vinařů a vinařských firem. Ta budou moci návštěvníci zajídat oblíbeným pečivem z vyhlášených velkopavlovických pekáren a také tradičními uzeninami a sýrem.

 

 

Variace na tradiční a starodávné pokrmy

V rámci doprovodného programu veletrhů cestovního ruchu budou probíhat v pavilonu V u hlavního podia ochutnávky krajových specialit. Můžete se těšit na následující nabídku...

Pátek - 16. 1. 2009
Vysočina – bramborový toč – bramborové placky s povidly a mákem
Plzeňský – pivní gramatika – starodávná chlebová polévka
Olomoucký – pečený sýr – lahůdka z tvarůžků a pšenky
Ústecký – krušnohorské nudle – zadělávané v zelí a cibulce
Jihomoravský – vinařské výpečky – z libového boku

Sobota - 17. 1. 2009
Liberecký – kroupový smaženec – s cizrnou a česnekovou smetanou
Zlínský – valašský salát – se zelím a pohankou
Jihočeský – bramborová lepenice - s kapřím hranolkem
Středočeský – boží milosti – s medovou kysankou
Slovensko – brynzové halušky – s oravskou slaninou

Neděle - 18. 1. 2009
Pardubický – jáhlové lívanečky – s perníkovou voničkou
Ostrava – papriková kyselica – s brambory a klobásou
Praha – pečená pražská šunka - v kmínovém chlebu
Karlovarský – lázeňský koláč – s ovocnou merendou
Královehradecký – kerkonošské kyselo – s houbami a vejci

14-01-2009