Menu
Městský úřad Velké Pavlovice Náměstí 9. května 700/40, 691 06  Velké Pavlovice tel: +420 519 428 101, e-mail: podatelna@velke-pavlovice.cz
Rozhledna - obrázek v záhlaví
Meruňky - obrázek v záhlaví
Víno - obrázek v záhlaví
Kostel - obrázek v záhlaví
Hody - obrázek v záhlaví
Sad - obrázek v záhlaví

Archiv aktualit - 2017

  • Gymnázium mělo dveře dokořán

    3.11. * Dne 1. listopadu 2017 se na našem gymnáziu uskutečnil tradiční podzimní Den otevřených dveří, který byl především určen budoucím uchazečům o studium a jejich rodičům. Po celý den se střídaly návštěvy dětí, které přicházely většinou v doprovodu svých rodičů. Příchozím návštěvám se věnovali pověření pracovníci a studenti školy...

    více
  • Svatohubertská mše

    3.11. * O sobotním podvečeru 28. října se mše ve velkopavlovickém kostele spolu se stálými návštěvníky účastnili i myslivci ve svátečních uniformách. P. PaedDr. Marek Slatinský opět po roce celebroval Svatohubertskou mši. 

    více
  • Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice je bronzovým TOP vinařským cílem 2017

    2.11. *  Vítězem prestižní soutěže o nejpopulárnější TOP vinařský cíl se pro rok 2017 stal Salon vín České republiky. Letošním stříbrným cílem je Valtické podzemí provozované Vinařstvím Lednice Annovino, bronzovým pak Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice. 

    více
  • Svatomartinská vína ročníku 2017 jsou vybrána

    2.11. * V úterý 31. 10. proběhlo ve Valticích druhé kolo hodnocení vín, která usilovala o možnost používat známku Svatomartinské 2017. Známku Svatomartinské tentokrát získalo 23 vín z Velkých Pavlovic.

    více
  • V sokolovně probíhá instalace desek na stůl

    1.11. * V sokolovně je rušno, probíhá instalace desek na kovové konstrukce původních stolů. Ty byly před montáží vyrovnány, vyvařeny a natřeny do šedé barvy, tak aby se hodily do interiéru sokolovny... 

    více
  • Nová infotabule visí na autobusovém nádraží

    1.11. * Ve městě chyběla informační tabule, která by hlásala plánované velkopavlovické kulturní akce procházejícím a projíždějícím lidem...

    více
  • Velkopavlovický zpravodaj 5/2017 nejen v poštovních schránkách, už i na webu!

    31.10. * Právě v těchto dnech vychází páté vydání VELKOPAVLOVICKÉHO ZPRAVODAJE roku 2017. Díky internetu a webovým stránkám města Velké Pavlovice si můžete zpravodaj prolistovat i v elektronické podobě... 

    více
  • Českem burácel silný vítr

    30.10. * Silný vítr, který se prohnal Českou republikou neminul ani naše město. Hasiči odstraňovali dvě ulomené větve na komunikaci směrem na Němčičky, spadený strom na účelové komunikaci pod rozhlednou...

    více
  • Vzpomínkový koncert na Františka Melichara a Vilku Buchtovou ve videoreportáži RTV Jih

    30.10. *  „Folklor byl jeho srdce, miloval to,“ říká Lidka Malhocká o svém otci, Františku Melicharovi, propagátorovi Hanácko-slováckého folkloru.  

    více
  • Výsledky víkendové kopané - 28. a 29. října 2017

    30.10. * O víkendu ve dnech 28 a 29. října  2017 sehrála fotbalová mužstva TJ Slavoj Velké Pavlovice dalších pět zápasů letošní podzimní sezóny. Hráči B mužstva a Žáci zvítězili, prohrou skončily zápasy pro A mužstvo, Dorost a Ženy.

    více
  • Prezident udělil Lubomíru Stokláskovi medaili Za zásluhy

    30.10. * Prezident Miloš Zeman v sobotu večer udělil ve Vladislavském sále Pražského hradu státní vyznamenání u příležitosti 99. výročí vzniku nezávislého Československa. Medaili Za zásluhy převzal také Lubomír Stoklásek - podnikatel a průmyslník, Generální ředitel Agrostroje Pelhřimov. 

    více
  • Výzva - zpracování projektové dokumentace

    27.10. * Město Velké Pavlovice poptává vyhotovení projektové dokumentace k následujícím akcím...

    více
  • Návštěva radnice ve Velkých Pavlovicích

    27.10. * Pro děti je vždy nejlepší, když si vše mohou osahat nebo vidět takříkajíc na vlastní oči. Nám se to podařilo 25. října 2017, kdy jsme navštívili radnici ve Velkých Pavlovicích.

    více
  • ČESKÉ DRÁHY - Informace o drážních výlukách

    26.10. * České dráhy, a.s. oznamují, že ve čtvrtek 2. listopadu 2017 proběhne výluka na trati Hodonín-Zaječí, v úseku Velké Pavlovice-Zaječí, a to od 8.30 do 13.30 hod.. Bude zajištěna náhradní autobusová doprava.  

    více
  • Kroužek předškolní přípravy

    26.10. * Základní škola Velké Pavlovice nabízí dětem předškolního věku možnost docházky do kroužku předškolní přípravy. Děti čeká hravou formou nácvik uvolněné ruky, trénink koordinačních dovedností, čtení s porozuměním, zaměřeno na zrakovou a sluchovou percepci a předčíselné představy. 

    více
  • Oprava chodníku na hřbitově

    25.10. * Návštěvníci místního hřbitova si možná všimli, že se rozpadají některé kostky zámkové dlažby na chodníku. V jednom místě se chodník propadl a tak byla právě v tomto místě provedena pracovníky služeb města kompletní výměna dlažby.

    více
  • Stoly v sokolovně prochází generální opravou

    25.10. * V pondělí byly zahájeny práce na demontáži starých desek stolů, které byly v dezolátním stavu. Konstrukce stolů jsou vyrovnávány, broušeny a většinou i vyvařovány tak, aby opět nedošlo k prohnutí. 

    více
  • Z farní zahrady bude ovocný sad

    25.10. * Pro omlazení farní zahrady byly pokáceny dvě přestárlé jabloně ve špatném zdravotním stavu a během pátku a soboty zde mladí farníci vysázeli 28 nových stromků.

    více
  • Město opět využívá služeb Vítka Pláteníka

    24.10. * Tentokrát pro bezpečnostní ořez stromů u sokolovny, tak jak jej doporučil soudní znalec Jan Machovec. S pracemi by se mělo, pokud počasí dovolí, pokračovat ještě v parku v ul. Bezručova.

    více
  • V ulici U Zastávky probíhá pokládka živičného povrchu

    24.10. * Včera byla položena první vrstva živičného povrchu v ulici U Zastávky, dnes pokládají pracovníci firmy STRABAG druhou, finální vrstvu. Poté již bude zbývat dodláždit chodník a dokončit terénní úpravy. 

    více