Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2018

  • Pozvánka na regionální kolo soutěže o nejlepšího tanečníka slováckého verbuňku

    12.3. * Tančíte verbuňk? Přihlaste se na II. část regionální soutěže o nejlepšího tanečníka slováckého verbuňku národopisného regionu hanácké Slovácko. Soutěž proběhne v Němčičkách v sobotu 19. května 2018 v odpoledních hodinách.

    více
  • Školkaříci si užili veselý maškarní rej

    12.3. * Tak jako každý rok ani letos si nenechaly děti za naší mateřinky ujít možnost zaplesat si na závěr plesové sezóny při veselém maškarním reji. 

    více
  • 30 VÍN MODRÝCH HOR 2018

    9.3. * Svazek obcí Modré Hory ve spolupráci s VOC Modré Hory vás srdečně zvou na již IV. ročník certifikované soutěžní přehlídky vín tradičních odrůd mikroregionu Modré Hory, která se uskuteční v sobotu 28. dubna 2018 od 17.00 do 23.00 hod v sokolovně města Velké Pavlovice.

    více
  • Badmintonový turnaj ve Velkých Pavlovicích

    7.3. * Již podruhé se sjela do Velkých Pavlovic padesátka dětí bojovat o medaile na badmintonovém turnaji „Badminton Velké Pavlovice Open“, na který jsou zváni badmintonisté žákovských kategorií z blízkých příhraničních lokalit České Republiky, Slovenska a Rakouska. 

    více
  • Velkopavlovická meruňka za dveřmi. Trénujete?

    7.3. * Milí běžečtí nadšenci! Máte chuť si v rámci již třetího ročníku vyběhat tekutou lahodnou velkopavlovickou meruňku? Blíží se Vaše jedinečná příležitost, den „D“ nastane již za necelé tři týdny, v sobotu 24. března 2018. Vše o běhu se dozvíte v právě zveřejněných propozicích – ke stažení ZDE a také v pozvánce – otevřete ZDE.

    více
  • Zkontrolujte si své sklepy, praská vodovod!

    7.3. * Žádáme občany města Velké Pavlovice, aby si neprodleně a ve vlastním zájmu zkontrolovali sklepní prostory svých nemovitostí. V posledních hodinách se v našem městě vyskytlo několik havárií na vodovodním potrubí s následným zatopením sklepů. Předem velmi děkujeme!

    více
  • Knihovna bude mít ve čtvrtek zavřeno

    6.3. * Městská knihovna Velké Pavlovice a TIC oznamují občanům, že ve čtvrtek 8. března bude z důvodu přerušení dodávky elektrické energie zavřeno. 

    více
  • V ul. V Údolí je porucha na vodovodním řadu, voda prosákla do sklepů

    6.3. * V brzkých ranních hodinách byla nahlášena porucha vodovodního řadu v ul. V Údolí. Voda si však našla cestu do dvoru jednoho z rodinných domů v ul. Pod Břehy a vraty domu dokonce vytékala až na komunikaci.

    více
  • Velkopavlovický zpravodaj 1/2018 nejen v poštovních schránkách, už i na webu

    6.3. * Právě v těchto dnech vychází první vydání VELKOPAVLOVICKÉHO ZPRAVODAJE roku 2018. Díky internetu a webovým stránkám města Velké Pavlovice si můžete zpravodaj prolistovat i v elektronické podobě...  

    více
  • Wolkerův Prostějov 2018

    5.3. * Poezie vytváří druhou přírodou, přírodu lidského srdce a lidských smyslů, říkal český básník Josef Hora. Po roce jsme se opět sešli ve Velkých Pavlovicích při oblastním kole recitační soutěže Wolkerův Prostějov.

    více
  • ŠIBŘINKY, maškarní bál plný skvělých nápadů!

    5.3. * Maškarní bál - nejveselejší a nejbarevnější ples, je již minulostí. Šibřinky, pořádané každoročně TJ Slavoj Velké Pavlovice, se uskutečnily první březnovou sobotu, dne 3. března 2018. Vynalézavost a fantazie autorů návrhů masek opět neznaly mezí a zase překvapily a pobavily. 

    více
  • Mladí hasiči si z Bořetic přivezli stříbro

    5.3. * V sobotu se uskutečnila letošní poslední uzlovací štafeta. Tentokrát jsme závodili v sousedních Bořeticích. A už na začátku vám prozradíme, že štafeta to byla úspěšná, protože jsme získali medaili.  

    více
  • Výměna spojky na traktoru Zetor

    2.3. * V dílnách městského úřadu dovedou pracovníci služeb města provádět různé opravy strojů. Troufnou si i na výměnu spojky u traktoru, která již vyžadovala výměnu. V minulosti byla prováděna například také generální oprava motoru. 

    více
  • VELKÝ JARNÍ ÚKLID města Velké Pavlovice

    2.3. * Pod záštitou Města Velké Pavlovice proběhne 17. března 2018 od 9.00 hod. tradiční „Jarní úklid“. Žádáme Vás, abyste se v rámci svých možnosti aktivně zapojili do úklidu (sběr odpadků, ořez dřevin, vyhrabávání staré trávy a listí, likvidaci černých skládek, apod.), a dali tak na vědomí, že Vám není lhostejný vzhled Velkých Pavlovic.

    více
  • Nahodilá armáda

    2.3. * Ve středu 28. února pořádalo město Velké Pavlovice zajímavou přednášku Mgr. Františka Trávníčka o Československých legionářích nazvanou NAHODILÁ ARMÁDA. 

    více
  • V mrazivých dnech zahřál ples Modrých Hor

    1.3. * Poslední únorovou sobotu se konal již tradiční Společenský ples Modrých Hor, který pořádal dobrovolný svazek obcí Modré Hory. V krásně opravené sokolovně města Velké Pavlovice se sešly desítky milovníků tance a dobré zábavy.

    více
  • Kluziště v obležení

    1.3. * Odjakživa platí, že nejlépe se člověk zahřeje při práci nebo pohybu. Právě pohybu využily k zahřátí děti, které bruslily na kluzišti u kostela.  

    více
  • Jen tak si (trochu) v první lize pinknout

    1.3. * Že jde skloubit přípravu k maturitě a vrcholový sport dokazuje Sára Šíblová, mrštná studentka oktávy velkopavlovického gymnázia. To, že je na sport mimořádně talentovaná, je pouze část pravdy.

    více
  • Podnikatel roku 2017 České republiky se stal Lubomír Stoklásek

    1.3. * Držitelem prestižního ocenění EY Podnikatel roku 2017 České republiky se stal Lubomír Stoklásek, generální ředitel a majitel společnosti AGROSTROJ Pelhřimov, a.s. Trofej celonárodního vítěze si převzal v úterý 27. února večer v pražském paláci Žofín...

    více
  • Pozvánka na XXI. Zastupitelstvo města V. Pavlovice

    27.2. * Starosta města Velké Pavlovice Jiří Otřel tímto svolává na základě čl. 3, jednacího řádu Zastupitelstva města Velké Pavlovice a na základě rozhodnutí rady města v pořadí XXI. zasedání Zastupitelstva města Velké Pavlovice, které se bude konat v úterý 6. března 2018 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Pavlovicích.

    více